Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bitofhope

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
106
Off-topic keskustelu / Vs: Mukavia asioita harmaassa arjessa II
« : Huhtikuu 28, 2017, 16:21:15 »
Vihdoin lomille. Ja vapunpäivänä JL. Ja pois tosi aamuiselta metsäleiriltä.

107
Esittele itsesi / Vs: Heisulivei, vaan kaikille kaulaparroille
« : Huhtikuu 26, 2017, 00:05:55 »
Kaulaparta ilmoittautuu! (Tosin ylpalvo ei salli joten väliaikaisesti vailla sekä kaula- että muita partoja)

  • Vim vai Emacs?
  • Stout vai Porter?
  • Putki vai transistori?
  • Onko enemmän kuin kourallinen haaskausta?
  • Ovatko baritonitorvi ja euphonium synonyymit?
  • Miksi pohkeet ovat aliarvostettuja?
  • Miten yhteistä/eroavaa on teollisella vallankumouksella, sodanjälkeisellä maaltapaolta Suomessa, ja Internet-aikakauden alulla?

Hups, paljon kysymyksiä.

108
Esittele itsesi / Vs: Tervehdys
« : Huhtikuu 15, 2017, 18:55:48 »
Turveteloa! Tule myös irkkiin; emme pure, ellet sano pitäväsi siitä.

  • Vim vai Emacs?
  • Stout vai Porter?
  • Putki vai transistori?
  • Onko enemmän kuin kourallinen haaskausta?
  • Ovatko baritonitorvi ja euphonium synonyymit?
  • Esseekysymys (max 20 sanaa) Miksi pohkeet ovat aliarvostettuja?

109
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Huhtikuu 15, 2017, 18:49:16 »
Panimo: Svaneke
Olut: Påskefrokost
Tyyli: Saison IPA (???)
Pakkaus: 75 cl pullo  :o

Samea, valean oranssi. Parin sormen vaahto. Sienimäinen, kellarin mieleen tuova saison-tuoksu. Maku vastaava. Sitruksia, tilliä, myrseenejä. Väittää olevansa saison IPA, ja minusta ansaitsee luokituksen. Pullo aika iso. Tuntuu höpöltä yhdellä aterialla kokonaan juotuna. Taidan säästää kaapissa odottavan Russian Imperial Stoutin iltaan saakka.

110
Olisi hauskaa päästää tutustumaan »Hobitin» ensimmäiseen julkaistuun versioon, jossa mukana on kuulemma konnavahtien sijasta poliisimiehiä ja ruokapöytään katettuina pikkelssin sijasta säilöttyjä tomaatteja.

Onko kyseessä Tove Janssonin kuvittama vuoden 1973 Risto Pitkäsen käännös Lohikäärmevuori eli erään hoppelin matka sinne ja takaisin, jossa Kalpa Kassinen kohtaa Usvavuorilla Kulpsinin, jolta vie sormuksen? Jossain alakoulun lukukirjassa oli maistiaisia eri nuortenkirjoista, ja siinä törmäsin tähän nykykäännökseen tottumattomalle erikoiseen, mutta sinänsä taidokkaaseen suomiversioon.

Vai onko kyseessä siis oikein Tolkienin kynäilemä raakaversio, joka myöhemmin julkaistiin meille tuttuna teoksena The Hobbit or There and Back Again?

111
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Maaliskuu 16, 2017, 02:47:15 »
Puolijoukkueteltta voi olla jopa ihan mukava nukkumaratkaisu kunhan sisällä on <9 henkeä. 10-12 alkaa olla sillit purkissa-fiilis.
Torr onkin minulle ihan vieraan kuuloinen paineyksikkö vaikka elohopeamillimetri olikin entuudestaan tuttu.

Ei kai alle kymmenelle pj-telttaa pystytellä? Sissiteltta riittää ainakin täällä, itse valitsisin vähemmän tunnetun "kymppiteltan". Joukkuehan on tyypillisesti 3*3*3 eli 3^3 = 27 henkeä josta puolet 14 pyöristäen ei miehistön eduksi. Itse sanoisin että 15 henkilöä menee vielä ilman että ahtaus suuremmin hajottaa, 17 on jo nafti. Tusina taistelijaa pj-teltassa on vielä mukavuusalueella vaikka varustus (reput, tetsarit, sirpat, kypärät, eväät, tietysti rynchesterit) olisi mukana sisällä majoitteessa.

Torreista tietääkseni puhuu yleensä angloamerikkalaisperäinen kalusto. Tämä barometri tosin väittää syntyneensä Berliinissä.

112
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Maaliskuu 15, 2017, 21:12:59 »
Teltta on ei-ihan-perseestä. Sen sisällä ei voi harrastaa laitesukellusta. Siellä on lyhty. Ei sada ja ilma on lämmin. Hansikkaat eivät ole likomärät. Minulla on runsaasti rusinoita.

