Touhou.fi

Gensokyo => Kensokyrön yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 15, 2013, 22:34:55

Otsikko: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 15, 2013, 22:34:55
Tämä keskustelusäie vastaa ns. Todellisuuden suosittuja Jaarittelu-säikeitä, kuitenkin niin, että jokaisen viestin on tarkoitus liittyä Tōhō Projectiin. Toivoisin ihmisten ja yōkaitten heittelevän tänne kaikenlaisia pikku huomioita ja ajatuksia, jotka eivät välttämättä ansaitse kokonaisia omia keskusteluaiheitaan.

***

Aloitan toteamalla, että olen tutkinut omia noin vuodesta 2009 lähtien kertyneitä Youtube-kirjanmerkkejäni ja huomannut, että aivan mielettömän suuri osa niistä johtaa Tōhō-musiikkikappaleisiin ja -kuvakertomuksiin.

Muistaakseni oli sellainen aika, kun tuumin, että ehkä minun ei enää ollenkaan pitäisi kuunnella uutta kaupallista kevyttä musiikkia. Tōhō-sovituksissa riittää viihdettä niin pitkäksi aikaa ja niin moneen makuun, eikä tekijänoikeuskysymyksiä tarvitse murehtia kuin korkeintaan periaatteellisella tasolla. Ei, en usko ajatukseeni, mutta jo sen herääminen kertoo fanikulttuurista jotakin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Toukokuu 15, 2013, 23:33:02
^
Hmm. En tiiä onko nyt oikea paikka, mut ois saakelin siisti heittää vaikka tuon Getsun ja Röögerin kanssa tuosta Primus - My Name Is Mudista Töhnö-versio: My Name Is Yuuka. Ois helppo sovitus: sanat olen jo melkein loihtinut, nyt vaan pitäisi opetella kunnolla vetämään slappibassoa ja vähän laulamaan. Musavideosta puhumattakaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: MKtsudo - Toukokuu 18, 2013, 17:20:25
No juu, Töhö-jaarittelua. Tässä viestissä ei ole kyllä kovin mainittavasti Töhöä, mutta menkööt Kun Mukyuu nyt musiikista puhumalla minut onnistui innostamaan.

Aloin tässä tänään katsella ensi Reitaisai musiikkikattausta. EastNewSoundin, Amateras Recordsin ja Conagusurin risteenliittymiä on aina hauska seurata, koska nuo kolme ryhmää eivät ole koskaan tuntuneet pysyvän omien ryhmiensä sisällä; milloin Kirin tai Tracy vierailee kaveri-circlensä levyllä, milloin laulajia heitellään miten sattuu. Olen aina mieltänyt, että kannattaa vierailla toisen circlen levyllä muutenkin kuin vain huvin vuoksi, koska se on aina ilmaista näkyvyyttä omalle circlelle: Kokuchou on vieraillut aikanaan (ennen ns. läpimurtoaan) sekä Alice's Emotionin (http://vgmdb.net/album/18327) että Alstroemeria Recordsin (http://vgmdb.net/album/14896) levyillä. Itsekin löysin Amateras Recordsin aikanaan Tracyn vierailun ansiosta (http://vgmdb.net/album/27758). Kokuchoun vierailu pitkästä aikaa Conagusurin riveissä oli jännä yllätys myöskin: Omaan korvaani Conagusurin musiikki on rauhoittunut huomattavasti niihin aikoihin verrattuna, jolloin Irus vielä aktiivisesti työskenteli Conagusurin levyillä. Kokuchoun raskaammat bassot hyökkäävät korvilleni hämmentävästi ainakin levyn crossfadessa (http://www.conagusuri.com/sp/cd24/), mutta pitänee kuunnella levy kokonaisuutena ja sanoa vasta sitten, toimiiko se tuolla joukossa vai ei.

Ryhmien sisäisten suhteiden tilanteita olisi kuitenkin kiva seurailla muutenkin kuin päättelemällä levyvierailujen perusteella, ketkä kaveeraavat keskenään, koska välillä tuntuu, että taustalla tapahtuu melkoisesti. En koskaan saanut tietää, lähtivätkö crouka ja Izumin EastNewSoundin riveistä riidoissa vai väleissä, mutta kumpikin ainakin on ollut aktiivinen EastNewSound-eran jälkeenkin, joten haluja musiikin tekoon ainakin on vielä ollut.

Laulajia en niin paljon oikeastaan seuraa, useimmat naislaulajat ovat aavistuksen liian lapsekasta denpaa omaan makuuni.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 09, 2013, 19:22:13
[Tämän viestin alkuosa julkaistu alun perin 11.7.2013 klo 23.07.58:]

Selailinpa Töhö-asioita venäjänkielisestä Википедияsta, kun en mitään järkevämpääkään jaksanut tehdä.

Hämmästykseni oli suuri, kun huomasin Rumian nimen ääntämisohjeen. Pitkä u?! Mitä ihmettä, sehän tosiaan kirjoitetaan katakanalla!

Olin aina luullut Rumiaa japanilaiseksi ja hänen nimeään japaninkieliseksi. Olin aina ollut väärässä.
Tarvitsisin Gensōkyōta rakastavien ihmisten näkemyksiä Koakumasta, hän kun on niin loistava hahmo. Loistava kenties juuri siksi, että emme oikeasti tiedä hänestä juuri mitään.

1. kysymys: Onko Koalla oikeasti yhdet, kahdet vai kenties useammat siivet? Missä ne sijaitsevat? Tunnepohjalta saa oikein mielellään vastata. Mahdolliset perustelut ja lähdeviitteet mieluusti spoilereihin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Marraskuu 09, 2013, 19:38:19
^
Itse en oikein usko että Koalla olisi useampia kuin kahdet siivet -eli siis kaksi siipiparia-. Näkyisihän ne jo vaatteiden alta jotenkin, ellei sitten toisten siipien alla olisi useampia siipiä(?)

Perusteluiksi en keksi parempaa kuin Setzin laadukkuuden:

http://danbooru.donmai.us/posts/1299497?pool_id=1754

http://danbooru.donmai.us/posts/1412930?pool_id=1754
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Marraskuu 09, 2013, 19:46:35
Jaa-a, eipä ole kauheammin tullut Koakumasta välitettyä. Johtunee varmaan juurikin tuosta hahmon epämääräisyydestä. Pakko kuitenkin myöntää, että kun on näinkin laaja fanikanta, niin kyllä jokaisesta touhousta löytyy hyvää materiaalia (http://www.batoto.net/comic/_/comics/touhou-hardcore-excite-kiss-doujinshi-r7046).

Mutta tuosta kysymyksestä: kahdet siivet, päässä ja selässä. Syy 1 (http://mangafox.me/manga/inaba_of_the_moon_inaba_of_the_earth/c023/2.html) ja syy 2 (http://mangafox.me/manga/touhou_sangetsusei_strange_and_bright_nature_deity/v02/c014/5.html)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Joulukuu 10, 2013, 15:12:40
Koa? Kokokoa? Koa~! (http://danbooru.donmai.us/posts/1551671?tags=enami_hakase).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 15, 2013, 16:59:22
Koa? Kokokoa? Koa~! (http://danbooru.donmai.us/posts/1551671?tags=enami_hakase).

Olin vähällä jättää linkin katsomatta, koska kyllähän minä Eromamen sarjakuvat (http://danbooru.donmai.us/posts/883146) tunnen.

Olikokoakohan hyvä, että sain näin tutustua myös Hakase Enamiin...?

***

Sitten ulkomaille.

Kiinalaisten kuuluotain Chang’e-1 on kuljettanut kuujänis Reisenin (»Udongein») takaisin Kuuhun suorittamaan kolmen kuukauden mittaista tiedustelutehtävää (http://en.wikipedia.org/wiki/Chang%27e_3). Tehtävän aikana Reisen käyttää koodinimeä Yutu (玉兔).

Kyseessä on ensimmäinen Maan asukkaitten valmistaman avaruusaluksen laskeutuminen Kuuhun sitten vuoden 1976, jos gensōkyōlaisten kuumatkoja ei lasketa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Yuyuko - Joulukuu 26, 2013, 16:11:17
Onkos täällä Touhou-ihmisillä mielessä jotain erityistä, mitä Comiketilta odotatte? Itse en paljon julkaisuista tiedä, mut Demetorilta ainakin pukkaa täyspitkää levyä. Tällä kertaa en löytänyt edes promovideota, josta näkisi mitä doujin-pelejä on luvassa :/

EDIT: Löysinpäs: http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/12/23-1/video-over-an-hour-survey-of-the-doujin-games-of-comiket-85 (http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/12/23-1/video-over-an-hour-survey-of-the-doujin-games-of-comiket-85)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Jaakui Pirinen - Joulukuu 26, 2013, 16:47:09
Onkos täällä Touhou-ihmisillä mielessä jotain erityistä, mitä Comiketilta odotatte?

Tätä (R18G, ei lapsille yms..): http://www.pixiv.net/member_illust.php?mode=medium&illust_id=40314855
Pitää tiikerintakapuolesta tilata comiketin jälkeen :3
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Joulukuu 26, 2013, 18:08:29
Onkos täällä Touhou-ihmisillä mielessä jotain erityistä, mitä Comiketilta odotatte?

Yuuhei Satelliten uutta levyä. Hyviä themejä valinneet tällä kertaa. Odottelen yhä sitä Cinderella Cage ~Kagome-Kagome -sovitusta, koska senyan aka Mayumi Morinagan ääni on rakkaus ja kyseinen circle tekee muutenkin hyvää matskua. EastNewSoundiltakin näyttää tulevan ihan lupaavalta vaikuttavaa settiä. Niitä siis odotellessa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Sakuyashii - Joulukuu 26, 2013, 18:31:31
Sattuisiko kukaan tietämään olisiko Nana Takahashi mukana minkään circlen toiminnassa tämän kertaisessa Comiketissa? Hänen lauluäänensä on parhainta ikinä, mutta olen laiska enkä jaksa ottaa itse selvää.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Yuyuko - Joulukuu 26, 2013, 18:38:21
Itse olen Ranko-fani. Tämän (http://www.doujinstyle.com/forum/viewtopic.php?id=7556) perusteella Sound Holicilta tulee parikin levyä. Jokusella biisillä näyttäisi Nana Takahashi laulavan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Sakuyashii - Joulukuu 26, 2013, 18:45:54
Aww yiss, pitääkin pitää erinäisiä sivustoja silmällä Comiketin aikaan. Toki voisin myös yrittää ostaa ne yaoimieheltä Frostbitessä, mutta luulisin että varmempi tapa on olla likainen piraatti. Tack så mycket tiedosta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Joulukuu 28, 2013, 16:55:32
Eiköhän sieltä Comiketista taas muutama doujinshi ja levy löydy. Erityisesti odotan tätä (http://www.pixiv.net/member_illust.php?mode=medium&illust_id=40097655) (klikkaus omalla vastuulla).1. kysymys: Onko Koalla oikeasti yhdet, kahdet vai kenties useammat siivet? Missä ne sijaitsevat? Tunnepohjalta saa oikein mielellään vastata. Mahdolliset perustelut ja lähdeviitteet mieluusti spoilereihin.
Scarlet Devilissä hänellä on vain siivet päässä mutta sarjakuvissa* hänellä on siivet myös selässä. Fanit ehkä useammin piirtävät hänet myös siivet selässä kuin ilman. Kuvittelisin että päässä olevat siivet piirretään lähes aina.

Spoiler: * (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 30, 2013, 22:03:20
Koakumaan palaan vielä. Nyt pieni luovan ajattelun purskahdus.

Kävelin tänään ohi paikan, jossa myytiin ilotulitteita uudenvuodenjuhlintaa varten. Heti mieleeni tulivat Rakettikeiun mainokset ja niistä vähän myöhemmin nettisuomi ja Töhö-foorumi. Siis asiaan:

Uudenvuoden piirustuskilpailu: millainen on kensokyröläinen rakettikeiu?


Kilpailutyöt saa julkaista foorumimme piirrustus kujalla (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,677.120.html).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Anakichi - Tammikuu 01, 2014, 15:45:10
^kauan saa osallistua? piirros koneella kesken mutta jos vaan uusvuos oli aikaa :D
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 01, 2014, 17:43:04
Olin alustavasti ajatellut, että jos nyt loppiaiseen asti... Ei kyllä ole suunnitteilla mitään huimia palkintoja, valitettavasti.

Minusta on hienoa nähdä, miten erilaiset kuvittajat käsittelevät samaa aihetta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Anakichi - Tammikuu 01, 2014, 19:29:28
eikun kerrankin kun tulee idea tässä taidepalikassa niin kiitän ja osallistun! suurin palkinto on se että saa artblockia tönittyä pois <3
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Huhtikuu 06, 2014, 16:26:44
[Tämän viestin alkuosa julkaistu alun perin 13.2.2014 klo 15.41.26:]

Muistan itsekkin nähneeni joskus aikoinaan Reimun heittelemäs karkkei [penkkareissa.]

Kuinka monen vuoden ajan Suomessa on ollut mahdollista nähdä penkkari-Reimu?

Spoiler (click to show/hide)
Nukuin pitkän yön, enkä silti meinannut millään päästä ylös vuoteesta. Viime viikonlopunhan vietin Reimun ja Marisan luona vieraisilla, eikä siellä välttämättä nukuttu tarpeeksi; ja myös eilen olin tuntikausia liikkeellä, tosin toisen rintaman taistelutoverien seurassa.

Nyt on kuitenkin aika hyvä olo. Viime yönä sain pitkään muhineen Sirkku-filkkisanoituksen julkaistua, ja tänään iltapäivällä olen kirjoittanut reilusti Patchouli-tarinasarjani dramaattista kolmatta osaa.

Ai niin, se Sepon juttu... Seppo, jos luet tätä, niin tiedä, että en ole edelleenkään unohtanut.

Yllä oleviin kysymyksiini (13. helmikuuta) saa edelleen vastata. Ja Koakumaankin saa ottaa kantaa. Ja niin edespäin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Huhtikuu 06, 2014, 22:44:01
^
No nyt kun mainitsit niin Koakuma taitaa harrastaa ammuntaa:

http://konachan.com/post/show/179829/braids-glasses-gun-jpeg_artifacts-koakuma-long_hai

Ja sit rupesin tosiaan tänään miettimään, et mistähän Gensokyossa hankitaan vaatteet? Rinnosukella on kenties joku vaateosasto putiikissaan? Tosin, Yuuka ainakin välillä näyttää pukeutuvan rennommin:

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Huhtikuu 06, 2014, 23:27:38
Rinnosukella on kenties joku vaateosasto putiikissaan?
(http://imageshack.com/a/img703/2936/tni6.png)
Joo, näit juttui kutsutaan "Vaatteiks"

Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Huhtikuu 27, 2014, 17:26:50
http://darkki.1g.fi/kuvat/Bakacon%202011/bc2011-3200.jpg/_full.jpg

Teerätin kanssa oli joskus puhetta meemistä »Touhou hijack lol», johon Juhozkikin on tyylikkäästi viitannut (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,525.msg65410.html#msg65410).

Teerä kehitti hienon suunnitelman, jonka esitän tässä kevyesti hiottuna versiona:

1. Kohtalaisen suuri osasto töhöjä, osa cosplay-asuissa ja osa ilman niitä, matkustaa johonkin suureen 4chanin kokoontumiseen (esimerkiksi Otakoniin) (oi joi, miten kauan kulta-ajasta (http://www.youtube.com/watch?v=L1kNpWo62XY) jo onkaan desu).

2. Porukan huippunörtit hakkeroivat auki väylän auditorion tietokoneisiin.

3. Pukuväki jää auditorion ulkopuolelle hengailemaan, T-paitaporukka menee hyvissä ajoin sisään siististi kokoon käärityt banderollit mukanaan. Jos joku kyselee jotakin, annetaan ymmärtää, että ne ovat tilannekomiikkaa varten väsättyjä yleisluontoisia meemutekstejä.

4. Sopivan dramaattisella hetkellä Töhö-hahmot kävelevät järjestyksenvalvojien yli ja heitä alkaa tulvia auditorioon niin monesta sisäänkäynnistä kuin mahdollista.

5. Siinä samassa yleisön joukkoon soluttautuneet T-paitatöhöt kohottavat ilmaan banderollinsa, joissa lukee kissankokoisin kirjaimin: »TOUHOU HIJACK LOL».

6. Cosplay-asuiset suorittavat ylivoimansa turvin muutaman vapaudenriiston ja ottavat puhujainpöydän haltuunsa.

7. Valkokangas täyttyy Töhö-musiikkivideoista ynnä muusta aiheeseen liittyvästä sälästä, ja paneeli jatkuu 4chan-henkisenä Töhö-tapahtumana. Porukan parhaat pelaajat esittävät myös pelinäytöksiä yleisön iloksi.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Huhtikuu 27, 2014, 17:59:59
^
No vähän siistiä, kaikille vielä erilaiset cossit sitten!

Suurin ongelma tuossa on vaan:
Porukan parhaat pelaajat esittävät myös pelinäytöksiä yleisön iloksi.
Että kuinka saada Seppo sinne?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Huhtikuu 28, 2014, 03:46:18
Ei minun sinne tarvitse mennä, Suomalaista Touhounpelaamista on jo edustettu jossain Amerikkalaisessa (vai oliko kyseessä Kanadalainen?) conissa, jonka Touhou-luennolla näytettiin Cactun replaytä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 01, 2014, 16:44:13
[Tämän viestin alkuosa julkaistu alun perin 28.4.2014 klo 21.11.45:]

– –, kaikille vielä erilaiset cossit sitten!

