Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
12
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Syyskuu 12, 2020, 18:28:05 »
TuplalikööripostausEnsimmäinen tuote on kotimainen Leijona Miami Mojito likööri, joka maistuu mojitolle. Sellasenaan juotuna omasta mielestäni limen maku on liian vahva, sillä juomassa ei juuri muuta maistu. Hyvin pieni karvas(?) sivumaku jostain syystä.

Toinen kokelas on Koskenkorva raparperi (eng. touching ear rhubarb) joka maistuu keinotekoiselle, mutta ihan hyvälle oksaalihapolle. Odotin vähän makeampaa kokemusta, sillä olen sentään paljon syönyt raparperikiisseliä pienempänä, joten minulla oli lähtökohta, jota odottaa. Keinotekoisen makuinen juoma maistuu pikemminkin happamalta vadelmalta kuin raparperilta. Jos on taipumusta mennä vatsahapoille helposti (niinkuin minä) niin tämä on oikea vaihtoehto semmoiselle kokemukselle.

Kuitenkin yhdistettynä ja Rainbow™ Sitrus -juomalla lantrattuna koknaisuus maistuu hieman makeammalta Ufo-shotilta, mikä ei ole lainkaan paha. Liuoksen väri on vain aika vaalea vaaleanpunainen ja antaa laimean vaikutelman ennen ensimmäistä siemailua.

Lopputulos: ihan ok lantrinkisettiä, ei kannata mihinkään hienouteen tuhlata.


Maisteluolosuhteet olivat seuraavat: kokelaitten lämpö oli sama kuin huoneenlämpö, astioina 200 ml dekantterilasi ja 300 ml erlenmeyer pullo. Edellämainittu lantrinki oli jääkaappikylmää.
13
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Getsu Syyskuu 11, 2020, 23:07:30 »
Vedin tos tommosen Aventinus Weizen-Doppelbockendeeruksen.
Iha jebandeerus beerus.
14
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Mikä peli meni viimeksi läpi?
« Uusin viesti kirjoittanut Juhozki Syyskuu 11, 2020, 19:38:11 »
Marvel's Ävengers
15
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Chiruyto Syyskuu 11, 2020, 17:53:16 »
Triplapostaus! Kukaan muu ei täällä näköjään juo viinaa

Tänään saunatapahtumajuomana Pato Amado Cabernet Sauvignon Merlot.

Haju: aika klassinen punkku, mitäänsanomaton.
Maku: hieman kirpaisee, mutta ihan mukava
Suutuntuma: Vähän hikinen.
Dokabiliteetti: punkku on aina vähän hankalampaa juotavaa kun valkkari, ja tämän vuoksi valikoituikin tällä kertaa juotavaksi

Arvio: 4/5 ihan menevää settiä
16
Omat teokset / Vs: Tason MMD videot
« Uusin viesti kirjoittanut Tasoittaja Syyskuu 10, 2020, 18:38:41 »
Paranteluehdotuksia saatan esittää, jahka olen nähnyt näitä vähintään kolme erilaista...

Mielestäni ensimmäinen pätkä on tähänastisista ylivoimaisesti paras. Sen tärkeimmät vahvuudet ovat ilmeissä ja eleissä: Yōmu 12 sekunnin kohdalla, Yuyuko 19 sekunnin kohdalla ja Yōmu 22 sekunnin kohdalla ovat erityisen onnistuneita. Eniten heikkouksia on konepuheen toteutuksessa, mutta sen ei kai tämän lajityypin videoissa kuulukaan olla varsinaisesti uraauurtavaa syntetisaattoritaidetta. Pidän taustamusiikkivalinnasta.


Yleensä lähden uusilla ohjelmilla oppimaan siten, että kokeilen aina tiettyä tai useita ominaisuuksia kerrallaan, mutta ilman että siitä koituisi liikaa työtä ja vaivaa. Näin seuraavaa videota varten minulla on jo perusidea, että miten juuri se tietty opittu juttu toimii. Google kääntäjän teksti puheeksi -ominaisuus on go-to valinta puhumiselle, koska sillä pystyy yleisimmät äänet tekemään itse ilman kenenkään apua. Jos kuitenkin jotkut haluavat lainata ääntään niin mikäs siinä.
Tasutamusiikkia itse epäröin ensimmäisessä videossa, mutta sen pituus jo mahdollisti sen käytön.

Muutenkin nämä lyhyet on ns. perseilyvideoita, joita ei tulekkaan ottaa vakavasti. Tällä hetkellä uskallan vain lyhyitä ja humoristisia videoita vaan tehdä, sillä uskon, että pidemmät projektit aina jäävät kesken, niinkuin monessa muussa asiassa tähänkin mennessä. Sinänsä aika paha, sillä minulla on jo hirveesti ideoita pidempiin ja parempiin projekteihin
17
Omat teokset / Vs: Tason MMD videot
« Uusin viesti kirjoittanut Hieda no Mukyuu Syyskuu 10, 2020, 14:20:49 »
Paranteluehdotuksia saatan esittää, jahka olen nähnyt näitä vähintään kolme erilaista...

Mielestäni ensimmäinen pätkä on tähänastisista ylivoimaisesti paras. Sen tärkeimmät vahvuudet ovat ilmeissä ja eleissä: Yōmu 12 sekunnin kohdalla, Yuyuko 19 sekunnin kohdalla ja Yōmu 22 sekunnin kohdalla ovat erityisen onnistuneita. Eniten heikkouksia on konepuheen toteutuksessa, mutta sen ei kai tämän lajityypin videoissa kuulukaan olla varsinaisesti uraauurtavaa syntetisaattoritaidetta. Pidän taustamusiikkivalinnasta.