Siinä muutama viime yöstä muuttunut asia. Normaali tuntuu hyvältä paskaan verrattuna.

Tänään opittua: Torr ja elohopeamillimetri ovat käytännöllisesti katsoen sama paineen yksikkö.

113
Off-topic keskustelu / Vs: Mukavia asioita harmaassa arjessa II
« : Maaliskuu 09, 2017, 18:52:50 »
Viikonlopun yli kestävä taisteluharjoitus AUK-1:n loppuviikoilla ei 98% todennäkköisyydellä koske sääkurssia.

Paskat leiristä mutta pääsen vissiin sittenkin ystävieni häihin! Olen tyytyväinen.

114
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Maaliskuu 04, 2017, 22:27:35 »
Onnistuin löytämään pätkän ohjelmakoodia mystisestä portaalista. Loput koodista jäi toiselle puolelle.

Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python3

#==========================================================================
# A neural network to recognize Touhou characters from CAPTCHA images
#==========================================================================

#==========================================================================
# Copyright © 2017 Nitori Kawashiro (河城 にとり) <210ri@kappamob.gsk>
#
# This work is free. You can redistribute it and/or modify it under the
# terms of the Do What The Fuck You Want To Public License, Version 2,
# as published by Sam Hocevar. See the COPYING file for more details.
#==========================================================================

import tensorflow as tf



Vitsit sikseen, kuvasta töhön tunnistaminen voisi kyllä toimia hyvin, mutta en usko nykyisen mallin tuottavan merkittäviä vaikeuksia. Eiköhän Tōhō-juttujen isompi harrastaminen vielä toistaiseksi vaadi ainakin englannin tai japanin taitoja Suomessakin. Foorumille on ilmeisesti joskus tullut vähän ulkomaalaistakin porukkaa, joten suomenkielinen kysymys ei myöskään liene eduksi.

Yksi vaihtoehto olisi lyödä tohon joku obskuurimpi hahmo mallia Unshou/Rin Satsuki/Sokrates ja varmistaa korkeatasoinen tosifanitaso, josta meidät varmasti tunnetaan.  :P

116
Off-topic keskustelu / Vs: Polluutiota aiheuttava poliittinen aihe
« : Maaliskuu 02, 2017, 15:43:04 »
Jaa että pitäs sitte joulukuussa ottaa Hashiro-chan mukaan Hervantaan? En usko että menee ihan näinä vuosikymmeninä läpi moinen. Uskottavan puolustuksen vaatimasta valmiustasosta voidaan taittaa peistä vaikka kuinka kauan, mutta en ainakaan itse kannata tällaista menettelyä. Tulkaapa tänne inttiin katsomaan, millaista osa porukasta on. Halutaanko varmasti, että kaikilla näistä sankareista on siviilikodissaan kiväärikaliiperinen konetuliase?

Osittain tietysti kantaani saattaa vaikuttaa hippiyteni ja hajoamiseni kapteenismiesten retoriikkaan Ukrainan vihreistä miehistä ja maanpuolustustarpeesta. Eiköhän tässä pikku hiljaa ole kaikki uskovaisuuteen taipuvaiset käännytetty jo. En minä nyt ketään ampumaan rupea.

117
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Helmikuu 21, 2017, 10:01:10 »
Wir sind die Roboter *plim pli pli plim*

118
Off-topic keskustelu / Vs: No vittu uguu
« : Helmikuu 15, 2017, 12:10:33 »
Nimi alle ja pakkoaukkiin. Vituttaa niin etten edes jaksa avautua enempää. Paljon aamuja vaan jne

119
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Tammikuu 22, 2017, 16:01:58 »
Vielä sellainen huomio, että luin ensimmäisen kysymyksen väärin, siis:

Millainen ja miten suuri vaiva sivullisen on toisaalta HTTP-protokollan ja toisaalta HTTPS-protokollan alla nähtävä, jotta hän kykenisi vaikkapa omin luvin lukemaan ja ymmärtämään foorumiyksityisviestieni sisältöä?

HTTP:llä riittää että sivullinen on samalla alueella jos käytät suojaamatonta wifi-verkkoa ja lähetät viestin. Vielä paremmin nuuskinta käy, jos urkkijalla on reititin tai kytkin matkan varrella, kuten esimerkiksi internet-palveluntarjoajalla väistämättä on. HTTPS:llä taas vaaditaan HTTP:n vaatimusten lisäksi kvanttitietokone ja/tai astronominen määrä energiaa ja laskentatehoa. Tai sitten hyökkääjä voi kidnapata sinut ja hakata kumiletkulla kunnes kerrot salasanasi. Jälkimmäistä vastaan eivät tietotekniset keinot taida auttaa.

Ilman TLS-salaustakin voit tietysti käyttää esimerkiksi PGP-salausta yksityisviesteissä, mutta tämä menee jo aiheen ulkopuolelle. Jos jotakuta kiinnostaa, avaimeni on B7DF23C954AF7846B3FE52BEA3DA3F3E849FF248, mutta älä luota siihen että tuossa näkyvä koodi on oikea ainakaan niin kauan kuin sivu ei tule HTTPS:n yli. https://keybase.io/bitofhope on luotettavampi.

Vielä viimeisenä huomiona todettakoon että TLS suojaa myös sivun sisällön muokkaamiselta, eli voit varmistua, että koneelle tulevat bitit ovat samoja kuin palvelimelta lähtevät. Palveluntarjoajien tiedetään ainakin lisänneen mainoksia nettisivuihin matkan varrella.

120
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Tammikuu 20, 2017, 22:41:11 »
Itseni kaltaisen foliohatun mielestä huomattavasti, siinä määrin että mielestäni HTTP ilman TLS:ää voitaisiin mm. Let's Encryptin olemassa ollessa kokonaan deprekoida.

Jaksaisiko foliohattu vielä antaa kansantajuisen esimerkin siitä, millainen ja miten suuri vaiva sivullisen on toisaalta HTTP-protokollan ja toisaalta HTTPS-protokollan alla nähtävä, jotta hän kykenisi vaikkapa omin luvin lukemaan ja ymmärtämään foorumiyksityisviestieni sisältöä? Osallistuminen tähän on sallittua muillekin kuin Bitofhopelle.

Oletan että tämä riippuu pitkälti Simple Machines -foorumisoftan sekä käytetyn HTTP-palvelinohjelmiston hienouksista. Yksinkertaisimmillaan kyseessä on noin puolen tunnin homma; pahimmillaan sattuu vahinko ja forkan sisältö katoaa bittiavaruuteen. Yleisesti puhuen kyseessä on aika rutiinijopi. Let's Encryptin sertifikaatit ovat melko lyhytikäisiä ja ne pitää uusia 90 päivän välein tai useammin, mutta moinen homma on melko helposti automatisoitavissa vaikkapa cronin avulla. Voin kysäistä ircin puolella.

Lainaus
En nimittäin hevin usko, että TLS-salaus ei olisi missään oloissa kenenkään murrettavissa.

En minäkään. Jotkut[ketkä?] uskovat, että NSA tai muu tiedustelupalvelu olisi tämän tason salauksen saanut purettua, mutta yleinen mielipide kryptografian asiantuntijoiden kesken on, että 256-bittinen symmetrinen salaus sekä yleisesti käytössä olevat julkisen avaimen koot (1024, 2048, ja 4096 bittiä) ovat riittävän vahvoja vastustamaan tunnettuja kryptografisia murtotekniikoita vielä vuosien ajan laitteiston kehityksestä huolimatta.

Lainaus
Sanastopuolelta mainittakoon, että SSL (Secure Sockets Layer) on minulle hämärästi tuttu jo vuosien takaa, samoin HTTPS (jonka olen käsittänyt HTTP:tä muistuttavaksi mutta jotenkin suojatummaksi yhteydeksi), mutta ennen tätä viikkoa en ollut edes tiennyt, että SSL ja HTTPS liittyisivät toisiinsa... Enkä ole koskaan tehnyt itselleni kunnolla selväksi, ovatko SSL ja SSH eri asioita. Nähtävästi ne ovat aivan eri asioita, vaikkakin suomenkielisen Wikipedian mukaan myös jälkimmäistä voi jollakin tavalla käyttää HTTP-liikenteen suojaamiseen.

SSH on protokolla salatun yhteyden ottamiseen toiseen tietokoneeseen verkon yli, aivan kuin HTTPS. Erona on, että SSH-protokollaa käytetään yleensä komentojen ajamiseen kohdekoneella, tai muuten mielivaltaisen datan siirtämiseen. SSH:n avulla voidaan etäkoneesta tehdä SOCKS-protokollaa (protokollia löytyy kuin C3PO:lta konsanaan) käyttäen välityspalvelin, jonka läpi voidaan ohjata koneen HTTP(S)-yhteydenotot. SOCKS-proxyä kutsutaan joskus köyhän miehen VPN:ksi, sillä sitä käyttäessä kommunikaatio näyttää tapahtuvan SOCKS- ja web-palvelimien välillä ja sisältö siirtyy asiakaskoneelle web-palvelimelta salaa. SSH:lla saattaa pystyä suojaamaan HTTP-yhteyksiä muutenkin, mutta tuo oli ensimmäinen mikä tuli mieleen.

Nyrkkisääntönä HTTPS:llä selataan nettisivuja ja SSH:lla käytetään verkon yli serveriä suoraan.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11