Pidin sitä itsestään selvänä. :D Onhan se leimii, jos kaappaukseen osallistuu pelkkiä Tōhō VI:n Reimuja, Marisoja ja Scarleteja.
Tämän luulisi kiinnostavan ainakin Ropparia: Eiki ja Yūka kahdestaan (http://touhou.fi/board/9/src/13989516246.jpg), tekijä Zōnose (tai Zounose; luulisin kyllä, että -ou- ääntyy tuossa [ō]:na).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Toukokuu 01, 2014, 17:21:23
Eiki ja Yūka kahdestaan (http://touhou.fi/board/9/src/13989516246.jpg)
Ihana :3
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Eikisama95 - Toukokuu 01, 2014, 20:36:55
Eiki ja Yūka kahdestaan (http://touhou.fi/board/9/src/13989516246.jpg)
I approve this
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 02, 2014, 07:47:07
Ysilaudan ohjeviestin kuva on vaihdettu (http://touhou.fi/board/9/src/139899863158.jpg)!

mitä tämä on minä en edes

***

Joskus talvella kuulin luotettavista lähteistä juorun, että Päivän Chenin takana on jo pitkään ollut aidosti anonyymi henkilö. Alkuperäinen Chenien postaaja oli kyllä ollut monien tiedossa, mutta kun hän oli viimein väsähtänyt, oli Chen-virta vain jatkunut.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Toukokuu 02, 2014, 08:22:27
Itseasiassa koko tahmattu viesti on uusittu. Siinä oli joitain kuolleita linkkejä + puuttuvaa informaatiota.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Toukokuu 03, 2014, 04:56:56
(http://puu.sh/8wQZq.png)
http://en.touhouwiki.net/wiki/Template:News/Official (http://en.touhouwiki.net/wiki/Template:News/Official)

Touhou-tyttö tulossa meidän ulottuvuuteemme! Nyt jännitetään syntyykö hän outo hattu päässään.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Pitchin - Toukokuu 03, 2014, 12:40:26
(http://puu.sh/8wQZq.png)
http://en.touhouwiki.net/wiki/Template:News/Official (http://en.touhouwiki.net/wiki/Template:News/Official)

Touhou-tyttö tulossa meidän ulottuvuuteemme! Nyt jännitetään syntyykö hän outo hattu päässään.
Ooooooooooooooooooo 8D
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Toukokuu 03, 2014, 14:21:34
Congrats on the marriage
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Toukokuu 29, 2014, 17:39:16
Kysymys: kuinka hyvin muistatte Touhou-pelien repliikkejä, siltä osin että niitä voisi käyttää materiaalina hahmon luonteen tai juonen keskusteluissa tai jopa vitseinä tai yksityiskohtina sarjakuvissa, fanficeissä ja muussa?

Ajattelen tätä itse välillä ja asia tuli taas esille kun satuin selaamaan /jp/-lautaa ja joku väitti Remilian puhuvan hyvin miehekkäästi, tavalla jota ei pysty kunnolla kääntämään toisille kielille. (Hän siis ei todellakaan puhu miehekkäästi)

Myönnän että en itse muista kovin paljon yksityiskohtia, mutta yritän aina saada hyvän yleiskäsityksen vaikka se onkin vaikeata kun ei pelaa tarpeeksi paljon.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Toukokuu 29, 2014, 19:17:59
Jaa-a, eipä kyllä ihmeemmin pelien dialogi ole päähän jäänyt muutamia yksittäisiä kohtia lukkunottamatta, esim Cirnon "I'll freeze-dry you with some english beef", Remilian ehdotus pysähtyä "tankkaamaan" ihmiskylässä IN:n 2. tason lopussa, yms. Eniten kyllä päähän jääneet Extra tasojen välibossien jorinat, niitä kun ei pysty skippaamaan, mutta en niitäkään ole sen kummemmin jäänyt analysoimaan. Tiivisstettynä siis, jotain triviaa muistan dialogista, mutten sen vertaa että pystyisin hahmoja psyko-analysoimaan.
Niin ja tietenkin, koska en osaa kuukieltä, niin osa omista mahdollisista oletuksista saattaa olla ihan käännöksen syytä.

Fandomikään ei oikein tunnu itseään vaivaavan pelien dialogien seuraamisella. Otetaan nyt esimerkkinä Alice, joka peleissä vaikuttaa hiukan ylimieliseltä ja itsevarmalta (http://i.imgur.com/JTqvvrO.jpg), mutta on fanitöissä useammin hiljainen hissukka.

IMO, jos haluaa rakentaa vähän kaanonin suuntaisempaa fanonia, niin kannattaa myös tutusta kunnolla artbookeihin. CoLA ainakin aukaisi minulle Touhou maailmaa uudella ja mielenkiintoisella tavalla.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Toukokuu 29, 2014, 19:52:06
Itse muistan joitain lyhyitä reploja sieltä täältä. Marisan epäilykset Rumian sormien määristä on kyl yks joka aina kummittelee päässä. Tai kuinka monen immeisen verellä Remilia on herkutellut ja monta kertaa Marisa on syönyt leipää.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Yuyuko - Toukokuu 29, 2014, 20:32:02
Sama kuin edellisellä, eli sieltä täältä muistan pari sanaa. Psykologinen testi toi ensimmäisenä tämmöset viisi asiaa mieleen:

(0. Yuyuko syömässä pikkulintua.)
1. Asiat, joita Roukanken pystyy/ei pysty leikkaamaan.
2. sadkogasa.jpg. Repliikkejä en muista.
3. No, I can't hear you at all. I'm still normal. (Marisa, SA)
4. Sanae ja common sense.
5. Kissa muuttui kissaksi.

Tulipas tylsä ja kaikille tuttu lista :/
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Eikisama95 - Toukokuu 29, 2014, 21:07:56
1. Mokou pelkää hillomunkkeja

2. Marisan logiikka: "I'm looking for a rare flower.
Although it doesn't have to be a flower."
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Pitchin - Kesäkuu 03, 2014, 19:56:53
"Oh, me? Lessee, I'm Reimu Hakurei. Shrine maiden."
"(Maybe I shoulda said nurse?)"
"Move and I'll shoot!! I messed up. I mean, shoot and I'll move. In a flash."
"Okay, okay, I give up. You're right. The endless night, stealing the full moon, hiding the human village, and putting hats on stone statues, it's all Alice's fault. Now, bitch, get out of the way!"
Ja kauniit vaihtoehdot: Go kick Eirin's ass (Final A) tai Blow up everything in sight (Final B)
ect ect ect. All the Marisa quotes. All of them.

Vähintään kerran on kaikista peleistä luettu dialogit läpi ja kyllä sieltä löytyy yllättävän paljonki helmiquotei ja luonteenavausta (etenki Eikiä vastaa)
MariAli tiimin sananvaihto Reimun kanssa IN:ssä ennen tappelua on yks parhaista keskusteluista ikinä. Nuff said
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Kesäkuu 22, 2014, 03:03:08
Touhou-tyttö tulossa meidän ulottuvuuteemme! Nyt jännitetään syntyykö hän outo hattu päässään.
(http://puu.sh/9Eo3F/47b15a7e54.png)
"Ensimmäinen lapsi syntyi turvallisesti. Se on terve poika. Me teimme sen!"
Ei ollutkaan tyttö, vaan perijä. Hieno juttu.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Heinäkuu 15, 2014, 18:37:30
Haganolin liityttyä kerhoon on foorumilla tulinen tunnelma!

  • Haganeproductio (http://touhou.fi/forum/index.php?action=profile;u=2010)
  • Fujiwara (http://touhou.fi/forum/index.php?action=profile;u=3038)
  • Normaalilapsi (http://touhou.fi/forum/index.php?action=profile;u=1696)
  • Okami-chan (http://touhou.fi/forum/index.php?action=profile;u=3044)

Teerätin selailuvinkki: Mokō Danboorun kuvakokoelmassa »Badass» (http://danbooru.donmai.us/posts?utf8=%E2%9C%93&tags=pool%3A1277+fujiwara_no_mokou+).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Heinäkuu 15, 2014, 19:35:51
^ Kyl miulla aikasemminkin on Mokou ollu avatarina, mutta jostain kumman syystä Kudari päätti olla pidempään (lol jotain Pokemonia Töhö-foorumilla, hyih *insert more sarcasm here*).

Oh, kiitos linkistä. Tuolta kelpaa etsiä lisää kuvia waifusta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Heinäkuu 24, 2014, 17:32:41
Nyt on Suomen Touhou fandomin keskittymä löytynyt ja se on... *drumming intensifies*

Spoiler (click to show/hide)

Selailin tuossa Gensokyo Radion viime vuoden tilastoja (http://gensokyoradio.net/images/gr2013statslarge_02.png) ihan mielenkiinnosta, että minne suomi sijoittuu kuuntelijatilastoissa ja siellä se pyöri aikalailla kymmenennen paikan tuntumassa, mutta varsinainen yllätys tuli kun koitin Helsinkiä etsiä kaupunkilistasta ja siellä olikin vuoden yhteenvedossa 44. sijalla jotain ihan muuta 242 kuuntelijalla.

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Heinäkuu 24, 2014, 23:13:55
^ Oletan että Nokialla tarkoitetaan Tamperetta tai koko Pirkanmaan aluetta (huomattava määrä foorumilaisia kuitenkin asuu täällä tai lähialueilla). Eikä ole ensimmäinen kerta kun Steam luulee IP-osoitteeni tulevan Helsingistä, vaikka asun Tampereella lähellä Kangasalan rajaa. Jotenkin sellainen fiilis ollut pitkään että osa ulkomaalaisista systeemeistä ei oikein osaa sanoa mistä kuuntelijansa yms. oikeasti tulevat. Tai sitten on mahdollista, että jossain päin maailmaa onkin mesta nimeltä Nokia? Pienellä googlettelulla en kuitenkaan löytänyt mitään, eli jotain tässä nyt on. Koska vaikka Nokia onkin ihan ok:n kokoinen paikka, ei siellä niin montaa Töhöistiä voi olla.

Kuitenkin mielenkiintoinen huomio.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Heinäkuu 24, 2014, 23:42:36
Asiahan olisi aivan toinen, jos Nokian sijasta olisi ehdotettu Hullulaa. Siellä puolet alle kolmikymmenvuotiaasta väestöstä kuuntelee Touhou Radiota päivittäin, vaikka kaikki eivät enää foorumille kirjoittelekaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Elokuu 08, 2014, 10:33:11
Tuossa kun lueskelin että Anounyym1 pelailee GTA San Adreasta Töhnö-modilla ja katsoin siitä pelivideoita, niin alkoi omakin mielikuvitus laukata.

Itse huomasin tuossa että GTAV:n Trevoriin ei tarttisi kuin Yuuka-skinin ja naisääninäyttelijän, niin menisi ihan täydestä! Aika väkivaltaista settiä kuten koko Gensokyo:

https://www.youtube.com/watch?v=QVs_yLZ3X0g
Oonko ikinä kertonut Yuukasta, Gensokyon suurimmasta auringonkukkaöljyntuottajasta?

https://www.youtube.com/watch?v=WsrBY8YNrrg
Ei kannattais ihan hirveesti päätänsä repiä.

https://www.youtube.com/watch?v=7k91sJqxV1c
Wadelle voisi olla hyvä sitten vaikka tuo Wriggle-skini. Ronille (toinen Trevorin kaiffari) vaikka sitten Melancholyn skini kun hänethän kuvataan monesti varsinkin fan artissa Yuukan kanssa: http://i.imgur.com/WMgOdIE.jpg

Sosiopaatti #1. minun kirjoissa kyllä tuo Trevor, ihan kuten Yuukakin!

Koko peliinhän saisi hyvin Gensokyo-teeman: Los Santosin tilalle vaan Gensokyo ja siihen kylkeen ihmiskylä ja vaikka Tokio, niin saisi hyvin suurkaupungin humua. Yuuka voisi vaikka suututtaa jonkun yakuza-perheen ja napata sen oyabun vaimon hyvitykseksi maksamattomasta palkasta! Tietty sen jälkeen kun Tenshi (Michael) on pirstonut kyseisen yakuzan talon (lue alempaa) ja tämä moinen pieni tempaus on hyvitetty: https://www.youtube.com/watch?v=8-MQVlCLAFU#t=327
                                                                                                                                                                                                                                                                     
Eirinin klinikankin saisi tähän hyvin: https://www.youtube.com/watch?v=8m6hWfgfp4o#t=71 Itse tekisin Michaelista Tenshin, koska tämä tapahtuma: https://www.youtube.com/watch?v=YR1Tg-rPGDc  Tenshi on vaan näköjään kerinnyt penskoja hankkia, avioitua ja eläköityä. Sitä en tähän hätään kerinnyt keksiä että kuka voisi olla tuo Franklin?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 07, 2014, 18:30:22
Buena Vodka Social Club

Varmaan se kerho, jonka Flandre ja Cirno perustivat Blackin Korpiklaani-musiikkivideossa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Syyskuu 08, 2014, 17:44:14
^
Sit tää Gensokyon paras klubi (https://www.youtube.com/watch?v=4t7BtWcYuBg)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Syyskuu 09, 2014, 07:03:21
                  Hyvää Sirkku-päivää!
(http://puu.sh/brCiD/78e8360cec.png)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Syyskuu 09, 2014, 18:45:11
                  Hyvää Sirkku-päivää!
(http://puu.sh/brCiD/78e8360cec.png)
https://twitter.com/maruseram/status/509366656553222144/photo/1

Kiitoksia samoin!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 09, 2014, 23:29:13
Pieni soittolista juhlapäivän kunniaksi.

Fucking math class (https://www.youtube.com/watch?v=zKUsuvHYL9A)

Ajatukseni tuota katsellessani: »Video päivästä, jona Getsu kossasi Eiriniä.»
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Syyskuu 21, 2014, 12:01:22
Kaikki rakkauteni: New Touhou fan animation project from China: Hifuu Club Activity Record (https://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,17416.0.html)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Syyskuu 21, 2014, 13:30:41
Kaikki rakkauteni: New Touhou fan animation project from China: Hifuu Club Activity Record (https://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,17416.0.html)

Huomasin tuosta juttua facebookissa ja itkin. Todella mahtavaa. Odotan innolla lisää matskua. Manpuku Jinjan animaatiot on todella kauniita ja nyt tämä uusi tulokas vaikuttaa layout sample-settiensä perusteella oikein hyvältä myöskin. Ja pointsit heille Mokoun designista. Ovat yrittäneet tosissaan saada Zunin designista selvää (jossa itse hieman feilasin cossini kohdalla, otl).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Syyskuu 21, 2014, 15:31:01
Mä tajusin just, että Hartmann's Youkai Girlistä sais tehtyä aika muikeen djent/technical death metal arrangen.

pakko pöllii jostain kaheksankielinen ja joku rumpali et saa toteutettua
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 21, 2014, 23:08:16
Viihdyttäkää teidän kamianne tämän junamatkan ayan. Tanssikaa, hyppikää, iloitkaa! Tehkää vaikka jotain härskiä! Ihan mitä vaan!!

Vieläkös kami on junassa?

Päätin lähettää viihdykkeeksi tämmöisen tanssikuvan, joka sopii foorumin tunnelmiin. Viime kuukausinahan Maribel, Renko ja Machikado-Mapoze ovat saaneet enemmän kuin oman osuutensa huomiosta. :)

http://touhou.fi/board/9/src/141132968275.jpg

http://mapoze.com/pub/dancing/

Härskiys on katsojan silmässä, mutta näkyy tuolla Ysilaudalla olevan myös jokin laatuajan viettämistä esittävä tuore postaus.

Seuraava viihdyttäjä, kiitos.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Syyskuu 22, 2014, 00:57:37
Vaara ohi, selvisin junamatkoista!

http://mapoze.com/pub/dancing/
3DS ei pyörittänyt äänifileitä, mutta jospa nyt koneella..

Härskiys on katsojan silmässä, mutta näkyy tuolla Ysilaudalla olevan myös jokin laatuajan viettämistä esittävä tuore postaus.
No katsos, niinpähän näkyykin olevan.

   *click*
(http://imageshack.com/a/img526/5245/remilike2.png)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 26, 2014, 21:18:17
Nyt mennään vähän ylikierroksilla.

Tekaisin yhden filkin viime yönä ja toisen tänä iltana. En vielä julkaise jälkimmäistä, koska haluan hiukan kypsytellä sitä.
Spoiler (click to show/hide)

Ysilaudan puolella olen julkaissut pikkuisen huumoriviipaleen, joka perustuu suurelta osin Juhozkin kaivattuihin kensokyröläisiin sanoma- ja aikakauslehtiin.

Kun samoihin aikoihin on saatu Tōhō-musiikkisovitus Lenkiltä, tekninen cosplay-valokuva Jucelta ja piirros Huopatossulta, niin tässä tulevat suorastaan mieleen vanhat hyvät ajat. Muistattehan – kun nettiyhteisömme muistutti luovuuden auringonkukkapeltoa?

Jatkakaa!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Syyskuu 27, 2014, 02:17:39
Jatkakaa!

Röyhtäisin just uutta contenttia piirtokujalle, toivottavasti edes yhtä (1) kävijää viihdytti.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Syyskuu 28, 2014, 15:07:35
Age of empires wololo munkki Hijirin
Close enough
Age of Ethanols (https://www.youtube.com/watch?v=ETZeksZI9tM)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Lokakuu 18, 2014, 13:00:00
Kävin eilen illalla elokuvissa. Toisin kuin muissa yhteyksissä, elokuvateatterissa katson huolella myös kaikki mainokset.

Mainoksista pisin oli »Prinsessa Kaguyan tarun (http://www.kaguyahime-monogatari.jp/)» (かぐや姫の物語, Kaguya-hime no monogatari) esittely eli traileri. Odotan kiinnostuneena, millä tavoin elokuvan näkeminen aikanaan vaikuttaa henkilökohtaiseen Tōhō-kaanoniini Eientein ja Mayoi no chikurinin* väen osalta.

Elokuvan on ohjannut Isao Takahata. Käsikirjoituksen ovat laatineet Takahata itse ja Riko Sakaguchi. Mainittakoon myös, että elokuvaa jakelee yhtiö nimeltä Tōhō (東宝株式会社, Tōhō kabushiki-gaisha).

__________


*迷いの竹林, Mayoi no chikurin, käännetään englanniksi yleensä muotoon Bamboo Forest of the Lost. En tiedä, onko käännös lähtöisin suoraan ZUNilta vai jostakin aivan muualta. ’eksynyt’ ja ’kadonnut’ eivät kuitenkaan ole missään tapauksessa ainoat mahdolliset suomennokset sanalle 迷い, mayoi. Metsän nimen ranskan- ja venäjänkieliset käännökset Forêt de Bambou des Disparus ja Пропащий бамбуковый лес viittaavat siihen, että Kadotettujen bambumetsä saattaisi olla etenkin tunnelmaltaan osuva suomennos. Taidanpa käyttää sitä, kunnes joku japanin taitaja selittää minulle kunnolla sanan 迷い merkityksiä ja käyttöyhteyksiä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Lokakuu 18, 2014, 22:41:00
^ Itseäkin kuumottelisi kovasti nähdä kyseinen leffa. Mutta no moneys ja Kaguya kun sattuu olemaan waifuni suosikkihahmoni vihollinen, niin... :'P Dunno.

