Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mia

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 34
17
International / Vs: 日本語を話せましょう
« : Helmikuu 21, 2017, 15:16:47 »
»しんじて»?
1. 信じて
2. "Usko [minua/häntä/heitä/sitä]" (tai tietyissä lauseenrakenteissa jopa "uskoen")
3. Hyvin usein käytetty. -te-päätteinen verbimuoto on hyvin laajasti käytetty, siksi sillä voi olla monta eri merkitystä riippuen lauseesta ja kontekstista, mutta tässä tapauksessa se toimii eräänlaisena pehmennettynä imperatiivina. Myös epämuodollinen, eikä esimerkiksi sovi työpaikalla käytettäväksi tuollaisenaan. Varsinaninen imperatiivimuoto 信じろ(しんじろ) on vielä enemmän epämuodollinen, jopa vähän röyhkeä (vaikka sitä kyllä kuulee usein animessa). Huomautuksena muodollisuudesta, esim. työpaikalla tai ei-tuttua ihmistä puhutellessa sopisi paremmin käyettävän vaikka ilmaisua 信(しん)じて(くだ)下さい, joskin tämäkään muoto ei yleensä ole soveltuva jos esimerkiksi puhutellaan esimiestä tai asiakasta.

Vastapalveluksena, tietääkö kukaan hyvää lähdettä josta voisi oppia miten kaikki nämä foneettiset merkinnät äännetään ja mielellään miten ne saattaisi helpommin kirjoittaa koneella?

18
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Helmikuu 21, 2017, 12:32:58 »
Tapahtuuhan täälläkin jotain.

Ehkä.

Nani kono robotto

19
International / Vs: 日本語を話せましょう
« : Helmikuu 20, 2017, 02:25:53 »
»ひみつ»?
1. 秘密
2. Salaisuus
3. Hyvin arkikieltä. Vertaa esim. 機密(きみつ) joka viittaa enemmänkin esim. jonkin yhtiön salaisuuksiin ja on muodollisempi sanavalintana.

20
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Helmikuu 19, 2017, 01:20:56 »
[...] onko Internet-palvelinten haltijoilla lähtökohtaisesti käytössään ohjelmat, joilla he voivat milloin tahansa esimerkiksi huvikseen lueskella palvelintensa kautta kulkevan liikenteen tekstisisältöä?

Tämä on vuosia mietityttänyt minua, kun toistuvasti olen törmännyt varoituksiin siitä, että tavallinen HTTP-liikenne on kolmansien osapuolten tarkasteltavissa (en nyt äkkiseltään löydä nimenomaista käytettyä sanamuotoa).
Kyllä he voivat lukea, jos haluavat. Ei välttämättä ilman että useampi henkilö talon sisällä tietäisi asiasta, mutta silti. Ei edes tarvita isoa laitetta. Mainitsemasi "kolmas osapuoli" on nimenomaan mikä tahansa laite tiedonkulun reitin varrella, kenen hallinnassa se sitten lienekään. Siksi HTTPS on kannattavaa: Sillä voi helposti suojata lähestulkoon kaiken tiedon, eikä suojaamisen tarvittava laskentateho ole juurikaan oleellinen nykypäivänä.

Kuten taidettiin mainita, HTTPS on useimmissa tapauksissa lähes mahdoton murtaa. On paljon todennäköisempää, että urkittavan kohteen laitteelle on mahdollista murtautua jonkin muun haavoittuvuuden kautta, oli kyseessä sitten huijaussähköposti, haavoittuvuus selaimessa tai käyttöjärjestelmässä, tietojen sieppaaminen muiden vuodettujen salasanojen avulla jne.

21
International / Vs: 日本語を話せましょう
« : Helmikuu 18, 2017, 22:22:42 »
Haluaisitteko leikkiä minun kanssani pientä kielenopetusleikkiä?
Mikäs siinä. Sikäli kun nyt osallistujia löytyy.

22
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Helmikuu 07, 2017, 03:09:23 »
Ohhoh, epäilin jo että tätä oli ehkä suunniteltu etukäteen. Tajusin äkkiä että kyseessä oli aprillipila. Se näyttää sujuneen varsin hyvin, ainakin huvittavuudeltaan.

23
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Helmikuu 05, 2017, 15:35:16 »
Kuinka tekaistu tämä koko lanka on: Foorumin uudistamattomuus?

Opin vasta äsken sen olemassaolosta.

24
International / Vs: 日本語を話せましょう
« : Tammikuu 10, 2017, 16:00:53 »
もうかれこれ10年間独学している。言いたい事は大体言えるし読みたい・聞きたい物は読めるし聞き取れるのでこれでいっかって感じのレベル。でもでもぉ、本当は半分勉強半分遊びって感じで習ってるのでそこは注意してね。「独学」だけって言ったら何かすごくつまらなそうだし…私は楽しくなきゃ行けないと思うの。

私は、大体こうやって覚えるべきだと習ってきた。興味が湧いた人は更にここを見てね~。

Kiina olis kyl tosi hauska koska 30k kanjia :D
Japani on suurinpiirtein 2000+1000 kanjia ja kiina on 3000+2000, eli ei mikään mahdoton ero.

25
Megadimension Neptunia V-II kolmatta kertaa ennen joulua ja Undertale joulun aikana.

Hyperdimension Neptunia U: Action Unleashed main stoori.
Ehdotan MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombiesia jos tykkäsit NepUsta. Ainakin oma ymmärrykseni on että se on lähes kaikin puolin parempi.

26
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 07, 2017, 07:33:42 »
Huomasin tämän:
Lainaus käyttäjältä: foorumin käyttäjäseuranta
Käyttäjiä enimmillään koskaan: 166 (Syyskuu 13, 2016, 19:57:16)

Miten tämä sattui? Varsin odottamatonta...

Ja palatakseni keskusteluun:

Minusta olisi hyvä, jos avatareja vaihdeltaisiin harvakseltaan siten, että kullakin annetulla hetkellä vähintään joka kolmas aktiivijäsen käyttäisi Tōhō-avataria.
Tähänkö sitten tähdätään, jotenkin? Vai onko roolipelaaminen confirmed tai jotakin?

27
Off-topic keskustelu / Vs: Tytöt tykkää tytöistä
« : Tammikuu 07, 2017, 06:34:09 »
Kuten jo toisaalla mainitsin, Hyperdimension Neptunia minulle rakkain sarja jonka olen koskaan lukenut ja näkenyt (kyseessä siis pelisarja ja anime). Myös tässä sarjassa, tyttörakkaus on aihe josta vihjaillaan paljon tarinassa ja se on myös itselleni hyvin tärkeä syy miksi pidän sarjasta, ja vaikka tämä olekaan ainut tekijä, Neptunia puhuttelee minua hyvin läheisesti. En ole koskaan tuntenut näin läheistä yhteyttä teokseen, sen sanomaan, hahmoihin, tai muuhun. Itken teoksille hyvin harvoin, mutta Neptunia saa minut kyynelehtimään säännöllisesti.

Äskettäin katsomani anime Flip Flappers myös varsinaisesti pursuaa tyttörakkautta ja sai minut varsin tunteelliseksi, enemmän kuin valtaosa muista teoksista.

Pystyisin toki kirjoittamaan aiheesta enemmän, kannalta kuin toiseltakin, ja toivon että joskus voin antaa sille tarpeeksi aikaa.

Lopetan kuitenkin aiheen tältä kertaa. Jääkööt tässä viimeiseksi muutama säikeiseen sopiva kuva, joskaan mikään niistä ei toimi yhtä hyvin ilman erillistä tarinaa. Kaikki Neptunia-hahmodesignerin Tsunakon piirtämiä:

Neptune ja Noire
Purple Sister (Nepgear) ja Purple Heart (Neptune)
Neptune, Peasy ja Plutia



28
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Joulukuu 25, 2016, 21:29:23 »
Hyvää joulua kaikille. Tulee minun täälläkin joskus käytyä. Jos aktiivisuutta riittää, niin pitäisihän minun käydä useamminkin.

Vaikka edelleen pidän paljon Touhousta, niin vaihdoin käyttäjäkuvani jo yli puoli vuotta kestäneeseen, uusimpaan, sekä kokonaisvaltaisesti minulle ylivertaisesti tärkeimpään ja parhaimpaan sarjaihastukseeni, Hyperdimension Neptuniaan. Hahmo on Plutia, japanilaisittain Pururuuto, joskin hän on vasta toinen tai kolmannes suosikkihahmoni. Pohdin kyllä vaihtoa aikaisemminkin, mutta pidin sen Touhou-aiheisena tähän asti koska koin sen sopivammaksi (Onko kukaan samaa mieltä? Vastaväitteitä?).

Mites joulut?

29
En koskaan tiedä mitä ajatella silloin kun oma musiikkimakuni eroaa niin paljon muiden lähettämistä musiikkikappaleista. Pitäisikö minun olla kirjoittamatta mitään ollenkaan? Tai yrittää löytää paremmin sopiva kappale, jos sellaista edes löytyy.

Kuitenkin, tässä vähän rokkia: Kenji Kaneko - YELLOW HEART's Theme Ver.Animation

30
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Syyskuu 22, 2016, 14:16:07 »
^Niin mikäs huonekalu olikaan kyseessä? Harmi ettei päässy lähellekään tuota 28 kuukauden tavoitetta.

Tee taas sen sijaan...

Voisi jopa kiinnostaa. Toteanpa siis täälläkin lyhyesti: halpismustateepusseista ei saa millään edes kelvollista teetä.

Ei ettäkö siis väheksyisin huonekaluja. Olen aina sitä mieltä että ostetaan niin että kestää joku 10 vuotta, jos vain olosuhteet millään sallivat sellaisen hankkimista.

Edit: ehdin jo luulla että meillä olisi jo teelanka. Edelläoleva toteamukseni olkoot lyhyt aloitteeni kyseiselle säikeelle!

Ja koska jouduin editoimaan, lukekaa siis lisää tätä jo-ajatuksenkulutaan-sirpaloitunutta viestiäni. ...Ja nyt haluaisin vain tietää, mikä on oikea sana suomeksi kun on kyse englannin "post" tai "submission" sanoista? "Viesti" tai "kirjoite" tarkoituksessa siis. Eipä nuo ilmaiset sanakirjat oikein auta tässä...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 34