Kirjautuaksesi anna tunnus ja salasana.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J_onn_e

Sivuja: [1] 2 3 ... 38
1
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Elokuu 14, 2019, 11:59:39 »
Itselle termi "tv-peli" on aina tarkoittanut sisäänrakennetuilla peleillä varustettua tv:hen kytkettävää pelikonsolia, eli kyseisen aikakauden kohdalla arvelisin sillä tarkoitettaneen aiemmin mainitsemiani pong-konsoleita.
En kuitenkaan pitäisi mahdottomana sitä että vaihdettavilla peleilläkin olevat konsolit, kuten videopac, olisivat jossain vaiheessa kulkeneet saman kattotermin alla ennen kotitietokoneiden ja pelikonsoli-termin yleistymistä.
Itsekään tätä kirjoittaessa en ehdi paremmin perehtymään asiaan, kunhan mutuilen.

2
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Heinäkuu 22, 2019, 21:02:12 »
Jo 70-luvulla oli useita kotikonsoliversioita pongista. Usein jopa useampi variaatio yksinkertaisesta pallopelistä yhdellä konsolilla. Mielenkiintoista kyllä pong-konsolit tv-riippuvuudestaan huolimatta olivat usein paristokäyttöisiä erikseen myytävällä verkkovirta-adapterilla. Yksinkertaisimmissa konsoleissa pisteenlasku toimi mekaanisesti koneeseen rakennetulla liukulaskurilla jolla pelaajien piti itse pitää kirjaa pisteistään.

Edistyneempää grafiikkaa peleihin alkoi ilmestyä 70-luvun lopulla Atarin tuodessa markkinoille VCS:n, joka myös Atari 2600:na tunnetaan vuonna 1977. En ole aivan varma kyseisen koneen myyntiluvuista tai levinneisyydestä suomessa aikanaan.
Mitä kuitenkin tiedän olevan suomessa myynnissä aikanaan reilusti ennen NES:iä on Atarin kilpailija, vuonna 1978 julkaistu Philips Videopac. Graafiselta suorituskyvyltään aika paljolti Ataria vastaava kone surkealla näppäimistöllä ja harmillisesti kiinteästi asennetuilla joystickeillä. Hauska kone kuitenkin kaikinpuolin.

Kansainvälisillä markkinoilla oli myös muita tehoiltaan vastaavia koneita kuten Intellivision ja Colecovision, mutta näihin en ole itse törmännyt suomalaisessa kontekstissa muistaakseni koskaan.

3
Luin tässä taannoin Silmarillioninkin läpi ja pakko sanoa että jos odottaa samanlaista settiä kuin Hobitti tai Sormusten Herra, tulee yllättymään. Kaiken kaikkiaan pidin kyllä lukemastani etenkin näin lorenörttinä mutta perinteinen fantasiaseikkailu tämä ei ollut. Sen sijaan sain silmilleni pläjäyksen keski-maan historiaa tuhansien vuosien ajalta maailman luomisesta kolmannen ajan alkuun asti.

Aika ajoin minulla oli hieman vaikeuksia seurata tapahtumia kun hahmoja esiteltiin ja tapettiin jatkuvasti. Nimetkin tuppasivat välillä muistuttamaan toisiaan. Asiaan kuitenkin tottui ja kirja on loppua kohden huomattavasti selkolukuisempi. Etenkin pidin siitä että kirja toi Sauronille taustatarinaa tehden hänen roolistaan muissa kirjoissa uskottavamman. Velhot jäivät vähän vähemmälle huomiolle mutta hekin saivat hieman fiktiivistä lihaa luidensa ympärille. Haltiat sen sijaan olivat kirjan varsinainen pääfokus ja heidän historiansa kirjan suurin sisältö.

Jos olet lukenut Tolkienin muun tuotannon ja haluat tietää lisää Keski-Maan historiasta suosittelen lukemaan Silmarillioninkin. Jos taas et ole lukenut muita, en suosittele tätä ensikosketukseksi.

4
Suunnilleen vuoden alussa päädyin Ninja Sex Partyn kautta TWRP:n pariin ja heistä tuli nopeasti yksi suosikkibändejäni joten aattelin jakaa kaikille pari suosikkikappalettani heiltä:

FOOD BAR
Synthesize Her
Body Image
The Hit (feat. NSP)
Believe In Your Dreams
The No Pants Dance feat. NSP

Tuli näitä tyyppejä tuettua jopa rahallisesti kun tilasin heidän koko siihenastisen tuotannon Omnibus-vinyylijulkaisun johon sisältyy myös digitaaliset lataukset.
En edes muista milloin viimeksi olisin ostanut musiikkia muualta kuin kirppiksiltä tai divarista.

5
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Huhtikuu 22, 2018, 22:58:25 »
Voisin pitkästä aikaa vähän jaaritella.

Viime maanantaina aloitin moottoripyöräkortin ajotunnit. Maanantain ensimmäiset kaksi ajotuntia meni hyvin, mitä nyt hidasajossa oli vähän harjoittelemista.

Keskiviikkoiltapäivänä homma jatkui ja käsittelykoeharjoitukset menivät jo paremmin, sain hidasajonkin suoritettua hyväksyttävästi.
Käsittelykoeharjoitusten jälkeen suunnattiinkin liikenteeseen harjoittelemaan ja homma sujui oikein mukavasti. Ainakin siihen asti kunnes minulle alkoi tulla huono olo.
   Ajattelin ensin että nälkä siellä vain kurnii mutta kun päästiin maantielle, satasen vauhdissa ilmavirta hakkasi mahaani ja tilanne eskaloitui. Säästän teidät yksityiskohdilta mutta kypärän sisustassa oli putsaamista. Ajotunti piti keskeyttää veturin parkkipaikalle mistä pääsin autokoulun opettajan kyydissä takaisin autokoululle vaihtamaan ajovaatteet pois ja autonikin oli siellä parkissa.
   Siinä mietittiin että onkohan minulla mahatauti ja pitääköhän seuraavan aamun ajotunnit ja ajokoe perua.
Niin ei onneksi tarvinnut tehdä sillä oloni parani iltaa myöten ja syynkin taisin keksiä.
Maapähkinät.
Olin syönyt töistä lähtiessäni Snickers-patukan välipalaksi ja oireet olivat identtiset viime syksyiseen keissiin chilipähkinöiden kanssa.

Torstai aamu tuli ja lähdin taas ajotunneille ja tällä kertaa selvisin maantiestä ilman pahoinvointia.
Ajokoe alkoi käsittelykokeella minkä ensimmäinen tehtävä oli minulle se vaikein, hidasajo. Ensin se epäonnistuikin kun hätäilin ja liian tiukassa käännöksessä laitoin jalan maahan.
Onneksi kaikkiin tehtäviin saa kaksi yritystä ja toisessa muistin opettajani ohjeet ja laajensin kaarroksia.
Kun hidasajo oli suoritettu hyväksytysti pystyin huokaisemaan helpotuksesta koska tiesin ettei muissa tehtävissä tule olemaan ongelmia.
   Käsittelykokeen jälkeen oli taas aika lähteä liikenteeseen ja sieltä suoriuduin vailla moitteita.
19.04.2018 klo 9:30 olikin sitten A-luokan ajolupa taskussa.

Torstaina menin vielä puoleksi päiväksi töihin vaikkei olisi lainkaan tehnyt mieli sillä moottoripyörä odotti jo tallista hakua.
Kello löi kuin löikin viimein 15:30 ja pääsin lähtemään kotiin vaihtamaan ajovaatteita päälle ja odottamaan kyytiä vanhoille kotikulmilleni hakemaan prätkää talvisäilöstä isäni tallista.

Hieman harmillisesti kelit näyttävät olemaan taas viilenemään päin mutta onneksi tässä viikonlopun aikana oli vielä välttävää säätä niin ehdin prätkäillä edes hieman.
Noh, kesähän on vielä vasta edessä niin kyllä niitä kauniita päiviä luulisi olevan riittämiin ennen ensi talvea.

Hieman muuta harrastustoimintaa: Korven Soturin kanssa pistettiin "viikinkisima" käymään siivouskomerooni, saa nähdä mitä siitäkin tulee.
Ennustettuja lopputuloksia on esitetty ainakin seuraavat: Humala, huono olo ja molemmat missä lie järjestyksessä.

Tänään, 22.04.2018, tuli myös haettua isäni entiseltä työkaverilta rummut edullisesti. Virveli ja hi-hat tosin puuttuu niin ei ihan täysi setti ole mutta ne kun hommaisi niin voisi harrastuksekseen aiheuttaa melua vaihteeksi ilman moottoreitakin.

6
Sain taannoin viimeinkin Hobitin luettua ja nautin kyllä kovasti. Mieleni tekisi kirjoittaa asiasta enemmänkin mutta päähäni ei vaan tule sanoja.
Seuraavaksi jos saisi aloitettua vielä silmarillionin.

7
Esittele itsesi / Vs: Halojatapäivää
« : Maaliskuu 11, 2018, 21:59:33 »
Onko Discordi aktiivisempi kuin IRC? Monessa paikassa kyllä huomannut saman, että Discordi syö foorumilta tai laudalta aktiivisuutta.
Aika samoissa mennään. Discordilla on pari kanavaa eri aiheille ja sitä kautta pääsee viestittelemään myös ircin puolelle, nuo meidän tekniikkavelhot kun loihtivat Komachibotin maailmojen väliseksi lautturiksi.

8
Esittele itsesi / Vs: Halojatapäivää
« : Maaliskuu 11, 2018, 18:41:09 »
Tervetuloa vaan. Täällä foorumin puolella on vähän hiljaista ja softa tykkää valittaa jos vastailee yli 120 päivää vanhoihin lankoihin mut me ei suhtauduta nostoihin mitenkään negatiivisesti eli kirjota mihin kiinnostaa.

Sit niitä kysymyksiä mitä täällä on tapana kysellä:
Lentääkö troolaris?
Troolaako lentäris?
Minkävärinen on sukellusveneesi?
Löytyykö hyllyistä muovia tai paperia?
Minkä töhöpelin soundtrack on suosikkisi?
Missä peleissä 1cc, millä vaikeusasteella ja missä meni ekana? (Jos ei oo 1cc runeja niin sekin on ok)

9
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Maaliskuu 07, 2018, 21:36:41 »
Päivän elektroniikkavideo: Cassettes - better than you don’t remember

Tänään tuli vastaan Yhdysvaltalainen Vinyl Eyezz, joka myös on Techmoan-fani. Hän on vääntänyt kyseisen videon keskeiset kohdat uudestaan rautalangasta ja lisäillyt omia kiinnostavia huomioitaan: Cassettes: Everything You Know is a Lie! Todella, todella selkeä video.

C-kasettien kestävyyden osalta pysyn entisessä kannassani. Minun on arkikäytössä ollut huomattavasti helpompaa saada C-kasetteja kuin CD-levyjä kuuntelukelvottomaan kuntoon.

Kuulostaa – – todella omituiselta, että joku ei olisi saanut vuosikymmeniin yhtäkään nauhaa jumiin, ulos kasetista ja saman tien ryttyyn. Ehkä kasettien vaaliminen on mahdollista, jos käyttää pikakelauksia erittäin harvoin. Minusta CD-levyn paras arkinen ominaisuus C-kasettiin ja vinyyliäänilevyihin verrattuna on se, että yksittäisiä raitoja voi halutessaan kätevästi kuunnella monta kertaa peräkkäin tai järjestystä vaihdellen.

Ihmettelen kyllä itsekin tuota kasettien kestävyyden ylistystä. CD toimii soittimessa kuin soittimessa mutta kasetti on alttiina kaikennäköisille voimille soidessaan ja ne voi pilata huolimattomalla säilytykselläkin. CD kuulostaa hieman naarmuisenakin samalta, mitä nyt saattaa vähän pätkiä, mutta huonosti säilytetty tai halpissoittimessa puhki kuunneltu kasetti aaltoilee ja vouvvaa.

Onneksi kirpparilta kasetteja ostaessa voi kansimuovien kunnon perusteella päätellä jo paljon itse kasetin kunnosta. Tykkään kyllä itse kuunnella kasetteja mielummin kuin cd:tä käyttöfiiliksen vuoksi. Digitaalista musiikkia voin aina kuunnella suoraan tietokoneelta ilman erillisiä tallennusmedioita. Tiettyjen parin bändin cd:itä tulee kuitenkin ostettua jos löytyy.

10
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Helmikuu 12, 2018, 14:22:29 »
Imo antaa ihmisen poistaa käyttiksensä jos tahtoo.

11
Dyyni-sarja on kyllä yksi ehdottomia lemppareitani -- Kannattaa lukea! Poikansa kirjoittamat jatko-osat eivät tosin ole yhtälailla timangia kuin alkuperäinen trilogia.
Hyppäs kyllä omiinkin suosikkeihini. Vedin alkuvuodesta ekat kolme kirjaa aikalailla peräjälkeen.
Dyynin Messias olisi tuossa vielä odottamassa, mutta kulutin lukumojoni loppuun hetkeksi. Kunhan saan sen luettua lienee aika metsästää loput.

Frank Herbertin pojan kirjailemista jatko osista olinkin jo kuullut huonoa. Saivat Pelaajacastissa Janne Pyykköseltä kerran aika kovatkin haukut.

12
Uusi vuosi alkaa kirjalla. Kirjalla, jonka olen halunnut lukea jo pitemmän aikaa mutta vasta nyt sain aikaiseksi hankkia sen.
Kyseessä on siis Frank Herbertin Dyyni. Lukupinossa ensimmäisen osan lisäksi myös jatko-osat, mutta saa nähdä kauanko kestää ennenkuin pääsen niihin käsiksi.

E:Sekä yliarvioin kirjan pituuden että aliarvioin oman lukunopeuteni, ensimmäinen kirja on jo ahmittu.
Vetää niin kovaa mukaan että pitää aloittaa toinen heti perään.

13
Off-topic keskustelu / Vs: Hyvää uuttavuotta!
« : Tammikuu 01, 2018, 01:57:30 »
Täällä alkoi pauke jo 27. päivä mutta toden teolla vasta kellon lyötyä 18:00 31.12.2017. Tiesin kellon kääntyneen kuuteen heti kun tuntui siltä että raketti pamahti taloni seinään.

Siitä meininki kuitenkin hieman rauhoittui ja rakettien paukuttelu alkoi koventua uudelleen kellon lähestyessä puoltayötä.
Omalla kohdalla uudenvuoden juhlinta meni enimmäkseen kotona. Noin yhdeksän aikoihin Shiringo tuli onneksi kylään niin sain juttuseuraa puoleen yöhön asti, mikä oli juuri sopivasti sosialisointia itselleni.

14
jaanpa teille viimeaikaisen kirpputorilöytöni digitaalisen version.
Jean Michel Jarre - Oxygene
Olinkin toivonut löytäväni tämän levyn vinyylillä jostain.

15
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Joulukuu 09, 2017, 00:49:42 »
Uskon että elämme vain yhdessä loputtomista mahdollisista maailmoista.
   Kaikki mitä koemme tapahtuu äärettömässä mahdollisuuksien meressä loputtomia kertoja uudestaan ja uudestaan kokemallamme tavalla pienenpienten variaatioiden kanssa, kokonaan eri tavalla tai jää kokonaan tapahtumatta. Mahdollisuuksia on kirjaimellisesti loputtomasti.
Oma ajatukseni on että jokainen päätöksemme jakaa universumin niin moneen osaan kuin siinä tilanteessa oli vaihtoehtoja.
Täten omissa mietteissäni minuja on syntynyt vain yksi kappale. Kuitenkin jo ensimmäinen päätökseni on luonut minusta rinnakkaistodellisuusversion joka on yhtä aito kuin tätä kirjoittava minuus. Täten jokainen jos jokainen minuus luo minuja yhtä monta kuin senhetkisessä tilanteessa on vaihtoehtoja, univesumien määrtä kasvaa eksponentiaalisesti ensimmäisestä päätöksestäni lähtien.
   Nukun liian vähän. Tämä johtaa siihen että olen aamuisin töihin ajaessa melko väsynyt.
Välillä mietinkin että kuinka monta minua on jo kuollut aamulla työmatkalla ratissa.
On melko surullista kuvitella että mahdollisesti ääretön määrä rinnakkaisminuja on elänyt tätä kirjoittaessa karvan vajaat 24 vuotta identtisesti tämän universumin version kanssa vain kuollakseen  aamulla työmatkalla koska olimme liian väsyneitä ajamaan.
Nimittäin jos jokainen päätös luo aiemman väitteeni mukaisesti uuden universumin, jokainen negatiivinen päätös voi myös tuhota niitä.
Jos jonain aamuna meinaan nukahtaa rattiin, loputon määrä multiversumin  minuja myös todellakin nukahtaa rattiin ja mahdollisesti kuolee jokaisella tilanteen tuomalla tavalla.
Koskakohan on minun itseni kokeman minun vuoro? Mahdotonta sanoa ennenkuin tilanne tulee kohdalle.
   Jotta ei miettelenyni ei menisi liian masentavakseni on todettava että minuja, kuin myös sinuja, hyvä lukija, on niin käsittämätön määrä että meitä on tuolla käsityskykymme tuolla puolen myös lottovoittajia, yritysjohtajia ja vaikkapa elämäänsä tyytyväisiä perheenisiä vaikka kuinka paljon.
   Se minkä me koemme nyt, niin hyvässä kuin pahassa tapahtuu useammille meistä jatkuvasti.
Kukaties polkumme minuuksien kanssa yhdistyvät päätöksiemme myötä silloin tällöin hetkeksi vain eriytyäksemme seuraavan päätöksen myötä taas omikse universumeiksimme.
Toivoisin joskus keksittävän koneen jolla voisin tavata edes yhden vaihtoehtominän jotta voisimme vaihtaa vain pari sanaa omista kokemuksistamme. Missä vaiheessa erkanimme? Mitä teimme toisin? Mitä teimme samalla tavalla?
Koska olemme rinnakkaisversioita samasta lähtökohdasta löydämme varmasti yhteisen punaisen langan keskustelulle.
   
Kaikille tulee silloin tällöin Déjà vu-tunne. Olen leikitellyt ajatuksella että se johtuisin kahden rinnakkaistodellisuuden kohtaamisesta.
Miten tämä tapahtuisi? Sitä en tiedä. Ehkäpä kahden tai useamman minun todellisuudet tapahtuisivat tarpeeksi lähellä toisiaan olevalla tavalla ja tästä syystä vuotaisivat rinnakkaisminuuksien tajuntaan kummallisena uudelleenelämisen tunteella tai sitten rinnakkaistodellisuuden todellakin yhdistyvät yhdeksi.
Tai ehkäpä jokin kosminen voima jota emme vielä ymmärrä lainkaan repii universumeja erottavia seinämie matalaksi ja sama tunne johtuu siitä.
Mahdotonta sanoa.
Jotenkin ajatus siitä että minun joutuessani onnettomuuteen on olemassa minä joka välttyi harmilta.
Tai kuollessani on olemassa versio minusta joka yhä jatkaa eloaan.
Ehkäpä olen jo kuollut useamman kerran mutta joka kerta tietoisuuteni on yhdistynyt yhä porskuttavan itseni kanssa.

Entä jos muistatkin jotain lapsuudestasi mitä vanhat ystäväsi, vanhempasi tai sisaruksesi eivät muista, johtuukin siitä että olet amalgamaatio useammasta kuolleesta sinusta joiden tajunnat ovat yhdistyneet omaan kokemaasi maailmakaikkeuteen.
Mistä enää voi tietää mitkä muistot tapahtuivat alkuperäiselle itsellesi?
Tai oliko alkuperäistä sinua koskaan edes olemassa?
Mikä edes on enään todellista?
Onko sillä edes mitään väliä?
Omasta mielestäni ei.
   Stressaaminen siitä mikä kokemuksistasi on totta ja mikä ei on aivan turhaa sillä kaikki on yhtä mahdollisesti tapahtununt jossain loputtomista mahdollisuuksistasi. Mitä sitten vaikka muistat väärän universumin version tapahtuneesta nykyiseen verrattuna? Ei sen pitäisi vähentää tapahtuneen merkitystä nykyiseksi itseksesi kasvamaiselle lainkaan.Kirjoitin tämän koko jutun humalatilassa ja nyt postaan sen vielä enemmän alkoholia juotuani joten voin vain toivoa että tässä on vielä selvinpäinkin jotain järkeä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 38