Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Selleri

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16
61
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Marraskuu 23, 2012, 18:26:37 »

Tarvitsetteko apua hikikomoriudesta eroon pääsemiseen?

62
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Marraskuu 22, 2012, 18:47:26 »
Hetkinen, mitäs ihmettä nyt... Eikös muunmuassa juuri kiroilupykälä tuolta turhana hävitetty?

63
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Marraskuu 22, 2012, 18:43:56 »
Lisäyksien sijaan väliä on sillä mitä sieltä lähti pois. Vähän selkeämmiksi saatu asiat.

Plus kieltä hienosäädettiin vähän kivempaan suuntaan. Vallankumousteorioitsijat tietäkööt että pitkälti itse kirjoitin edellisetkin säännöt.

64
Säännöt ja ilmoitusasiat / Syysreformi 2012
« : Marraskuu 22, 2012, 15:55:12 »
Pitkästä aikaa vähäsen sitten rukataan foorumia.

Näin ensialkuun koen ilokseni ilmoittaa että nimen muuttaminen onnistuu jälleen keneltä tahansa halukkaalta, ja päivitimme säännöt vastaamaan ylläpidon nykystandardeja.

Myös muita muutoksia on luvassa ellei ihmeitä tapahdu, yhtenä tärkeimmistä Hiekkalaatikon vaporisointi jota itse puollan vahvasti. Älkää olettako väärin, tarkoitus on vain sulauttaa se yhteen Yleisen keskustelun kanssa kun kyseiset alueet muutenkin palvelevat käytännössä täysin samaa tarkoitusta. Ottakaa kantaa vaikka täällä ennenkuin operaatio on ohi.

Over and out.


65
Säännöt ja ilmoitusasiat / Säännöt v2
« : Marraskuu 22, 2012, 14:27:12 »
Rauhallisen yhteiselon edellytykset:

1. Admin on aina oikeassa ja kaiken yläpuolella. Tästä arvojärjestys etenee alenevasti: Modet > pakastettu sammakko > foorumikäyttäjät

2. Tunteiden kuohuessa ja verenpaineen noustessa kanssapostailijan johdosta, suositellaan ensiksi laittamaan jäitä hattuun ja harkitsemaan viestin ilmiantoa moderaattorille yksityisviestin muodossa. Trollisotiin ryhtyviä tullaan kohtelemaan tekojensa mukaisesti aloittajasta riippumatta.

4. Tämä foorumi ei tue piratismia, joten epäilyttäviksi katsottavien tiedostojen tai niiden latauslinkkien levittäminen on kielletty. Tottelemattomuudesta seuraa linkin sensurointi ja huomautus käyttäjälle, toistuvat rikkeet johtavat väliaikaiseen tai pysyvään porttikieltoon.

5. Kolmatta sääntöä ei ole.

6. Älkää suotta tahriko kanssapostaajien herkkiä ja puhtoisia sieluja, vaan vähintään peittäkää työturvaton materiaali spoilertageilla, mieluusti varoituksen kera. Harkitkaa myös josko vain postaisitte kyseisenlaisen materiaalin laudalle.


Ehdottomampien sääntöjen lisäksi kannattaa myös nämä huomioida:

1. Ei liian isoja kuvia allekirjoituksiin saatika avatareihin, ei tarvitse rikkoa täysin sivun layouttia tai haudata ihmisten viestejä grafiikkaläjän keskelle.

2. Myös kuvien hotlinkkausta toisilta sivuilta (paitsi tarkoitukseen suunnitelluilta, kts. imgur tai tinypic) suositellaan välttämään, viette vain muiden arvokasta kaistaa ja monet muutenkin blokkaavat linkitysyritykset täysin.

3. Tekstin fontilla sen sijaan saa olla kokoa, ja välttäkää 7:ää pienempien käyttöä. Kukaan ei tykkää zoomailla tai copypasteta tekstiä vain erottaakseen sen sisällön. Tekstin peittämisen tyylikeinona hoitaa käytännöllisemmin vaikkapa spoileritoiminto.

4. Paskapostauksena tunnetun internetin lempiharrastuksen harjoittamista ei katsota hyvällä. Saattaa johtaa väliaikaiseen porttikieltoon. Tarkoittaa lähinnä että jättäkää pliis ne lautojen ja toisten foorumeiden kopiopastat sinne muualle, ja tuottakaa itse viestienne sisältö.