Spoiler (click to show/hide)

Olen pidemmän aikaa ajatellut paikan suomennoksesi jtn. "Kadonneiden bambumetsä" tyylistä, mutta tuo siun versio oli aika hyvä ja hieman uhmaavan kuuloinen, kun ottaa huomioon millainen paikka kyseessä on. Perfect Memento in Strict Sense -kirjassa kyseisen metsikön vaarallisuutta pidetään mediumina, mutta kuitenkin kovasti kehotetaan pysymään poissa sieltä.

Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Lokakuu 19, 2014, 17:24:39
^ Itseäkin kuumottelisi kovasti nähdä kyseinen leffa.
Tämä, koska onhan Kaguya nyt kerrassaan hurmaava ja ihana prinsessa: http://www.youtube.com/watch?v=9lDrkokymLQ
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Yuyuko - Lokakuu 26, 2014, 19:23:03
Kaikki rakkauteni: New Touhou fan animation project from China: Hifuu Club Activity Record (https://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,17416.0.html)

Tähän liittyen traileri (https://www.youtube.com/watch?v=dNHF653sbk4). Saattaa olla jo postattuna jossain päin foorumia mut laitetaan nyt kumminki. Kertokaa toki jos ja kun törmäätte "Prologiin".
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Lokakuu 31, 2014, 15:17:01
Yritän selvittää, Miten Rūkoton (tai Ruukoton; ks. Tōhō 3: Tōhō Yumejikū) nimi on kirjoitettu virallisimmissa mahdollisissa lähteissä.

Kiinankielistä Touhou-wikiä selailtuani päädyn tekemään seuraavan Google-haun:

"露柯特" "る~こと" "Ruukoto"

Saan viisi tulosta, joista kahden yhteydessä Google varoittaa: »Tämä sivusto voi vahingoittaa tietokonettasi.»

Enpä olisi aavistanut, että Rūkoto-parka kuuluu verkkoroistojen suosikkeihin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Lokakuu 31, 2014, 18:34:50
Yritän selvittää, Miten Rūkoton (tai Ruukoton; ks. Tōhō 3: Tōhō Yumejikū) nimi on kirjoitettu virallisimmissa mahdollisissa lähteissä.
Sanoisin että thwiki.info (http://thwiki.info/?%C5%EC%CA%FD%A5%B9%A5%EC%C5%AA%A5%AD%A5%E3%A5%E9%BE%D2%B2%F0%2F%B5%EC%BA%EE#p74b1f35) (jap.) on hyvin luotettava lähde, ellei ollut jotain erityistä syytä etsiä muualta.
Eli る~こと.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 04, 2014, 18:59:55
Foorumi kaipaa lisää Marisaa.

Toivomuksesi on kantautunut kuvalaudalle! (http://touhou.fi/board/9/res/2181.html)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Marraskuu 16, 2014, 23:36:57
Onko tässä Zunin seuraava tuotos?

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Pitchin - Marraskuu 16, 2014, 23:46:50
Jep jep, confirmed
ja ton lisäks tulee vielä minipelinä laajennus ISC:ssään, Danmaku Amanojaku Gold Rush
*get hyped*
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Marraskuu 17, 2014, 09:51:46
^ Mut eikös Zun itse sanonut että sitä ei tule julkiseen jakoon? Kuulemma oli sen vääntänyt ihan parissa päivässä ja naureskeli kuinka läppä projekti oli kyseessä. Voi olla että mieli muuttui suosion myötä. Tiedä häntä.

14.5 hype \o/
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 17, 2014, 10:52:12
Se Gold Rush oli vaan pikkupeli yhdessä tapahtumassa eikä sitä julkaista. Vähän kuvia (http://ninnniku100.blog.fc2.com/blog-entry-12.html). Pelimekaniikkana spämmit Seijan vasaraiskua Reimua vastaan ja se toimii kuulema pitkälti samoin tavoin kuin Cirnon pommi Fairy Warsissa, paitsi että panokset muuttuvat kolikoiksi. Lyönnin jälkeen on aina hetken liikuntakyvytön ja siis haavoittuvainen.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 18, 2014, 16:04:28
Kappas. Ysilaudalla on viime aikoina nähty muutama Hammerin piirros, ja nyt Yuyukokin on ottanut Hammeriä avatarikseen.

Flandre: »U can’t touch this! (http://danbooru.donmai.us/posts/961333)»

***

Tuli aloitettua Kancollen peluu...
Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Lukisin mielelläni foorumilaisten näkemyksiä aiheesta Tōhō Project vastaan Kantai Collection. Varsinainen nahistelu ei kiinnosta, mutta eri ihmisten erilaiset suhtautumiset kyllä. Onko Kancolle noussut Tōhōn rinnalle vai tilalle? Sanooko joku Kancollelle ehdottoman ein? Mitkä ovat valintojenne syyt?

Muuten, nahistellahan voi mainiosti paitsi fanikuntien välillä myös niitten sisällä. Lainaanpa tähän Rabbit Éclairin äskettäisen mietelmän:

Lainaus
the year is 2017. I, and a select group of other survivors, are the last people in the Touhou fandom not yet obsessed with Seija Kijin. We make our barricade out of tattered fanart of Alice Margatroid, relics of the Before Times.

(Linkki lähteeseen. (http://rabbiteclair.tumblr.com/post/102892478977/the-year-is-2017-i-and-a-select-group-of-other))
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 18, 2014, 20:19:30
Kancolle on pelinä erittäin huono. Se on niin huono että haluan melkein itkeä. Soveltuvampi nimitys olisikin arpakone, koska pelimekaniikat perustuvat lähes kokonaan tuuriin (n. 70-80%?). Pokemonissa on sama idea kerätä kaikki hahmot mutta se on pelinä paljon paljon parempi kuin Kancolle. Touhou on oikeasti suunniteltu peliksi, kuten Pokemonkin.

Haluaisin kyllä pelata sitä mutta tiedän etten mitenkään jaksaisi sitä kun en itse voi kauheasti vaikuttaa pelin kulkuun. Lisäksi vain hyvin pieni osa minua on sotaku joten Kancollen sotahistoriallinen pohja ei minua kiinnosta. Harmi sinäänsä, koska löydän kyllä Kancollesta hahmoja joista pidän. Jos saisin Kancollen hahmot vähän samantyylisessä pelissä kuin Pokemon niin ei olisi kysymystäkään siitä pelaisinko sitä.

Lisäksi ZUN on antanut faneille huomattavasti suuremmat vapaudet kuin DMM.

Sanon ehdottomasti ei Kancollelle. Se voisi olla hyvä, mutta se ei ole. Ajattelin silti katsoa animen sitten kun se tulee.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Marraskuu 18, 2014, 21:00:29
^ Aikalailla samassa veneessä kuin Janra. Animea kokeilen, mutta peliä en ole kokeillut enkä tulekaan. Muutama kiva hahmo löytyy kyl laivatytyjen joukosta, mutta that's it. Tyylillisesti peli ei kiinnosta ja arpapelit on miulla viharakkaus-akselilla, mutta silti pelaan Pokemonia ja muutamaa siihen kastiin menevää peliä. Oh well.

Tuntuu jotenkin kurjalta sanoa tämä, kun en sen kummmemmin Kancollea ole tutkinut (mitä nyt wikiä hieman selaillut ja googlesta kuvia katsellut), mutta kyseinen setti tuntuu olevan selkeästi ns. kopio Töhöstä. Fandom teki siitä suuren kaikella krääsällä. Kärpäsestä tehtiin härkänen. Ainoanan erona se että Kancolle tulee kuolemaan suuremmalla todennäköisyydellä aiemmin kuin Töhö. Sotalaivoja on historiamme aikana nähty jos jonkinmoista ja eikös pelin ideana ole käyttää juuri sellaisia joita on tai on ollut olemassa, vain söpöjen tyttöjen muodossa?  Oman laivan keksiminen pilaisi pelin idean, hmmh? Peli rajautuisi juuri tähän. Nytkin hahmoja tuntuu olevan aikamoinen määrä ja lisää tulee. Zun voi keksiä Töhö-hahmoja mistä tahansa esineestä, asiasta sun muusta ja tehdä siitä enemmän tai vähemmän söpön lolin (vaikka toki hänelläkin on joku raja rakkaan pelisarjansa suhteen).

Tahtoisin pitää laivatytypelistä, mutta kun muodostan mielipiteeni, en muuta sitä helpolla. En tosiaankaan vihaa sitä, mutta koen Töhön monella tavalla paremmaksi. Sori Kancolle-immeiset ;;____;;
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 19, 2014, 16:37:55
Onks tälle Toho vs Kancollelle jotain muutakin syytä kuin se, että Kancollesta alkoi tulla keskivertoa enemmän fanarttia? En oo ite Kancolleen erityisemmin perehtynyt, mutta nopealla vilkaisulla en kyllä nää hirveän paljoa yhteneväisyyksiä Töhöön (hiton taivutukset). Enempi Kancollesta tulee ainakin itelle mieleen Strike Witches ja vastaavat sotatyty-sarjat.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Eikisama95 - Marraskuu 19, 2014, 17:59:44
En kyllä ite nää mitään järkevää syytä laittaa vastakkain 2 aivan eri kategorian peliä. Silti näitten kahden vertailusta osataan nostaa harvinaisen usein paskamyrsky.

+ Kancollen kanssa pitää säätää imo liikaa että pääsee pelaamaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Marraskuu 19, 2014, 18:16:01
Enpä kyllä ole minäkään ihmeemmin laivatytyihin tutustunut, joten ei ole mitään henkilökohtaista mielipidettä tullut muodostettua.

Aina välillä on kuitenkin kiva katsoa kun jossain laukeaa kiivas töhö vs kancol väittely tyyliin kissat vs koirat. Ja mitä nuita on vilkaissut, niin usein kuulee valitusta siitä kuinka jotkut artistit ovat "vaihtaneet leiriä" ihan niinkuin jonkun fandomin piirtäminen/musiikin tekeminen/etc sitoisi artistin sielun ainoastaan siihen yhteen fandomiin.
Minua ei ainakaan haittaa, jos kancollesta saa näinkin hyvää kamaa (https://www.youtube.com/watch?v=LOInMgLFQRE) aikaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: anounyym1 - Marraskuu 19, 2014, 18:35:47
Itse vain sanon sen että Kancollen tytyt eivät näytä yhtään niin kivalta kun Kensokyrön tytöt.
Mutta tietenkin tuo on vain minun mielipide.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 19, 2014, 18:55:53
Useimmiten kai valitus johtuu siitä että jotkin Töhöharrastajat (moni piirtäjä esimerkiksi) siirtyi Kancollen pariin.

Minulta jäi mainitsematta että musiikki on yksi asioista joista tykkään Kancollessa (http://youtu.be/PAcqYkPO51A?t=3m13s), joskaan en ole löytänyt kauheasti kiinnostavia fanisovituksia. Niitä ei vain löydy mistään, ja alkuperäismusiikkienkin metsästäminen on vaikeata.

Sound Holicin Kancolle-minianime (https://www.youtube.com/watch?v=DnQk-Z16-K4) on myös varsin viihdyttävä, tosin toistaiseksi vain ensimmäinen jakso on käännetty. Samassa animessa käytetty Sound Holicin soundtracki julkaistiin C86:ssa mutta sitä ei löydy mistään. Haluan sen koska tykkään siitä.

Ilmeeni muuten kun tunnistan varmaan yli puolet laivoista/hahmoista ilman että olen peliä pelannut tai sarjaa edes oikeastaan fanittanut oppii ainakin lukemaan nimiä japaniksi. Siihen kun vaan törmää joka paikassa... Pelistäkin vain tiedän sen perusteella että olen katsonut japanilaisten Let's Play -videoita. Mutta ei tarvitse kuin kirjautua esim. Nicovideoon niin näkyy jo Kancollea, kuten myös Touhouta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Marraskuu 19, 2014, 19:24:54
Se on suuri murhe kun suosikkiartisteja lopettaa Touhoun piirtämisen ja siirtyy yksinomaan Kancolleen. Jotkut ovat jopa poistaneet kaikki ei-kancolle taiteensa Pixiv-tililtään(!)

Kancolle tulee kuitenkin kuolemaan ennenpitkää, sillä eihän se miljöön ja loren puolesta pohjimmiltaan ole... mitään. Se on vain sieluton tuote.  Vähäpukeisia tyttöjä jotka esittävät laivoja toisen maailmansodan(?) aikaan. Siinä Kancollen koko tarina ja ympäristö. Touhoulla on omat ulottuvuutensa historian ja mytologian parissa, jota voi laajentaa käytännössä loputtomiin pysyen aina freesinä ja mielenkiintoisena.
Vaikka Touhoun suosio hiipuisikin, ZUN tulee jatkamaan työtään sen parissa, sillä hän oikeasti välittää luomastaan maailmasta ja sielusta, eikä vain keksi uusia kikkoja ja anime-adaptaatio-sopimuksia kerätäkseen mahdollisimman paljon rahaa, kuten Kancollen kehittäjät ja julkaisijat.

En ole Kancollea pelinä kokeillut, mutta se on selvästi vain heikko addiktio-moneygrab-simulaattori.
Animea tuskin tulen katsomaan. En voi sietää sellaista tehdastuotettua fanservice-animea jossa juoni perustuu hahmojen 'söpöilyyn' ja alusvaatteiden vilkkumiseen. Puhumattakaan siitä että kaikki hahmot ovat vinkuleluilta kuulostavia pikkutyttöjä. En tietenkään tiedä että se anime tulee olemaan sellainen, mutta mitä muuta voi odottaa?

Kancolle on vallannut Comiketissa hurjasti aluetta joka vuosi ja viime kerralla se hengitti jo Touhoun niskaan - arvioisin, että ensi kuun wintercomiketissa ja seuraavassa kesäcomiketissa Kancolle on kärjessä, mutta alkaa siitä dippaamaan hurjaa tahtia mitättömyyksiin.

Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Marraskuu 19, 2014, 22:01:50
Kattelin kerran kun joku pelasi Kancollea. Kysyin pari asiaa pelimekaniikoista ja totesin että "jaa".

Itse vain sanon sen että Kancollen tytyt eivät näytä yhtään niin kivalta kun Kensokyrön tytöt.
Tää on myös minun mielipide.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Marraskuu 19, 2014, 22:04:30
Itse vain sanon sen että Kancollen tytyt eivät näytä yhtään niin kivalta kun Kensokyrön tytöt.
Tää on myös minun mielipide.
Mun ei mikää noista, paitsi juho on moe.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kinoko - Marraskuu 20, 2014, 19:09:00
14.5 hype \o/
Vessanpönttölonkerohirviöitä odotellessa, jee
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 26, 2014, 23:06:22
Lisäys: Kancollesta ei saa tehdä fanipelejä — ja siinähän ei ole enään mitään järkeä. Kuole pois DMM ja koko Kancolle. Eihän tuolle edes voi keksiä vasta-argumentteja. Se on objektiivisesti huono.

Jos kenelläkään on tuolle vasta-argumenttia niin kuuntelen mielelläni. Onko siinä kuitenkin jotain hyvää? En halua uskoa että fanipelit ja fanien luovuus kiellettiin pelkän kapitalismin perusteella.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Marraskuu 26, 2014, 23:31:53
Lisäys: Kancollesta ei saa tehdä fanipelejä — ja siinähän ei ole enään mitään järkeä. Kuole pois DMM ja koko Kancolle. Eihän tuolle edes voi keksiä vasta-argumentteja. Se on objektiivisesti huono.

Jos kenelläkään on tuolle vasta-argumenttia niin kuuntelen mielelläni. Onko siinä kuitenkin jotain hyvää? En halua uskoa että fanipelit ja fanien luovuus kiellettiin pelkän kapitalismin perusteella.
https://www.youtube.com/watch?v=nXDwIo5_AMo
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Satori - Marraskuu 27, 2014, 19:11:57
Mielenkiintoista että aihe herättää keskustelua ja suuria tunteita!
Kancolle on pelinä erittäin huono. Se on niin huono että haluan melkein itkeä. Soveltuvampi nimitys olisikin arpakone, koska pelimekaniikat perustuvat lähes kokonaan tuuriin (n. 70-80%?).
Toinen tykkää äitistä, toinen tyttärestä, kolmas molemmista. Itse dikkaan sillintällöin simppelistä aivotnarikkaan -kliksuttelusta, jos tahdon tappaa aikaa -- RNG voi olla mielestäni ihan kiva pelielementti. Jos haluan syvällistä pelimekaniikkaa ja intensiivistä gameplayta pelaan jotain ihan muuta.

Yhteistä Töhöön taitaa Kancollessa olla lähinnä iso hahmokaarti ja melko avoimeksi jätetty maailma. Luulisin että nämä aspektit Kancollessa ovat juurikin Töhön suosion inspiroimia ja siksi DMM:n markkinamiesten konseptiin ymppäämiä. Sitä tehdään mikä varmasti myy; peliteollisuus on kuitenkin kokonaisuudessaan massiivinen koneisto jonka tarkoituksena on enimmäkseen tahkota fyrkkaa osakkeenomistajille.  Tää on tällanen maailma...

Onhan Kancolle eittämättä pay-to-win-mikromaksu-nettipeli-kapitalismipaskaa, kuten monet -- välillä tuntuu jopa että useimmat, suositut pelit nykyään.  Vaikka Kancolle on epäilemättä DMM:lle vakavaa liiketoimintaa niin minulle se ei ole; itse en nettipelihuonekaluihin törsää, kun edes steamiaccoa omista tai minkään valtakunnan nettipelikauppatyrkytyspalveluja käytä.

Yltiökapitalismin, tekijänoikeuskateuden tahi aluelukitusten puitteissa voisi kritisoida vähintään 80%:a nykypeleistä. Toki kapitalismikritiikkiä saa (jopa pitää!) harrastaa -- itse useinkin harrastan. Arvostan enemmän Zunilaislähtöistä vapaata ja yhteisökeskeistä linjaa kun silmitöntä DMM-kapitalismia, mutta on ne laivatytöt silti aika kawai ja sugoi
Spoiler (click to show/hide)
Sotahistoriaa harrastamattomalle Kancollen hahmot ja pelimaailma eivät välttämättä tarjoa paljoakaan.

Sitäpaitsi kaikki Kancollet eivät ole vähäpukeisia!!!11yksi -- Jätetään ne Shimakazepornot ny vähemmälle, sillä miun laivavaimuni on ainakin siveä Yamato nadeshiko... :D

Suosittu tuo Kancolle näyttää kuitenkin olevan, animekin kohta tulossa... Itsekin (Pelonsekaisella?) jännityksellä odotan meneekö ensitalven Comiketissa viimein Töhön ohi circlejen määrässä. Töhön suosiohan on (valitettavasti?) muutenkin ollut hienoisessa laskussa jo jonkin aikaa -- vai voisiko sanoa että hangaround-bandwagonjumperit (sori surkeet anglismit) ja rahan ja suosion takia doujinmatskua tahkoavat tahot ovat hypänneet pois Töhön kelkasta ja siirtyneet Kancolleen niin doujinsarjakuvien kuin vaikkapa -musasovitusten puolella, koska hype?

