Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - bitofhope

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Kensokyrön yleinen keskustelu / Vs: Töhöbiisejä
« : Heinäkuu 07, 2023, 11:20:21 »
Välillä on aina kiva palata ZUN:in originaaleihin. Varsinkin Hifuu-albumeilta löytyy näitä vähemmän tunnettuja helmiä

2
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Kesäkuu 14, 2023, 19:15:24 »
Olisinpa vuoristossa. Kotona paahtuu aivot.

3
Esittele itsesi / Vs: Hyvää päivää
« : Helmikuu 21, 2023, 00:35:16 »
Heippa vaan! Kiva että tännekin eksyy vielä uusia naamoja.

暁Records:n musiikkivideoita voin ainakin suositella jos et vielä ole niihin törmännyt.

4
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Tammikuu 17, 2023, 19:36:29 »
Ite en ees muistanut ryypätä ku oli liian kiire pomppia kors k:n ja Ryu☆:n tahtiin

Aa nii, tää kyl selittää omankin sunnuntain verrattaisen krapulattomuuden.

5
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Tammikuu 03, 2023, 12:46:19 »
Flunssa parani kivasti totia hörppimällä. Joululahjaksi saamani Famous Grouse meni heti hyvään käyttöön :)

6
Off-topic keskustelu / Vs: Pakollinen joululanka
« : Joulukuu 26, 2022, 20:04:50 »
Jk. Bitofhopelle: Jos tähän säikeeseen eksyt, tuo edes sinä pukinkontissasi jotain Tōhō-aiheista. (On tämä nyt sentään niin kamalaa muuten.)

Tässä! Eikun oho, ei ollutkaan Tōhō

Hyvää tapaninpäivää! Tänään muistamme pyhän Stefanoksen kivittämistä. Sen kunniaksi Stoner metallia.

7
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Joulukuu 21, 2022, 23:39:11 »
Tein orgeat-siirappia. Menee äidille joululahjaksi cocktail-tarvikkeiden mukana.

8
Alteisen MK.VI

Toi on muuten ärsyttävä kuspää juna


Tää oli vissiin mun tän vuoden kuunnelluin biisi

Katsoin videon että millainen tämä on. Ei kiskoja. Telaketjut. Feikkijuna 1/5. Varmaan jopa yksityisajoneuvo.

9
Säännöt ja ilmoitusasiat / Vs: Foorumi muuttanut uuteen kotiin
« : Joulukuu 19, 2022, 07:56:08 »
Zertap on viisaudessaan päättänyt myös antaa minulle sudo-oikeudet palvaimeen, joten minullekin voi huudella jos tarttee tunkata koneita käyntiin.

Noita teidän sivuhuomautuksianne on ärsyttävää lukea noin pikkuruisilla fonteilla, joten kompensoidaas vähän. 200. postaus wuhuu!

10
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Joulukuu 16, 2022, 07:01:22 »
Esimerkiksi sukulaissanoja voi olla vain kahdessa keskenään sukua olevassa kielessä; esittämäsi kielenainekset ovat sekä suomessa että japanissa lainasanoja, vaikka epäilemättä niillä onkin yhteinen alkuperä, mainitsemasi *. (Tähden eli asteriskin käyttö tässä on tärkeää. Sen avulla osoitamme, että sana ei esiinny missään sellaisessa kielessä, jota voisimme suoraan havainnoida edes säilyneitten tekstien perusteella, vaan pelkästään meillä on syytä olettaa, että se esiintyi kantalybicassa.)

Ah, eli se onkin wanderwort!

Lainaus
Suositelkaa minulle hyviä suklaa- tai kaakaoliköörejä, joita saa Alkon kautta tai hyvin varustetuista juottoloista. Esimerkiksi minttusuklaasekoitukset eivät kiinnosta, vaan maun pitäisi olla sekoitus suklaata, viinaa ja sokeria.

Täytyy kyllä todeta etten muista koskaan kunnolliseen tällaiseen törmänneeni. Melkein suosittelisin tähän tee-se-itse-taktiikkaa, jossa Valio Play maitokaakaojuomaan lorautetaan vodkaa votkaa antygrypiinaa ja omskakasta.

11
Off-topic keskustelu / Vs: Alkoholilanka
« : Joulukuu 15, 2022, 15:34:52 »
Eikä toi ees vaadi känniä ollakseen hyvä oikein tehtynä, vaan on enemmänkin taattu darrantasaaja.
Mikonne täällä vain pyörittelee päätään, kun foorumi on mennyt paikaksi, jolla haikaillaan liimanhaistelumahdollisuuksia ja opetetaan sekoittamaan kankkusta lykkääviä alkoholeja.

Miksi ottaa liimasta hajua kun voi tehdä haimasta liejua!

Lainaus
Kielenhuoltajana velvollisuuteni on huomauttaa, että suomeksi ei ole mitään järkeä puhua vodkasta. Perinteinen suomalainen kirjoitusasu on votka, ja se myös vastaa alkuperäistä venäjänkielistä ääntämystä. Venäjässä toki kirjoitetaan водка (vodka), sillä kantasana on вода (voda) ’vesi’. Venäjässä kuitenkin yhtymä дк ääntyy aina [tk]. On virheellistä hienostelua, niin sanottua hyperkorrektiutta, lausua votkaan d. Väitän, että tuo d on levinnyt meille Suomeen, kun on pitänyt kansainvälistä markkinointia varten ruveta painamaan viinapullojen kylkeen englanninkielistä sanaa vodka. Se taas on lainattu venäjästä kirjoitusasun eikä, kuten vuosituhansien ajan vähän kaikkien kielten välillä oli lähes yksinomaan toimittu, ääntämisen mukaan.


Yritin kuumeisesti saada tähän aikaan kunnollista argumentum and Vicipaediam:ia vastaväitteeksi. Eihän välttämättä tarkoitus ole sanaa sellaisena kuin se on joskus aikanaan suomeen lainattu. Tällä perusteellahan voisarvienkin oikeaoppinen ääntämys olisi "kroissantti"!

Sain selville, että sanan varhaisin tunnettu käyttö on puolalaisesta tekstistä vuodelta 1405, jossa kirjoitusasu on wódka. Nykypuolaksi tämä äännetään [ˈvutka], ja sain aluksi käsityksen että vanhassa puolassa woda + -ka (proto-slaavista, *-ъka) äännettäisiin [d] -äänteellä, mutta yrittäessäni löytää olemattomasta lähdemateriaalistani esimerkkejä -ka tai *-ъka liitteen käyttäytymisestä D:n perässä vanhasta puolassa tai slaavilaisessa kantakielessä…

…vedin wodaperän.

Tästä puheen ollen etymologiaan perehtymätön voisi kuvitella, että "miau" ja  「にゃん 」 ovat onomatopoeettisia, mutta oikeastaan ne ovat sukulaissanoja, jotka johtavat juurensa muinaiskissaan ja pohjimmiltaan lybican kantakieleen (rekonstruktio: [�]), missä sen alkuperäinen merkitys on ollut jonkinlainen nuorisomurteessa käytettävä interjektio.

Enivei, palaan langan aiheeseen. Torjuttuani aamuyöstä viisi tuntia palvelunestohyökkäystä vastaan palkitsin itseni ottamalla töistä lähteissäni afterworkiksi To Øl -panimon House of Pale -oluen. Tästä on tullu kyllä yks omia suosikkejani helposti löytyvistä maitokauppakaljoista.

13
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Lokakuu 06, 2022, 12:43:00 »
Kuulin että töhöforkka toimii taas.

15
Off-topic keskustelu / Vs: Vuoristojaarittelu: Kanakon kukkulat
« : Kesäkuu 07, 2022, 22:04:56 »

Sivuja: [1] 2 3 ... 11