Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bitofhope

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11
121
Off-topic keskustelu / Vs: No vittu uguu
« : Tammikuu 18, 2017, 19:59:54 »
bitofhopen inttiblogi:


paskaa

122
Palautelaatikko / Vs: Emojit foorumipostauksissa
« : Tammikuu 18, 2017, 19:58:28 »
馬鹿外人 kuvittelee että Unicode-tuki on vain U+1F602 FACE WITH TEARS OF JOY -tyyppisiä normoemootioita varten.

Toki langan otsikko puhuu emojeista, mutta astraaliplaanilta löytyy vaikka mitä hyödyllistä kirjoitusmerkkiä, ja en näe inertian lisäksi mitään syytä olla tukematta niitä. ∎ [U+220E END OF PROOF]

123
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Tammikuu 18, 2017, 19:51:14 »
Zertap tuossa väitti, että »[e]letään nyt kuitenkin emoji[-]aikaa». Itse en ollut huomannut siirtymistämme uuteen historialliseen aikakauteen, mutta sen sijaan olen ollut huomaavinani, että Maailmanverkko siirtyy hiljalleen kohti TLS-protokollan suosimista. Esimerkiksi Danbooru tukee TLS:ää [tēälässǟ] jo oikein sujuvasti.

Haluaisiko joku selittää, kuinka paljon pelkkää HTTP:tä parempi HTTP:n ja TLS:n yhdistelmä oikeastaan on?

Itseni kaltaisen foliohatun mielestä huomattavasti, siinä määrin että mielestäni HTTP ilman TLS:ää voitaisiin mm. Let's Encryptin olemassa ollessa kokonaan deprekoida.

TLS (Transport Layer Security) on siis SSL (Secure Sockets layer) -salausprotokollan uudempi versio. Usein TLS:stäkin puhuessa käytetään termiä SSL, sillä erot ovat lähinnä protokollatasolla, eivätkä vaikuta paljon ylläpitäjän tai käyttäjän toimintaan. TLS- tai SSL-salatusta HTTP-protokollasta käytetään nimeä HTTPS. Pähkinänkuoressa ajatuksena on, että HTTPS-verkkoliikenne on on salattu palvelimen ja asiakasohjelman (tässä tapauksessa yleensä www-selain) välillä. Ulkopuolinen hyökkääjä voi nähdä kommunikaation päätepisteiden IP-osoitteet (ellei tätäkin kierretä esim TOR-verkon avulla) mutta ei sisältöä. Esimerkiksi Danboorua TLS:n yli selaillessani internet-palveluntarjoaja tietää minun yhdistävän IP-osoitteeseen 67.202.114.133 tai 67.202.114.134 ja nimipalvelin (yleensä vakiona internet-palveluntarjoajan operoima) tietää kyseessä olevan danbooru.donmai.us, mutta sivun URL ja data ovat luettavissa ainoastaan kommunikaation päätepisteissä, palvelimella ja minun koneellani.

Käytännössä HTTP/2 -protokolla (HTTP:n uudempi, rinnakkaislatauksia tukeva versio) on käytännössä tuettu ainoastaan TLS-salausta käyttäessä. Toisin sanoen, HTTPS on yleensä käyttäjälle salaamatonta HTTP:ta nopeampi!


Lainaus
Entä kuinka paljon se kuormittaa palvelimia? Miksi Touhou.fi ei tue TLS:ää?

TLS:n käyttöönotto vaatii tietysti vähän vaivaa (ja ennen Let's Encryptin tuloa yleensä myös rahaa). Arvelisin palvelinkuormituksen olevan triviaali.

124
Palautelaatikko / Vs: Emojit foorumipostauksissa
« : Tammikuu 16, 2017, 22:20:30 »
UTF-8 -tuettomuus pitäs olla laitonta.

[Tässä oli alunperin testitekstiä että onko kyse enkoodauksesta vai fontin puutteellisuudesta. Näyttää siltä että foorumi suorastaan syö astraaliplaanin glyfit.]

125
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Elektroniikkalanka.
« : Tammikuu 16, 2017, 12:07:21 »
Vähän epätoivoinen yritys mutta postataanpa nyt kuitenkin.

Jos tarjoaisin parisataa metriä Cat6-Patsulikaapelia raivoheterossa pinkissä kuosissa, ostaisitko?

Olisin tilaamassa bulkkirullan verkkokaapelia mutta paikka josta kysyn ei myy kuin 500 metrin rullia, jossa on jo vähän turhan paljon hintaa. Ottaisko joku/jotkut vaikkapa satasella 200 päällimmäistä metriä pois niin saan vähän tasoitettua tarpeen mukaiseksi?

126
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 07, 2017, 22:42:38 »
Pyssyillä pitää olla söpö tytön nimi. Päätin kutsua omaa 1990-vuosimallin 7.62 RK62-hernepyssyäni weebahtavalla nimellä Hashiro-chan sarjanumeron kolmen viimeisen merkin mukaan.

Kysyn sotilassalaisuutta. Mitkä ne kolme viimeistä merkkiä ovat? En oikein usko, että »はしろ».


Tuu irkkiin, siellä hylsyt lentää.

127
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 04, 2017, 23:19:31 »
Bitofhopen inttiblogi

Ehkä minäkin tässä nyt sitten pari sanaa bloggaan.

Kaikki meni odotettua paremmin tähän asti. Hajoaminen on ollut järkevissä rajoissa. Jopa tunnustusta on tullut alikessuista vääpeliin asti. Toivottavasti en niin noheva ole että olisi pakko mennä AUK:kiin, mutta tällainen palaute kyllä motivoi. Sähkötekniikka hakkaa särmän säntillisyyden. Paikka on kyllä aika suklaapatteri monilla mittareilla. Viimeiset kaksi päivää on ollut kylmä. Kerrospukeutuminen M05 mallia "T-paita, kaksi pooloa, villapaita, kesätakki, pakkastakki" auttaa, samoin pitkät kalsarit, mutta naama jäätyy muodostelmassa kuitenkin.

Pyssyillä pitää olla söpö tytön nimi. Päätin kutsua omaa 1990-vuosimallin 7.62 RK62-hernepyssyäni weebahtavalla nimellä Hashiro-chan sarjanumeron kolmen viimeisen merkin mukaan.

Hajottavinta paskaa on punkkien tekeminen ja yksityisyyden puute. Ei jatkoon näitä. Runkkurauha ja luonnonergonominen lakanaryppykuvio kunniaan.

128
Off-topic keskustelu / Vs: Linuksi-säie
« : Tammikuu 01, 2017, 02:04:23 »
Häpeämätön tuplapostaus UTC-uudenvuoden kunniaksi:

Hyvää Linuxin vuotta pöytäkoneilla!

129
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Joulukuu 30, 2016, 13:46:23 »
Irkissä inttiin menijän olutmietteitä.

Lainaus
13:26 < bitofhope> Testissä tänään Dark Humor Clubin Hot Chocolate
13:26 < kyouko> tänään
13:27 < bitofhope> Imperial Stout / 10,2% ABV / 42 IBU
13:28 < bitofhope> Mustalle huumorille onkin kai tässä kysyntää :D
13:29 < bitofhope> Lievästi punertavan musta olut, aromilasiin kaatuessa pikkusormen paksuinen maissinkeltainen vaahto, ohenee pian pitsirenkaaksi ja -saareksi
13:30 < bitofhope> Tuoksussa kahvia, suklaata, jouluisia aromeja
13:30 < bitofhope> kardemumman, kanelin, pomeranssin suuntaisia vivahteita
13:30 < bitofhope> ei merkittävää humalien tuoksua
13:31 < bitofhope> suutuntuma yllätyskevyt, kevyesti hiilihappoinen
13:32 < bitofhope> ei erityisen suuri viskosiiteetti
13:32 < bitofhope> humalointi happamaan päin, suklaamaltaat vahvoina
13:32 < kyouko> humalointi JIHAD
13:33 < bitofhope> kyouko: Amarillo akbar!
13:33 < kyouko> akbar
13:35 < bitofhope> Oikein hyvä IS, numeerisesti vahva mutta tuntumaltaan hentorakenteinen. Lisää viskositeettia ja täyteläisyyttä voisi vielä olla.