Lainaus
kaikki hahmot ovat vinkuleluilta kuulostavia pikkutyttöjä
juuhelikkäsjooh.png " :D "

Loppukaneettina sanon, että pidän useasta erilaisesta pelistä, fandomista ja muustakin populaarikulttuurin muodosta -- nämä eivät minun nähdäkseni sulje mitenkään toisiaan pois. Muailimaan mahtuupi monenlaista räpellystä, kaikki kukkaset kukkii! Elä ja anna elää!
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Marraskuu 27, 2014, 20:11:54
Lainaus
kaikki hahmot ovat vinkuleluilta kuulostavia pikkutyttöjä
juuhelikkäsjooh.png " :D "
No totta ihmeessä he tunkevat messiin ne pari milffi-laivaa, että saadaan katettua kaikkien fanien fetissit. Pohjimmiltaan ennalta-arvioni kyseisen animen olemuksesta tulee toteutumaan, olen nimittäin nähnyt sen kristallipallossani.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Satori - Marraskuu 27, 2014, 20:16:25
Tarkoitin vain että siinä pelissä on jo tälläkin hetkellä huutavia isotissisiä kännirähisijälaivatyttöjä :D
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Marraskuu 27, 2014, 20:17:48
Lainaus
vinkuleluilta kuulostavia pikkutyttöjä
Runkkaisin
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 27, 2014, 21:19:22
Spoiler (click to show/hide)

Sotahistoriaa harrastamattomalle Kancollen hahmot ja pelimaailma eivät välttämättä tarjoa paljoakaan.
Arvelisin että sotakiinnostus on monelle pelaajalle hyvinkin iso osa Kancollea.

Minua harmittaa ihan silmittömästi että Kancolle on niin huono pelinä, mutta on se sentään parempi kuin jotkut muut nykyajan hirvitykset, esimerkiksi EA:n Dungeon Keeper Mobile (https://www.youtube.com/watch?v=GpdoBwezFVA).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Satori - Marraskuu 27, 2014, 22:44:10
Oon aivan varma että Kancollefandomissa alkaa talvella tajuton ulina: "nyypät tulee mun fandomii EIKÄ EES OO PELANNU NIITÄ PELEJÄ!!" XD
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Marraskuu 28, 2014, 07:47:26
Palataksemme enemmän Töhön pariin, joku tyyppi teki oman versionsa Amanojaku Gold Rushista (https://www.youtube.com/watch?v=iVpP7Qdn7OU). Joitain eroavaisuuksia varmasti on (esim. musiikki?) mutta muuten varmasti hyvin samanlainen.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Marraskuu 28, 2014, 13:53:51
huomasin nyt vast 2.5 jakson töhön summerista.. olen vissii jälkee jääny niiku aina mut tässä
https://www.youtube.com/watch?v=hM8SW5TJmOE (https://www.youtube.com/watch?v=hM8SW5TJmOE)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Pitchin - Joulukuu 03, 2014, 22:18:07
Iteppä en kanisterikollista pahemmin oo kiinnostununna, historiajutut on kyllä jees mutta mitä nyt niistä pelimekaniikoista on kuullu nii egh maksu/chancepaskaa ja siihen päälle vielä se että kun kaikki sotalaivat on sit koluttu läpi nii eipä siitä sitte mitää kiintosaa kehityssuuntaa hahmo- tai maailmamielessä löytyne jotta töhössä pysyn

Vaikkakin kotona USB-näppis ei tykkää töhöstä vinoliikkeissä nii en oo päässy pelailee hetkee ;_; Taidot ruostuu tätä menoo
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Joulukuu 06, 2014, 20:31:58
Joku tehny näkemyksen mukaan fan remaken 14.3 pelin, että miltä se näytti/näyttää.
https://www.youtube.com/watch?v=E_B-eNLrBtY (https://www.youtube.com/watch?v=E_B-eNLrBtY)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kinoko - Joulukuu 07, 2014, 03:10:20
Joku tyyppi teki oman versionsa Amanojaku Gold Rushista (https://www.youtube.com/watch?v=iVpP7Qdn7OU).
Joku tehny näkemyksen mukaan fan remaken 14.3 pelin.

Kunnon töhömeininkiä: jos virallista peliä ei julkaista hevillä julkisesti, semmonen vastaava(?)TEHDÄÄN ITE!!
siin jää viel kancollen niceboatit toiseksi eiks jeh
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 05, 2015, 00:56:03
Jaarittelu extra 2015: Boobs without borders.

(Katso kuvat!)

Kukas ne kuvat ottaisi, ellei itse puhtoinen ja rehellinen... Shameimaru!

Näin äskettäin tuolla verkon ulkopuolella Ukon mainoksen, ja hämmästyksekseni siinä komeili ilmiselvä Aya, tosin eurooppalaisittain pukeutuneena (http://www.ukko.fi/mika-ihmeen-ukko/). Tuo pipo kaipaa kulmikkuutta.

(Huomautus: en tiedä Ukosta mitään, enkä siksi ota mitään kantaa Ukon mainosten muuhun sisältöön kuin ayankuviin.)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Tammikuu 06, 2015, 18:33:13
NHK Worldin Touhou-lyhytdokumentääri tänään 23:30 (21:30 UTC) Suomen aikaan: http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/w/movie/
Kesto n. 25 min.

Tuli noin tunti sitten myös mutta missasin suurimman osan siitä joten ajattelin katsella uusinnan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: anounyym1 - Tammikuu 06, 2015, 18:34:42
NHK Worldin Touhou-lyhytdokumentääri tänään 23:30 (21:30 UTC) Suomen aikaan: http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/w/movie/
Kesto n. 25 min.

Tuli noin tunti sitten myös mutta missasin suurimman osan siitä joten ajattelin katsella uusinnan.
Jos kaapeli-tv löytyy niin sen kautta näkyy myös NHK World hieman paremmalla laadulla kuin tuolla netissä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Tammikuu 06, 2015, 19:05:27
NHK Worldin Touhou-lyhytdokumentääri tänään 23:30 (21:30 UTC) Suomen aikaan: http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/w/movie/
Kesto n. 25 min.

Tuli noin tunti sitten myös mutta missasin suurimman osan siitä joten ajattelin katsella uusinnan.
Jep jep, aikas cringeworthy kamaa. Kuten joku tiivisti " old news, wrong information and nothing interesting"
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Tammikuu 06, 2015, 23:52:40
NHK Worldin Touhou-lyhytdokumentääri tänään 23:30 (21:30 UTC) Suomen aikaan: http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/w/movie/
Kesto n. 25 min.

Tuli noin tunti sitten myös mutta missasin suurimman osan siitä joten ajattelin katsella uusinnan.
Jep jep, aikas cringeworthy kamaa. Kuten joku tiivisti " old news, wrong information and nothing interesting"
Minusta jo se 5 minuutin pätkä jonka näin oli hyvinkin inspiroiva ja haastattelu oli kiinnostavaa. Tietenkin siinä oli paljon minulle täysin turhaa perustietoa mutta minusta se oli kokonaisuudessaan todella kiinnostava.

Edit: Welp, eihän tuo ollut edes 15 minuuttia pitkä. Kiinnostava silti vaikka välillä kyllä aika oudosti esitetty. Ai niin, oli siinä hieman väärää tietoakin (musiikki-CD:itä on useampi kuin yksi...). Eipä siinä kyllä kauheasti uutta ollut.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Tammikuu 06, 2015, 23:54:40
Aika kuraa oli.. en katsois uusiks.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 07, 2015, 00:07:54
Oli jännittävää katsoa oikein teeveeohjelma aiheesta, joka kiinnostaa minua mutta ei Suomen Yleisradiota. Minähän katson televisiota vain erittäin satunnaisesti.

Zun livenä oli oikein mukavaa nähtävää. Marisa onneksi mainittiin kerran, vaikka katsojien annettiinkin ymmärtää, että peli käsittelee enimmäkseen vain Reimun seikkailuja. Viidentoista minuutin katsaus jäi pakostakin pinnalliseksi. Ainakin pari asiavirhettä olin huomaavinani, mutta kun en ymmärrä puhuttua englantia läheskään niin hyvin kuin kirjoitettua, niin en halua heittää ensimmäistä kiveä.

Ymmärsinkö oikein, että kyseessä oli pohjimmiltaan Japanin valtion Zunille tarjoama mainosaika? Aiheena se, että Tōhō Project aikoo tehdä saman kuin anime- ja mangateollisuus viime vuosikymmenellä eli ottaa ulkomaalaisilta rahat pois, kun kasvun rajat (Yukari perhana!) ovat kotimaassa viimein tulleet vastaan?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Tammikuu 07, 2015, 00:39:13
Katoin tän itse äsken juutuubasta, tuli kyllä ilmi monia uusia asioita Touhousta:
"A monster known as a Gensokyo roams around the world of this game"
"Players control a flying shaman known as a Danmaku"

Lisäksi sain selville että minulta on huiputettu törkeästi rahaa, sillä Zun onkin julkaissut musiikeistaan vain yhden kokoelmalevyn.

https://www.youtube.com/watch?v=vVBdhADeAAE (https://www.youtube.com/watch?v=vVBdhADeAAE) siitä vielä linkkiä jos jotakuta vielä kiinnostaa katsoa. Zunin haastattelu oli sentään suht mielenkiintoinen vaikka dubbaus hieman häiritsi.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 07, 2015, 06:41:10
Ainakin pari asiavirhettä olin huomaavinani, mutta kun en ymmärrä puhuttua englantia läheskään niin hyvin kuin kirjoitettua, – –.

Katoin tän itse äsken juutuubasta, tuli kyllä ilmi monia uusia asioita Touhousta:

Thanks, mayte. Kuullun ymmärtämiseni on valitettavasti paremmalla tasolla kuin pelkäsin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Tammikuu 07, 2015, 07:11:19
Minua häiritsi myös että Seijasta ja Raikosta (kaikki hahmot jotka eivät ole ihmisiä?) käytettiin miespuolista pronominia he ja jälkeenpäin ilmaistiin että hahmot on tehty tytöiksi (personifikaatioita tavallaan).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Tammikuu 07, 2015, 09:14:24
Oli jännittävää katsoa oikein teeveeohjelma aiheesta, joka kiinnostaa minua mutta ei Suomen Yleisradiota. Minähän katson televisiota vain erittäin satunnaisesti.

Zun livenä oli oikein mukavaa nähtävää. Marisa onneksi mainittiin kerran, vaikka katsojien annettiinkin ymmärtää, että peli käsittelee enimmäkseen vain Reimun seikkailuja. Viidentoista minuutin katsaus jäi pakostakin pinnalliseksi. Ainakin pari asiavirhettä olin huomaavinani, mutta kun en ymmärrä puhuttua englantia läheskään niin hyvin kuin kirjoitettua, niin en halua heittää ensimmäistä kiveä.

Ymmärsinkö oikein, että kyseessä oli pohjimmiltaan Japanin valtion Zunille tarjoama mainosaika? Aiheena se, että Tōhō Project aikoo tehdä saman kuin anime- ja mangateollisuus viime vuosikymmenellä eli ottaa ulkomaalaisilta rahat pois, kun kasvun rajat (Yukari perhana!) ovat kotimaassa viimein tulleet vastaan?
Vähän tämmönen kuva  jäi, oudoksutti vähän se "major version on ps4" hokeminen.
Alusta alkaen oli hieman epäuskoinen kuva kun kerrottiin että "monster known as gensokyo roams the world."
Zunin osuudet oli ihan siistejä mutta muuten tuntui että taustatutkimusta oltiin tehty vasta kuvauspaikalla.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Tammikuu 07, 2015, 15:54:56
"A monster known as a Gensokyo roams around the world of this game"
"Players control a flying shaman known as a Danmaku"
(http://imageshack.com/a/img537/7278/qy13UH.jpg)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Tammikuu 07, 2015, 17:01:45
"A monster known as a Gensokyo roams around the world of this game"
"Players control a flying shaman known as a Danmaku"
(http://imageshack.com/a/img537/7278/qy13UH.jpg)
Onneks toi danmakukohta sentään korjattiin myöhemmin mut ei sitä hirveen hyvin sittenkään selitetty.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Tammikuu 07, 2015, 17:32:16
Danmakua kaikkialla. Ei tuo kyllä ihan turha dokumentin tynkä ollut. Miettinyt ikuisuuksia kuinka ja miten Zun työstää pelejään ja nyt sai niihinkin jonkin sortin vastaukset. Mutta oli kyllä aika Cirnot ollut asialla kun tekivät tuollaisia pieniä typeriä virheitä. Aina ei voi voittaa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Tammikuu 07, 2015, 17:37:37
oudoksutti vähän se "major version on ps4" hokeminen.
Olisi kyllä jännää jos ZUN porttaisi pelejä PS4:lle mutta en kyllä luota tuohon dokkariin tietolähteenä noiden jättimokien jälkeen.

Naamapalmutin aika syvästi tänään aamuna kun näin sen aikaisemmin missaamani aloituspätkän. Ainoa hyvä asia dokkarissa siis oli haastatteluosuus ja siihen liittyvä kuvamateriaali. Kaikki muu oli niin väärin kuin vain olla voi. Sekä faktat että esitys. Lähestulkoon ainakin. Miksei esim. fandomista puhuttu yhtäään?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Tammikuu 07, 2015, 18:02:24
Ymmärsinkö oikein, että kyseessä oli pohjimmiltaan Japanin valtion Zunille tarjoama mainosaika? Aiheena se, että Tōhō Project aikoo tehdä saman kuin anime- ja mangateollisuus viime vuosikymmenellä eli ottaa ulkomaalaisilta rahat pois, kun kasvun rajat (Yukari perhana!) ovat kotimaassa viimein tulleet vastaan?
Touhou-anime Suomenkin telkkariin ja päähahmo-paidat kouluihin! Toivottavasti alkaa vaan sitten aina klo 8:30 kieppeillä niin kerkeen minäkin lyllertää töistä sen katsomaan :P

Mutta oli kyllä aika Cirnot ollut asialla kun tekivät tuollaisia pieniä typeriä virheitä.
Spoiler (click to show/hide)
Tästä tulee vahvin dokkari, mie tiien!

Miksei esim. fandomista puhuttu yhtäään?
Mitäh!? Eikö edes Hiedaa mainittu!?

Jahas, enpähän itse ole vielä tätä katsonut, koska yleensä pyhitän nämä hassut pari tuntiani ennen töitä musiikille ja hen-, öh, niin. Mutta vapaat kun alkaa tuossa perjantaina, niin pitääpä katsoa tuo Larren linkkaama video.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 07, 2015, 20:46:04
Spoiler (click to show/hide)
Tästä tulee vahvin dokkari, mie tiien!

Nauroin ääneen.

Miksei esim. fandomista puhuttu yhtäään?

Youtube-videon kohdassa 2.26–2.28 on katkos. Epäilen, että siitä kohtaa puuttuu fandomia käsitellyt erittäin lyhyt osuus, jonka muistan viime yöltä: Mainittiin Hakurei jinja reitaisai (tosin muistaakseni ei nimeltä) ja selitettiin lyhyesti, mitä siellä tapahtuu. Kuvattiin useitten sekuntien otos pöytää, jolla näkyi ehkä kahdeksan kaunista ja viatonta dōjinshinkantta. Kuvattiin yhtä (!) naista, joka poseerasi tönkkönä sinänsä hyvännäköisessä Reimu-cosplayssä. Ihmettelin kovasti, miksei ollut kuvattu ryhmä-cosplaytä tai edes paikkaa, jossa olisi taustalla vilissyt paljon sekalaisia Tōhō-asuja.

Pystyykö joku vahvistamaan muistikuvani?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Tammikuu 07, 2015, 21:03:45

Pystyykö joku vahvistamaan muistikuvani?
Vahvistan väitteesi, katsoin telkkarista.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Tammikuu 08, 2015, 00:04:34
^oh you baka.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Tammikuu 10, 2015, 02:37:14
Jaarittelu extra 2015: Boobs without borders.

(Katso kuvat!)

Kukas ne kuvat ottaisi, ellei itse puhtoinen ja rehellinen... Shameimaru!

Näin äskettäin tuolla verkon ulkopuolella Ukon mainoksen, ja hämmästyksekseni siinä komeili ilmiselvä Aya, tosin eurooppalaisittain pukeutuneena (http://www.ukko.fi/mika-ihmeen-ukko/). Tuo pipo kaipaa kulmikkuutta.

(Huomautus: en tiedä Ukosta mitään, enkä siksi ota mitään kantaa Ukon mainosten muuhun sisältöön kuin ayankuviin.)
Joku unkarilainen on myös valinnut Ayan-kuvan edustamaan erästä suomalaista kappaletta: https://www.youtube.com/watch?v=MeNe1H4Himk  näyttää heiluvan tuossa oikealla muissakin levyn biiseissä. Taitaapahan itse asiassa fanittaa bändiä ja Ayaa yhtä paljon: https://www.youtube.com/user/Icemammon/videos

Edit: Nyt on dokkari katottu, opin ainakin sen että Reimu on söpö. Zunin työskentelyä oli kyllä mielenkiintoinen seurata.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Jaakui Pirinen - Tammikuu 10, 2015, 12:19:22
Ymmärsinkö oikein, että kyseessä oli pohjimmiltaan Japanin valtion Zunille tarjoama mainosaika? Aiheena se, että Tōhō Project aikoo tehdä saman kuin anime- ja mangateollisuus viime vuosikymmenellä eli ottaa ulkomaalaisilta rahat pois, kun kasvun rajat (Yukari perhana!) ovat kotimaassa viimein tulleet vastaan?
Kai jotain voisi päätellä siitä, että tämänkertaisen talvicomiketin touhou-osasto oli samankokoinen kun kancollejen.. viimeksi kun kävin touhouta oli puolikas itähallillinen kokonaan. (nyt siis vain hieman alle yksi neljäsosa)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 14, 2015, 19:56:47
Nähtävästi Kiina ei olekaan aina sitä Made in China -halpislaatua.