5. Quotemonsterien kasvatus ja combopostaaminen eivät ole kunnioitettavia ammatteja.

6. Identiteettikriisin sattuessa nimeään saa muuttaa, mutta ilmoittakaa siitä esittelyalueella sille varatussa langassa.


Loppupeleissä adminit ja modet päättävät tilannekohtaisesti ja itsenäisesti miten milloinkin toimivat, joskus toisiaankin konsultoiden. Kuitenkin näitä sääntöjä ja ohjeistuksia noudattamalla olet jo melko kuivilla. Epäoikeudenmukaisiksi kokemistaan tuomioista saa aina valittaa niin modeille kuin admineille, mutta muutosta ei taata.

66
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mitä pelaat juuri nyt?
« : Marraskuu 11, 2012, 21:47:02 »
Sai, nyt niiden spröilereiden kanssa >_<

67
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mitä pelaat juuri nyt?
« : Marraskuu 10, 2012, 01:32:52 »
Vaikuttaa ihan kivalta ajantappopeliltä.
Korjattu

68
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mitä pelaat juuri nyt?
« : Marraskuu 08, 2012, 16:15:09 »
Ei mut ne suomennokset on välillä tosi tyhmiä. Esim. 100% kaikissa EA:n peleissä ja kaikki Steamin pelit joissa on suomee.
Mitäs vikaa Valven suomennoksissa näin yleisellä tasolla nykyään?  TF2:ssa ja Portaleissa ainakin ihan nokkelia sanaleikkejä ja sopivia idiomeita osattu laittaa, ja oikeinkirjoituskin kunnossa. Ei asiat tosin aina näin olleet, mutta noita on tiettävästi vapaaehtoisvoimin paranneltu jatkuvasti. Pari kuukautta sitten kun ensimmäisen Portalin pelasin, oli lopun Still Alive tekstitetty ja pistetty jopa osuvia rimmauksia mukaan, vähemmästäkin nousee hymy huulille.

Toki useissa peleissä käännöslaatu on alta tyydyttävän, mutta sen sijaan että vaatisi käännösten poistamista, voisi puolestani vaatia parempia käännöksiä. Ja jos jotain aivan surkuhupaisaa huvittaa nähdä, katsokaa Black Mesa-modin Finglish-tekstitys.

Sen kyllä käsitän että mieluummin nauttii viihteensä alkuperäiskielellä, mutta siinä vaiheessa loppuu ymmärrys kun jonkun mielestä manga ja anime on automaattisesti parempaa englanniksi väännettynä kuin suomennettuna. Meillä on sentään kaupoissa lojuvien mungojen käännöslaatu aika helskutin hyvä! Kaupallisesti lokalisoidusta animesta en kyllä voi samaa sanoa, mutta ne pari suomalaista fansubbaajaa tekevät ihan siedettävää työtä.

Yleensä jos tönkkö enkkukäännös tuntuu oletusarvoisesti paremmalta, saattaa vika olla myös katsojan englannintaidoissa, kielenkäytössä huomaa sitä vähemmän virheitä mitä vähemmän sitä osaa. Ja joskus jonkin laitteen nimityksen tuntuessa hassulta käännettynä, totuus on että se tuntuu hassulta myös natiivien korvaan alkuperäisnimellään. Hitto, miettikää kaikkia japanilaisten keksimiä "siistejä" engranninkielisiä nimityksiä hahmoille ja koneille fiktiossa.

Mielipiteeni dubeista sitten...
Miettikääpä jos se olis suomidubattu? Annetaan Agapio Racing Teamille vielä yks yritys~ :3
"ÄÄÄ-Jätkä kehiin!"
nojuu.

Oikeasti hyvät suomidubitkin olisivat mahdollisia, vaikken ole videopelissä tainnut sellaista nähdäkään. Mutta katsokaa esimerkiksi vaikka Disneyn kokoillan elokuvia. Mutta eivät dubit missään pelissä olisi cost-efficient kun enemmistö pärjää alkuperäiskielelläkin.

69
Off-topic keskustelu / Vs: Liikennevitutuksen purkulanka
« : Marraskuu 05, 2012, 21:31:32 »
Nyt mitäs tämä on, löysin itseni tuossa iltapäivällä autokoulusta. Kohtapuoliin siis päässen omalta osaltani laskemaan kaikkien liikennöintimukavuutta, tulkaa lyömään turpaan ikkunan läpi jos joskus jossain pysähtyneenä näette.

70
Esittele itsesi / Vs: Tervehdys.
« : Marraskuu 04, 2012, 10:06:39 »
- Star Sapphire
Tulin vain onnittelemaan hyvästä mausta.

