Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J_onn_e

Sivuja: [1] 2 3 ... 38
1
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Marraskuu 19, 2023, 10:51:45 »
Jahhans. Epäilen, että Juhozki on toiminut pyroteknikkona. Pahimmassa tapauksessa Juhozki ja Jonne yhdessä.

Katso hurja video: Ilotulite räjähti katolla ja sinkoili yleisön joukossa joulunavauksen yhteydessä
Olen tähän täysin syytön ja Juhozkikin oli vain yleisön joukossa vastaanottamassa räjähteitä. Melkonen show kuulemma, tosin vähän erilaisella tavalla kun lienee tarkoitus.

2
Esittele itsesi / Vs: Hyvää päivää
« : Helmikuu 18, 2023, 21:56:34 »
Tervetuloa vaan!
Kovin aktiivista täällä ei ole ihan hetkeen ollut mutta kyllä täällä aina välillä joku käy pyörähtämässä.
Nykyään eletään omituisia aikoja kun Touhou ei todellakaan oo enää se isoin juttu mut esim. spotifystä löytyy Touhou-musaa moneltakin remix-circleltä.

3
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Toukokuu 19, 2022, 20:13:24 »
Old but gold

4
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Toukokuu 06, 2022, 22:15:21 »
Aina on oikea aika nekromantialle

5
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 02, 2021, 22:19:46 »
Vois vaihteeks jaaritella tännekin kun elämässä on sattunut tapahtumaan varsin merkittävä muutos aiempaan: sain työpaikan rautakaupasta myyjänä ja kyseisen työpaikan perässä muutinkin sitten Helsinkiin ja matkalta värväsin pari jäbää kämppiksiksi.
Itse olenkin nyt ensimmäisenä asujana uudessa kämpässä järjestelemässä omaisuuttani kahden muun muuttaessa jossain vaiheessa tammikuuta mestoille.

6
Off-topic keskustelu / Vs: Tupakointi
« : Lokakuu 23, 2020, 23:05:09 »
En ollu aiemmin tupakoija mut monien sattumusten kautta musta on tullu paatunu känniröökaaja.
Selvinpäin ei ees tee mieli tupakkaa mut aika usein humalassa sitä hakeutuu etsimään sauhua ja tänään tuli sitten seuran puutteessa ensimmäistä kertaa ikinä ostettua itse savukkeita ja retroilijana sekä nostalgian helposti viemänä miehenä mukaan tarttui Marlboron punainen.
Diggaan itse huomattavasti enemmän kuin maustetuimmista tupakoista ja kyseinen merkki sopii omaan kännipoltteluuni juuri sopivasti kun pointti on lähinnä istua ulkona ja näyttää muinaiselta.

7
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Heinäkuu 05, 2020, 04:20:27 »
Kiva postata näin neljältä aamuyöstä

8
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Heinäkuu 05, 2020, 04:18:47 »
Kiva postata näin neljältä aamuyöstä

9
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Elokuu 14, 2019, 11:59:39 »
Itselle termi "tv-peli" on aina tarkoittanut sisäänrakennetuilla peleillä varustettua tv:hen kytkettävää pelikonsolia, eli kyseisen aikakauden kohdalla arvelisin sillä tarkoitettaneen aiemmin mainitsemiani pong-konsoleita.
En kuitenkaan pitäisi mahdottomana sitä että vaihdettavilla peleilläkin olevat konsolit, kuten videopac, olisivat jossain vaiheessa kulkeneet saman kattotermin alla ennen kotitietokoneiden ja pelikonsoli-termin yleistymistä.
Itsekään tätä kirjoittaessa en ehdi paremmin perehtymään asiaan, kunhan mutuilen.

10
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Heinäkuu 22, 2019, 21:02:12 »
Jo 70-luvulla oli useita kotikonsoliversioita pongista. Usein jopa useampi variaatio yksinkertaisesta pallopelistä yhdellä konsolilla. Mielenkiintoista kyllä pong-konsolit tv-riippuvuudestaan huolimatta olivat usein paristokäyttöisiä erikseen myytävällä verkkovirta-adapterilla. Yksinkertaisimmissa konsoleissa pisteenlasku toimi mekaanisesti koneeseen rakennetulla liukulaskurilla jolla pelaajien piti itse pitää kirjaa pisteistään.

Edistyneempää grafiikkaa peleihin alkoi ilmestyä 70-luvun lopulla Atarin tuodessa markkinoille VCS:n, joka myös Atari 2600:na tunnetaan vuonna 1977. En ole aivan varma kyseisen koneen myyntiluvuista tai levinneisyydestä suomessa aikanaan.
Mitä kuitenkin tiedän olevan suomessa myynnissä aikanaan reilusti ennen NES:iä on Atarin kilpailija, vuonna 1978 julkaistu Philips Videopac. Graafiselta suorituskyvyltään aika paljolti Ataria vastaava kone surkealla näppäimistöllä ja harmillisesti kiinteästi asennetuilla joystickeillä. Hauska kone kuitenkin kaikinpuolin.

Kansainvälisillä markkinoilla oli myös muita tehoiltaan vastaavia koneita kuten Intellivision ja Colecovision, mutta näihin en ole itse törmännyt suomalaisessa kontekstissa muistaakseni koskaan.

11
Luin tässä taannoin Silmarillioninkin läpi ja pakko sanoa että jos odottaa samanlaista settiä kuin Hobitti tai Sormusten Herra, tulee yllättymään. Kaiken kaikkiaan pidin kyllä lukemastani etenkin näin lorenörttinä mutta perinteinen fantasiaseikkailu tämä ei ollut. Sen sijaan sain silmilleni pläjäyksen keski-maan historiaa tuhansien vuosien ajalta maailman luomisesta kolmannen ajan alkuun asti.

Aika ajoin minulla oli hieman vaikeuksia seurata tapahtumia kun hahmoja esiteltiin ja tapettiin jatkuvasti. Nimetkin tuppasivat välillä muistuttamaan toisiaan. Asiaan kuitenkin tottui ja kirja on loppua kohden huomattavasti selkolukuisempi. Etenkin pidin siitä että kirja toi Sauronille taustatarinaa tehden hänen roolistaan muissa kirjoissa uskottavamman. Velhot jäivät vähän vähemmälle huomiolle mutta hekin saivat hieman fiktiivistä lihaa luidensa ympärille. Haltiat sen sijaan olivat kirjan varsinainen pääfokus ja heidän historiansa kirjan suurin sisältö.

Jos olet lukenut Tolkienin muun tuotannon ja haluat tietää lisää Keski-Maan historiasta suosittelen lukemaan Silmarillioninkin. Jos taas et ole lukenut muita, en suosittele tätä ensikosketukseksi.

12
Suunnilleen vuoden alussa päädyin Ninja Sex Partyn kautta TWRP:n pariin ja heistä tuli nopeasti yksi suosikkibändejäni joten aattelin jakaa kaikille pari suosikkikappalettani heiltä:

FOOD BAR
Synthesize Her
Body Image
The Hit (feat. NSP)
Believe In Your Dreams
The No Pants Dance feat. NSP

Tuli näitä tyyppejä tuettua jopa rahallisesti kun tilasin heidän koko siihenastisen tuotannon Omnibus-vinyylijulkaisun johon sisältyy myös digitaaliset lataukset.
En edes muista milloin viimeksi olisin ostanut musiikkia muualta kuin kirppiksiltä tai divarista.

13
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Huhtikuu 22, 2018, 22:58:25 »
Voisin pitkästä aikaa vähän jaaritella.

Viime maanantaina aloitin moottoripyöräkortin ajotunnit. Maanantain ensimmäiset kaksi ajotuntia meni hyvin, mitä nyt hidasajossa oli vähän harjoittelemista.

