Kirjautuaksesi anna tunnus ja salasana.

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Omat teokset / Vs: Tason MMD videot
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Toukokuu 25, 2020, 01:43:27 »
Tädin munat

https://www.youtube.com/watch?v=w7JYnfO4NjQ

oli tylsää, mutta samalla sain ideoita vastaaviin lyhyihin pätkiin, joista ehkä teen pienen kollasin joskus
2
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut bitofhope Toukokuu 05, 2020, 01:34:31 »
Tarjolla tänään: suolakurkkuja ja Stolitšnajaa.

 
3
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Huhtikuu 29, 2020, 14:29:31 »
Standart on jännä vodka sinällään, kun tuntuu vesittyvän hirveän nopeasti avaamisen jälkeen. Hyvin pehmeä ja vähärekyylinen, joten soveltuu hyvin sellaisenaan juotavaksi. Viimeksi oli virosta hommattu litran pullo platiniumia, joka puoliksi juotuna oli jo viikon jälkeen niin rasvainen ja yök-makuinen, että ei kehdannut edes väsätä edes vahvoja drinkkejä siitä. Se ehkä tarvitsisi jopa jotain säilöntäaineita kenties.
Standartia on 3 eri variaatiota; normaali, gold ja platinium. Goldin ja platiniumin eroa en ole huomannut (tai ainakaan muista) mutta ne ovat parempia ja hieman pehmeämpiä kuin se perus. Omasta mielestäni mustapippurinen ei ole kuvaileva makusana moisille vodkille. Itse yleensä vedän vain reaippaasti huiviin, sillä jälkimaku on miltei kaikissa vodkissä yleensä vahvempi ja pitkään maistuvakin. Ehkä sen takia minulta jää tiettyjä makuja tai osuuksia maistamatta välillä.

Mutta lyhyesti virsi kaunis, jos haluat antaa sille vielä mahdollisuuksia, niin heti avaamisen jälkeen shotteina Standart on parhaimmillaan.
4
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Hieda no Mukyuu Huhtikuu 28, 2020, 23:45:43 »
Osaatko kertoa, mikä Russki standart (Русский стандарт) ‑votkan maussa mättää, kun en ole siihen koskaan tykästynyt?

Hinnaltaan Russki standart on kalliimpi tuote  kuin S. P. I:n Stolitšnaja, joten luulisi sen olevan jotenkin hienompaa. Minulla ei ole makusanasto hallussa, mutta »hennon mustapippurinen» kuulostaa heti hiukan epäilyttävältä, kun kirkkaista viinoista puhutaan.
5
Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
« Uusin viesti kirjoittanut bitofhope Huhtikuu 27, 2020, 14:36:32 »
Tulin tässä hiljattain vihdoin lukeneeksi loppuun viralliset Touhou-mangat Touhou Ibarakasen ~ Weird and Horny Hermit ja Touhou Suzunaan ~ Forbidden Scrollery.

ZUNin loppukaneetti/-haastattelu WaHH:ssa komppaa omia ajatuksiani. Manga esittelee Reimun laiskaa, opportunistista ja tilannetajutonta puolta. Siinä missä peleissä Reiska on vaivattoman ylivoimainen, esitellään sarjassa häntä melko epäsympaattisestakin näkökulmasta. Toisaalta koko franchisen (suom. toimilupa[?]) kontekstissa sarja tekee Reimusta kolmiulotteisemman hahmon.

Sekä ZUN että Aya Azuma kutsuvat Kasenia WaHH:n päähenkilöksi, mutta minusta sarja on kyllä erittäin Reiskapainotteinen.

FS käsittelee konfliktin luonnetta Kensokyrössä ja youkain teleologista ontologiaa. Kuulemma Wreck-It Ralph -elokuva käsittelee samanlaista pahisten pakollista pahistelua olemassaolonsa perustelemiseksi. Pitäisi ehkä katsoa se joskus ja pohtia aihetta.
6
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Huhtikuu 17, 2020, 00:18:52 »
Ihanan runollisesti kirjattu

Ite sinänsä samaistun, koska olen sentään useampia paikallisia venäjäläisiä votkia maistanut ja aika moni niistä on hyviä monessa muodossa, mitä tässä maassa saa vaan kadehtia. Ihan sama missä kategoriassa.
7
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Hieda no Mukyuu Huhtikuu 16, 2020, 21:09:07 »
Edellisessä viestissähän on kyseessä oma suosikkini, jos Alkon kirkkaitten perusvalikoimaa selataan. Itse nimittäin totuin Venäjällä reissatessani ja useat eri votkamerkit lävitse maistellessani arvostamaan juuri pehmeyttä kirkkaan viinan tärkeimpänä ominaisuutena. Myös 40 prosentin vahvuus toimii yleensä paremmin kuin vaikka lukemat 32 ja 60.