Hong Meiling: »Kyllä minä niin mieleni pahoitin.»
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Tammikuu 22, 2015, 00:05:17
Tälläinen (http://gensokyoradio.net/) sattui vastaan. Biisivalikoima taitaa olla vähän suppeampi kun touhouradiolla (http://www.touhouradio.com/).

Touhouradiota on tullut jonkinverran kuunneltua, mutta pitää kuunnella Gensokyoradiota vähän pidempään ennen kuin rupean mielipiteitäni kertomaan. Gensokyoradio on ehkä työturvallisempi pitää auki, Touhouradiossa on välillä tissit ja perse ruudulla
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Tammikuu 22, 2015, 00:56:12
Tälläinen (http://gensokyoradio.net/) sattui vastaan. Biisivalikoima taitaa olla vähän suppeampi kun touhouradiolla (http://www.touhouradio.com/).

Touhouradiota on tullut jonkinverran kuunneltua, mutta pitää kuunnella Gensokyoradiota vähän pidempään ennen kuin rupean mielipiteitäni kertomaan. Gensokyoradio on ehkä työturvallisempi pitää auki, Touhouradiossa on välillä tissit ja perse ruudulla
Jep, löytyy tuolle jo lankakin (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,696.0.html) ja on aina välillä esillä promokamppanjoidensa, live-ohjelmiensa sun muiden ansiosta.
Touhouradiolla tosiaan on laajempi valikoima kun vaikuttaa GSR keskittyvän enemmän (, muttei onneksi ainoastaan) dance-musaan, vai miten sen nyt luokittelisi. Touhouradiossa on aika hyvin laidasta laitaan ja löytyy jopa hiukan kyseenalaisia drama-CD pätkiäkin silloin tällöin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Tammikuu 22, 2015, 11:05:53
Olen kuunnellut Gensokyoradiota parisen vuotta ja kyl sielä soi aika helvetisti kaikkea. Dance-musaa paljonkin tuntuu olevan juu, mutta ei aina. Tai noh, en ole nyt pitkään aikaan kunnellut moista että voi hyvinkin olla että tyylilajit on sielä muuttunut puolen vuoden aikana mut kyl sielä Demetoria sun muuta raskampaa ja poppia soi päivittäin. Touhouradio on itselle hieman vieras ja Chirun kommentti ruutuun ilmestyvistä tisseistä ja perseistä antoi heti miinusta, koska koulussa tai töissä en siis voi paljoakaan kyseistä palvelua käyttää :---D Mut nähtävästi he kyl tarjoavat parikin vaihtoehtoa kyseisen kanavan kuunteluun.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Tammikuu 22, 2015, 18:38:48
Jep, löytyy tuolle jo lankakin (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,696.0.html)

Kappas vaan, olisi voinut tutkia tarkemmin :D

Touhouradiossa tykkään myös biisien toivomismahdollisuudesta, tosin muuten biisit taitaa tulla aika randomilla eikä niitä ole kai edes erikseen valittu. Gensokyoradio vaikuttaa ammattimaisemmalta siinä mielessä
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 25, 2015, 10:19:49
Pistäydyin lurkkimassa ruotsalaisten Töhö-foorumia.

Heidän piirtäjäsankarinsa Ragathol oli viime marraskuussa linkittänyt sivustolle englanninkielisen PC Gamer -lehden Tōhō-kirjoituksen.

UHL, WILL 2014: The story of the Touhou sensation (http://www.pcgamer.com/the-story-behind-the-touhou-sensation/).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Helmikuu 19, 2015, 01:46:29
Mitä helvettiä? (https://www.youtube.com/watch?v=55ob5LAOHrw)

(http://danbooru.donmai.us/posts/1000232 (http://danbooru.donmai.us/posts/1000232))
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Helmikuu 19, 2015, 22:57:51
En tiedä, kumpi minua ihmetyttää enemmän:

Spoiler (click to show/hide)

***

Yritetäänpä herättää oikein kunnon keskustelua Tōhō-aiheesta.

Pysähdyin kerran talvella miettimään sitä, että yhdennentoista Tōhō-pelin (Tōhō chireiden – Subterranean Animism) jälkeen suosikkihahmojeni joukko ei ole paljoa kasvanut. Kogasa Tatara tosin kuuluu vanhoihin suosikkeihini, ja vähitellen myös Hatate Himekaidō on hiipinyt joukkoon mukaan.

Osittain tämä johtunee siitä, että Zunin hahmonsuunnittelutyyli on muuttunut, mutta osittain myös siitä, ettei uudemmista hahmoista ole enää tehty niin suuria massoja hyvää fanitaidetta tai ainakaan se ei ole saavuttanut minua. Esimerkiksi Hata no Kokoro ja Kasen Ibaraki olisivat ulkonäkönsä puolesta hyviä suosikkihahmoehdokkaita, mutta jotenkin he ovat jääneet »tyhjiksi kuoriksi» verrattuina Sakuyan, Kanakon tai Yamamen kaltaisiin klassikkohahmoihin.

Ojentakaa siis auttavat kätenne, toverit, ja tarjotkaa linkkejä: mitkä faniteokset ovat teidän mielestänne antaneet eniten persoonallisuutta uusille Tōhō-hahmoille?

Pyyntöni koskee kaikenlaisia sarjakuvia, videoita (mukaan lukien ainakin tarinalliset musiikkivideot), irrallisia kuvituksia (etenkin puhekuplallisia tai tilannekuvia), fikkejä ja niin edelleen. Erityisesti seuraavissa peleissä uusina esiintyneet hahmot kiinnostavat minua:

  • TH 13: Tōhō shinreibyō – Ten Desires

  • TH 13,5: Tōhō shinkirō – Hopeless Masquerade

  • TH 14: Tōhō kishinjō – Double Dealing Character

  • TH 14,5: Tōhō shinhiroku – Urban Legend in Limbo
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Helmikuu 20, 2015, 09:51:07
^ Ota tästä (https://danbooru.donmai.us/posts/1854531?tags=miyako_yoshika) söpö Jossikka.

Seijan voimat on taas niin hyötykäytössä (https://danbooru.donmai.us/posts/1851150?tags=miyako_yoshika)

Kagerou ei approovaa Wakasagihimen löytöä (https://danbooru.donmai.us/posts/1844684?tags=imaizumi_kagerou)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Helmikuu 20, 2015, 16:04:41
Hata no Kokorosta (http://danbooru.donmai.us/pools/8187) ei kyllä hirveän paljoa faniteoksia näe, mutta kyllä niitä aina välillä ilmestyy vaikka yleensä seassa on aika paljon Hiji-Mikoa. (http://danbooru.donmai.us/pools/7142)

Kasenista (https://www.youtube.com/watch?v=7LwseRYslew) löytyy vielä vähemmän SFW-materiaalia, kun se on niin lewd (https://www.youtube.com/watch?v=bqLoNaArEPw) (ainakin communityn mielestä).

Mutta, ainakin TH14:sta tulee paljon hyvää fanitavaraa, Seija (http://danbooru.donmai.us/pools/9091) on ihan omanlaatuinen (http://danbooru.donmai.us/pools/9484) persoonansa (http://danbooru.donmai.us/posts/1696810) ja KageWaka (http://danbooru.donmai.us/pools/8101) on kieltämättä paras uusi (http://danbooru.donmai.us/posts/1920638) paritus (http://danbooru.donmai.us/pools/7552).

Bonus video (https://www.youtube.com/watch?v=We6zbMVjU0I)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: zertap - Helmikuu 20, 2015, 16:12:16
Kasenista (https://www.youtube.com/watch?v=7LwseRYslew) löytyy vielä vähemmän SFW-materiaalia, kun se on niin lewd (https://www.youtube.com/watch?v=bqLoNaArEPw) (ainakin communityn mielestä).

http://touhou.fi/wordpress/2013/03/waifujen-saadyllisyystaulukko/
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Maaliskuu 14, 2015, 07:04:49
Kiitoksia suosituksista. Odottelen, milloin esimerkiksi Janra ehtii kantaa kortensa kekoon.

Tällä välin minuun on kohdistunut Yakumojen salajuoni.

Aina ennen matkapuhelimeni itsetoimiva tekstinsyöttö tarjosi ensisijaisesti sananalkua San (niin kuin Sanae). Jokin aika sitten alkoi samalla näppäilysarjalla tulla Ran (http://touhou.fi/board/9/src/142628684110.jpg).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Maaliskuu 25, 2015, 06:29:10
Tällä välin minuun on kohdistunut Yakumojen salajuoni.

Aina ennen matkapuhelimeni itsetoimiva tekstinsyöttö tarjosi ensisijaisesti sananalkua San (niin kuin Sanae). Jokin aika sitten alkoi samalla näppäilysarjalla tulla Ran (http://touhou.fi/board/9/src/142628684110.jpg).
Käy kostoksi vaikka meluamassa (https://www.youtube.com/watch?v=GSQENAzmFI0) heidän etupihallaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Huhtikuu 10, 2015, 15:47:56
Pitäisikö jatkaa keskustelua siitä, mihin säikeeseen video-dōjinshit, sarjakuvien videoversiot, MMD-tarinavideot, kuunnelmat ja muut vastaavat ei-musiikkikeskeiset faniteokset oikeastaan kuuluvat?

***

【東方MMD】魔理沙「ダメ…ダァ~…!?」

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_NK9ZBT6RjA

Nikoniko: http://www.nicovideo.jp/watch/sm24345593

Ei ole helppoa rakastua Marisa Kirisameen. Saattaa joutua vastakkain vaikka seitsemän ilkeän entisen tyttöystävän kanssa... vai olikos se yksi sittenkin poikaystävä?

Videon pianomusiikki: Erik Satie: Première gymnopédie (http://fi.wikipedia.org/wiki/Gymnop%C3%A9dies) [eri·k sati·], [prəmjä·r žimnopedi·]. Tulipa Satiekin vastaan Töhön maailmassa, vaikka en osannut sitä odottaa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Huhtikuu 10, 2015, 17:11:00
Pitäisikö jatkaa keskustelua siitä, mihin säikeeseen video-dōjinshit, sarjakuvien videoversiot, MMD-tarinavideot, kuunnelmat ja muut vastaavat ei-musiikkikeskeiset faniteokset oikeastaan kuuluvat?
My two cents: En näe mitään syytä miksi ne eivät kuuluisi tänne (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,22.0.html). Näin olemattomalla aktiivisuustasolla ei meinaan ole niin mitään järkeä hajauttaa lankoja omiin alatyyppeihin. Ehdotan, että tuon langan otsikon perään lisätään "yms." tai jotain vastaavaa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Huhtikuu 12, 2015, 12:50:16
Onko Janralla mitään annettavaa ylempänä avaamaani keskusteluntynkään (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,644.msg80417.html#msg80417)? Et tainnut olla paikalla niinä päivinä, kun »uusien» Tōhō-hahmojen syventämisestä puhuttiin.

***

Nyt haluaisin kysyä, onko teillä tovereilla Tōhō-harrastukseenne perustuvia sanoja tai sanontoja, joita käytätte arkielämässä?

Itse selailin juuri hetki sitten Ysilautaa, ja siinä lomassa silmiini osui eukalyptuspastillirasia. Siis Yūkalyptus! (Vrt. engl. eucalyptus /ˌjuːkəˈlɪptəs/.)

En tiedä, mistä ihmeestä tämä on tullut, mutta toisinaan, kun jotakin menee pieleen, mutisen itsekseni: Voi Yōmu-lauta!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Huhtikuu 12, 2015, 19:28:45
Onko Janralla mitään annettavaa ylempänä avaamaani keskusteluntynkään (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,644.msg80417.html#msg80417)? Et tainnut olla paikalla niinä päivinä, kun »uusien» Tōhō-hahmojen syventämisestä puhuttiin.
Olen miettinyt tätä jonkin aikaa. Yksi asia on ainakin selvä: vanhemmilla hahmoilla on yleensä enemmän fanimateriaalia ja hahmomäärän kasvaessa johonkin tietyn hahmoon liityvän materiaalin kertyminen kestää pidempään.

Olen nähnyt DDC:n hahmoista kertovia tarinoita huomattavasti vähemmän kuin TD:n hahmoista kertovia. Aloitin juuri metsästämään lisää koska olen nähnyt niin vähän DDC-hahmojen tulkintoja (poikkeuksena Seija ja Sukuna) jne. mutta siinä menee tovi. Haluan myös lukea fanien tekemiä juttuja Kasenista vaikka hänellä onkin oma mangansa.

Sitten on myös hyvä kysymys paljonko materiaalia löytyy käännettynä. Itse kun luen materiaalit mieluiten alkuperäiskielellä (opin samalla kieltä ja alkuperäiskielellä saa joskus paremman käsityksen hahmosta).

Mitään jättihittejä en tiedä, mikä on harmi koska ne ovat sekä vaikutusvaltaisia että helppo jakaa.

Tässä enemmän tai vähemmän satunnainen ja keskeneräinen luettelo:


winter scenery - Tsuyoi Shinmyoumaru ga Shinrin Dasshutsu suru Hanashi
Ao (Yohane) - Hekiraku no Ito (Miko x Tojiko)
Ao (Yohane) - Hyakusen Hajime (Kokoro x Cirno -crackpairing, en ole lukenut)
Tohonifunin (Chado) uusimpia: Usotsuki ja Kokoro Kansatsuki, myös Ijin-san ni Tsurerarete mutta sitä ei ole käännetty

Kannatan myös Kasenin mangan (Touhou Ibarakasen) lukemista

【Touhou MMD】Stage 5 bosses who can't become playable characters grab a drink (English subs) https://www.youtube.com/watch?v=vzr7NmjBx3w
【Touhou MMD】Grassroots (English subs) (Wakasagihime, Sekibanki, Kagerou) https://www.youtube.com/watch?v=We6zbMVjU0I

(ei käännetty) Koishi-chan wants to ask Seija something http://www.nicovideo.jp/watch/sm25060713
(ei käännetty) Touhou M-1 Grand Prix 8 ja 9 (lähes kaikki uudet hahmot)
(ei käännetty) Kagerou, Sekibanki and Wakasagihime want to take part in The 12th MMD cup http://www.nicovideo.jp/watch/sm22950225


Itse en tosiaan ole kauheasti etsiskellyt materiaalia, ainakaan kovin tietoisesti tai selkeällä päämäärällä siitä mitä olen hakemassa. Olisi siis mukava kuulla kokemuksia teiltä jotka ovat nimenomaan etsineet uutta materiaalia, erityisesti nyt siis liittyen DDC:iin tai uudempiin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Huhtikuu 12, 2015, 22:15:13

Nyt haluaisin kysyä, onko teillä tovereilla Tōhō-harrastukseenne perustuvia sanoja tai sanontoja, joita käytätte arkielämässä?

Itse selailin juuri hetki sitten Ysilautaa, ja siinä lomassa silmiini osui eukalyptuspastillirasia. Siis Yūkalyptus! (Vrt. engl. eucalyptus /ˌjuːkəˈlɪptəs/.)

En tiedä, mistä ihmeestä tämä on tullut, mutta toisinaan, kun jotakin menee pieleen, mutisen itsekseni: Voi Yōmu-lauta!

Jutun Yuyukohan on siis..

Juman-Suika!

Ihan meni Reiseneille toi touhu..

Ayaha, vai niin..

Iku-isesti..

Shou-rastaan <-- Tämä oli jonkun muun käsialaa.

Voi Yōmu-lauta!
Kiitos tästä!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Huhtikuu 12, 2015, 22:21:38
Nyt haluaisin kysyä, onko teillä tovereilla Tōhō-harrastukseenne perustuvia sanoja tai sanontoja, joita käytätte arkielämässä?
Ihme touhouta.

Tai auton kyydissä: Aya saatana!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Huhtikuu 12, 2015, 22:25:11
DDC:n porukasta on tosi vähän kivoja videoita ja etenkin käännettyjä sellaisia ;;___;; Oih voih

【Touhou MMD】Even Kagerou-chan wants to bathe in the river! (https://youtu.be/7Uys2k1yBdk) On nähtävästi vaikeaa olla ihmissusi.
【Touhou MMD】Touhous at Play! (https://youtu.be/MLEUiCMLrXY) Pääasiassa TD:n porukkaa tekemässä randomeja asioita.

Nyt haluaisin kysyä, onko teillä tovereilla Tōhō-harrastukseenne perustuvia sanoja tai sanontoja, joita käytätte arkielämässä?
Ihme touhouta.
Veit Sanaet suustani.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Huhtikuu 12, 2015, 22:57:05
Veit Sanaet suustani.
Seuraavaksi kai haluat yhden Reiseneistäni?

..Tai pullollisen Mountain Tewiä?

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Toukokuu 05, 2015, 15:49:08
https://www.youtube.com/watch?v=KIq9f3kW1cA
3:07

Hmm... well, that seems kinda out of place.
Luulin rölliksi, mutta olinkin väärässä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 10, 2015, 15:43:43
Mitä helvettiä? (https://www.youtube.com/watch?v=55ob5LAOHrw)
(http://danbooru.donmai.us/posts/1000232 (http://danbooru.donmai.us/posts/1000232))
https://www.youtube.com/watch?v=KIq9f3kW1cA
3:07
Odotan lämpimästi lisää näitä maailman turuilta (http://en.wiktionary.org/wiki/turku) (myös Suomen Turku kelpaa).

***

pupun mochinuijaa (kertokaa toki oikea nimi jos tiedätte)

Innostuin kaivelemaan tätä neljännestunniksi.

Japanilaisen riisi- ja hirssihuhmaren nimi on usu (臼; ks. myös engl.kiel. Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Usu_%28Mortar%29)), ja vastaava survin(nuija) on kine (杵). Vakiintuneita suomenkielisiä nimiä en näille äkkiseltään löytänyt.

Minusta mochi-nuija kuulostaa aika hyvältä, koska useimmiten suomalaiset kai kuulevat kinestä juuri mochin valmistamisen yhteydessä.

Itse ehdottaisin täysin epäsuomalaisen tarvekalun supisuomalaiseksi nimeksi riisinuijaa (vrt. perunanuija).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Toukokuu 10, 2015, 16:35:59
Itse ehdottaisin täysin epäsuomalaisen tarvekalun supisuomalaiseksi nimeksi riisinuijaa (vrt. perunanuija).
Oho, siehän lähdit ihan kunnolla tutkimaan asiaa. Mielenkiintoista. Opinpahan uutta ja syvensin tietouttani aiheesta. Riisinuija kuulostaa oikein hyvältä. Tietäjät tietää mikä se tarkalleen ottaen on, mutta ne jotka eivät, ajattelevat kuitenkin että jotain aasiaan liittyyvää on kyseessä kun ei meillä moisia käytetä.