Ensimmäiseen verrattuna toinen teos on aika heikko. Hahmoista jää epämääräisen tönkkö tunne, jota tausta (jonkin halvan virtuaalimaailman uimaranta?) korostaa. Kyseessä ei olekaan ensimmäisen videon tapaan näytelty sketsi vaan lähes pelkkä nauhoitettu vitsi. Sen vuoksi konepuheen luonnoton kulku (»...niin silloinse onkinsetä?») haittaa enemmän kuin se ehkä haittaisi yhdistettynä elävämpään näyttelemiseen. Videon hauskin yksityiskohta on Ayan ääni.

Kolmas video on sekin nauhoitettu vitsi, mutta esitystapa perustuu toista enemmän hahmojen ruumiinkieleen. Siksi tämä toimii toista paremmin (ja ehkä myös siksi, että tällä kertaa tähdellinen filosofinen kysymys jää mietityttämään). Tausta on aika hyvä. Hataten kasvoilla voisi mielestäni käväistä jokin pieni pirullisuuden häivähdys viiden sekunnin tienoilla, kun hän toteaa löytäneensä pahaa aavistamattoman kohteen. Sormen vieminen suun eteen toimii yllättävän hyvin. Ayan lähdön kohdalla kannattaisi hakea kävelyyn hiukan luontevuutta, kasvonilme taas voisi ottaa vahvemmin kantaa (mikä Yōmulta sujui ensimmäisessä videossa mainiosti).

Tämmöisiä ajatuksia heräsi. Korostan, että itse en tee animaatioita, joten juurikaan tarkemmin en pysty selittämään, mitä haen. En myöskään osaa kuvitella, kuinka kauan aikaa noitten väsäämiseen kuluu.

Jään odottelemaan seuraavaa teosta. Lisää Setzin kultakauden sarjakuvia, kenties? Hyvin mielenkiintoista olisi myös nähdä Tasoittajan versioita, lyhyitäkin, elokuvien kohtauksista (vrt. Eyujin »Yama with a shotgun» tai Harpoonnetin »Fear and loathing in Gensōkyō»).
18
Omat teokset / Vs: Uusi instrumental EDM versio Bad Apple biisille!
« Uusin viesti kirjoittanut Hieda no Mukyuu Syyskuu 10, 2020, 13:45:45 »
Minulta uupuu sävelkorvaa ja musiikinteorian ymmärtämistä, mutta kysynpä silti.

Kuulenko oikein, että kappaletta on tällä kertaa todella sovitettu, siis sikäli, että varsinaisia sävelkulkujakin on muokkailtu eikä vain soitinnusta ja säestystä?

Vai onko päinvastoin jätetty joitakin säestyksen osia pois, jolloin syntyy illuusio, että melodia olisi muuttunut?
19
Omat teokset / Bittiksen OC
« Uusin viesti kirjoittanut bitofhope Syyskuu 04, 2020, 00:33:39 »
Tästä lanka mihin voin dumpata puujalkavitsejä, filkkejä sun muuta mitä mieleen sattuu.

Aloitetaanpa Ultra Bra -uudelleensanoituksella. Sanoitus perustuu Maribelin kokemuksiin ZUN:in musiikkikokoelman tarinoissa sekä mahdolliseen yhteyteen Yukarin kanssa. Ovatko Maribel ja Yukari sama henkilö? Mene ja tiedä, mutta leikitään hetki että ovat.

Olen matkannut vehreään avaruuteen
Olen ajanut näkymämatkan maanalaisella junalla
Olen luennoinut baarissa aamukolmeen
Ja nähnyt Naganon temppeli Zenkōn

Olen rehkinyt kirjan eteen
Käynyt unten maailmassa sumuisena aamuna
Olen istunut baaritiskillä hiljaa
Ja nähnyt yōkait kaukaisten aikojen

Olen eksynyt bambumetsään
Kääntänyt hautakiven nurin
Pelkäsin katoavani
Mutta entiseen miksi palaisin?

Ensin vieraaseen aikaan ja paikkaan
Mistä lopulta kodin saan
Ja nyt minut tunnetaan Rajamailla

:Minä suojelen rajoja kaikelta
Mitä satujen maa voisi pelätä
Ei mikään muuria ylitä
Mistä Gensōkyōn tasapaino horjuisi:
20
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« Uusin viesti kirjoittanut Chiruyto Elokuu 23, 2020, 21:58:58 »
Nonii paikallinen viinitäti taas tuplapostailemassa alkoholilankaan.

Tänään makustelussa tälläistä.

Kyseessä siis hiilihapotettua umeshua, ja kyllähän sitä umeshuhammasta kolottaa esim. aina. Tämä luumuherkku tuli napattua mukaan vajaa kuukausi sitten Helsingissä käydessä, Arkadian alkosta. Hapot tässä ei ole kovin vahvat, uskaltaisin suositella myös ihmisille jotka eivät hirveästi välitä hiilihapotetuista juomista. Maultaan tämä taas on todella makeaa, vähän kuin luumumehua joisi. Helpon juotuvuuden ja 7% alkoholimäärän takia voi olla yllättävän petollinenkin juotava. Ei tosin ole mitenkään uutta että umeshu on makeaa ja helppoa juotavaa ja normaalit 20% umeshut onkin vielä petollisempia tapauksia.

Suosittelen kaikille umeshun ystäville sekä myös mahdollisille tuleville umeshun ystäville.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10