Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
 • Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit.
 • Näytä uudet vastaukset viesteihisi.
 • Uutiset: Etkö ole varma mikä töhö on sinun suosikkisi? Tee testi!
   

  Näytä kirjoitukset

  Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


  Viestit - Hieda no Mukyuu

  Sivuja: 1 ... 61 62 [63]
  931
  Nyymin suomalaista Tōhō-sarjakuvaa Danboorusta lueskellessani olen miettinyt, kuinka paljon suomalaisella fanikulttuurilla on ihan omia juttuja.

  Ilmeisimpiä ovat hahmojen ja muitten lempinimet kuten Sirkku ja Kensokyrö, mutta ehkäpä on muutakin? Ovatko jotkin hahmot Suomessa selvästi suositumpia kuin englannin- tai japaninkielisessä fandomissa? Onko suomalaisilla omia Tōhō-meemejä? Onko suomalaisten miiteissä ehtinyt syntyä tapoja, joista on kehittymässä perinteitä? Jne.

  Jos jossakin on olemassa suomalainen Töhö-sanasto, niin saisinko linkin, kiitos? Jos ei ole, niin vakiintuneita ilmauksia voisi kerätä tähän säikeeseen. Ehkä voisi myös pohtia semmoisia elämää suurempia kysymyksiä kuin mitkä ovat Kōmakanin ~ Scarlet Devil Mansionin parhaat mahdolliset suomennokset ja miksi.

  932
  MUTTA lapen kanssa on duunattu vähän kaikenlaista, just nimenomaan perunat ja ilotulitukset ja..... kaikki :D

  Tuosta tulee mieleen se päivä, varmaan vuonna 2010, kun olin käymässä helsingin Amai-mangakahvilassa ja selailin pöydillä seilailevia Death Noteja ja yhdestä löytyi maailman lutuisin Tōhō-piirros: peruna-Marisa.

  Vieläkin melkein kihoavat ilonkyynelet silmiin, kun muistelen miten kauniisti peruna-Marisa hymyili. Kyseinen vihko lienee sittemmin siirtynyt kahvilan arkistoihin.

  Jos joku täällä tunnistaa itsensä tai kaverinsa peruna-Marisan luojaksi, niin tietäköön, että aiheutti minulle pienellä vaivalla yhden ensimmäisistä kotimaisen fanikulttuurin suurista elämyksistä. Kiitos hänelle!

  (Ilmoitus [vanhentunut]: Amai Manga Café, Kaisaniemenkatu 1 D, sisäpiha, 00100 Helsinki. Lyhyt kävely Rautatieasemalta.)

  933
  Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Lempihahmosi.
  « : Elokuu 17, 2011, 22:36:08 »
  Hahmot, jotka ovat niin ihania, että rakkaus käy sokeaksi (aakkosjärjestyksessä suku- tai ainoan nimen mukaan):

  • Hong Meiling
  • Marisa Kirisame
  • Patchouli Knowledge
  • Koakuma
  • Yamame Kurodani
  • Suwako Moriya
  • Eiki Shiki
  • Kogasa Tatara

  Hahmoja, joista tykkään vain tosi paljon (aakkosjärjestyksessä nämäkin):

  • Hieda no Akyū
  • Keine Kamishirasawa (varsinkin hakutakuna)
  • Satori Komeiji
  • Rinnosuke Morichika
  • Yuyuko Saigyōji
  • Letty Whiterock

  Lisäksi on vielä monta, jotka jäivät jälkimmäisestä luettelosta pois vasta tiukan harkinnan jälkeen, kärjessä Kanako Yasaka. Johonkin oli raja vedettävä. Sakuya Izayoi ja Yōmu Konpaku olisivat keveästi nousseet mukaan, elleivät olisi niin hirveän tsun.

  ***

  LISÄYS 17.6.2013: Linkki vertailun vuoksi.

  934
  Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Flash Loop Request
  « : Elokuu 17, 2011, 21:43:18 »
  Tōhō × Gourmet Race × Nikonikon tikku-ukot

  Tämä rokkaa, olin yhteen aikaa aivan koukussa.

  Paha vain, että luuppaa huonosti.

  935
  Heitänpä sitten oman kontribuutioni tähän näin. Ja perhana tätä riittämätöntä lukutaitoani, kun sarja johon tuo video kuuluu, vaikuttaisi kertovan jonkin tarinankin, mutta ääniä ei ole.

  Jestas, kun oli upea bassolinja. Tuohon kun saisi vähän nopeampaa kehittelyä tai vaikka klarinetinsoittoa lisäksi, niin siinä olisi yksi elämäni kauneimmista acid jazz -kokemuksista.

  Videokin oli nätti. Toivottavasti joku vielä löytää siihen tekstityksen.

  ***

  MUOKKAUS to 11.2.2016: Lisätietoja videosta, jotta löytäisin sen ensi kerralla helpommin:

  Touhou Ocean Strange Story ~1~ "東方海奇譚~壱~". (Tunnetaan myös nimellä »Tōhō umi kitan» ~ »Touhou umi kitan». Ladattu Nikonikosta Youtubeen 1.3.2010. Alkuperäinen lähde: さくさく: 東方海奇譚 ~壱~.)

  936
  Esittele itsesi / Vs: Elipä kerran
  « : Elokuu 17, 2011, 08:52:57 »
  Kiitokset lämpimästä vastaanotosta!

  *******

  Vastauksia tähän mennessä esitettyihin kysymyksiin:

  Ikävä kyllä totesin jo vuosia sitten, että olen masentavan huono reaktionopeuspeleissä. Danmaku on minulle toistaiseksi yhtä tuttua kuin Akyūlle. Eli tuttua, mutta vain sivusta seurattuna. Kun näin on, on vaikea nimetä suosikkipeliä. Idean tasolla »東方地霊殿 – Subterranean Animism» (ihminen yōkaitten edustajana alamaailmassa) on ehkä paras.

  Lempihahmoja luettelen lempihahmosäikeessä, kun ehdin sinne asti. Toivottavasti pian. – Muoks: se on tapahtunut.

  Minun on vaikea erottaa Töhö-musiikkeja videoista, joitten yhteydessä olen niitä kuunnellut. ZUNin alkuperäismusiikeista mukaansatempaavin on ollut »オリエンタルダークフライト – Oriental Dark Flight» (Marisa Kirisamen teema pelissä »Phantasmagoria of Flower View») ja kaunein »懐かしき東方の血 – Old World» (kolmannen tason teema pelissä »Imperishable Night»). Fanisovituksista suurimman vaikutuksen on tehnyt IOSYSin »アリス→デレ» (Alice → dere; alkuperäisversio »ブクレシュティの人形師 – The Doll Maker of Bucuresti», kolmannen tason teema pelissä »Perfect Cherry Blossom»).

  Scarlet Devil Mansion vai Eientei? – No Scarlet Devil Mansion ilman muuta. Jos Eientein tilalla olisi ollut Moriyan pyhättö, niin sitten valinta olisikin ollut vaikeampi. Tai ei sentään, eihän Suwakolla ja kumppaneilla ole kunnon kirjastoa.

  Onko kuuprinsessan kuolemattomuusjuoma maultaan pahaa vai hyvää? – Makuasia. Aya Shameimarun erittäin luotettavista mutta salaisista lähteistä saamien tietojen mukaan Hōrai-eliksiiri maistuu suunnilleen samalta kuin Resilar-yskänlääke laimennettuna Schweppes Russchianilla.

  Jin vai Jang? – Meinaatko, että suostuisin ampumaan yōkaita puolikkailla palloilla?

  ***

  Tykkäätkö animesta? – En varmaan sen enempää kuin muusta teevee- ja elokuvaviihteestä. »Serial Experiments Lain» oli tavattoman hyvä sarja. »Gunslinger Girl» saattaisi olla jopa parempi. »Rurōni Kenshin: Tsuiokuhen» (OVA) oli tyylikäs. Vähän tulee katseltua, luen mieluummin.

  Tracon ja ja cossi? – Käyn coneissa harvoin enkä osaa kossata. Kaveri kyllä uhkailee pukevansa minut vielä jonakin päivänä Patchouliksi. Saatan innostua hommasta, jos hän vie.

  Mitäs harrastat? – Kirjoittamista. Harmi, että fanficejä saan harvoin aikaan.

  ***

  Haluakko keksin? – Aina ja joka kerta.

  Parta vai ilman? – Miten olisi viikset?

  Lentääkö troolari? – Valas lentää paremmin. (Jos tiedät, mihin tämä on viittaus, niin etsin sinut käsiini ja tarjoan juotavaa.)

  937
  Esittele itsesi / Elipä kerran
  « : Elokuu 16, 2011, 08:23:48 »
  Elipä kerran Gensōkyōssa kovin vilkasverinen Miaren lapsi. Kerrotaan, että hänellä oli koko joukko jälkeläisiä, joilla oli kaikilla eri äiti. Maineikkaimpia hänen tyttäristään kutsuttiin lempinimillä Hieda no Mukyū ja Hieda no Okū.

  Hieda no Mukyū (jonka oikeaa nimeä ei hienotunteisuussyistä paljasteta tässä) tuli monin tavoin noitaäitiinsä. Hän otti elämäntehtäväkseen Voilen kirjaston täyttämisen Gensōkyōn historiaa käsittelevillä teoksilla.

  ***

  Tämä esittelyteksti on kirjoitettu Pikku Jaakuin musiikkia kuunnellen, ja olo päässä on tällä hetkellä sen mukainen.

  Jutustelen erittäin mielelläni Töhön maailmasta, sarjakuvista, booruista ja sen semmoisesta, kun eksyn verkkoon kuluttamaan aikaani.

  Giljotiini pesee hirttolavan 6 - 0 ja kiljutiinun 3 - 2.

  Ensimmäinen avatarini on leikelty Riko-nimisen taiteilijan kuvituksesta.

  Sivuja: 1 ... 61 62 [63]