Todellisuus > Off-topic keskustelu

Teelanka

(1/3) > >>

bitofhope:
Tee (kiin. 茶, chá) on teepensaan (Camellia sinensis) lehdistä uuttamalla valmistettava juoma. Teeviljelmillä viljellään käytännössä kahta teepensaan muunnosta: joko kiinanteetä (Camellia sinensis var. sinensis) tai assaminteetä (Camellia sinensis var. assamica). Näistä muunnoksista on monia alueellisia teepensaskantoja tai kantojen hybridimuotoja.

Nyt on vieressäni höyryävä kupillinen assamia, joten aloitetaanpas pitkään odotettu teelanka.

Kätevyyden vuoksi hyväksyttäköön keskusteluun mukaan myös muut haudukkeet eli haudutteet eli tisanet. Jos on sydämellä jotain rooibokseen, yerba mateen, kamomillaan, piparminttu- tai ginsenghaudutteisiin, mikä ettei vaikka kahviinkin liittyen, voi siitä tässä langassa kai myöskin jutella.

Teen jakeluformaatti on myös vapaa. Tarkoitus älköön olko syrjiä niin Liptonin keltaleimapusseja kuin chadō-rituaalein valmistettua matchaa,  masala chaita, tai gongfu-haudutettuja tiiliskivimuodoisia pu'er-kakkujakaan.

Tänään kävin aamupäivällä Roberts Coffeessa hörppäämässä aamuvirkeät. Tilasin Taiwan-mallista Oolong-teetä, mutta taisin unohtaa pussin kuppiini liian kauaksi syventyessäni kontekstivapaiden kielioppien alkeisiin, sillä lopullinen juoma oli kelvottoman kitkerää ja tummaa. Ei oma suosikkini sillä kertaa. Tämä spesifioimaton Assamtee on parempaa, mutta kotona pitänee laittaa jotain omasta kokoelmasta vähän kevyempään tyyliin. Vihreä kiinalaistyylinen kelpaisi jo pikkuhiljaa.

Mitä teillä on kupissanne?

Hieda no Mukyuu:
Kiitän!


--- Lainaus käyttäjältä: bitofhope - Syyskuu 28, 2016, 16:52:52 ---Kätevyyden vuoksi hyväksyttäköön keskusteluun mukaan myös muut haudukkeet eli haudutteet eli tisanet. Jos on sydämellä jotain rooibokseen, yerba mateen, kamomillaan, piparminttu- tai ginsenghaudutteisiin, mikä ettei vaikka kahviinkin liittyen, voi siitä tässä langassa kai myöskin jutella.

--- Lainaus päättyy ---

Suomalaisen kulttuurin ylettömän kahvipainotteisuuden huomioon ottaen lisäisin tähän, että jos joku haluaa puhua vain ja ainoastaan kahvista, velvoitetaan hänet täten aloittamaan kertomalla vähintään yksi tee- tai yrttiteekokemus elontaipalensa varrelta, olkoon se kuinka tylsä tai ankea hyvänsä. Pystyn sanomaan tämän lähes puolueettomana tarkkailijana, koska itse juon maitokaakaota mieluummin kuin mitään yllä mainituista.

Jatkakaa!

bitofhope:

--- Lainaus käyttäjältä: Hieda no Mukyuu - Syyskuu 28, 2016, 22:01:45 ---Suomalaisen kulttuurin ylettömän kahvipainotteisuuden huomioon ottaen lisäisin tähän, että jos joku haluaa puhua vain ja ainoastaan kahvista, velvoitetaan hänet täten aloittamaan kertomalla vähintään yksi tee- tai yrttiteekokemus elontaipalensa varrelta, olkoon se kuinka tylsä tai ankea hyvänsä.

--- Lainaus päättyy ---

Joo ihan hyvä lisäys. Tehkää kahville oma lankansa ellei asia liity samalla muihinkin kuumiin uutejuomiin.

Nyt gaiwanissa olevaa tuotetta pussin kyljessä oleva tarra haukkuu nimellä Wu Lu Shan. Aika hyvä kiinalainen vihreä.

Prepper Neko:

--- Lainaus käyttäjältä: bitofhope - Syyskuu 28, 2016, 16:52:52 ---Mitä teillä on kupissanne?

--- Lainaus päättyy ---
Vihreä tee - Jasmine Chung Hao.
Hyvänmakuista vihreää teetä, jossa on mukava jasmiinin aromi.
Samoja teelehtiä on tullut haudutettua parisen kertaa.

NaCl:
Itselle menee parhaiten maustetut mustat teet sokerin ja hunajan kera. Lemppari on eittämättä vaniljatee!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta