Todellisuus > Off-topic keskustelu

Tytöt tykkää tytöistä

(1/6) > >>

Hieda no Mukyuu:
Katselin pitkästä aikaa pari Simoun-AMV:tä*, enemmän kyllä ihaillakseni upeasti suunniteltuja lentolaitteita kuin saadakseni hyvän yuri-kokemuksen. Sen jälkeen päätin, että Töhö-foorumi kaipaa viimeinkin keskustelua japanilaisesta tyttörakkausviihteestä.

Mitä alan sanastoon tulee, niin Erica Friedmanin jalanjäljissä olen yleensä puhunut vain yurista (tarkoitinpa sitten romanttista komediaa, riipaisevaa rakkaustarinaa, pikkutuhmuuksia tai peittelemätöntä lesbopornoa). Jos toiset suosivat girls lovea, GL:ää tai jopa shōjo-aita, niin kyllä ne varmasti suomenkielisessä tekstissä alan harrastajien kesken ymmärretään.

Eda Akin Fanbook-sarja, »Girl Friends», »Maria-sama ga miteru», »Kannazuki no miko» vai »Maka-maka»? Miksi?

Kuka tietää, mikä on yaoi pit? Jos luet GL:ää, luetko myös BL:ää vai kieltäydytkö jälkimmäisestä tiukasti? Miksi GL on parempaa kuin BL?

Muitten muassa Tōhō-faniguru Tetsamaru on puhunut siitä, että monet fanit suorastaan vihaavat heteroparituksia. Kuuluvatko Tōhōn fanittaminen ja yuri erottamattomasti yhteen?


___

*Pe 2.2.2018: Merkitsen tämän nyt muistiin, kun tieto on vielä saatavilla. Sittemmin kuollut linkki johti Deathmountainin Youtubessa 15:ntenä kesäkuuta 2006 julkaisemaan Simoun-AMV:hen »Kisses». Musiikkiraitana oli nähtävästi ».hack//Sign» -kappale »Kiss». Yritin jäljittää itse videota tänään muualta maailmanverkon syövereistä, mutta pahoin pelkään, ettei tekijä koskaan julkaissut sitä missään muualla. Youtube ilmoittaa: »This video contains content from Victor Entertainment, Inc. and Bandai_Visual, one or more of whom have blocked it on copyright grounds. Sorry about that.»

Evoluni:
Nyt on tämäkin foorumi onnistunut jossakin (ei sillä etteikö se muutenkin onnistuisi, mutta..!)

Girl Friends ja Maria-sama ga miteru o/ Jälkimmäinen oli muuten ensimmäinen katsomani anime, missä oli edes jotakin tyttörakkauteen suuntaavaa!

Voisin todeta, että hyviä tyttörakkaus sarjoja on todella vähän, ja harva niistäkään on mitään tajuntaa räjäyttävää. Parhaat parit tulevat yleensä ihan muista sarjoista (MadoHomu, KyoSaya, YamaKoya, Yumikuri yms.) Girl Friends ja Kashimashi ovat kuitenkin ne parhaat, jos jotkut pitää valita.
BL en katso/lue, mutta en myöskään kammoksu tai kierrä kaukaa. Ei vain ole tullut tutustuttua jotakin Loveless tai No.6 kummempiin : D No.6 on kyllä yksi suosikki mangoistani, mutta mutta... tytyrakkaus voittaa koska tytyt :1 Saisivat vain alkaa väsäämään myös juonellisesti heinoja ja tajuntaa räjäyttäviä sarjoja hehe.

Ja touhou.. Hetissä ei ole mitään vikaa, mutta on touhoun yksi plussa laaja valikoima hahmoja, joita voi paritella toisilleen :3 Upsis. Mutta eii, ei ole pakko parittaa. Jotkut vain on tälläisiä kuten minä, ja puolet hahmoista on ihan pakko saattaa toisen hahmon kanssa kimppaan.

Öäöää halusin vain sanoa että hieno aihe on tämä. Onnea ja menestystä! Yurifanit tuntuvat harvinaiselle vähemmistölle. Varsinkin jos näkee muunkin kuin sen pelkän hentai-osuuden :1

Vee:
Kaksiulotteiset tytöt punastelemassa toisilleen onnistuvat jostain syystä sulattamaan hyisen sydämeni lähes kokonaan, eikä mikään muu tunnu minua viihdyttävä kuin rakkaustarinat lesboista. Samastunkin suuresti ankanpoikiin kaikkien hyvin tuntemassa muinaisessa aku-muokkauksessa. Tai ainakin, kun innostun puhumaan tyttörakkaudesta ystävilleni, joita tämä ei voisi vähempää kiinnostaa. Mistä pakkomielteeni sitten johtuu, sitä en tiedä, mutta SciSanin muinoin ehdottama ratkaisu vaikuttaa mielestäni varsin mahdolliselta.

Yuria on tullut luettua aika paljon, lähinnä tosin ihan siveellistä sellaista. Kaikki Hiedan (Mukyuun?) mainitsemat sarjat ovat kukin omalla sarallaan merkittäviä ja tunnettuja teoksia, mutta voisin itse tuoda esiin Sugano Manamin »Miss Sunflower» nimisen teoksen, josta ainakin itse tykkään kovin suuresti. Minähän tosin tykkään melkein mistä tahansa, kunhan vain kaksi tyttöä katsoo toisiaan kaihoisin silmin, joten suosituksiani ei ehkä kannata ottaa kovin totisesti. Ellei sitten huomaa samoja oireita kohdallaan.

Myös useat lyheämmät, antologioissa (kuten vaikkapa Yuri Hime) ilmestyneet yksittäiset tarinat ovat varsin mukavaa luettavaa.

Täysin yuriin keskittynyttä animea on varsin vähän, niin hentain kuin ihan kaikenikäisillekin tarkoitetun materiaalin seassa, mutta rivien välistä luettavaa materiaalia on nykyisin sarjoissa aika paljon.


Simoun on muuten yksi suosikkisarjoistani. Ei välttämättä yksinään yurin takia, vaan kokonaisuuden ylipäätänsä.

Mia:
Eli siis vain päätit että tällaista keskustelua kaivataan? Selvä.


--- Lainaus käyttäjältä: Vee - Elokuu 31, 2014, 17:17:43 ---Kaksiulotteiset tytöt punastelemassa toisilleen onnistuvat jostain syystä sulattamaan hyisen sydämeni lähes kokonaan

--- Lainaus päättyy ---
Yurilla on minuun lähestulkoon sama vaikutus (tosin olevani hyvin avosydäminen).

En kuitenkaan kuluta kovin paljon varsinaisia yuri-sarjoja ja lähinnä paritan Touhoun hamhoja mutta olen siitä kyllä yhtä innoissani kuin Evoluni. Pidän toki myös toisten sarjojen hahmojen parittamisesta, esimerkiksi Madoka Magica, Vocaloid-aiheiset hahmot, Saki, Strike Witches sekä ehkä myös Hidamari Sketch, Senran Kagura ja Umineko.

Animeconista sain vähän fiiliksiä sellaiseen sarjaan kuin Strawberry Panic ja ehkä tutustunkin siihen tarkemmin lähiaikoina. Maria-sama ga miterusta olen kuullut sen verran monta kertaa että jo sen perusteella voisin tutustua siihen tarkemmin.


--- Lainaus käyttäjältä: Hieda no Mukyuu - Elokuu 30, 2014, 22:46:42 ---Kuuluvatko Tōhōn fanittaminen ja yuri erottamattomasti yhteen?

--- Lainaus päättyy ---
Mä olen ainakin tätä mieltä. Ärsyttääkin nähdä että olen tässä asiassa osa vähemmistöä, ainakin jos katsoo doujinshi-tuotoksia vaikka kyseessä tuskin on täysin satunnainen otanta.

Heteroparituksia harrastan vain harvassa, esimerkkeinä ehkä Zero no Tsukaima ja Rozen Maiden.

BL:stä tai yaoista en ole oikeastaan kiinnostunut mutta en ole mitään sitä vastaan. Siskoni harrasti jossakin vaiheessa Lovelessiä.

Voisin ehkä vielä mainita että rakkauteni tyttörakkautta kohtaan ei ole rajoitettu 2D- tai mielkuvitushahmoihin. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä. Huomasin sen ensi kertaa vasta lukiossa mutta silloin en edes tiedostanut asiaa samalla tavalla.

Hieda no Mukyuu:

--- Lainaus käyttäjältä: Evoluni - Syyskuu 04, 2014, 16:10:27 ---Söpö Prinssi ; D
--- Lainaus päättyy ---

Watashi no ōji-sama, anyone?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta