Todellisuus > Moderni audiovisuaalinen kulttuuri

Elektroniikkalanka.

(1/10) > >>

J_onn_e:
Keskustelua ja kuvia vanhasta ja elektroniikasta.
Stereot, konsolit, vhs nauhurit, tietokoneet, kaikki käy.
Tiedän että muillakin on varmasti kiinnostusta kyseiseen aiheeseen. Jos ei niin lanka kuolee luultavasti ennätysnopeasti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oman pöytäkoneen sisustat Spoiler (click to show/hide)AMD Fx-4100 8Gb ddr3ram Gigabyte Gtx-660Ramia pitäisi olla 12Gb mutta jostain syystä kokoonpano ei toimi kunnolla enkä ole jaksanut testata että mikä kampa on sökönä Ollut omaan käyttöön ihan riittävän tehokas kun vaihdoin kesällä näyttiksen nykyiseen.
Vhs kasettien ostaminen on nyjyään halpaa kun kukaan muu ei niitä tunnu haluavan niin ei tule siinä suunnassa rahaongelmaa, korkeintaan euroa on maksanut kirppareilla videot, Terminatorin sain Juhozkin entiseltä työpaikalta jopa ilmaiseksi. Itseä ei toimimattomuuskaan haittaa niin paljoa kun kaikki on joka tapauksessa saatavilla helposti hd:na, on muuten vaan mukava omistaa alkuperäiset suomijulkaisut tai esim. Akiran tapauksessa ainoa suomijulkaisu.
Ehkä erikoisin kasettilöytö on tällähetkellä ollut joko anttilan hintatarralla varustettu kalajoen esson vuokra-die hard 2, tai japaniksi tekstitetty star wars ep1.
Muusta retrokamasta mitä nyt kotona pyörii erikoisin on ehdottomasti suomalainen C64 puhesyntetisaattori Spoiler (click to show/hide)Ei mitään hajua toimiiko se kun ei kotona kyseistä tietokonetta satu olemaan, mutta päällisin puolin ihan hyväkuntoisen oloinen vehje. Jostain syystä kaapissa on myös pari peliä sega sc-1000 konsolille vaikken koskaan ole kyseistä vehjettä nähnytkään.
Pitäisi mummolasta vielä hakea yksi vanha c-kasettinauhuri ja vanhempien kotoa vanhat stereot.

Roppari:
Jostain kun sais jonkun vanhemman tietokoneen Windows XP:llä niin pääsis pelaamaan Max Paynia, Rainbow Six: Raven Shieldiä ja muita vanhoja kunnon pelejä kunnolla. Nykyisellä rakkineella ainakin pitää kolmas maailmansota voittaa että saa edes kaikki äänet kuulumaan, jos vielä silloinkaan.

anounyym1:
Tekniikan hoardaus on kivaa, joten postaan kuvan vierashuoneesta.


--- Lainaus käyttäjältä: Roppari - Tammikuu 20, 2015, 16:50:37 ---Jostain kun sais jonkun vanhemman tietokoneen Windows XP:llä niin pääsis pelaamaan Max Paynia, Rainbow Six: Raven Shieldiä ja muita vanhoja kunnon pelejä kunnolla. Nykyisellä rakkineella ainakin pitää kolmas maailmansota voittaa että saa edes kaikki äänet kuulumaan, jos vielä silloinkaan.

--- Lainaus päättyy ---
Tuossa olisi yksi Pentium 4 ajan kone, jos haluat tulla hakemaan.

Roppari:

--- Lainaus käyttäjältä: anounyym1 - Tammikuu 20, 2015, 16:56:58 ---Tuossa olisi yksi Pentium 4 ajan kone, jos haluat tulla hakemaan.

--- Lainaus päättyy ---
Hmm, pistetääs muistiin!

Ps. Komee vierashuone.

J_onn_e:

--- Lainaus käyttäjältä: anounyym1 - Tammikuu 20, 2015, 16:56:58 ---Tekniikan hoardaus on kivaa, joten postaan kuvan vierashuoneesta.


--- Lainaus päättyy ---
Aika nice huone. Onko koneet ihan vakioita vai onko jotaan modeja aikojen takaa?

Saatana kun saapu patterikotelo tänään, mutta kun kokeilin minivahvaria 9v muuntajalla niin ei tehny muuta kun kuumeni, vaikka valmistaja lupasi laajempaa käyttöjännitehaitaria.
Nyt ei voi mitään muuta kuin yrittää repiä jostain kolme volttia lisää että saa laitteesta kannettavan. Hyvä puoli on se että kaapissa on kolvi niin pitäisi vaan jostain ostaa/kannibalisoida 2xAA patterkotelo ja liittää sarjaan tuon 6XAA kotelon kanssa. Vitusti liikaa pattereita, mutta onneksi on myös sopiva irrallinen urosliitin niin ei tarvitse menettää verkkovirtamahdollisuutta.

E:Tuli mummolassa käytyä napattua vintiltä mukaan tämä:Spoiler (click to show/hide) mikrofoni oli jo omasta takaa joskus hyötikseltä dyykattu, mutta halusin itselleni nauhurin juuri sopivan tyylin vuoksi. Tarkoituksena olisi ehtiessä avata ja putsata kyseinen nauhuri, sillä se on ollut vuosikausia kylmällä vintillä. Volyymiä ei kehtaa lisätä yli 75% mystisen ulvonnan takia, varmaan putsauksella korjaantuu sekin. Myös etupaneelin alumiinilista vaatii alleen uutta liimaa, lähti reunasta repsottamaan. Nyt enään etsinnässä tyyliin sopivat retrokuulokkeet.

E2:Sisälle kurkittu ja kaikki näytti yllättävän hyväkuntoiselta, jopa kasettipesän kasetinajohihna näytti lähes uudelta.. Sisuksissä odotin olevan enemmänkin pölyä, mutta laite on ilmeisesti niin hyvin suljettu ettei siellä juuri mitään ollut. Myöskään pattereita ei ole ilmeisesti koskaan käytetty kotelon kunnosta päätellen. Jumittavan kelausnapin sain jotenkin tuurilla korjattua, mutta rec. ei toimi vieläkään, jääköön se toiseen kertaan.

E3:Varsinainen vika ilmeni laitteessa kun yhden käyttökerran jälkeen play ei kelannut enää kasettia tyhjälle puolelle. Vikaa selvittäessä tuli purettua konetta vähän syvemmälle ja kun en vieläkään mitään löytynyt niin sorruin taas ravisteluun. Kuinkas ollakkaan jostainhan sitten tipahti pieni kumipyörilä joka oli mennyt poikki. Tämän kumipyörylän funktio oli siis toimia kitkapintana ja yhdistää kelapyörä hihnapyörän akseliin. Sitä liimaamalla kokeiltuani totesin että "ei vittu toimi" ja lähdin etsimään korvaajaa. No eihän tästä talosta mitään sopivaa löytynyt joten joudun jättämään projektin jäihin kunnes löydän kasettisoittimen kannibalisoitavaksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta