Kirjautuaksesi anna tunnus ja salasana.

Kirjoittaja Aihe: Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus  (Luettu 3363 kertaa)

Jagdpanther

 • Vieras
Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus
« : Huhtikuu 02, 2011, 13:24:40 »
Kyseisistä peleistä ei olekaan ollut täällä omaa aihealuetta, joten päätinpä semmoisen luoda (pelisarjassa on pari muutakin osaa, mutta niitäpä en olekaan pelannut. Ja pyydän etukäteen anteeksi, mikäli tuli liian epäselvää tekstiä...)

Abe's Oddysee (PS1, PC, Playstation Network)


Pelin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Oddworldiin, jossa pelin päähenkilö, mudokon-rotuun kuuluva Abe, on orjuutettu muiden lajitoveriensa kanssa Glukkonien alaisuuteen RuptureFarms-lihajalostamolla. RuptureFarms alkaa kärsiä taloudellista tappiota, mutta Jalostamon omistajalla, Mullockilla, on kuitenkin ratkaisu ongelmaan: Mudokonpiiraat. Aben ymmärtäessä hänen ja muiden lajitoveriensa karmean kohtalon, hän pakenee ja ottaa mukaansa niin monta lajitoveria kuin vain pystyy.

Pelissä pitää ratkaista eteen tulevia ongelmia, mm. tovereiden pelastaminen, vihollisten välttely ja vivuista vetäminen. Pelin edetessä pelkät Sligit vaikeutuvat nopeampiin ja vaarallisempiin vastuksiin, ja koska Abella ei ole mitään aseita käytettävissä, ainoa vaihtoehto on piileskely, karkuun juokseminen tai sligin ottaminen hallintaan, sillä ensimmäisestä iskusta tulee välitön kuolema. Peli sisältää paljon huumoria, myös mustaa huumoria. Huumorina esimerkiksi pieraiseminen, vaikka sillä ei ole mitään merkitystä. Pelissä on myös hyvä ja paha loppu, jotka riippuvat siitä, kuinka monta lajitoveria pelissä saa pelastettua.
---

Abe's Exoddus (PS1, PC, Playstation Network)


Peli jatkuu siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Abe on pelastanut lajitoverinsa, ja häntä juhlitaan sankarina. Tapahtumien tiimellyksessä hän putoaa lavalta tajunsa menettäen. Samalla hetkellä muinaiset mudokonhenget pyytävät Abea pysäyttämään glukkonit, jotka ovat kaivamassa heidän luitaan esiin Necrumissa. Abe lähtee matkaan muutaman lajitoverinsa kanssa, mutta perille päästyään hän eksyy porukastaan, ja joutuu pelastamaan lajitoverinsa kaivoksista.

Ensisilmäyksellä Abe's Exoddus muistuttaa identtisesti ensimmäistä osaa, mutta peliin on tullut monta uutta ominaisuutta, kuten pelin tallentaminen siihen kohtaan, jossa on menossa, tovereille puhumisen muutokset, tovereiden mielialat, sokeat toverit ja uusia vihollisia. Myös pieraisuun on saatu enemmän hupia, sillä pelin eräässä kohdassa voit saada jopa räjähtäviä pieruja, ja sligien lisäksi voit ottaa monia muita vihollisia hallintaasi. Ensimmäisen osan tapaan myös toisessa osassa on hyvä ja paha loppu.

------------

Ensimmäistä osaa pelasin lukemattomia kertoja demona, ja itse tykkäsin siitä paljon. Koskaan en oikeaa versiota siitä saanut. Toisen osan pelasin myöhemmin koodeilla läpi, koska en osannut eräästä kohdasta mennä muuten läpi, hyi minua. :< Viime vuoden puolella molemmat osat tulivat kuin tilauksesta Playstation Storeen ladattavaksi, enkä kahta kertaa miettinyt niiden lataamista konsolille. Ensimmäisestä osasta on kuulemani mukaan tulossa remake PS3:lle, joten mikäli joku omistaa kyseisen konsolin, ja on missannut pelin, niin suosittelen tutustumaan.

Onko täällä ketään muuta pelisarjaan tutustunutta?

Selleri

 • Kami
 • *****
 • Viestejä: 356
  • Profiili
Vs: Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus
« Vastaus #1 : Huhtikuu 02, 2011, 19:07:45 »
Abe's Oddysee on suurin yksittäinen syy nykyiseen englannin osaamiseni tasoon. Ikinä en kuitenkaan ole läpi päässyt, vaikka on lukemattomia tallennuksia aloitettu ja PS-versio löytyy tuolta hyllystä... sarjan kaikki osat kyllä kiinnostavat suuresti, ja varmasti vielä jonain päivänä tulen ne yksitellen läpi pelaamaan.

Lyhyesti kuvailtuna luultavasti menneisyyteni rakkain pelikokemus. Joka vieläpä on jäänyt kesken.

Bocknoi

 • Sininen Keiju
 • **
 • Viestejä: 72
 • Street Ballet
  • Profiili
Vs: Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus
« Vastaus #2 : Toukokuu 05, 2011, 01:38:28 »
Juu, näähän on ihan loistavia pelejä. Tosi nokkelia ja hauskoja. Ykkösosaa tuli pelattua kakkosta paljon enemmän, mutta molemmat vedetty kuitenki läpi. Näiden jälkeen tulleita osia en oo ikinä pelannu, mutta ne taiski olla aika erilaisia ku nämä kaks. Molemmat myös hankittuna Playstation Storesta. Tääki on kyllä ihmeellinen pelisarja siitä, että aina parin vuoden välein julkistetaan uus Oddworld, joka sitten peruutetaan pari vuotta myöhemmin. Vuos sitten julkistettiin taas joku tulossa oleva Oddworld, jonka peruuttamisesta tullaan varmaan kuulemaan ens vuoden aikana.

Hitto näiden pelien aikaan, suunnilleen 1997-2000, tuli paljon pelejä, joissa oli oikein pierunappi. Kai se oli kova juttu sillon. Mitähän muita niitä vielä olikaan Oddworldien lisäksi ku GTA:t ja Duke 3D.
Gimi fuu gimi faa gimi dabatsabasa.

Tundra

 • Sininen Keiju
 • **
 • Viestejä: 58
 • Oikeuden puolustaja ja laiskuri
  • Profiili
Vs: Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus
« Vastaus #3 : Marraskuu 27, 2011, 19:21:35 »
Itsekin pelailin tuon Abe's Odysseyn demoa lapsena vaikka kuinka paljon, isoveljeltä kun löytyi Pleikkarin demolevyjä vaikka millä mitalla. Silloin pienenä se oli jopa pelottava peli, ja aika jännittävältä se vaikuttaa edelleen, mitä nyt olen pelivideoita katsellut.

J_onn_e

 • Tokyo Metropolitan Police Special Vehicle Section 2, Division 2.
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 990
 • Shinohara Heavy Industries AV-98 Ingram
  • Profiili
  • Get money
Vs: Oddworld: Abe's Oddysee & Abe's Exoddus
« Vastaus #4 : Marraskuu 27, 2011, 21:06:07 »
meil oli kans exoddus ja oddyssee demona.
niitä tuli kyl jonkunverran mätettyä