Aiheeseen liittyen, olen jo vuosia ihmetellyt että onko se vain sattumaa että Töhön lisäksi Ōkami-pelissä (http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%8Ckami) on riisinuijalla varustettu pupu (http://okami.wikia.com/wiki/Yumigami), joka sattumalta myös liittyy todella vahvasti kuuhun. Nyt kun palaset ovat hiljalleen loksahtaneet paikoilleen, en voi kuin nauraa. Olen koko ajan luullut että kuupuput on ZUNin itse keksimä juttu. Vaan ei ole. Kuupuput (http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_rabbit) on aasian maiden, etenkin Kiinassa, yksi tunnettu tarina. Maailmani avartui juuri. Ja olen erittäin surullinen siitä kuinka vähän Japanilaiseen mytologiaan liittyviä artikkeleita on saatavilla suomeksi. Ei englannin kielen kanssa vaikeuksia ole, mutta ihan vain tälläin mainintana.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 11, 2015, 11:01:12
Tähän väliin saatte erittäin huolimattomasti laskettua tilastotietoa foorumin tilanteesta.

Huhtikuun alun jälkeen viiteen sellaiseen säikeeseen, jotka käsittelevät nimenomaan Tōhō-pelien (myös tappelupelien) pelaamista ja peliuutisia, on kirjoitettu yhteensä yhdeksänkymmentä (90) uutta viestiä.

Samana aikana kahteen sellaiseen säikeeseen, jotka käsittelevät cosplay-harrastusta, on kirjoitettu yhteensä kolmekymmentäkahdeksan (38) uutta viestiä.

Mihin Suomen Töhö-yhteisö oikein on menossa? Primäärialfat (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,786.msg81268.html#msg81268) valtaavat koko hiekkalaatikon!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Toukokuu 23, 2015, 20:09:21
Vuotuinen waifun suosikki Töhöjen äänetys on alkanut! Kaikki kynnelle kykenevät siis äänestämään lempihahmojaan ja teemoja. 30. päivä on deadline eli vielä on hyvin aikaa.

Linkki äänestyksen pääsivulle (http://thwiki.info/th/vote11/index.php)

Viime vuodelta pitäisi löytää ohjeita jostain tai sitten kohta puoliin tälle uudellekin jostain internetin syvyyksistä. On kuitenkin sen verran simppeliä että pärjää aika hyvin google kääntäjällä ja Töhö wikillä (sieltä voi tarkistaa Töhöjen Japanin kieliset nimet ja heidän teemabiisinsä jne.)

Itse nyt jaan tällaisen pikaohjeen:
1. Pääsivulla ajastimen alla on iso punainen nappi. Paina siitä.

2. Eteesi avautuu sivu, jossa on linkkejä. Ne on jaettu kahteen eri kategoriaan. Näistä ensimmäinen, jossa on vain yksi linkki, on se tärkein osuus koko hommasta. Klikkaamalla kyseistä linkkiä sinulta pyydetään sähköpostiosoitetta. Sähköpostiisi lähetetään ID eli pieni koodin pätkä, jota tulet syöttämään pariin kertaan riippuen äänestätkö vain hahmoja vai muitakin kategorioita. Ilman tätä koodia et pysty tekemään mitään eli muistakaa tämä.

3. Saatuasi koodin olet vapaa äänestämään mitä tahansa Töhö hahmoa tai -themeä. Äskeisellä sivulla, toisessa kategoriassa ensimmäisenä on hahmojen äänestykseen vievä linkki ja toisena biisujen äänestys. Viimeisenä on kysely liittyen peleihin sun muuhun (saattaa vaatia hieman enemmän kuin pelkkää googlella kääntämistä).

Lomake menee tosiaankin suurin piirtein näin sekä hahmoille että biisuille:
- Sähköpostiin tuullut koodi
- Nimi (nick, vapaaehtoinen)
Sitten on viisi vaihtoehtoa. Hahmot ja teemat on lueteltu peleittäin, ilmestymisjärjestyksessään.

Hahmolistassa ensimmäisenä on Reimu ja Marisa, josta lista jatkuu EoSD:stä ULiL:iin (miinus 12.8.). Uusimmat LoLK:in hahmoja ei ole vielä äänestettävissä koska koko peli ei ole vielä ulkona. Sen jälkeen lista meneekin Töhö 1-5. Ja viimeisenä menee sekalaiset hahmot mangasta jne.

Kun olet sitten saanut valittua lomakkeeseesi ehdokkaat, klikkaat sitä alimpana olevaa nappia. Sne jälkeen sinua vaaditaan varmistamaan päätöksesi. Painamalla pienempää, alimpana olevaa harmaata nappia olet valmis.Huhhuh. Olipa vaikea valita. Hahmojen suosikkijärjestys vaihtuu vuosittain, mutta Mokou on sinnikkäästi jaksanut olla ykkösenä muutaman vuoden. Edellisvuosiin verrattuna Shou kapusikin toiseksi ja kakkosena ollut Momiji menikin neljänneksi. Kolmantena oli Yoshika ja viidentenä Yumemi (ainut Töhö jonka värimaailma on totaalisesti punainen, why not love such a thing?). Teemat taasen pisti hieman raapimaan päätä, mutta menikin sitten ihan hyvin:

Septette for the Dead Princess
Extend Ash ~ Hourai Victim
Reach for the Moon, Immortal Smoke
Tiger-Patterned Bishamonten
Rigid Paradise
Necrofantasia
Emotional Skyscraper ~ Cosmic Mind

En muista oliko viimekin vuonna 7 paikkaa teemoille vai oliko niitä 10. No jaa, sääli kun en saanut muutamalle ääntä :C 10 olisi riittänyt juuri sopivasti mutta kun ei.

Jakakaa toki omia ääniänne jos tahdotte. Luen sellaisia mielelläni.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Toukokuu 23, 2015, 23:39:07
Kävin joutessani äänestämässä.

Hahmot joita äänestin:
Sanae (yllätys)
Youmu
Suwako
Sakuya
Alice

Musiikit:
Romantic Escape Flight
Shanghai Teahouse ~ Chinese Tea
Maiden's Capriccio ~ Dream Battle
Septette for a Dead Princess
U.N. Owen Was Her?
Crimson Tower ~ Eastern Dream...
A Maiden's Illusionary Funeral ~ Necro-Fantasy
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Millenium - Toukokuu 24, 2015, 00:04:43
Itse tuli tehtyä tälläiset rivit.

Hahmot:
Letty
Eirin
Yuyuko
Kanako

Musiikit:
Crystallized Silver
Gensokyo Millenium ~ History of the Moon
Bloom Nobly, Cherry Blossoms of Sumizome ~ Border of Life
Our Hisou Tensoku
Shanghai Teahouse ~ Chinese Tea
Solar Sect of Mystic Wisdom ~ Nuclear Fusion
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Toukokuu 26, 2015, 08:23:03
Eilen Töhö äänestyksen päässä oli käynyt serverihuollon jälkeen jotakin joka kadotti osan äänistä.. Eli osa eiliseen mennessä tehdyistä äänistä on nyt kadonnut bittiavaruuteen. Samaa ID-koodia vastaan voi kokeilla äänestää uudelleen. Joittenkin lähteiden mukaan tämä kato olisi koskenut ainoastaan musiikki-osuutta, mutta en itse mene sanomaan mitään varmaksi.

Edit:
Kannattaa kokeilla syöttää pelkkä ID ainakin musiikki-osioon ja painaa sitten ok. Jos tulee tämän tyylinen sanoma (https://www.shrinemaiden.org/forum/index.php/topic,18477.msg1187700.html#msg1187700), ei tarvitse uudestaan äänestää. Muutoin kyllä. Itselläni oli juuri musiikki-osuus kokonaan kadonnut, mutta hahmojen äänet olivat säilyneet.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Kesäkuu 01, 2015, 18:53:41
Jaaaa... Yhdennentoista Touhou Project hahmoäänestyksen ensimmäisen paikan vie... *rummun pärinää*

Spoiler (click to show/hide)

Tuolta (http://en.touhouwiki.net/wiki/THWiki_Popularity_Poll#11th_.282015.29) tarkempia tuloksia.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kinoko - Kesäkuu 01, 2015, 19:42:31
Spoiler (click to show/hide)

Tuolta (http://en.touhouwiki.net/wiki/THWiki_Popularity_Poll#11th_.282015.29) tarkempia tuloksia.
This is an incident.

Mutta siis tuota jos vaikka katsoo, kuka sai eniten ykkössijan ääniä, eiköhän se todellinen voittaja selviä... Kröhöhömm.
Itsekin meinasin iänestää mutta tyylikkäästi päivän tai pari myöhässä. Mutta se olikin sitten liian myöhässä. Eli myöhäistä on.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Kesäkuu 14, 2015, 23:19:01
Olen kyllä tiennyt, että Naurunappulassa touhotellaan.

Mutta ei kukaan ollut kertonut minulle, että siellä on kokonainen Ysilaudan kanssa kilpaileva Tōhō-alakulttuuri.

Marisanappula. (http://naurunappula.com/g/31395)

Patsulinappula. (http://naurunappula.com/g/26387)

Flandrenappula. (http://naurunappula.com/g/26499)

Älä Moksulle rupee. (http://naurunappula.com/1241539/mokoulle-ei-vittuilla.jpg)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Kesäkuu 14, 2015, 23:22:20
unohdit sirkkunappulan (http://naurunappula.com/g/25927)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Kesäkuu 14, 2015, 23:23:30
Ai, eikö jokaisella hahmolla olekaan omaa nappulaansa?

Unzannappula olisi varmaan huippusuosittu.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: J_onn_e - Kesäkuu 15, 2015, 16:30:38
Ai, eikö jokaisella hahmolla olekaan omaa nappulaansa?

Unzannappula olisi varmaan huippusuosittu.
Ei taida olla ei. Muutenkin nauriksenkin puolella on töhön postaustahti hieman hiipunut tässä vuosien aikana, luultavasti myös siksi etten ole itse aktiivisesti postannut naurunappulaan enää kuvia.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Kesäkuu 15, 2015, 18:00:39
Mun mielest naurunappulas on liikaa töhöä ja pornoa.. onneks en käy siellä ku kerran kuukaudes vaa kyttää kissapupu kuvia.. lol...
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Kesäkuu 16, 2015, 01:38:52
liikaa töhöä

Voiko Töhöä olla liikaa?

Voiko conittaa liikaa?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Kesäkuu 16, 2015, 11:36:14
liikaa töhöä

Voiko Töhöä olla liikaa?

Voiko conittaa liikaa?
Touhoun suhteen: Ei! Kaikesta saa mielenkiintoisempaa ja siihen saa annettua uutta puhtia vaihtamalla hahmot (http://i.imgur.com/miarj7o.jpg)  Gensokyoalaisiin. (http://i.imgur.com/7CoWCT8.jpg)

Ooooh.. Touhou Fortress 2 DLC: Sakuyalle (http://i.imgur.com/zYTHqcv.jpg) lyhyempi mekko (+25% speed) ja Yuyukolle (http://i.imgur.com/WMCz2GI.png) tuommoiset paremmin lämmittävät sukat (+25% armor).

Spoiler (click to show/hide)

Conittamisen suhteen nyt suurin jarru taitaa olla se lompakko ja kalenteri. Mutta jos ensimmäisenä mainitusta pursuaa överiäästi sisältö yli äyriäiden, ja jälempi on tyhjää täynnä, niin miksei siis mennä viikonloppuna coniin?

Ah, meinas unohtua:

onneks en käy siellä ku kerran kuukaudes vaa kyttää kissapupu kuvia.. lol...
Kissat (http://nyymix.net/albums/desucon-2015/content/8689/) ja puputkin (http://i.imgur.com/jxpDKhx.jpg) löytyy Gensokyosta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Kesäkuu 16, 2015, 12:36:22
Rakettu oli Internetin laitamille havuista pieni koiju, jonka ovella makasi Juhozki sammaleisella sijalla, katsellen ylös pilviin ja pelimusiikkeja lauleskellen. Kaksi, kolme syltää koijusta loimotti iloinen valkea, ja sen hiilistössä korventeli Mukyū ansalla pyyttyä Kukko-Pärssistä päivälliseksi. Roppari ja Getsu no’etuilla kasvoilla – sillä olivatpa he äskettäin olleet tonttusilla – paistelivat nauriita kuumassa tuhassa.

Juhozki: Pane mujua, pane kiehuvaa mujua tuon nauriin paistavalle kyljelle tuossa. – Kenenpä on vuoro lähteä nauriita varkaisin?

Mukyū: Minunpa on taasen käyminen synnin työhön.

***

Alice Margatroid (http://naurunappula.com/g/31401)

Ayanappula (http://naurunappula.com/g/28955)

Bad Apple (http://naurunappula.com/g/28821)

Chennappula (http://naurunappula.com/g/26143)

Chireiden (http://naurunappula.com/g/30445)

Circles of Touhou (http://naurunappula.com/g/27673)

Koakumakanava (http://naurunappula.com/g/29019)

Komatsinappula (http://naurunappula.com/g/30909)

Mokoukanava (http://naurunappula.com/g/31185)

Momijinappula (http://naurunappula.com/g/27211)

Reimu Hakurei -kanava (http://naurunappula.com/g/28059)

Remilia Scarlet (http://naurunappula.com/g/29951)

Rule(9) (http://naurunappula.com/g/28325)

Sakuyanappula (http://naurunappula.com/g/30513)

Seijanappula (http://naurunappula.com/g/31568)

Suikakanava (http://naurunappula.com/g/27893)

Suomenkieliset Touhou 4komat (http://naurunappula.com/g/27891)

Tenshinappula (http://naurunappula.com/g/31049)

Touhou (http://naurunappula.com/g/15821)

Touhoumusiikki (http://naurunappula.com/g/28819)

Youmunappula (http://naurunappula.com/g/31051)

Yukarinappula (http://naurunappula.com/g/30751)

***

Pientä rajaa.

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Kesäkuu 16, 2015, 15:36:02
^
Tuoltahan löytyy kaikkee siistiä mitä en ole ennen edes nähnyt: http://naurunappula.com/z/871557

Ja vähän tutumpaakin: http://naurunappula.com/1217724/pikku-yukari-lahdossa-kouluun-3.png?group_id=30751
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: suwahgo - Kesäkuu 16, 2015, 16:32:44
Pikku yukari koulu cossina ois varmaa jännä~
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Kesäkuu 27, 2015, 00:22:03
Roppari: »Perustetaanko bändi joka soittaa Touhou-cosseissa Touhou-musaa? (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,749.msg81949.html#msg81949)»

Teerätti: »Flanin ja Ysijengin punk-bändi olisi sitten varmaan nimeltään Pissa-hätä 495
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Kesäkuu 27, 2015, 17:08:07
Teerätti: »Flanin ja Ysijengin punk-bändi olisi sitten varmaan nimeltään Pissa-hätä 495
Täähän toimis! Keksikää muuten lisää näitä Gensokyolaisten bändejä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Kesäkuu 27, 2015, 17:15:43
Teerätti: »Flanin ja Ysijengin punk-bändi olisi sitten varmaan nimeltään Pissa-hätä 495
Täähän toimis! Keksikää muuten lisää näitä Gensokyolaisten bändejä.
Tällainen (http://danbooru.donmai.us/posts/2050914?tags=touhou) löytyi tuossa eilen.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Kesäkuu 27, 2015, 18:54:47
^
Pidän tuosta että Eirin on bassossa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Heinäkuu 23, 2015, 23:12:24
https://www.youtube.com/watch?v=cmE-EhQ265Q (https://www.youtube.com/watch?v=cmE-EhQ265Q)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kinoko - Heinäkuu 23, 2015, 23:53:13
https://www.youtube.com/watch?v=cmE-EhQ265Q (https://www.youtube.com/watch?v=cmE-EhQ265Q)
Eipä välii kuinka monta kertaa videon kattoo, mies on oikeessa.
(http://i.imgur.com/rKlS7N7.png)
...Eikä siitä pääse mihinkään
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Kilari - Heinäkuu 24, 2015, 02:19:00
https://www.youtube.com/watch?v=gnMakHjLjaA (https://www.youtube.com/watch?v=gnMakHjLjaA)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 15, 2015, 17:58:18
[Tämän viestin alkuosa julkaistu alun perin 23.8.2015 klo 12.55.35:]

Terveisiä Shiringolle. (https://danbooru.donmai.us/posts/2103329)

(Huomatkaa olutmerkki. Siksi tämä säie.)
Yleisjaarittelussa puhutaan Tōhō Project -pelien pelaamisesta (http://touhou.fi/forum/index.php/topic,812.msg85742.html#msg85742).

Mukana maailmankuulu Seppo Hovi.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Marraskuu 15, 2015, 21:59:44
Front page news!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 23, 2015, 22:13:01
Lilith (https://danbooru.donmai.us/posts/2188724), visual novel -pelisarjasta »Yami to bōshi to hon no tabibito» (ヤミと帽子と本の旅人, 2002).

Marisa Kirisamella on yksi kova kilpailija lisää.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Marraskuu 23, 2015, 22:28:32
Semmoset hammaskeijut sieltä (http://hammassirkku.fi/)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Marraskuu 27, 2015, 11:16:25
Muistatteko Töhöjen siveellisyys-tutkimuksen? En tiedä miltä ajanjaksolta tämä on otettu, mutta uusi se kuitenkin on ja nähtävästi jotkut hahmot vain saavat jatkuvasti samalla syötöllä sitä K18-arttia. En vieläkään tiedä miksi juuri Kasen on saanut tuollaisen kohtalon, jota hän on nähtävästi kantanut jo vuosia. Kiva hahmo ja silleen mutta... Eh.

