Esittelyssä: Satori Komeiji’s Mental Education

Satori Komeiji’s Mental Education on TasoFron vuonna 2012 julkaisema puzzlepeli, missä Satori yrittää vapauttaa sisarensa ja lemmikkinsä Hijiri Byakurenin pauloista.

Satorista thriller-parodiat tulisi unohtaa…

Idea pelissä on yksinkertainen: Satorin tulee ohjastaa Koishi, myöhemmin myös Rin ja Utsuho, lahjapaketin luo käyttäen apunaan erilaisia esineitä kuten tienviittoja, kakkuja ja jousia. Pelin edetessä mukaan kuvaan astuu erilaisia vihollisia sekä esteitä kuiten tuhottavat seinät; lisäksi ajoitus alkaa merkitä tason läpäisemiseksi.

Yhteensä Satori Komeiji’s Mental Educationissa on 120 tasoa mutta päätarina muodostuu ensimmäisestä 100 tasosta. Touhou fanipeleille tyypillisenä piirteenä nämä tarinalliset 100 tasoa ovat kevyttä harjoittelua, jossa pelaaja pääsee totuttelemaan pelin mekaniikkoihin kun taas viimeiset 20 tasoa testaavat kaikkea pelaajan taidoista reaktiokykyyn.

Vaikka pelin puzzlejen vaikeustaso vaihteleekin helposta haastavaan niin mukana on myös ominaisuus, joka kasvattaa vaikeusastetta entisestään: pelin ohjaimet… Johtuen pelin isometrisesta rakenteesta Satori liikkuu tavalla, joka ainakin henkilökohtaisesti vaatii joka pelikerta totuttelua (esim. nuoli ylös liikuttaa Satoria oikealle ja nuoli alas vasemmalle). Valitettavasti näitä ohjaimia ei voi vaihtaa.

Ohjainskeeman omalaatuisuudesta huolimatta Satori Komeiji’s Mental Education on hauska pikku puzzlepeli, johon saa helpostetti upotettua aikaa… Pelkkä ajanvietipeli se ei ole sillä jokainen taso on pisteytetty käytetyn ajan ja liikemäärän mukaan joten kilpailuhenkisemmät pelaajat varmasti löytävät Satori Komeiji’s Mental Educationista itselleen haastetta.

Varoituksen sanana tosin täytyy myöntää pelin vaativan hermoja, joten heikkohermoisimmat älkää vaivautuko.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>