130
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Marraskuu 27, 2016, 21:00:30 »
Silloin tällöin tulee mieleen että pitäskö hommata mieluummin Mitutoyon työntömitta ja Fluken yleismittari vaiko joku kiva oskilloskooppi.

Sitten muistan ettei moisiin ole varaa hassata. Lidlistä Powerfixit mukaan ja hyvin menee!

131
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Marraskuu 12, 2016, 13:01:33 »
Keksinkin juuri Ropparin kunniaksi uuden drinkin. Puolet viskiä, toisetkin puolet viskiä ja auringonkukansiemen kellumaan snapsilasiin.

Yuukan pantsu
Spoiler (click to show/hide)

132
Esittele itsesi / Vs: Heipadihei
« : Lokakuu 22, 2016, 16:24:33 »
Sitten myös doujin-sarjakuvien lukeminen Danboorussa on hyvä vaihtoehto. Omia suosikkiartistejani ovat Imizu (Nitro Unknown) ja Warugaki (sk-II).
Kävin tuota selailemassa ja oli aika mites sen nyt sanois alastonta materiaalia. Joten taidan tutustua näihin sarjakuviin vasta yön pikkutunneilla.

https://safebooru.donmai.us/ on hyvä vaihtoehto. Sielläkin on tosin alusvaate- ja uima-asumateriaalia ym. suggestiivista joten aivan puritaaniystävällinen ei sekään ole.

133
Esittele itsesi / Vs: Heipadihei
« : Lokakuu 20, 2016, 20:34:44 »
Tervetuloa! Mukavaa kun rohkenit, ei me purra pahalla tavalla.

Vim vai Emacs?
Putki vai transistori?
Ovatko baritonitorvi ja euphonium synonyymit?
Esseekysymys (max 20 sanaa) Miksi pohkeet ovat aliarvostettuja?

134
Off-topic keskustelu / Vs: Linuksi-säie
« : Lokakuu 18, 2016, 11:57:43 »
riisiteltyjä meemidistroja :D

Mainitsiko joku minut? (Work in progress, C-sorsan riisitys on oma haasteensa.)

Spoiler (click to show/hide)

135
Off-topic keskustelu / Vs: Teelanka
« : Lokakuu 01, 2016, 01:05:11 »
Sain eilen postissa uudet gaiwanit, joten tässä vähän glamourshottia.





Riisiposliininen ja valkoinen kannellinen kulho ovat uudet, ennestään omistamani lasisen otin mukaan kuvaan demonstraation vuoksi.

Selitys asiaan vihkiytymättömille: Gaiwan eli teekulho on kiinalainen teen hauduttamiseen käytetty astia. Kokonaisuuteen kuuluu kulho, kansi ja tassi, tosin tassi ei aina kuulu mukaan. Gaiwaneja käytetään erityisesti oolong- ja pu'er-teen gōngfū-haudutukseen, jossa samoista teenlehdistä haudutetaan useita kertoja pieniä annoksia teetä suosien runsaita lehtiä ja lyhyttä haudutusaikaa. Gaiwan toimii hyvin myös ns. pappatyyliseen haudutukseen, jossa juominen tapahtuu suoraan haudutusastiasta ja irtolehdet suodatetaan hampailla tai gaiwanin kannella. Oppaita gaiwanin käyttöön löytyy hakukoneita käyttämällä.

Jälkimmäisessä otoksessa näkyy tämän illan tee, joka on jälleen kerran Tiě Guān Yīn eli "Armon Rautajumalatar", kavereille TGY. Kyseessä on Dà Hóng Páon (Suuri punainen viitta) jälkeen kenties maineikkain kiinalainen Oolong-tee. Väriltään ja maultaan TGY muistuttaa vihreää teetä. Se on kevyt ja virkistävä juoma ja sopii hyvin myös pappatyylin juontiin. Jälkimmäisessä kuvassa näkyy hyvin miten oolong-teen suurehkot lehdet aukeavat hauduttaessa niille tyypilliseltä tiukalta sykkyrältä. Yleinen aloittelijavirhe irtolehti-oolongia tehdessä on täyttää pannu liian täyteen, jolloin juomasta tulee helposti liian kitkerää, lehtiä menee haaskoon, ja kauniille metamorfoosille ei riitä tilaa.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11