71
Esittele itsesi / Vs: Moi vaan!
« : Lokakuu 29, 2012, 16:48:14 »
Notta Lappi... nouseeko siellä enää aurinko?

Tunnetko Cactun?

lempihahmojani ovat ehdottomasti ykkösenä Youmu, perässä tulee Sunny Milk, Luna Child, Star Sapphire, Remilia,
Ja hetkonen, tuo järjestys! Annatko ymmärtää etteikö Star Sapphire olisi keijuista paras?

*lista animea*
Nonni, eikun MAL-listoja kehiin.

Olen pelannut niinkin vähän kuin
Varo Seppo Hovia.

72
Off-topic keskustelu / Vs: Hauskoja tilanteita
« : Lokakuu 27, 2012, 00:56:10 »
Shieeet that's hueg

Anakichia voisin varoittaa allekirjoitusgifin mittavuudesta, ainakin korkeuden puolesta kun vie kaksinkertaisen määrän tilaa keskivertopostaajaan nähden.

73
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mitä pelaat juuri nyt?
« : Lokakuu 23, 2012, 13:17:34 »
^Mielenkiintoinen idea = "Jätkät, hei jätkät! Entä jos pelaajia olisikin aivan v*tusti?"

Rehellisesti sanoen olen kyllä itsekin kiinnostunut tuosta, pääsikö mokomaa jo jostain kokeilemaan

74
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: DotA 2 ja BB:CS:EX
« : Lokakuu 22, 2012, 21:59:01 »
Kai sitä voisi myöntää että itseltäkin beta löytyy, tullut hakattua lähinnä botteja vastaan eräiden kavereiden kanssa (kavereiden tarkoituksena mitä ilmeisimmin koulia minusta publakelpoinen pelaaja). Slardariin ihastuin koska nimi sopii muokkaamattomanakin niin hyvin spurdomeemin muottiin. Jos foorumiporukalla ruvetaan pelailemaan niin saatan uskaltautua mukaankin liittymään.

Lankaan liittyen, BlazBlue Continuum Shift Extend löytyy PS3:lle mutta kieltäydyn pelaamasta sitä ihmisiä vastaan. Kerran kokeilin ja kakkosohjain päätyi päätyi erään aasialaisen käsiin, jolloin huomattuani näppäinten painelun turhaksi vain katselin erän ajan ruutua epäuskoisena "What's happening...?"-ilmeellä hahmoni lennellessä iskujen voimasta pitkin kenttää terveyspalkin tyhjetessä.

75
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mitä pelaat juuri nyt?
« : Lokakuu 22, 2012, 16:55:52 »
Pari kaveria meinasivat Walking Deadia peluuttaa meikäläisellä, ja kohtuullisen jännästi tuo sujuikin sen pari tuntia. Oikeasti tuntui siltä että sai päättää hahmonsa suhtautumisesta toisiin ja että valinnoilla oli todellista merkitystä, ja hahmojen alttius vaaralle piti tunnelman ahdistavana ja pelaajan varpaillaan.

Sitten vastaan tuli odottamaton Quick Time Event joka instakillasi ilman että kunnolla tajusin mitä tapahtui, ja peli palasi päävalikkoon. Ei tallennuksia missään, ja tunsin itseni petetyksi. Inkonsistenssi sen suhteen mitkä tapahtumat johtavatkaan QTE:hin vitutti yhtäkkiä suunnattomasti, olisinhan pelastunut jos olisin tiennyt että sitä zombia pitääkin klikata ruuvimeisselillä kahdesti. Nyt meni hukkaan pari tuntia tarkkaan harkittuja valintoja ja itselleni räätälöity jos ei ainutkertainen niin ainakin epätodennäköinen tarina, sivustakatsojat kun moneen otteeseen kommentoivatkin miten eri tavalla heidän seikkailunsa olivat sujuneet.

Kävi tosin ilmi että näin ei ilmeisesti kuulukaan tapahtua, vaan pelin pitäisi tallentua säännöllisin väliajoin ja epäonnistuneen QTE:n vain heittää muutaman sekunnin taaksepäin jotta voisi yrittää uudestaan. Laannutti raivoani ja pisti taas harkitsemaan pelin hankkimista omalla ajallani, mutta tämähän tarkoitti että törmäsimme kummalliseen bugiin. Ja hetken tutkimisella tämä johti kavereiden tallennusten tahattomaan poistamiseen ja pelin kyvyttömyyteen jatkua episodista toiseen, jonka sijaan halusi aina restartata seikkailun kun jotain yritti aloittaa. Sheit, osanottoni.

Notta kiitos tyhjästä Telltale, taidan seurailla nettikeskusteluja tilanteesta ja harkita pelien hankkimista vasta kun saan syyn uskoa että ongelmat olisi korjattu.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16