Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Void

Sivuja: [1]
1
Kensokyrön yleinen keskustelu / Danmakufu-suositteluja
« : Syyskuu 12, 2012, 15:51:20 »
Huomasinpa, ettei täällä ole kunnon aihetta danmakufu-skripteistä, noista fandomin mukavista aivopieruista. Kerätäänpä tänne siis foorumilaisten kokemuksia ja/tai suosituksia pelaamistaan skripteistä.

Asiasta tietämättömille, Danmakufu on ohjelma, joka luo Touhou-tyylisiä shmuppeja siihen syötetyistä skripteistä. Kunnianhimoisimpiin on sävelletty/miksattu oma musiikkikin. Ohjelma itse on ilmainen, mutta jotkut skriptipaketit ovat maksullisia (ihan kuin se nettikansaa estäisi).

Listan aloittakoon vasta viime kuussa pelattavaan kuntoon valmistunut The Last Comer.Peli sattui omalta osalta mielenkiintoiseen saumaan, sillä olen jo jonkin aikaa pääni sisällä maalaillut kaukaisessa tulevaisuudessa tulevan kokonaisnumeroa 14 kantavan Touhou-pelin juonta. Reimun monopoliasema Gensokyon ainoan uskonnon levittäjänähän sai haastajia peleissä 10, 12 ja 13, joten mietin, millä uskonnolla ZUNkkeli ronkkii Kyröä seuraavaksi.
Näemmä joku muukin sai saman idean ja repäisi pelin, jonka loppubossina on... No, spoileritagit suojatkoon kärsivällisiä.

Spoiler (click to show/hide)

Latasin pelin jokin aika sitten ja se on laadultaan dnh-skriptiksi varsin hyvä. Musiikkikin on melko ZUN-maista. Hahmot eivät tosin ole kamalan mielikuvituksellisia tai tiettyä teemaa noudattavia ja tunnelma on muutenkin melko samanlainen kuin PC-98-kauden dinosauruksia pelatessa.

Länsimaiset fanit ovat käsittääkseni jo aloittaneet tämän kääntämisen, joten ennen sitä on vaikea sanoa, mitä Sakuya tekee pelattavana hahmona. Ei siinä, ettei hahmoa ole ollut ikävä, mutta vaikea kuvitella syitä sille, miksi meido-Diomme lähtisi seikkailemaan ojousaman pauloista.

HUOMIO! Peli näyttää toimivan vain Danmakufu v.012m -versiolla. Ainakaan uusin versio ei näyttänyt huomaavan peliä.

2
Omat teokset / Kiireisille-käännösprojekti
« : Elokuu 23, 2012, 00:48:34 »
Palasin liian pitkän tauon jälkeen takaisin Touhou-käännösten pariin mr_saken avittamana.
Tässä soittolistaa uuteen projektiin.
Manzai-käännöksiä on myös työn alla.

3
Off-topic keskustelu / Karkasin reissulle
« : Kesäkuu 21, 2012, 11:20:45 »
Sellerille lupasin ilmoittavani tästä täällä. Meni pari päivää liian myöhäiseksi, mutta so not.
Void viettämässä siis kahta lomaviikkoa Honshūlla. Avautuu siitä blogissaan.

4
Kensokyrön yleinen keskustelu / Lapsuuden loppu
« : Helmikuu 29, 2012, 23:08:43 »
Fani- ja Touhou-tyttöjen ragetus alkakoon: ZUN on varattu mies.

5
Kensokyrön yleinen keskustelu / Testaa tietosi musiikista
« : Joulukuu 05, 2010, 01:51:37 »
Löysin tällaisen sivun: http://www.sporcle.com/games/KJman456/touhou_music

Kyseessä on siis tietovisa, joka testaa, kuinka monta Touhou-hahmojen musiikkikappaletta muistat nimeltä 10 minuutin aikana.
Kappaleen nimeä ei tarvitse tietää tasan tarkalleen, riittää, että suurin piirtein: esim. laittamalla "u.n. owen" sivu tunnisti Flandren biisin ja laittoi kohdalleen.

Itse kokeilin äsken ilman Wikiaa, ämpäriä tai muutenkaan apuvälineitä ja sain vain kammottavat 34/62. Ihan häpeän...

Mutta kokeilkaa ja tunnustakaa tietonne/tietämättömyytenne.