Useimmat kotimaiset viinat on oppimani salatiedon mukaan valmistettu perinteisellä pohjoismaisella brännvin-tekniikalla, joka hieman poikkeaa venäläisestä votkanvalmistuksesta. Epäilenkin, että Koskenkorva on EU-direktiivien asiantuntemattomista määritelmistä huolimatta todellisuudessa yhä paloviinaa.

Puolustuslaitos-viina taas on maultaan kuin ehta votka. En oikein usko, että se maistuu samalta kuin esikuvansa vuonna 1942. Puolustuslaitoksen menekki lienee kuitenkin jäänyt heikoksi, sillä sitä ei enää useimmista viinakaupoista saa. Niinpä olen jälleen liukumassa Latvian-Stolin (suomalainen kirjoitusasu: Stolitšnaja) ostelijaksi.

Venäjällä kyllä osataan valmistaa myös sellaista votkaa, joka saa kielen kipristelemään kuin tikkuviina. Toisaalta siellä tunnetaan votkia, joita on selvästi maustettu esimerkiksi aavistuksella vadelmaesanssia, vaikka asiasta ei etiketissä olisi mitään mainintaa. Kumpaankaan suuntaan en ole kallellani. Mikäli kaipaan hedelmäisiä aromeja, turvaudun keskieurooppalaisiin marja- ja hedelmätisleisiin: kirschwasser /kiršvasǝ/, szilvapálinka /silvapaaliŋka/ jne.

Pehmeä votka maistuu sekä sellaisenaan että sekoitettuna. Edellisessä tapauksessa se on parhaimmillaan suoraan pakastimesta otettuna, ja venäläisen juhla-annoksen eli sadan gramman sijasta kallistuisin viidenkymmenen kannalle lasillista kohti. Jälkimmäisessä tapauksessa votkan maku ei kilpaile virvoitusjuoman kanssa, vaan maut täydentävät toisiaan.
8
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Huhtikuu 16, 2020, 14:38:07 »
16.4.2020

Karanteenin takia joutui tyytymään Alkon antimiin, eikä päässyt hakemaan ehtaa tavaraa rajan toiselta puolen.

Nimi: Столичная (Stolichnaya)
Tyyppi: vodka
Vahvuus: 38 %
Pullon kotipaikka: Latvijas Balzams, Riika, Latvia
Annoskoko: 0,7 l
Hinta: jokunen 22 €
Pullon ulkonäkö: liian formaali ja jopa tylsä

Ensisilmäyksellä etiketti saattaa hämätä toista maailmanlajausita Smirnoffia, mutta suoristettuna. Kaverin suosima vodka meidän venäjänreissuilla. Hyvin miedosti tuoksuva, vähärekyylinen ja miedohko (vodkien asteikolla) oleva länsimaisempi ehdokas. Mieto tai olematon jälkimaku, sopiva hörpöttelyyn. Vähän rekyyliä. Yksinkertaiselta kuulostavan nimen lausuminen voi tuottaa ongelmia muutaman jälkeen. Ihan hyvä pienirekyylinen ehdokas, joka on hinnaltaakin keskivertoa halvempi. Sopiva vähemmän vodkia maistaneille.

Oma kommentti: ihan ok, pehmeä ainakin, mutta en ostaisi Suomen Alkosta muutoin kuin hätätapauksissa. Absorbanssin voisi joskus mitata.

9
Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Mahō no morin aiheellinen jaarittelu
« Uusin viesti kirjoittanut Chiruyto Huhtikuu 02, 2020, 00:23:45 »
Tilastoja, faktoja, analyysejä.

Muistakaa valita waifuja omien puhtoisuusmieltymysten mukaan

Tiedot Danboorun postausmääristä joten ei ehkä paras antamaan kokonaiskuvaa.
10
Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Touhou-musiikkivideot ja -fanivideot (AMV, MAD, MMD jne.)
« Uusin viesti kirjoittanut Prepper Neko Maaliskuu 30, 2020, 12:36:32 »
Reisenin ja  kuujäniksien militaarisesta elämästä Gensokyossa:
[UMU MMD] Bunny Life
Sivuja: [1] 2 3 ... 10