Esittelyssä: Touhou 16 – Hidden star in four seasons (trial)

Hidden star in four seasons on järjestyksessä Zunin 16:sta Touhou-peli; Kyseisessä pelissä Aya ja Cirno ottavat paikkansa Reimun ja Marisan rinnalla pelattavina hahmoina…


Rakenteeltaan Hidden star in four seasons on mekaniikaltaan paria edeltävää peliä yksinkertaisempi, mutta perusmekaniikka on pysynyt samana: pelaaja kerää automaattisesti ruudulla olevat esineet saavutettuaan Point of Collectionin ja vaikka silloin tällöin taivaalle ilmestyykin kokonaisia pommeja, tavallisempaa on kerätä pommin palasia. Vaikeuaste on hieman edeltäviä pelejä helpompi.

Käytännössä tämän pelin erikoisuus on se, että keräämällä vastustajien tiputtamia vuodenaikaesineitä pelaaja saa optioita (max. 6), mitkä voi sitten vapauttaa painamalla C-näppäintä (kustomoitavissa): Tämä luo pyöreän alueen, joka kumoaa jokaisen siihen osuvan luodin muuttaen ne vuodenaikaesineiksi sekä riippuen optioiden määrästä sekä valitusta optiotyypistä tekee muutakin jännää.

Mielenkiintoisinta pelissä on se, että vaikka hahmoilla on omat oletusoptionsa (nimetty vuodenaikojen mukaan), niin pelaaja voi itse valita mitä optiota käyttää. Toisin sanoen jos esimerkiksi tykkää Marisan pommeista ja liikenopeudesta, mutta haluaisi lisäksi Reimun hakeutuvat luodit niin se on mahdollista.

Hakurei Cirno… Ehkä Reimun pitäisi pitää parempaa huolta optioistaan.

Graafisesti Hidden star in four season on erittäin värikäs ja tasoissa on yllättävän paljon erilaisia vihollisia: oli myös mukava nähdä Lily Whiten tekevän paluun (tosin nyt herää kysymys nähdäänkö pelissä muut vuodenaikasymbolit kuten Letty, Yuuka tai Aki sisarukset). Musiikkikin on varsin iskevää ja henkilökohtaisesti Nemunon kappale jäi päällimmäiseksi mieleen (ehkä hahmon ulosannilla oli jotain tekemistä asian kanssa).

Mitä hahmoihin tulee, ensimmäisen kolmen tason perusteella on aika vaikea ennustaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan sillä meillä on perhoskeiju, vuorihaahka ja kivijellona.
Hahmot tosin ovat hyvin toteutettuja ja mielenkiintoisia, joten odotukset kokoversion sisällöstä on korkealla.


Kaiken kaikkiaan ensivaikutelma Hidden star in four seasonista on hyvä… Peli vaikuttaa mukavan simppeliltä shmupilta, joka on graafisesti, että musiikillisesti hyvin toteutettu. Ainoa huono puoli tässä on se, että puutteellisten Japanin kielen taidon vuoksi en ole päässyt nauttimaan tarinasta täysin siemauksin, mutta eiköhän Touhou-yhteisö korjaa tuon puutteen piakkoin.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>