Kirjautuaksesi anna tunnus ja salasana.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - NaCl

Sivuja: [1]
1
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Nostalgiaa
« : Maaliskuu 25, 2016, 14:20:20 »
Tässä tuli eilen mieleen veljeni kanssa jotain mielenkiintoista: haluttiin kuunnella vähän musiikkia yhdessä huoneessani. Yleensä emme vietä aikaa tällä tapaa, sillä emme edes tiedä toistemme lempigenrejä. Joka tapauksessa, aloitamme jostain doujin-jazzista, mutta siirrymme nopeasti toisiin genreihin. Vähän musiikkia kuultuamme veljeni tekee ehdotuksen jonka olisin halunnut kuulla jo plajon aikaisemmin: hän pyytää erästä tiettyä kappaletta, jonka  kuulin viimeksi monta vuotta sitten: https://www.youtube.com/watch?v=CZU9GhQFaAg.

Maplestory oli MMO-peli, jonka Witzet omisti jotain 10 vuotta sitten. Pelin suosio räjähti Koreassa pian sen ilmestyttyä, ja oli ensimmäinen mörppi koskaan, jossa oli yli miljoona käyttäjää. Peli oli hidastempoinen ja rauhaisa; leveleiden saaminen oli hidasta. Mutta ihmiset olivat jatkuvasti avuliaita, sosiaalisia ja saattoivat aivan satunnaisesti ystävystyä keskenään. Ilmapiiri oli hyvä sosiaalisesti, mutta myös pelin oma ympäristö synnytti paljon tunteita. Kaikkialla oli jotain löydettävää, tutkittavaa (toisaalta jos meni SleepyWoodiin, saattoi kestää ikuisuus päästä sieltä pois). Pelin musiikki on kertakaikkiaan hurmaavaa: jazzahtavaa, kevyttä ja kaunista. Lisäksi musiikin analysoiminen on kivaa eikä pilaa kappaleita, sillä musiikki on sekä yksinkertaista että monipuolista.

Nyt tässä vaiheessa voisin alkaa selittämään julmetusti inside-juttuja kaikista asioista, joita kaikki nuubit (kuten minä) tekivät ennen vanhaan Maplestoryssa, vielä kun Nexon ei ollut muuttanut koko peliä grindi-juhlaksi, mutta menisin hieman ohi aiheesta. Langan tarkoituksena onkin vain yleinen fiilistely. Mitkä asiat ovat Sinulle lapsuudesta rakkaita? Onko Sinulla koskaan nostalgisia tunteita? Pitäisikö nykyäänkin olla pelejä kuten vanha Maplestory, jotka pystyvät tulevissakin sukupolvissa herättämään samanlaisia tunteita?

Odotan innolla teidän mielipiteiden lukemista!  ;)

2
Off-topic keskustelu / "Tämä on taidetta"
« : Tammikuu 22, 2016, 22:15:23 »
VASTUUVAPAUSLAUSEKE: Syvimmät pahoitteluni tämän langan luomisesta. Jos modit niin haluaa niin saa heittää tämän langan bittihelvettiin (jonne se muuten kuuluu). Tämä lanka saattaa sisältää loukkaavaa tai shokeeraavaa materiaalia ja niinpäinpois.

Katsoin juuri veljeni kanssa erään naurettavimmista (ja samaan aikaan ällöttävimmistä) videoista, joita olen koskaan nähnyt YouTubessa. Jätän linkin tähän: katsokaa omalla vastuullanne. Parhaan, eli tässä tapauksessa surkeimman, kokemuksen saatte katsomalla koko cringe-paskan.

Tahtoisin myös tässä samalla kysäistä muilta forkan jäseniltä mielipiteitä taiteesta yleensä. Se on aika vaikea käsite, ja olisi mukava vähän filosofoida ja keskustella esimerkiksi siitä, mitä taide on.

Pahoittelut vielä kerran jos kykenitte katsomaan videon.

3
Off-topic keskustelu / Hyvää uuttavuotta!
« : Tammikuu 01, 2016, 00:18:56 »
Ei paljoa muuta tässä. Tähän lankaan voi laittaa mahdollisia uudenvuodenlupauksia, yleisiä fiiliksiä, promillemittarin lukeman, etc.