Keskiviikkoiltapäivänä homma jatkui ja käsittelykoeharjoitukset menivät jo paremmin, sain hidasajonkin suoritettua hyväksyttävästi.
Käsittelykoeharjoitusten jälkeen suunnattiinkin liikenteeseen harjoittelemaan ja homma sujui oikein mukavasti. Ainakin siihen asti kunnes minulle alkoi tulla huono olo.
   Ajattelin ensin että nälkä siellä vain kurnii mutta kun päästiin maantielle, satasen vauhdissa ilmavirta hakkasi mahaani ja tilanne eskaloitui. Säästän teidät yksityiskohdilta mutta kypärän sisustassa oli putsaamista. Ajotunti piti keskeyttää veturin parkkipaikalle mistä pääsin autokoulun opettajan kyydissä takaisin autokoululle vaihtamaan ajovaatteet pois ja autonikin oli siellä parkissa.
   Siinä mietittiin että onkohan minulla mahatauti ja pitääköhän seuraavan aamun ajotunnit ja ajokoe perua.
Niin ei onneksi tarvinnut tehdä sillä oloni parani iltaa myöten ja syynkin taisin keksiä.
Maapähkinät.
Olin syönyt töistä lähtiessäni Snickers-patukan välipalaksi ja oireet olivat identtiset viime syksyiseen keissiin chilipähkinöiden kanssa.

Torstai aamu tuli ja lähdin taas ajotunneille ja tällä kertaa selvisin maantiestä ilman pahoinvointia.
Ajokoe alkoi käsittelykokeella minkä ensimmäinen tehtävä oli minulle se vaikein, hidasajo. Ensin se epäonnistuikin kun hätäilin ja liian tiukassa käännöksessä laitoin jalan maahan.
Onneksi kaikkiin tehtäviin saa kaksi yritystä ja toisessa muistin opettajani ohjeet ja laajensin kaarroksia.
Kun hidasajo oli suoritettu hyväksytysti pystyin huokaisemaan helpotuksesta koska tiesin ettei muissa tehtävissä tule olemaan ongelmia.
   Käsittelykokeen jälkeen oli taas aika lähteä liikenteeseen ja sieltä suoriuduin vailla moitteita.
19.04.2018 klo 9:30 olikin sitten A-luokan ajolupa taskussa.

Torstaina menin vielä puoleksi päiväksi töihin vaikkei olisi lainkaan tehnyt mieli sillä moottoripyörä odotti jo tallista hakua.
Kello löi kuin löikin viimein 15:30 ja pääsin lähtemään kotiin vaihtamaan ajovaatteita päälle ja odottamaan kyytiä vanhoille kotikulmilleni hakemaan prätkää talvisäilöstä isäni tallista.

Hieman harmillisesti kelit näyttävät olemaan taas viilenemään päin mutta onneksi tässä viikonlopun aikana oli vielä välttävää säätä niin ehdin prätkäillä edes hieman.
Noh, kesähän on vielä vasta edessä niin kyllä niitä kauniita päiviä luulisi olevan riittämiin ennen ensi talvea.

Hieman muuta harrastustoimintaa: Korven Soturin kanssa pistettiin "viikinkisima" käymään siivouskomerooni, saa nähdä mitä siitäkin tulee.
Ennustettuja lopputuloksia on esitetty ainakin seuraavat: Humala, huono olo ja molemmat missä lie järjestyksessä.

Tänään, 22.04.2018, tuli myös haettua isäni entiseltä työkaverilta rummut edullisesti. Virveli ja hi-hat tosin puuttuu niin ei ihan täysi setti ole mutta ne kun hommaisi niin voisi harrastuksekseen aiheuttaa melua vaihteeksi ilman moottoreitakin.

14
Sain taannoin viimeinkin Hobitin luettua ja nautin kyllä kovasti. Mieleni tekisi kirjoittaa asiasta enemmänkin mutta päähäni ei vaan tule sanoja.
Seuraavaksi jos saisi aloitettua vielä silmarillionin.

15
Esittele itsesi / Vs: Halojatapäivää
« : Maaliskuu 11, 2018, 21:59:33 »
Onko Discordi aktiivisempi kuin IRC? Monessa paikassa kyllä huomannut saman, että Discordi syö foorumilta tai laudalta aktiivisuutta.
Aika samoissa mennään. Discordilla on pari kanavaa eri aiheille ja sitä kautta pääsee viestittelemään myös ircin puolelle, nuo meidän tekniikkavelhot kun loihtivat Komachibotin maailmojen väliseksi lautturiksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 38