Satori Maiden 2018 – osa 5

Tämä voisi hyvin olla jatkoa edelliselle sillä jälleen kerran vuorossa oli hukkaan heitetty kuukausi: tällä kertaa kiitos kuuluu pienelle kirjain lyhenteelle GDPR… Niille, jotka ovat onnistuneet välttämään kyseisen käsitteen niin kyseessä on osa yleiseurooppalaista lainsäädäntöä, minkä tarkoitus on tarjota asiakkaalle paremmat työkalut hallita mitä asiakastietoja yritykset saavat kerätä ja tallentaa… Koska GDPR:n laiminlyönnista lankeavat sanktiot ovat kovat, itse kukin on saanut ahkeroida aiheen parissa pitkiä päiviä.

Tosin nythän tässä päästään lähelle tosielämän tilannetta, missä kaikki työ kasaantuu viimeisille kuukausille ja väki panikoi aikataulujen kanssa… Kyllä harrastaminen on kamalaa.


Täysin hukkaan tämä kuukausi ei mennyt sillä keksin oikeaakin aihetta tähän tilapäivitykseen: tilapäisresurssien (placeholderien) tärkeys.

Minulla on vuosien myötä kehittynyt erittäin huono tapa tehdä kaikki kerralla valmiiksi ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen. Pienissä projekteissa tällainen vesiputousmalli ei ole huono asia mutta jos tavoitellaan vähänkin kunnianhimoisempia asioita niin siitä on vain haittaa… Mitä pitempää sitä jumittuu yhden vaiheen loppuun saattamiseen, sitä todennäköisemmin koko projekti jää kesken uskon puutteesta (pitkästymisestä).

Käyttämällä tilapäisresursseja on mahdollista edetä kaikkien kehitykseen liittyvien vaiheiden kanssa koska jos jokin vaihe kyllästyttää niin seuraavaan voi tilapäisesti siirtyä… Tällä tavalla saa myös nopeammin näkyviä tuloksia aikaan, mikä puolestaan toimii motivaattorina jatkaa projektin parissa (ja jos on tehnyt sen virheen, että on jo mainostanut projektiaan niin ainakin pystyy näyttämään muillekin työnsä hedelmiä).

Ehkä pitäisi alkaa hyödyntää näitä neuvoja itsekin, että seuraavassa päivityksessä olisi oikeaakin sisältöä eikä vain valitusta tosielämästä. Katsotaan mitä silloin keksitään.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>