Click click (https://www.facebook.com/THProject/posts/10153670939974020:0)
Vasemmalta oikealle suosio arttimäärän mukaan, alhaalta ylös K18-sisällön määrä arttia kohden.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 14:17:43
Reaktioni kun waifuni ei olekaan lewdein:
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Marraskuu 27, 2015, 16:26:47
Reaktioni kun waifuni ei olekaan lewdein:
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Huopatossu - Marraskuu 27, 2015, 16:37:15
Reaktioni kun waifuni ei olekaan lewdein:
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juce - Marraskuu 27, 2015, 17:02:29
Mistä näkee Kaguyan tilastot? Luulin Sanaen olevan kiltin tytön maineessa, joten korkea sijoitus hieman yllätti. Marisa oli siveellisempi kuin oletin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 17:22:54
Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Huopatossu - Marraskuu 27, 2015, 17:47:41
Spoiler (click to show/hide)
Kokemus tuo varmuutta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Marraskuu 27, 2015, 17:50:57
Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 18:12:19
Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Spoiler (click to show/hide)

Spoiler (click to show/hide)
Inb4 Touhou.fi sisällissota
Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Marraskuu 27, 2015, 18:13:50
pitkällisen tutkimuksen tuloksena sain käsiini listan Sanaen seksikumppaneista:

neekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekeri
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Marraskuu 27, 2015, 18:17:38
riita ratkastaan pofv 1v1 ;)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 18:19:27
pitkällisen tutkimuksen tuloksena sain käsiini listan Sanaen seksikumppaneista:

neekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekeri
Taitaa olla lista vaan Mokoun kumppaneista, muuttuvat aktin aikana mustiksi kuin neekerit  8)

riita ratkastaan pofv 1v1 ;)
Kannatan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Marraskuu 27, 2015, 18:23:59
pitkällisen tutkimuksen tuloksena sain käsiini listan Sanaen seksikumppaneista:

neekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekerineekeri
Taitaa olla lista vaan Mokoun kumppaneista, muuttuvat aktin aikana mustiksi kuin neekerit  8)
U wot m8. Ei oo ainakaan raakoja hei! Asia kuin asia tulee oleen kypsä. Ei joku Sanae varmasti ruokaa osaa laittaa jne. ku son jatkuvasti lewdeilees jossain koulutyttöpuvussaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Marraskuu 27, 2015, 18:29:14
Moko korkeintaan ◯◯◯◯◯aa jotain metsän eläimiä, mäkin varmaan jos olisin ollut tuhat vuotta ilman ◯◯◯◯ia.
Ymmärrettävää.

Lutkamikojen puolustelu saa kenet tahansa näyttämään täydeltä cuckilta, etsi laadukkaampi waifu.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Error 424 - Marraskuu 27, 2015, 18:32:28
Eniten ehkä tuossa kaaviossa ihmetyttää tiettyjen hahmojen hittien määrä. Esim. Hijirillä on vain n. 10000 hittiä kun vastaavasti Nazrinilla on reippaat 25000. Siis, what the hell? Joku Nazrin on kiitänyt supersuosikkien kuten Patchoulin ja Ranin ohi. Vaikka ei siinä mitään, itse ainakin tykkään kyseisestä hiirulaisesta.

Inb4 Touhou.fi sisällissota
Spoiler (click to show/hide)
I challenge you to a throw down in fisticuffs! Frostissa nähdään ja päätetään, että löytyykö kensokyröstä vihreähiuksinen jakorasia vaiko sitten purppurapää haaska.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 18:44:31
Lutkamikojen puolustelu saa kenet tahansa näyttämään täydeltä cuckilta, etsi laadukkaampi waifu.
Eipä kyllä Sanaeta laadukkaampaa löydä, tappaa youkait talossa ja puutarhassa ja on vieläpä suhtellisen normaali noihin muihin psykopaatteihin verrattuna. Mites toi sun waifus, kuolee joku 14 kertaa extra steagen aikana. Kai sitäkin voi pitää jonain saavutuksena...

I challenge you to a throw down in fisticuffs! Frostissa nähdään ja päätetään, että löytyykö kensokyröstä vihreähiuksinen jakorasia vaiko sitten purppurapää haaska.
Challenge accepted.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 27, 2015, 18:48:47
Nyt kamilauta.

Liekkisota on sinänsä piristävää, mutta koettakaapa muotoilla sanomisenne yhtä loukkaaviksi ilman jatkuvaa karkeimman mahdollisen sanaston käyttämistä. Käyttäkää älynystyröitänne, ihmiset.

En s◯◯◯ana ehdi tänään kaivaa banaanivasaraa luurankokaappini perältä, mutta teitä on varoitettu.

Jatkakaa. Seppo heitti ilmoille hienon haasteen.

Spoiler (click to show/hide)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Marraskuu 27, 2015, 18:59:14
Eipä kyllä Sanaeta laadukkaampaa löydä, tappaa youkait talossa ja puutarhassa ja on vieläpä suhtellisen normaali noihin muihin psykopaatteihin verrattuna. Mites toi sun waifus, kuolee joku 14 kertaa extra steagen aikana. Kai sitäkin voi pitää jonain saavutuksena...

Ei kuole kertaakaan jos mä sitä yritän saada hengiltä!
Ja joka kerta nousee takasin ylös ja lopulta myöntää tappionsa.

Se on kunniallista ja jaloa meininkiä, Sanae nyt vaan antautuisi ja menisi kontilleen heiluttamalla seteliä nokan edessä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 19:45:56
^ Taidat sekoittaa Sanaen siihen toiseen mikoon. (https://danbooru.donmai.us/data/9750a23ea4ad54f2ce9aea2273911a71.jpg)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Marraskuu 27, 2015, 20:01:53
^ Taidat sekoittaa Sanaen siihen toiseen mikoon. (https://danbooru.donmai.us/data/9750a23ea4ad54f2ce9aea2273911a71.jpg)
Kyllähän me kaikki tiedämme että Reimu hakkaa Sanaen 100-0.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Lappari - Marraskuu 27, 2015, 20:02:57
^ Taidat sekoittaa Sanaen siihen toiseen mikoon. (https://danbooru.donmai.us/data/9750a23ea4ad54f2ce9aea2273911a71.jpg)
Kyllähän me kaikki tiedämme että Reimu hakkaa Sanaen 100-0.
Ja sieltähän se totuus tuli!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Marraskuu 27, 2015, 20:07:48
^ Taidat sekoittaa Sanaen siihen toiseen mikoon. (https://danbooru.donmai.us/data/9750a23ea4ad54f2ce9aea2273911a71.jpg)
Kyllähän me kaikki tiedämme että Reimu hakkaa Sanaen 100-0.
Hah! Reimun ammukset on niin lussuja paskoja että niillä saa hädin tuskin jonkun Wrigglen maihin. Sanae sen sijaan pistää bosseja lättyyn vasemmalla ja oikealla (paitsi TD:ssä).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Joulukuu 04, 2015, 23:13:07
Ei minua silleen muu kiinnosta kuin se, että Sanae on sitten varattu niihin minun jazz-bändin studio-sessioihin (https://www.youtube.com/watch?v=Mm-W1y68EW0) kun toi Getsukin keskittyy enemmän siihen hevimörinään. Muuten pieskää toisianne ihan kuten lystää, mutta minä tarvitsen osaavan rumpalin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 10, 2015, 00:58:49
Katsokaapas, Yūkan (ja raidallisten pöksyjen) ihailijat, tämmöistä hahmoa ja kertokaa mielipiteenne:

Tatsumaki (https://danbooru.donmai.us/posts/2205680), sarjakuvasta »Onepunch Man».
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Huopatossu - Joulukuu 10, 2015, 01:14:26
^
Tatsumaki on helvetin kiva hahmo. Nyt tosin vasta huomaan yhteydet Yuukaan kun joku mainitsi, mutta onhan tuo vihreätukkainen, käsittämättömän väkevä ja usein ilkeä nainen aika pirun samanlainen. Itse ajattelen että kyseinen hahmo ei välttämättä edes pidä pikkuhousuja, koska nuo hameen soirot nousevat usein hyvin korkealle eikä minkään sortin pikkuhousujen sivustaa tai edes nyörejä sieltä näy.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 17, 2015, 19:15:29
Joskus muinoin näihin porukoihin kantautui etäisiä huhuja englanninkielisestä Pooshlmer-nimisestä faniyhteisöstä. Kun ehdin sinne asti, se oli puoliksi kuollut.

Miksi tällä foorumilla näkee niin vähän uutisia muista faniyhteisöistä? Eikö yhtään kukaan seuraa niitä, vai ajatteletteko, ettei ketään muka kiinnostaisi?

Pitäisiköhän toisinaan hioa vähäistä ja ruosteista ranskantaitoaan? (http://www.touhou-online.net/forum/index)

Venäjällä ollaan vielä melko hyvin hengissä. (http://open-touhou.ru/forum/recent) (сегодня [śivo·ďńa] ’tänään’, вчера [fť͜š́ira·] ’eilen’.)

Alankomaissa ja Flanderissa (http://hakugyokuro.go-board.com/) taitaa olla hiljaisempaa kuin meillä, vaikka väestöpohjaa olisi ainakin nelinkertaisesti.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juffu - Joulukuu 17, 2015, 23:02:32
Miksi tällä foorumilla näkee niin vähän uutisia muista faniyhteisöistä? Eikö yhtään kukaan seuraa niitä, vai ajatteletteko, ettei ketään muka kiinnostaisi?

Pitäisiköhän toisinaan hioa vähäistä ja ruosteista ranskantaitoaan? (http://www.touhou-online.net/forum/index)


Itse olen tumblrin kautta tutustunut muihin töhö ihmisiin, ja yksi on ranskalainen, joka on joskus maininnut jotain tuosta ranskalaisesta foorumista, mutta en enää muista mitä.
Oma kehu haisee, mutta Kagerou cossini sai tumblrissa aika suuren suosion ja sain paljon kivaa palautetta, mm. "perfect Kagerou" ja "headcanon cosplay". Sähköposti oli myös täynnä viestejä uusista seuraajista.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 21, 2015, 13:13:14
Kirjanmerkeistäni löytyi kotimainen Tōhō-verkkopäiväkirja, jota on kirjoiteltu vuonna 2013.

Ilmestykset vainoavat yötä. (http://touhouhou.vuodatus.net/)

Kukas teistä oli syyllistynyt tähän touhouhouhun? Käsi ylös reippaasti vain, vaikka olisitkin äänetön lurkkija.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Tammikuu 21, 2016, 14:30:52
This is everything you need to know about Touhou (http://ssajies.tumblr.com/post/137689748792/this-is-everything-you-need-to-know-about-touhou)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Tammikuu 25, 2016, 00:03:38
Minä ja Kinoko olemme toisistamme riippumatta löytäneet tuotteen, jota ainakin minä tahdon suositella kaikille Töhö-faneille:

(http://touhou.fi/board/9/src/145365730183.jpg)

Tämä vadelmahillo on siis mielestäni oikeasti yllättävän maukasta.

En tiedä, kuinka suuri osa hillon tuotosta tilitetään Hifū clubille.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Bubbo - Tammikuu 25, 2016, 01:09:02
Tämä vadelmahillo on siis mielestäni oikeasti yllättävän maukasta.

Taitaa olla vähän turhankin maukasta, kun kuvasta päätellen maistuu vaikka suoraan purkista lusikoimalla.

Kuvottavaa toimintaa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Helmikuu 02, 2016, 22:13:28
Syötävä yukkuri-Reimu (https://www.youtube.com/watch?v=IxmOMJmnN68)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Helmikuu 18, 2016, 14:32:50
TÄRKEÄ TIEDOTUS!

Ysilaudalla (alle 18-vuotiailta kielletty alue (http://touhou.fi/board/9/catalog.html)) on meneillään tiukka kilvoittelu. Sakuya Izayoi, Marisa Kirisame ja Alice Margatroid ovat käytännöllisesti katsoen tasoissa. Suika Ibuki, Yūka Kazami ja Letty Whiterock ovat hieman jäljessä, mutta heillä olisi hyvät mahdollisuudet saavuttaa edellä mainittu kolmikko.

Haluatko vaikuttaa asiaan? Läiski ihmeessä laudalle kuvia, etenkin noista kuudesta hahmosta!

Ehdottaisin jännityksen lisäämistä reippaan urheiluhengen avulla: Ei mitään kuvadumppeja, vaan kukin postaa yhteen lankaan vuorollaan vain yhden kuvan ja antaa sitten vuoron vähintään yhdelle jonkun muun valikoimalle kuvalle. Kahden tai enintään kolmen peräkkäisen kuvan postaaminen sallitaan, mikäli jaksaa miettiä ja kirjoittaa oheen niitä yhdistävän »tarinan»! Tarina saa toki myös ylittää säikeitten väliset rajat.

Onko meistä tähän? Onko meitä kyllin monta? Sen saamme nähdä!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Helmikuu 18, 2016, 14:50:36
^
Ootas kun tuun illalla kämpille!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Maaliskuu 10, 2016, 17:09:43
No nyt löytys mielenkiintonen töhötaiteilija. (http://kotoinari.tumblr.com/)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Roppari - Huhtikuu 04, 2016, 18:15:17
Papa Emeritus!
Spoiler (click to show/hide)

Gensokyon Mama Emeritus!
Spoiler (click to show/hide)

She is
She’s the shining in the light
Without whom I cannot see
And she is
Insurrection, she is spite
She’s the force that made me be
She is
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Huopatossu - Huhtikuu 10, 2016, 17:09:15
Uuh, vihdoinkin sai taas Kanako-cossia etenemään. Hihat on mitattu ja kiinnitetty, kaulus ja paidanhelma on aluillaan ja noihin ranteisiin tulevat pallurat on maalattu ja suunnitelma niiden kiinnittämiseksi on selvä. Sitten pitääkin huomenna mennä rautakauppaan etsimään hamppuköyttä vyöhön, kaulan ympärille sitä peiliä varten ja pään päälle. Pikkuhiljaa pitää sitä shimenawan hirvitystäkin alkaa vääntämään.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hagane productio - Huhtikuu 13, 2016, 12:11:21
Tämän vuoden Reitaisaissa saadaan uusi CD (http://blog.livedoor.jp/tohomemory/archives/47327617.html) ZUNilta! Pari kipaleen nimeä pisti hieman miettimään että mitäs hittoa niiden takana oikein on ja millaisia kipaleita ne tulevat olemaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juce - Huhtikuu 13, 2016, 13:24:19
^ Kesti hetken hahmottaa tuosta kansikuvasta, että mitä Maribel oikein pitää käsissään.

Edit: Huomasin Anikin kuva-arkistoa selatessani, että Popcultin cosplaykilpailussa oli ollut mukana (http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=1161&pid=84416#top_display_media) Mystia (http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=1152&pid=84043#top_display_media). Kuvauspisteen kuvista löytyi myös Remilia ja Flandre (http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=1153&pid=84059#top_display_media).

Kukaan heistä ei taida olla tämän foorumin käyttäjiä? Mutta tuntuu siltä, että Mystian cossaajan olen ehkä saattanut nähdä jossain aiemmassa cossikuvassa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: anounyym1 - Huhtikuu 13, 2016, 19:49:57
Suika cossi saapui yllättävän nopeasti Kiinasta.
Mietteinä: Noiden sarvien pystyssä pysyminen tulee olemaan mielenkiintoita, varsinkin kun postituksen takia noita on taitettu pystyyn ja nähtävästi ovat liimattuna tuohon hiuspantaan eli eivät täysin helposti liiku.
Myöskin hameen alaosan nauha näyttää olevan leikattu ja liimattu, yhtenäisen nauhan ja reikien sijaan. Tämän taas taitaa selittää lähteenä käytetty figuuri.

Muuten näyttää hyvältä hintaisekseen.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Huhtikuu 15, 2016, 00:58:43
Huomasin Anikin kuva-arkistoa selatessani, että Popcultin cosplaykilpailussa oli ollut mukana (http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=1161&pid=84416#top_display_media) Mystia (http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=1152&pid=84043#top_display_media). – – tuntuu siltä, että Mystian cossaajan olen ehkä saattanut nähdä jossain aiemmassa cossikuvassa.

Minä olen hirmuisen huono tunnistamaan ihmisiä rooliasujen lävitse, mutta mielestäni Mystian kasvoissa ja elkeissä on kovasti samaa kuin Zchilussa oli. Foorumin kulta-aikana hänet tunnettiin erityisesti Sakuyana ja Nitorina.

Spoiler (click to show/hide)Ysilaudan uutisia, to 9.6.2016: Muuan klassinen dumppilanka (http://touhou.fi/board/9/res/3954.html) on katoamassa justiinsa, joten kannattaa vielä käydä katsomassa, olisiko siinä jotakin tallentamisen arvoista juuri sinulle. Hahmosäikeistä Yūgin oma (http://touhou.fi/board/9/res/3255.html) on pudonnut niin alas, että se on kohtalaisessa vaarassa kadota. (En ole Yūgi-fani, mutta tarjoan kilpailijoilleni mahdollisuutta pelastaa oma suosikkinsa.)
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: NaCl - Heinäkuu 21, 2016, 15:16:44
^Interesting, en ihan odottanut tollasta tietoa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Elokuu 04, 2016, 19:24:44
Muutaman pikaisen verkkohaun perusteella näyttäisi siltä, että englanninkielinen Tōhō-faniyhteisö Pooshlmer on kuollut ja kuopattu.

Tästä olisin mielelläni kuullut suomenkielisen uutisen aikanaan.

Onko kellään lisätietoja aiheesta?LISÄYS, pe 30.6.2017:

Ei tämä oikein sarjakuvasäikeeseenkään kuulu, joten lihotan unohdettua lankaa.

Shangguan Feiying: Emoting Mokō (https://danbooru.donmai.us/pools/11667). Mikäli joku ei näitä piirroksia vielä tunne, niin nyt on huikean korkea aika tutustua.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Heinäkuu 23, 2017, 13:47:20
Pumps. (Katso myös edelliseen viestiin kesäkuussa tekemäni lisäys.)

Muistaakseni Kuortaneella oltiin monta mieltä siitä, mikä on Sokun (Tōhō 12.3) koko otsikko.

Touhou Wikin mukaan (https://en.touhouwiki.net/wiki/Touhou_Hisoutensoku):

東方非想天則 ~ 超弩級ギニョルの謎を追え (Tōhō hisōtensoku – Chōdokyū ginyoru no nazo o oe)

Englanniksi nimi olisi jotakin sellaista kuin ’Oriental Unperceiving of Natural Law – Chase the Enigma of the Gargantuan Guignol’.

Tämä musertava ja poikkeuksellisesti kokonaan japaninkielinen otsikko oli jäänyt mieleeni siksi, koska yritin kerran suomentaa sitä, vaikka en osaa japania. Silloin löytämäni englanninkielinen käännös päättyi muistaakseni sanoihin Dreadnought Guignol.

Vieläkään en tiedä, onko dreadnought-tyyppisillä sotalaivoilla joskus ollut suomenkielinen nimitys vai onko niitä meillä aikanaan kutsuttu yksinkertaisesti taistelulaivoiksi tai panssarilaivoiksi. Myös ranskalaisperäinen guignol [gińo·l] oli minulle täysin uusi sana. Alice-fanien kannattaa tutustua siihen.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Vee - Heinäkuu 23, 2017, 17:10:43
Oon suht varma et Guignol esiintyy myös jossain Alicen spellcardin nimessä.