Toivottavasti 2016 tuo mukanaan paljon iloa kaikille!

4
Off-topic keskustelu / Selkounet - Lucid Dreaming
« : Lokakuu 07, 2015, 16:24:16 »
Olen tässä lähiaikoina ollut hyvin kiinnostunut selkounista, ja yrittänyt jopa itse tulla hieman lähemmäs sellaisen saavuttamista (ilman hedelmää toistaiseksi). Kun luin tänään tätä PDF:ää selkounista (linkki: http://diyhpl.us/~bryan/papers2/dreaming/Lucidity%20Institute%20Research%20Papers.pdf), satuin huomaamaan parin kerran nimen Hearne. Nimi luonnollisesti kuulosti tutulta, ja googlattuani päädyin Wikipedia-sivulle Keith Hearnesta. Sivun mukaan hän oli ensimmäinen henkilö, joka alkoi tutkia selkounia tieteellisesti.

Mutta miksi otin tämän koko aiheen puheeksi täällä?

Syy on se, että Touhouhun liittyy unet ja psykologia yllättävän paljon. Jopa niin paljon, että pelkästään lukiessani unista löysin henkilön, joka on yhteydessä Touhouhun. On yleistietoa, että Maribel Hearne on yhteydessä Keith Hearneen!

Jos on halua keskustella selkounista (tai unista yleisesti), niin meillä on nytten yleinen lanka siihen. Ei tässä paljon muuta. Teki vain mieli kirjoittaa jotain kai.

5
Kensokyrön yleinen keskustelu / Uusia kilpailuja...???
« : Syyskuu 07, 2015, 17:45:11 »
Nyt kun toi Touhou 15 tuli näin vähän aikaa sitten, niin voisiku joku (Vee) alkaa tekemään uusia kilpailuja?

Ku viime kilpailu näyttäis olevan vuodelta 2012 tai jotain...

6
Off-topic keskustelu / Noloja sattumuksia - Avautumisen lanka
« : Elokuu 27, 2015, 00:18:25 »
The title says it all.

Tämä lanka on omistettu niille asioille, jotka on ollut tosi noloja. Nauraminen sallittu!  ;)


Taidanpa aloittaa:

Tossa tyyliin ykkos/kakkosluokalla olin tosi tyhmä lapsi (ja olen kyllä vieläkin). Kaksi kivuliaan noloa esimerkiä tulossa.
-Kun ekalla ussan tunnila kysyttiin, kuka on Jumalan poika, niin minä Disney-leffan nähneenä hihkaisen kovaa ja kuuluvasti: "Hercules!"...
-Samoin eräällä musantunnilla käsiteltiin jtn Venetsialaista säveltäjää. Minä sitten viittaan ja kysyn uteliaana että eikös Venetsiassa ole niitä kondomeja?

Varmaan turha sanoa että olin luokan pelle ja usein naurunalainen  :'(

7
Esittele itsesi / Olen uusi täällä. Hei vain kaikille!
« : Elokuu 23, 2015, 20:17:42 »
Tervepä terve! Olen NaCl, joka tarkoittaa natriumkloridia eli ruokasuolaa!

Tapasin ensimmäisessä tapahtumassa, jossa olen koskaan ollut — Animecon 2015:ssa — erään tämän foorumin jäsenen, joka oli pukeutunut Touhousta tutuksi Koakumaksi. Hänen mukanaan tapasin pari muuta hienoa Touhou cosplayta (ja hänen mukanaan matkanneen DOTA-hahmon). Vaihdoimme Steam-infoa, ja hän suositteli, että minun kannattaisi liittyä tänne muiden suomalaisten (ja kaikkien muiden tietysti!) Touhou-fanien luokse.

Noin kahden kuukauden makoilun ja ylioppilaskokeisiin opiskelun jälkeen olen viimeinkin raahannut peppuni tänne. Päättelin, että paras tapa tutustua muihin olisi ensin itsestään kertominen. En ainakaan toistaiseksi aio olla kovinkaan aktiivinen foorumilla, mutta saatan tarkistaa mestat aina kerran päivässä.

Toivon että pääsen tutustumaan moniin ihmisiin täällä!   ;D

Sivuja: [1]