6
Kensokyrön yleinen keskustelu / TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« : Marraskuu 19, 2010, 01:40:58 »
Lienee jo pieni aika, että teen tällaisen, sillä taidan olla foorumin ainoita, jotka tätä pelaa...
Oli valmisteilla vanhaan foorumiinkin, jossa oli ihan oma alueensa fanien pelituotoksille.


TOUHOU PUPPET PLAY a.k.a. Touhoumon a.k.a. THmon

Pooshlmer-lanka
Kehittäjäfoorumi (English)
Uudet liikkeet


Pelaamiseen tarvitaan VisualBoy Advance (VBA), jonka voi ladata täältä.

Pelistä ovat ajan saatossa monet tehneet omia, erilaisia käännösversioitaan(alunperin homman aloitti nimimerkki Lobsterhime japsiversiosta 1.5, mutta sitä ei enää päivitetä):

東方人形劇 v1.811 -- Lataus(jokainen on ladattava ja päivitettävä sitä edeltänyt versio) -- Topic -- Wiki
Uusin ja loistelian japsiversio. 1.8 muutti 1.5:ttä melkoisesti tekemällä tyyppitaulukon lähes kokonaan uusiksi lisäämällä mm. uusia tyyppejä (esim. Beast, Shinto ja Heart) sekä tuomalla täysin uudet spritet hahmoille.
Monet yrittävät paraikaa tuoda tätä onnistuneesti enkkuversioihin. Jos jaappaninkieltä osaa tarpeeksi, siitä vaan kokeilemaan. Jos on Pokémon-taustaa, kannattaa aloittaa muista.

Touhoumon Merry's Version -- Lataus -- Topic -- Wiki/Dex
Aqua+Yuin tekele. Tästä kannattaa aloittaa, sillä on mielestäni aloittelijaystävällisin, ei vaikeusasteensa vaan helpon lähestyttävyytensä puolesta.

Touhoumon Blue Version -- Lataus -- Topic -- Wiki/Dex
Toinen, jota lämpimästi suosittelen kokeilemaan. Sisältää japsiversio 1.8:n mukanaan tuomat uudet hahmospritet sekä monia muita erilaisuuksia.
Kaikki eivät kuitenkaan ole miellyttäviä, enkä itse pidä siitä, että etenemistä ei ole rajoitettu (eli heti Viridian Magic Forestin jälkeen pääsee Digglett's Yamame's Cavea pitkin Vermilioniin).
Lähes kaikki paikat ovat avoinna heti alusta saakka, edes surffata ei tarvitse osata. Silti oma lempparini <3.

Touhoumon Emerald Version (Anjirusensei) -- Lataus (Dex, jonkin sortin, tulee latauksen mukana)
Emerald-versio, joka on tyylitelty Merrya paremmin Touhouta vastaavaksi, esim. pahiksina ovat Team Kero ja Team Satori (go sinsacks!).
Vaatii kuitenkin hieman tuntemusta THmonista sekä on vaikeustasoltaan normaalin ja vaikean välillä.

Touhoumon Insane Version (Drakuaza) -- Lataus (Wiki tulee latauksen mukana)
VAIN KOKENEILLE!! Mielletään THmonin Lunaticiksi. Kaikki on huomattavasti vaikeampaa, esim. ensimmäinen Trainer-tappelu on pakollinen ja tyypillä on min. yli 20-tasoisia hahmoja.
Vastaavasti hienommin toteutettu, paikat on piirretty uusiksi, yleisimmät tavarat on nimetty uudelleen (Repel -> Graze) ja kauppojen myyjänä on Rinnosuke (pakkomaininta!).

Touhoumon World Link -- Lataus -- Info
Pokémon World Link on fanien tekemä Emerald-muunnos, jossa on mahdollista napata Pokémoneja, Touhuomoneja sekä Vocaloid(moneja?). Touhoumon World Link on periaatteessa sama, mutta ilman Pokémoneja. Vocatardeille tiedoksi: Mikun saa lähes heti.

Seuraavat versiot ovat työn alla:

Touhoumon A + Y + A Bunkachou Edition -- Topic
Aqua+Yui-versiota pohjanaan käyttävä uudelleensovitus. Lupaa paljon muutoksia enimmälti grafiikkaosastoon. Pelaajahahmoina Aya ja Momiji, rivalina Hatate.

Touhoumon Emerald Version (EXSariel & Agastya) -- Lataus (v.1.1)
Tunnetuin projekti, joka pyrkii tuomaan v1.8:n tuomat laajat muutokset pelimekaniikassa myös enklanniksi. Alkutekijöissään, joten hieman kankea pelattava.

Touhoumon "Ver"sion 2 -- Topic
Käsittääkseni suunniteltu remakeksi Merrystä. Ilmoitettu julkaisupäivä tuli, oli ja meni, mutta ei julkaistu. Työ kuitenkin kuulemma edistyy.

Touhoumon Ruby Version -- Topic
Käsittääkseni kuollut ja kuopattu (tekijä lähtikin "Ver"sion 2:n pariin), mutta ei sitä koskaan tiedä.

Touhoumon Green Version -- Topic
Bluen menestyksen siivittämänä tuleva uusi versio. Saa nähdä, mitä siitä tulee ;D

Touhoumon Another World -- Topic -- Info -- Lataus
Virkistävin tuulahdus genressä pitkään aikaan: Touhoumon, joka ei ole Pokémonia Touhou-maustein. World Linkin tekijän, Aichiya Sanaen uusi projekti on pohjimmiltaan käännös suositusta Touhoumon Gensokyo -pelistä, joka singauttaakin pelaajan Gensokyohon koko homman ydintä ratkomaan. Alkuperäinen pelikin on kesken (käsittääkseni kehitys suorastaan jymähtänyt), joten tekijä/kääntäjä lähtenyt laajentamaan tarinaa (palaa Reimun luokse, kun peli käskee menemään Muenzukaan). Vaikka tekijän mukaan pelin nykyinen versio on 1.10, sisältää se silti jonkin verran bugeja, runsaasti typoja ja harmittavan paljon vielä romajia. Kokeilkaa silti, jos Merry, Blue, Emerald yms. sujuu jo kannesta kanteen. Ensimmäistä kertaa pelaaville suosittelen startteriksi CSanaeta.


Virallinen tarina menee kutakuinkin näin:
Patchouli kyllästyi (jälleen kerran) Marisan kirjanpöllimisfetissiin ja loi eräänlaisia "nukkeja" puolustamaan kirjastoaan. Valitettavasti Marisa kähvelsi yhden kirjan, jossa opetettiin nukkejen teko, ja tuloksena olivat Marisan omat pöllimiseen tarkoitetut nuket. Näiden armeijoiden kohdatessa Patsu possautti molemmat joukot huitsin Gensokyonevadaan. Samalla tuhoutui osa kirjastosta sekä kaikki nukenluomiskirjat.

Ajan kuluessa nuket lisääntyivät (!) rutosti ja kansa tottui niihin. Nykyään niitä kohdellaan kuin lemmikkejä, jotka voi laittaa tappelemaan keskenään. Ihan kuin Pökömänit vai mitä ne nyt oli.Tämä on kuitenkin vain suuntaa-antava kuvaus. Osa peleistä lähtee kertomaan omaa tarinaansa, esim. Emeraldissa Renko Usami ja Maribel Hearn molemmat "muuttavat" Gensokyohon, mistä tarina lähtee kehkeytymään.


Kyseessä on siis Pokémon-risteytys Touhoun kanssa, jos se jäi joillekin epäselväksi. Kuten tuossa omasta mielestäni liian pitkälle vedetyssä pelisarjassa, tavoitteena on käyskennellä ympäri maita ja mantuja napaten puppetteja/Touhouita/Bonékoja/miksi-ikinä-peli-niitä-kutsuukaan, kouluttaa niitä ja rökittää kaikki vastaantulijat. Lisätwistinä mukaan on heitetty kaikkien eri lajien orjuuttaminen nappaaminen. Lienee monille tuttua?


Peli ja sen fanitus ovat lähteneet elämään omaa elämäänsä jo aikoja sitten, ja aivan kuten suunnilleen kaiken Touhou-spinoffien/flashien/musiikin/fanartin kanssa, monet ovat harhautuneet grazettämään juuri Touhoumonin kautta.

Moni saattaa tässä vaiheessa miettiä, miten Gensokyon väki riittää täyttämään koko Pókedexin. Onhan hahmoja jo satakunta, mutta eihän se ole läheskään tarpeeksi. Tästä syystä (lähes) jokaisella hahmolla on oma kehitys"linjansa", joten sama hahmo voi olla useammassa eri muodossa. Tyypillisin on Chibi -> Keskimuoto(tällä ei oikeastaan ole nimeä) -> Ex. Nämä merkitään laittamalla vastaava alkukirjain hahmon nimen eteen.
Esimerkkinä Reimun peruslinja on CReimu -> Reimu -> EReimu, eli keskimuodolla ei ole omaa lyhennettä.

Tämä ei tietenkään riitä täyttämään kaikkia paikkoja ja lisäksi on hahmoja, jotka ovat yhden muodon veijareita (esim. Genji). Tästä syystä pel(e)istä löytyy monia muita hahmoja, jotka oppivat yleensä eri liikkeitä ja saavat paremmin tietyt statsit nousemaan. Tyypillisimpiä ovat mm. Advent, Final ja Last Word. Näihin tarvitaan yleensä mm. kiviä, minka vuoksi ne yleensä ovat Ex-muotoa parempia. Joidenkin kohdalla valinnanvaraa riittää, mm. Yuyukolla on Merryssä 4 eri loppumuotovaihtoehtoa (EYuyuko, AYuyuko, FYuyuko ja LYuyuko).


Startterit vaihtuvat jonkin verran versioiden välillä, mutta perusstarttereiksi mielletään yleensä nämä kolme:

CReimu - Normal, kehityttyään Normal/Flying. Oppii paljon Fighting-liikkeitä. Statsikehitykseltään orjallisen tasapainoinen, loppupäässä kuitenkin lievästi hyökkäysvoittoinen, THmonin Bulbasaur.
CMarisa - Electric, kehityttyään kahdesti Electric/Fire. Oppii paljon erilaisia liikkeitä, mm. Thief, Swift, Spore sekä tietenkin Master Spark. Statskehitykseltään vahvasti Sp. Attack- ja Speed-painotteinen, THmonin Charmander. Pelin parhaita sweeppereitä (nopeita ja voimakkaita vahingontuottajia).
CSakuya - Ice, kehityttyään Ice/Steel. Painotus vahvasti molemmissa Defenseissä, mutta on siitä syystä sangen hyvä tankki sekä Ice Ballin vierittäjä, THmonin Squirtle.

Hahmot on tehty kehittymään niin, että ne vastaavat yleistä (fani)mielikuvaa niistä, esim. Aya-linjaa nopeampaa ei olekaan, Marisa tykkää pölliä muilta tavaroita ja "löytää" niitä tappelujen välissä, Patchouli on varsin hyvä joka elementin höylä, muttei kestä juuri lainkaan iskuja ja Utsuho-linja on hitaudestaan huolimatta voimakkain Fire-tyyppi.

Mielenkiintoista on myös huomata, miten hahmojen voimatasot määräytyvät. Final Bossit ovat suunnilleen poikkeuksetta parhaimpia hahmoja (esim. ERemilia, EByakuren ja EKanako ovat kaikki lähellä kärkeä), mutta Extra Bossit ovat suorastaan heikkoja, surullisimpina esimerkkeinä Koishi- ja Nue-linjat. Tai sitten en vain osaa pelata tasapaksulla hahmolla ja lentävällä Kecleonilla. Voimakkainta Ice-tyyppiä on tuskin vaikea arvata...

Kokeilkaa ihmeessä kaikki, joilla on tai ei ole kokemusta Pokémonista.

[/walloftext]

7
Esittele itsesi / ...tyhjyys...
« : Marraskuu 07, 2010, 13:36:22 »
Aiemman foorumin Rinnosuke eksyi tännekin ja vielä muisti rekisteröityäkin.

Mitäs tässä nyt itsestään latelisi...
Kuten monet täällä varmaan tietävätkin, Touhou-harrastukseni alkoi kuultuani jatkuvasti pelisarjan kappaleita Kumikyokuissa. Pian tuleekin kaksi vuotta täyteen, kun ensimmäistä kertaa pelasin TH6:a.
Muuten varsin laiska animefani, korkeintaan kahta sarjaa jaksan seurata samaan aikaan. Toista niistä muuten käännän [/mainostus].

Sangen paljon pelaan myös Touhoun spinoffeja, eniten varmaan Touhoumonia, Touhou Socceria ja Sappheirosia(enkkupatchi nyt heti!).

Lempparihahmo on jo pitkään ollut Tenshi.

Näin luova minä olen :P

Sivuja: [1]