Mut eihän täällä näistä peleistä mitään tiedetä
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Mia - Heinäkuu 23, 2017, 18:43:11
Oon suht varma et Guignol esiintyy myös jossain Alicen spellcardin nimessä.
Hyvä huomio muuten. Muistan hämärästi, mutten koskaan edes yrittänyt löytää mitään yhteyttä, varsinkaan kun en tiedä mikä Guignoli on. Mutta, on kyllä: https://en.touhouwiki.net/wiki/Imperishable_Night/Spell_Cards/Last_Word ja sieltä Spell Card 219: "The Phantom of the Grand Guignol"

Mitä Tensokun käännökseen tulee, muistan että siitä taidettiin keskustella paljonkin aikoihin wikissä, ja oman tutkimani mukaan se vaatisikin vähän lisälukemista ja ajattelua päätyäkseni hyvään käännökseen. Tämä siis puhumattakaan dreadnought-osasta, joka kyllä on siinä japaniksikin mutten kyllä tiedä miten se käääntyisi hyvin suomeksi.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Heinäkuu 23, 2017, 20:47:41
puhumattakaan dreadnought-osasta, joka kyllä on siinä japaniksikin

JapanOD-verkkosanakirja tosiaan kääntää: 超弩級 (ちょうどきゅう, chōdokyū) ’superdreadnought (class of warship)’.

Ongelmaa voi lähestyä kahdella tavalla.

Ensinnäkin voi lukea merisodankäynnin historiaa ja käydä lävitse superdreadnought-aluksista varsinkin vanhoissa kirjoissa käytettyä termistöä. Vähintään 1950-luvulle saakka englanti oli useimmille suomalaisille vain yksi maailmankieli muitten joukossa, joten suomentamisen eteen nähtiin enemmän vaivaa kuin nykyään. Joskus tulokset olivat hyviä, joskus eivät.

Toisaalta voidaan kiinnittää huomio siihen, että englanninkielinen Touhou Wiki on vuonna 2012 vaihtanut käännöksen sanasta Superdreadnought sanaan Gargantuan – siis vapaammaksi mutta kenties luontevammaksi? Jälkimmäinenhän on englannissa varsin vakiintunut laatusana elikä adjektiivi, jonka alkulähteenä ovat ranskalaisen François Rabelais’n (https://fi.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Rabelais) [fʁãswa· ʁablɛ·n] 1500-luvulla julkaisemat Gargantua ja Pantagruel -romaanit. Meikäläisittäin voisi haeskella sopivaa ’jättiläismäisyyteen’ viittaavaa ilmausta vanhasta raamatullisesta tyylistä tai Kalevalasta, sivistyshistoriamme kun on hieman ohuempi kuin länsieurooppalaisten.

"The Phantom of the Grand Guignol"

Kiitos teille molemmille!

Lisään vielä linkin yleissivistävään tietosanakirja-artikkeliin Grand Guignol (https://fi.wikipedia.org/wiki/Grand_Guignol) [grã gińo·l].
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Elokuu 07, 2017, 19:14:04
En vain ihan tajunnut, että missä mielessä hait palautetta peleistä, ihan läpipääsyn vaikeudesta vaiko pisteistä pelaamisessa?

Jos nyt ajatellaan, että Tsalop on arvostellut sarjassaan vaikka minkälaisia fanipelejä, ja sitten Lagerspetz yleisön pitkään vaiettua herätti keskustelua esittämällä vasta-arvostelun...

Minä haen lähinnä sitä, että pari pelaamisesta eniten kiinnostunutta ihmistä, tai muutamakin, kirjoittaisi esimerkinomaisesti jonkin arvostelun omasta näkökulmastaan: »Näitä asioita painottaen ja huomioon ottaen Tōhō-peli (tai fanipeli) minun mielestäni pitäisi arvostella.»

Samalla tulisi pitää mielessä lukijakunnan kirjavuus eli sanallisesti avata asioita hieman enemmän kuin kirjoittaessaan vain itsensä tasoisille pelaajille sekä käyttää sen verran värikästä kieltä, että lukemisessa on jotakin koukuttavaa. Itse olen lukenut tietokonepeliarvosteluja aika vähän, mutta voin tunnustautua Niko Nirvin ihailijaksi – jos nimi sattuu täällä muille mitään sanomaan.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Elokuu 07, 2017, 20:01:46
Itse olen lukenut tietokonepeliarvosteluja aika vähän, mutta voin tunnustautua Niko Nirvin ihailijaksi – jos nimi sattuu täällä muille mitään sanomaan.
Vilkaisee vinoa pinoa Pelit-lehtiä huoneen nurkassa
"Ei sano mitään."
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: tsalop - Elokuu 10, 2017, 22:53:22
Samalla tulisi pitää mielessä lukijakunnan kirjavuus eli sanallisesti avata asioita hieman enemmän kuin kirjoittaessaan vain itsensä tasoisille pelaajille sekä käyttää sen verran värikästä kieltä, että lukemisessa on jotakin koukuttavaa. Itse olen lukenut tietokonepeliarvosteluja aika vähän, mutta voin tunnustautua Niko Nirvin ihailijaksi – jos nimi sattuu täällä muille mitään sanomaan.

Itsekin pidän Niko Nirvin arvosteluista ja varsinkin tuo vanhempi tuotanto oli varsin värikästä luettavaa (taisi hänellä olla esimerkiksi Duumipeikko ja Tuusannuuska Muikkunen).

Valitettavasti itselläni ei kirjallinen osaaminen ja mielikuvitus riitä kehittelemään sanallisesti yhtä kekseliäitä arvosteluja joten pyrin pysymään tiukasti asialinjalla, mikä vaikuttanee aika puisevalta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Elokuu 11, 2017, 20:39:21
Kun saavuin tänään foorumille käväisemään, oli täällä useita uusia viestejä, tosin vain kahdessa eri säikeessä. Kirjoittajia oli enemmän kuin kaksi. Joka ainoa uusi viesti käsitteli Tōhōta. Joka ainoa uusi viesti käsitteli 東方 Project -pelejä.

Jos imaginääriluvun jakaminen nollalla on mahdollista, mitä saadaan lopputulokseksi? Ristiinpukeutuvia kolmiulotteisia Kancolle-fanipalvelumeemumusiikkivideoita?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Larre - Elokuu 11, 2017, 22:43:17
Stuntti seis ja koneet seisokkiin, eihän tällainen meno käy päinsä. Nyt kaikki äkkiä hiekkalaatikon hunttauslankaan postaamaan forkan perinteitä kunnioittavia viestejä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 11, 2017, 20:48:59
Tämän illan uutisten mukaan »kotona valmistettavat limat (https://danbooru.donmai.us/posts/1598200)» ovat lasten uusi muotiharrastus.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: bitofhope - Syyskuu 11, 2017, 21:32:54
Tämän illan uutisten mukaan »kotona valmistettavat limat (https://danbooru.donmai.us/posts/1598200)» ovat lasten uusi muotiharrastus.

Tähän voisi linkata itse kotitekoisen tekeleen sisältävän kuvituksenkin, mutta pidetään vähän vanhoillisia siveellisyysstandardeja yllä ja jätetään väliin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: anounyym1 - Syyskuu 11, 2017, 22:31:45
Mukava huomata lukiolla työskennellessä kaikkien äpl mäk koneiden keskellä jollain PC läppäri ja siinä Suika taustakuvana.

Tämän illan uutisten mukaan »kotona valmistettavat limat (https://danbooru.donmai.us/posts/1598200)» ovat lasten uusi muotiharrastus.
Jaahas jahas.

PS: "Lasten limavillityksessä voi piillä vaara terveydelle"
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 12, 2017, 13:12:08
Yli satavuotiaan noidan kohdalla terveysriskit eivät kuitenkaan ole merkittäviä.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Syyskuu 22, 2017, 23:13:28
Liityin äskettäin uteliaisuuttani PC-98 aiheiselle discord-kanavalle.

Siellä tuli vastaan jotain mielenkiintoista  (https://www.youtube.com/watch?v=n0S2Pogjvmk&t=3s), vaikkei kylläkään PC-98 aiheista.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Juhozki - Syyskuu 24, 2017, 05:00:22
^ Nyt oli kyl nostalgiset soundit.
Otsikko: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu: Marisan haaremi
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Marraskuu 29, 2017, 11:11:29
– – palasi taas mieleen millaista Touhou fanitus oli kymmenen vuotta sitten: Innocent Key oli vasta aloittamassa uraansa, Cool&Create teki vielä uuttakin musaa (https://www.youtube.com/watch?v=ooYuiTqco4I) remiksin remiksien sijaan (myös järjesti Flowering Night konsertteja (https://www.youtube.com/watch?v=nPcQxp1gbqk)) ja kaikki tunsivat ainakin yhden kappaleen IOSYS:n tuotannosta (https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_114065&feature=iv&src_vid=com_rIiVx38&v=6vXMOPyaR8U)....

Hahmopuolella mietittynä Reimu oli jo silloin köyhä mutta Marisa ei vielä ollut niin kova naistenmies, Lettyllä oli paino-ongelmia (http://pageratta.web.fc2.com/yukkuri/hutomasii.jpg?20450259), Merlinillä raivareita (https://www.youtube.com/watch?v=zKfcE_dJh8Y), Keine puolestaan tykkäsi penetroida asioita (https://www.youtube.com/watch?v=QSsiJq4vYd8&fmt=18) ja Erin ei saanut levätä hetkeäkään koska aina joku huusi apua käsi pystyssä (https://www.youtube.com/watch?v=wEv7YzFfTFE)... Sakuya oli SDM:n vihainen rakkikoira jolle emäntä oli pelattavan hahmon statusta tärkeämpi... Mikä tärkeintä Gensokyossa asui vain homoja. (https://youtu.be/AmsjgOdGjgQ?t=9m22s)

Tämän heikohkon aasinsillan kautta kysynkin mitä teille on jäänyt käteen viimeisen kymmenen vuoden ajalta?

On ollut sen verran muita kiireitä, etten ole saanut aikaiseksi tarttua Tsalopin esittämään kiehtovaan kysymykseen.

Pitkän linjan Marisa-fanina olen sen sijaan tahtomattanikin pyöritellyt päässäni kohtaa »Marisa ei vielä ollut niin kova naistenmies».

Kaikeksi onneksi olen koonnut muisteloita oman fanihistoriani alkutaipalesta tuonne yhteisömme blogiin (http://touhou.fi/wordpress/2012/05/vuoden-2012-toinen-blogaus-toukokuu/). Sieltä siis näemme, että en oikein voi muistaa fanikunnan sisäistä tilannetta vuotta 2009 vanhemmalta ajalta. Taivaanranta tulee väkisin vastaan kahdeksan vuoden kohdalla.

Marisasta, rakkaudesta ja kuolemasta olin kiinnostunut alusta lähtien, mutta oliko aluksi kyseessä vain Marisa–Alice–Patchouli-kolmio? Ei, kyllä jo varhain luin myös Eda Akin Marisa × Reimu -tulkintoja. Jos en aivan väärin muista, ne olivat hyvin saatavilla, englanniksikin, viimeistään vuoden 2009 syyspuolella.

Varhaisin pomminvarma muistoni Marisan suoranaisesta tyttöhaaremista on kuitenkin Coffgirlin piirrosvideo (https://www.youtube.com/watch?v=r0lJbZB3D5c), jonka hän nykytiedon mukaan olisi julkaissut 8.11.2010. Olettamus Marisasta viettelijättärenä on myös keskeinen osa Fuantein sarjakuvaa »AVP 2 – Alice vs. Patchouli», jossa Marisan »haaremiin» kuuluu hampaat irvessä kilpailevan kaksikon lisäksi ainakin Nitori. AVP 2:n kansikuva on julkaistu Danboorussa 2.2.2010, ja sitä paitsi sarjakuva oli Fuantein toinen samaa aihetta käsittelevä teos. Kun vielä teen pari hakua vanhoja mielikuviani seuraten, löydän Yamun piirroksen, jossa Marisalla on kimpussaan neljä tyttöä (Alice, Patchouli, Reimu ja Sakuya). Kuvitus on julkaistu Danboorussa 6.11.2007, ja sinnehän ne useimmin tuodaan Pixivistä.

Tähän katsaukseeni pyytäisin vastaukseksi Tsalopin ja muittenkin muistoja siitä, miten Marisan maine »naistenmiehenä» syntyi, vakiintui ja levisi koko harrastajakunnan tietoisuuteen.

Oma arvioni on, että jos ajatus kymmenen vuotta sitten oli vasta muodostumassa, niin joka tapauksessa varsin nopeasti, parin kolmen vuoden kuluessa, se kehittyi täyteen kukoistukseensa ja oli tullut jäädäkseen. Miltä kehitys on mahtanut näyttää niitten silmissä, jotka aikoinaan etsivät Marisa-aineistoa vähemmän aktiivisesti kuin minä ja siksi kenties joutuivat näitten mielikuvien valtaan hitaammin?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Maaliskuu 05, 2018, 20:45:54
Englanninkielinen Maidens of the Kaleidoscope -verkkosivusto <https://www.shrinemaiden.org/ (https://www.shrinemaiden.org/)> on taas saatavana HTTPS-yhteyden välityksellä oltuaan erinäisiä päiviä pelkän HTTP:n takana (jolloin ainakaan minun selaimeni ei halunnut suoda sinne pääsyä ollenkaan).
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Toukokuu 14, 2019, 00:59:09
Pysähdyin kerran talvella miettimään sitä, että yhdennentoista Tōhō-pelin (Tōhō chireiden – Subterranean Animism) jälkeen suosikkihahmojeni joukko ei ole paljoa kasvanut. Kogasa Tatara tosin kuuluu vanhoihin suosikkeihini, ja vähitellen myös Hatate Himekaidō on hiipinyt joukkoon mukaan.

Osittain tämä johtunee siitä, että Zunin hahmonsuunnittelutyyli on muuttunut, mutta osittain myös siitä, ettei uudemmista hahmoista ole enää tehty niin suuria massoja hyvää fanitaidetta tai ainakaan se ei ole saavuttanut minua. Esimerkiksi Hata no Kokoro ja Kasen Ibaraki olisivat ulkonäkönsä puolesta hyviä suosikkihahmoehdokkaita, mutta jotenkin he ovat jääneet »tyhjiksi kuoriksi» verrattuina Sakuyan, Kanakon tai Yamamen kaltaisiin klassikkohahmoihin.

Ilmoitus: nyt aivan viime aikoina Narumi Yatadera on noussut vahvoille pelkän hahmonsuunnittelun ja fanitaiteen voimin.

Lisäksi Nemuno Sakata on selvästi vahvistanut asemiaan, vaikka ei toistaiseksi pärjääkään esimerkiksi Kokorolle.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: bitofhope - Lokakuu 31, 2019, 02:52:40
Baari U.N.逢縁 (Owen) on käymisen arvoinen. Tänään vois uusiksi. Ehkä laitan kuvia ja kuvausta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: zertap - Joulukuu 10, 2019, 01:07:30
Et laittanu nii mää laitan.

(https://u.nya.fi/0Ha3uE.png)
(https://u.nya.fi/dqvf8w.jpg)
(https://u.nya.fi/TSxokM.jpg)
(https://u.nya.fi/QywF8q.jpg)
(https://u.nya.fi/WWywBW.jpg)
(https://u.nya.fi/KURWp9.jpg)
(https://u.nya.fi/rrL70p.jpg)
(https://u.nya.fi/6j7LTn.jpg)

Kantsii käydä!
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Joulukuu 11, 2019, 21:52:42
Bitti muistaakseni mainitsi, että kapakan sisäänkäynti ei varsinaisesti kirkunut olemassaoloaan katutasossa.

Nähtävästi paikalle oli kumminkin helppo löytää, kunhan tiesitte osoitteen...? Jaa, mutta eihän Japanissa ole varsinaisia katuosoitteita?
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Chiruyto - Huhtikuu 02, 2020, 00:23:45
Tilastoja, faktoja, analyysejä.

Muistakaa valita waifuja omien puhtoisuusmieltymysten mukaan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1E_zZS0CHw8q6UuHbQ9WSxyjN_c1IRbYmJ-GdjU7i4UI/edit?usp=sharing)

Tiedot Danboorun postausmääristä joten ei ehkä paras antamaan kokonaiskuvaa.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: bitofhope - Huhtikuu 27, 2020, 14:36:32
Tulin tässä hiljattain vihdoin lukeneeksi loppuun viralliset Touhou-mangat Touhou Ibarakasen ~ Weird and Horny Hermit ja Touhou Suzunaan ~ Forbidden Scrollery.

ZUNin loppukaneetti/-haastattelu WaHH:ssa komppaa omia ajatuksiani. Manga esittelee Reimun laiskaa, opportunistista ja tilannetajutonta puolta. Siinä missä peleissä Reiska on vaivattoman ylivoimainen, esitellään sarjassa häntä melko epäsympaattisestakin näkökulmasta. Toisaalta koko franchisen (suom. toimilupa[?]) kontekstissa sarja tekee Reimusta kolmiulotteisemman hahmon.

Sekä ZUN että Aya Azuma kutsuvat Kasenia WaHH:n päähenkilöksi, mutta minusta sarja on kyllä erittäin Reiskapainotteinen.

FS käsittelee konfliktin luonnetta Kensokyrössä ja youkain teleologista ontologiaa. Kuulemma Wreck-It Ralph -elokuva käsittelee samanlaista pahisten pakollista pahistelua olemassaolonsa perustelemiseksi. Pitäisi ehkä katsoa se joskus ja pohtia aihetta.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: zertap - Heinäkuu 27, 2020, 01:59:15
Tilastoja, faktoja, analyysejä.

Muistakaa valita waifuja omien puhtoisuusmieltymysten mukaan (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1E_zZS0CHw8q6UuHbQ9WSxyjN_c1IRbYmJ-GdjU7i4UI/edit?usp=sharing)

Tiedot Danboorun postausmääristä joten ei ehkä paras antamaan kokonaiskuvaa.

Ai että, Kasen ei olekkaan enää huorin.
Otsikko: Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
Kirjoitti: Hieda no Mukyuu - Elokuu 08, 2020, 21:02:13
Kasen ei olekkaan enää

Entä miltä tuntuu tuhman Sanaen ystävistä, kun tähän on tultu?

Ehkä joku voisi lohdutukseksi ostaa Kensokyrön toiselle kainalo-mikolle pronssisen leikkikalun.