Ensisilmäyksellä: Oracle of Forgotten Testament

Oracle of Forgotten Testament on Dragon Empororsin steamissä julkaisema episodipohjainen rooliseikkailupeli, missä Marisa kumppaneineen selvittelee Gensokyon moninaisia ongelmia… Näin aluksi selvitetään mihin Reimun gohei on kadonnut.

Taistelut ovat reaaliaikaisia eli vihollinen lyö kun ehtii vaikka olisit vasta päättämässä omaa toimintoasi.

Taistelut ovat pelissä toteutettu mielenkiintoisella tavalla: Koska kyseessä on aktiivitaistelu, jos jäät miettimään toimintojasi niin vastapuoli potkii joukkueesi kylkiasentoon… Tosin tasapainotuksen vuoksi statukset kuten ”paralyzis” kestävät pitkään antaen pelaajalle hieman armoa.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus taisteluissa on taikorttien käyttö: Jos käytät taikakortin niin sinulla on aikaraja, jonka sisällä tulee näpytellä ruudulla näkyvä näppäinsarja ja riippuen siitä kuinka hyvin onnistui tavoitteessa taikakortin vaikutus vaihtelee. Joissakin tapauksissa samanlainen rytmipeli on käytössä tavallisissakin hyökkäyksissä.

Uudistetun taistelumekaniikan lisäksi Oracle of Forgotten Testamentiin on lisätty esineiden luominen alkemialla sekä aarteiden metsästys Natzrinin avulla… Tosin tekijöiden mukaan Nazrinin erikoistaito jäänee vain tämän ensimmäisen episoden ihmeellisyydeksi..

Muuten kyseessä on RPG Makerilla tehty perusroolipeli, joka sijoittuu Gensokyoon.

Tällä hetkellä ainoa miinuspuoli pelissä on se, että ikkunatilassa peliruutu on todella pieni ja käyttäytyy oudosti… Esimerkiksi tätä tekstiä kirjoittaessani Oracle of Forgotten Testament oli hetken ikkunatilassa auki ja se kaappasi näppäimistö- ja hiirisyötteen vaikka pelin ikkuna ei ollut aktiivinen.

Tästä omituisuudesta suosittelen kokemuksieni perusteella Oracle of Forgotten Testamentia kaikille Touhou fanipelien ystäville.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>