Esittelyssä: Touhou for busy person -pelisarja


Touhou for busy person / people on Kasuga Softin vuosina 2009-2014 julkaisema sarja visual novelleja, mitkä käytännössä mukailevat pelien juonta Embodiment of Scarlet Devilistä Mountain of Faithiin.

Tätä kirjoittaessa englannin kielinen käännös on tarjolla kaikkiin Phantasmagoria of Flower Viewiä edeltäviin peleihin.


Vaikka busy person -pelisarjan jokainen osa toimiikin itsenäisenä kokonaisuutena, on silti suositeltavaa suorittaa pelit järjestyksessä jotta tarinasta saisi kaiken irti: käytännössä jokainen peli jatkaa siitä mihin edellinen jäi (esim. ensimmäisen osan lopussa Koumakan tuhoutuu joten Remilia apureineen päätyy Reimun suureksi harmiksi punkkaamaan Hakurein temppeliin).


Juoneltaan pelisarjan voisi tiivistää näin:
Remilia on saanut tarpeekseen laskevasta suosiostaan sekä Gensokyon yltiörauhallisesta ilmapiiristä, joten hän päättää piristää asioita aiheuttamalla uuden ongelman… Hän haastaa Reimun ja Marisan ratkomaan uudelleen purppuraisen usvan alkuperän sekä palkkaa Aya Shameimarun välittämään sankarittarien seikkailut suurelle yleisölle.

Remilian juoni onnistuu niin hyvin, että muutkin Gensokyon suuret ja mahtavat päättävät järjestää toisinnon peliensä tapahtumista saadakseen lisänäkyvyyttä itselleen. Remilia lyöttäytyy Reimun ja Marisan seuraan pelastaakseen Gensokyon sitä uhkaavilta katastrofeilta.

Näihin ruutuihin törmää aika usein

Tarinallisesti pelit ovat lyhyitä ja nopea lukija kahlaa busy person -sarjan pelin läpi parissa tunnissa vaikka lukisikin jokaisen sivuhuomautuksen ja katsoisi kaikki huonot lopetukset mitä peleihin on kätketty (niitä on todella paljon – miltei jokainen väärä valinta kostautuu). Tähän tosin voi olla syynä se, että busy person -sarjassa pääpaino on huumorilla ja tarinan tarkoitus on vain kuljettaa pelaajaa vitsistä toiseen.

Pelisarjan huumorista tosin pitää antaa sellainen varoitus, että se keskittyy parodioimaan fanien eri Touhou hahmoille antamia luonteenpiirteitä nin hyvässä kuin pahassa; lisäksi pelit ovat hyvin tietoisia itsessään (esim. Aya ehdottaa riisuutumista katsojien mielenkiinnon ylläpitämiseksi mutta Reimu torppaa idean sillä pelit ovat tarkoitettu kaiken ikäisille).

Esimerkkejä pelisarjan päähahmojen luonteenpiirteistä:
- Reimu on köyhä (muttei Bomber Grape köyhä), laiska ja erittäin aggressiivinen…
- Marisa varastaa kaiken mikä irti lähtee ja suosii äärimmäistä voimankäyttöä ratkaisuna pienimpäänkin pulmaan.
- Meiling on luonteeltaan ehkä normaalein ellei lasketa pakonomaista tarvetta opettaa toisille outuja käytäntöjä (esim. seinien syömistä)
- Sakuya tykkää laukoa pikkutuhmuuksia ja opettaa sisäkköjä käyttäytymään arvokkaasti (”Jokaisen SDM:n sisäkön tulee päättää lauseensa sanoihin ~uu☆”)
- Patchouli on piilojuoppo, joka stressaannuttuaan päästelee suustaan ”Mukyuu” huutoja…
- Remilia on luonteeltaan herkkäuskoinen ja -hipiäinen… Remiliaa kalvaa tunne, ettei kukaan ota häntä vakavasti.

Reimu selvisi sittenkin…

Kaiken kaikkiaan Touhou for busy person -visual novellit ovat pilke silmäkulmassa tehty kertaus Touhou pelien monimutkaisista juonen käänteistä varustettuna persoonallisilla hahmoilla… Mikä parasta pelit ovat kokonaan ääninäytelty!

Suosittelen kokeilemaan pelisarjaa vaikka ei kyseisestä peligenrestä pitäisikään sillä hyvin harvoin näkee pelejä, jotka ovat alusta loppuun yhtä viihdyttäviä ja joista paistaa tekijöiden kiinnostus tekemistään kohtaaan.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>