Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hieda no Mukyuu

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 64
106
[Korvaan alkuperäisen viestin uudella, laajennetulla, nostaen säikeen.]

\(・ω・\)SONS OF (/・ω・)/BITCHES!

Summoning more Tööhöö sons of bitches.

Orchestral sons of bitches!



Jollain pervolla tavalla kuulostaa vähän afrobeatilta.

Vihjeesi ei johdattanut minua etsimälleni keitaalle, mutta sen ansiosta tulin kerrankin kuunnelleeksi Fela Kutia, josta minun olisi jo ennestään pitänyt tietää enemmän. Kiitos siitä.

Fela Kuti: No Agreement

107
Moderni audiovisuaalinen kulttuuri / Vs: Sarjakuvalanka
« : Marraskuu 19, 2017, 23:53:39 »
Lainaus
12-vuotiaana [Jussi Waltameri] piirsi länkkärisarjakuvan nimeltä Villi peto. Veli luki sarjakuvan ja teki vastineeksi sanomalehden, jossa oli vain kulttuurisivu. Sivulle hän kirjoitti sarjakuvaa lyttäävän arvion.

Omaperäinen veto veljeltä. Laskelmani mukaan tuo tapahtui noin vuonna 1973. Siihen aikaan oli minun tietojeni mukaan kyllä peräti harvinaista, että sanomalehtien kulttuuripalstatilaa olisi hukattu sarjakuville. Arjen näkökulmasta sarjakuvat (ehkä muutamia hyvin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta) laskettiin nimittäin kevyeksi viihteeksi, joka ei kuulunut varsinaiseen »kulttuuriin». Nykyäänhän huomattavaa osaa sarjakuvista käsitellään suorastaan korkeakulttuurina ja kuvalautojen meemuiluillakin taitaa olla paremmat mahdollisuudet saada kulttuuritoimittajain huomiota kuin Tex Willerillä niin sanottuun vanhaan hyvään aikaan oli.

Mahtoiko kyseessä olla taiteilijan iso- vai pikkuveli?



Lukekaapa tästä aikanne kuluksi »Seitsemännen vieraan» ylen kehuva arvostelu. Luin sarjakuvakirjan muistaakseni tämän vuoden alkupuolella tai ehkä jo viime vuonna. Se oli varsin hyvä teos, ja arvostelun kehut pitävät enimmäkseen paikkansa, vaikka mielestäni sekaan olisi sopinut myös pari rakentavan kielteistä huomiota.

LISÄYS: Tässä toisenkin kirjoittajan kehut. Lisään linkin, jotta pääsette kiinni myös »Seitsemännen vieraan» visuaaliseen puoleen.

108
Esittele itsesi / Vs: Hyvää päivää
« : Lokakuu 13, 2017, 23:36:23 »
Ya ya ya Pico Jamboo ya ya ye!



Meiling × Sakuya

vai

Remilia × Sakuya?

109
Off-topic keskustelu / Vs: IRC/Discord lainaukset
« : Lokakuu 13, 2017, 23:34:11 »
Tfffh... Pitäisikö näillekin harkita omaa moottoripolkupyörälankaa?

110
No nyt löytyi uskomattoman odottamattomalla tavalla loistavaa Tōhō-musiikkia. Tämä on kaksoisviestittämisen paikka.

Crossgear: 童祭 ~あの日の夏祭り~ (omakustannelevyltä »Eternal Desire», 2011)

111
Omat teokset / Vs: Uutta musiikkia? Ei kai nyt sentään
« : Lokakuu 07, 2017, 21:01:10 »
Paraikaa kuuntelen raitaa paneutuen. Oletko varma, että haluat yksityiskohtiin meneviä huomioita henkilöltä, jonka oma musiikintekotaito rajoittuu lähinnä Fruityloopsin alkeisiin?

Jk. Onpas turri avatar!

112
Oheinen video sisältää epilepsiaa, irtopäitä, syöpää, noitatohtoreita, WTF:ää yms. R-18 tavaraa. [Lainausta muokattu kevyesti.]

Minun piti jakaa tämä vanhoista kirjanmerkeistäni, mutta sehän olikin jo foorumilla.

Nyt olisin erittäin kiinnostunut tietämään, moniko täällä tuntee tuon videon alkuperäisen version, joka siis ei liity Tōhōseen.



Lily Kulage: (第15回MMD杯本選) Tōhō – Sumireko Usami awakens the Power of Darkness (Tōhō × Kingdom Hearts 2 FM)

113
Off-topic keskustelu / Vs: Tytöt tykkää tytöistä
« : Syyskuu 18, 2017, 18:18:36 »
Yuiyuimoe: Mami Tomoe ja Kyōko Sakura välipalalla. Satunnainen löytö.



La 14.4. 2018: Lacus Clyne ja Meer Campbell teeveesarjasta »Gundam Seed». Satunnainen löytö.

114
Palautelaatikko / Vs: Parannusboksi
« : Syyskuu 13, 2017, 22:39:36 »
Kamit huomio, olisikos taas (vuoden)aika vaihtaa oletusteemaa?

115
Yli satavuotiaan noidan kohdalla terveysriskit eivät kuitenkaan ole merkittäviä.

116
Tämän illan uutisten mukaan »kotona valmistettavat limat» ovat lasten uusi muotiharrastus.

117
Huh huh. Täällä on tehty suomitöhöhistoriaa. Erityisesti Larren arvostelu ansaitsisi päästä myös blogin puolelle, ja jos minulta kysytään, niin mainiosti myös johonkin pelialan painettuun, kaupalliseen julkaisuun. Veen katsaus taas olisi kiinnostavaa kääntää ulkomaankielille, koska moni vanha Tōhō-fani saattaisi mielellään lukea, mitä yleisluontoisia näkemyksiä vuosien takaa tutulla suurmiehellä on lausuttavinaan.

Saapa nähdä, milloin minulla on tarpeeksi puhtia ja aatteen paloa. Tänään tyydyn pitämään pienen historiallisen luennon.

Ja arvosanoihin liittyen, jos ihan suoraan sanon, ne vaikuttavat vähän hatusta vedetyiltä, koska yksikään Windows-peli ei mene alle 8:n, lukuunottamatta mielestäni epäoikeutettua MoF:n arvosanaa. En tiedä menetkö kouluarvosana-periaatteella jossa 7 ja alaspäin on "huono" arvosana, mutta kyllä niitä pelejä saa tiukemminkin arvostella.

Lieneekö meikäläisten kouluarvosanojen historia täällä kaikille tuttu? Minä olen saanut siitä kuulla pari jännää seikkaa niiltä sukupolvilta, jotka ovat vielä käyneet kansakoulua ja mahdollisesti oppikoulua.


119
Jos puolestaan keskitytään aloittelijan kannalta siihen tärkeimpään eli pääpelitilaan niin IN on aloittelijaystävällisempi koska Eirin ja Kaguya viimeisinä vastuksina ovat mielestäni paljon helpompia kuin pelisarjan muiden osien loppubossit; IN on myös helpompi kuin – –

Mahtava luettelo. Sen pätevyydestä en pysty sanomaan mitään, mutta vastaavanlaisia laajoja ja kuitenkin tiiviitä pelienvälisiä vertailuja kannattaisi muittenkin koota. Eihän tuo edes ole paljon työläämpää kuin kaikkien Tōhō-hahmojen vertaaminen toisiinsa.

Olen kuitenkin itse vakaasti sitä mieltä, että kaikki paitsi negatiivinen arvostelu on turhaa, koska vain se auttaa kehittymään.

Minä en ole samaa mieltä, ainakaan ahtaasti tulkiten.

»Ihana!» ja »Tosi hyvä!» ovat minunkin mielestäni lähes turhia arvosteluja. Kovin kokemattomalle tekijälle ne voivat antaa lisää itseluottamusta ja tekemisen intoa, mutta siihen se sitten jääkin. Itse en niistä saa enempää kuin lauseesta »Jaksoin lukea loppuun – kiitos.»

Sen sijaan myönteiseen painottavissa arvosteluissa voi kertoa, millaisia ajatuksia ja tunteita työ on herättänyt; pyytää lisää tiettyjä työn osa-alueita, joista on pitänyt; ja kehottaa panostamaan lisää sellaisiin osa-alueisiin, joista tulee hyvä mieli jo nyt.

Itse en näitä arvostelutyyppejä pidä kielteisinä, mutta ne kyllä ohjaavat tai yllyttävät tekijää saavuttamaan enemmän ja paremmin. Erityisesti niitä kannattaa suosia pyrkiessään rohkaisemaan sivutoimista harrastelijaa, jolle kertakaikkinen luopuminen koko hommasta, siirtyminen tuottajasta takaisin kuluttajaksi ja ajan säästäminen johonkin muuhun käyttöön on vakavasti otettava vaihtoehto.

Mitä kokeneempi tekijä on kysymyksessä, sitä enemmän hyötyä on suoranaisesta kielteisestä arvostelusta. Silti on muistettava, että joillakuilla todella hyvilläkin taiteilijoilla on valitettavan herkkä hipiä. Esimerkiksi suosikkirunoilijani P. Mustapää ahdistui vuonna 1927 saamistaan osittain (!!) kielteisistä arvosteluista niin, että keskittyi vuosikausiksi muihin asioihin ja julkaisi seuraavan runokokoelmansa vasta vuonna 1945 (sodallakin lienee ollut osuutta asiaan).

Mielestäni hyvä arvostelija myös pyrkii pitämään erillään sen, minkälaista sisältöä hän työltä kaipaisi (eli puhtaammin makuasiat), ja sen, minkälaisia teknisiä puutteita hän työn toteutuksessa havaitsee (eli laadun arvioinnin). Molempiin on sinänsä hyvä ottaa kantaa! Tähän erotteluun eivät kyllä monet ammattilaisetkaan pysty tai halua pystyä. Heillä on liian vahvoja näkemyksiä siitä, mitkä muodot ja sisällöt ovat »vanhentuneita», »sopimattomia» tai muuten aatteellisesti vääriä.

Sinänsä on huvittavaa keskustella aiheesta kahdella tasolla yhtä aikaa – puhummehan juuri nyt arvostelujen arvostelemisesta, vaikka näkemykseni koskeekin arvostelemista yleensä.

120
Kun saavuin tänään foorumille käväisemään, oli täällä useita uusia viestejä, tosin vain kahdessa eri säikeessä. Kirjoittajia oli enemmän kuin kaksi. Joka ainoa uusi viesti käsitteli Tōhōta. Joka ainoa uusi viesti käsitteli 東方 Project -pelejä.

Jos imaginääriluvun jakaminen nollalla on mahdollista, mitä saadaan lopputulokseksi? Ristiinpukeutuvia kolmiulotteisia Kancolle-fanipalvelumeemumusiikkivideoita?

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 64