Kirjautuaksesi anna tunnus ja salasana.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hieda no Mukyuu

Sivuja: [1] 2 3 ... 61
1
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Kesäkuu 24, 2019, 12:30:17 »
Tänään opin taas uuden asian elektroniikan historiasta.

Minulla oli aina ollut se käsitys, että hallipelit (arcade games) yleistyivät vuosikausia, ehkä jopa yli viisitoista vuotta ennen kotiin ostettavia pelikonsoleita.

Käsitykseni perustui toisaalta siihen, että ajattelin varhaisten videopelien elektroniikan vaatineen niin paljon tilaa, ettei se voinut mahtua hallipeliä merkittävästi pienikokoisempaan laitteeseen, ja toisaalta siihen, että Commodore 64:n, Spectravideo SV-328:n ynnä muitten varhaisten halpojen kotitietokoneitten suosio olisi lisäksi vielä suuresti hidastanut pelikonsolien kehitystä viemällä mahdolliset asiakkaat.

Käsitykseni on ollut väärä. Wikipedioitten mukaan maailman ensimmäinen kaupallinen, kotikäyttöön tarkoitettu pelikonsoli Magnavox Odyssey tuli markkinoille vuonna 1972 – vain vuotta myöhemmin kuin maailman ensimmäinen sarjatuotettu kaupallinen hallipeli Computer space.

Tosin nähtävästi sekä kotikonsolien että kolikkohallipelien alkutaival oli töyssyinen. Vuoden 1972 Pong-pelin myötä hallipelit pääsivät niskan päälle vähintään muutamaksi vuodeksi – kuinka moneksi, se riippunee laskutavasta. Näitten kahden pelikonetyypin »suosiota» on vaikeaa vertailla. Pitäisikö laskea esimerkiksi pelaajien käyttämiä rahamääriä tai aikamääriä vai kenties yritysten tekemiä voittoja?

Mahtaako vanha, virheellinen käsitykseni jopa pitää paikkansa Suomen osalta? Osaisiko joku kertoa, mitä pelikonsoleita ja kuinka paljon Suomessa myytiin ennen Nintendo entertainment systemiä, joka tuli meillä markkinoille vuonna 1987? (Aikanaan NES tunnettiin yksinkertaisesti »Nintendona», koska useimmat suomalaiset eivät sitä ennen olleet koko Nintendo-nimeä kuulleetkaan.)

2
Relevanttia aiheeseen

Näitä lisää, sitä varten säie on olemassa.

Lueskelin heti muutamia sivuja, varsinkin kohdista »4.2.2 Who is the Admiral?» ja »4.2.3 The Admiral and the kanmusu». Suomenkielisessä tiivistelmässä lukijaa pelotellaan Foucault’n [fuko·n] diskurssianalyysillä, mutta kyllä suuri osa lopputyön tekstistä on suorasanaista, melko helppolukuista ja asiallista pelin ja sen hahmojen kuvailua.

3
Jaan nyt alla olevan tiedotteen ja ehkä joskus tulevaisuudessa muutakin.

Aihepiiriin liittyvä keskustelu on luonnollisesti tervetullutta.

***

Lainaus
Filosofian maisteri Lasse Hämäläinen väittelee suomen kielen alalla Helsingin yliopistossa lauantaina 8.6.2019 klo 12 tutkimuksellaan »Nimet verkossa – Tutkimus verkkoyhteisöjen käyttäjänimistä ja virtuaalisen minigolfpelin radannimistä». Vastaväittäjänä on yliopistonlehtori Unni Leino Tampereen yliopistosta ja kustoksena professori Terhi Ainiala.

Paikka on Metsätalon sali 1 (Unioninkatu 40, Fabianinkatu 39). Väitöskirja on sähköisenä luettavissa osoitteessa https://ethesis.helsinki.fi/ noin viikkoa ennen väitöstä.

Kaikki eivät välttämättä tiedä, että tohtorinväitöstilaisuudet ovat julkisia ja kaikille avoimia. Yleisön rivijäseneltä ei nykyään vaadita muuta kuin asiallista käytöstä ja perussiistiä arkipukeutumista. Väitöstilaisuuksiin liittyvästä tapakulttuurista on toki hyvä olla suuntaa-antavasti perillä.

4
Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Päivän sarjakuva
« : Toukokuu 14, 2019, 01:03:46 »
Hanjuku Tomato: Marisa keittiössä

Spoiler (click to show/hide)

5
Pysähdyin kerran talvella miettimään sitä, että yhdennentoista Tōhō-pelin (Tōhō chireiden – Subterranean Animism) jälkeen suosikkihahmojeni joukko ei ole paljoa kasvanut. Kogasa Tatara tosin kuuluu vanhoihin suosikkeihini, ja vähitellen myös Hatate Himekaidō on hiipinyt joukkoon mukaan.

Osittain tämä johtunee siitä, että Zunin hahmonsuunnittelutyyli on muuttunut, mutta osittain myös siitä, ettei uudemmista hahmoista ole enää tehty niin suuria massoja hyvää fanitaidetta tai ainakaan se ei ole saavuttanut minua. Esimerkiksi Hata no Kokoro ja Kasen Ibaraki olisivat ulkonäkönsä puolesta hyviä suosikkihahmoehdokkaita, mutta jotenkin he ovat jääneet »tyhjiksi kuoriksi» verrattuina Sakuyan, Kanakon tai Yamamen kaltaisiin klassikkohahmoihin.

Ilmoitus: nyt aivan viime aikoina Narumi Yatadera on noussut vahvoille pelkän hahmonsuunnittelun ja fanitaiteen voimin.

Lisäksi Nemuno Sakata on selvästi vahvistanut asemiaan, vaikka ei toistaiseksi pärjääkään esimerkiksi Kokorolle.

6
Wayne Fontana & The Mindbenders: Game Of Love

Tiedän ainakin kaksi vanhaa hip hop ‑raitaa, joihin tämän johdanto-osaa on sämplätty.

7
Even the names of your characters suck / You got Boffers and Bofurs and Brandybucks

I do need the back story of every tree branch.

Minulla on niin, niin vahva muistikuva, että olen joskus kauan sitten lukenut tekstin, jossa mainittiin sinisten velhojen kaapujen värit, sävyn tarkkuudella. Ne siis erosivat toisistaan.

Mahdanko ikinä enää löytää sitä tekstiä uudelleen?

Pahimmassa tapauksessa kyseessä on Keski-Maa-roolipelin aineisto. Niissä kirjoissa nyt nimettiin kaikki sormusaaveetkin ja piirrettiin koko manteren kartta itärannikkoa myöten.

8
Esittele itsesi / Vs: pöö
« : Toukokuu 08, 2019, 23:43:27 »

9
Esittele itsesi / Vs: pöö
« : Toukokuu 04, 2019, 03:43:43 »
Sakuya × Meiling vai Sakuya × Remilia?

Pakko vastata, jos et halua.

10
International / Vs: Obcy
« : Maaliskuu 11, 2019, 02:11:38 »
Witam! Tak powiedziałem w moich wiadomościach prywatnych, dziękuję za Twoją cierpliwość.

Proszę poprawić ewentualne błędy w tym krótkim fragmencie. W tym momencie czuję się tak zagubiony, i Wiktionary też nie jest zbyt pomocne.

***

Terve tuloa! Kuten olen jo yksityisviesteissä sanonut, kiitos kärsivällisyydestäsi.

Pyytäisin sinua korjaamaan tämän tekstinpätkän (puolankielisen version) oletettavat virheet. Juuri nyt tunnen olevani perin eksyksissä, eikä Wiktionarystä ole paljoa apua.

12
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 04, 2019, 02:31:45 »
Minä toivon vakavissani, että vuodesta 2019 tulisi vähemmän kiireinen kuin vuodesta 2018.

Olisi hauskaa pystyä taas joskus käymään muuallakin kuin nipin napin Plevnassa.

On esimerkiksi olemassa sellainen salaperäinen piilopirtti, missä

13
Off-topic keskustelu / Vs: Pakollinen joululanka
« : Joulukuu 22, 2018, 15:40:27 »
korkeemman tason nekromantiasta

Pffffffh, korkeata tasoa edustaisi se, jos kaivaisin vastaavan lankulin esille semmoisella foorumilla, jonka hakutoiminto tai ‑tietokanta on rikki.

Spoiler (click to show/hide)

***

Tuli nyt Veen ansiosta silmäiltyä säikeen edellistä sivua laajemmalti kuin eilen – jolloin keskityin lähinnä kuvan valikoimiseen ja linkittämiseen. Lutuista. Monikohan yli kaksikymmenvuotias fani jaksaisi ilmoitella tarkkoja summia, montako rahea on saanut joululahjaksi? ^^

14
Off-topic keskustelu / Vs: Pakollinen joululanka
« : Joulukuu 21, 2018, 22:23:44 »
Koska tämän säikeen otsikossa ei ole vuosilukua, nostan sen nyt.

Juhlikaa rauhallisesti.

Mikäli tahdotte viime hetkessä avata joulu 2018 ‑säikeen, sekin on täysin sallittua.

15
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Joulukuu 08, 2018, 19:02:06 »
Poistettiinko siinä rullakebabia?

Sivuja: [1] 2 3 ... 61