Kirjoittaja Aihe: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon  (Luettu 39929 kertaa)

Void

 • Vihreä Keiju
 • ***
 • Viestejä: 145
 • Caver
  • Profiili
TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« : Marraskuu 19, 2010, 01:40:58 »
Lienee jo pieni aika, että teen tällaisen, sillä taidan olla foorumin ainoita, jotka tätä pelaa...
Oli valmisteilla vanhaan foorumiinkin, jossa oli ihan oma alueensa fanien pelituotoksille.


TOUHOU PUPPET PLAY a.k.a. Touhoumon a.k.a. THmon

Pooshlmer-lanka
Kehittäjäfoorumi (English)
Uudet liikkeet


Pelaamiseen tarvitaan VisualBoy Advance (VBA), jonka voi ladata täältä.

Pelistä ovat ajan saatossa monet tehneet omia, erilaisia käännösversioitaan(alunperin homman aloitti nimimerkki Lobsterhime japsiversiosta 1.5, mutta sitä ei enää päivitetä):

東方人形劇 v1.811 -- Lataus(jokainen on ladattava ja päivitettävä sitä edeltänyt versio) -- Topic -- Wiki
Uusin ja loistelian japsiversio. 1.8 muutti 1.5:ttä melkoisesti tekemällä tyyppitaulukon lähes kokonaan uusiksi lisäämällä mm. uusia tyyppejä (esim. Beast, Shinto ja Heart) sekä tuomalla täysin uudet spritet hahmoille.
Monet yrittävät paraikaa tuoda tätä onnistuneesti enkkuversioihin. Jos jaappaninkieltä osaa tarpeeksi, siitä vaan kokeilemaan. Jos on Pokémon-taustaa, kannattaa aloittaa muista.

Touhoumon Merry's Version -- Lataus -- Topic -- Wiki/Dex
Aqua+Yuin tekele. Tästä kannattaa aloittaa, sillä on mielestäni aloittelijaystävällisin, ei vaikeusasteensa vaan helpon lähestyttävyytensä puolesta.

Touhoumon Blue Version -- Lataus -- Topic -- Wiki/Dex
Toinen, jota lämpimästi suosittelen kokeilemaan. Sisältää japsiversio 1.8:n mukanaan tuomat uudet hahmospritet sekä monia muita erilaisuuksia.
Kaikki eivät kuitenkaan ole miellyttäviä, enkä itse pidä siitä, että etenemistä ei ole rajoitettu (eli heti Viridian Magic Forestin jälkeen pääsee Digglett's Yamame's Cavea pitkin Vermilioniin).
Lähes kaikki paikat ovat avoinna heti alusta saakka, edes surffata ei tarvitse osata. Silti oma lempparini <3.

Touhoumon Emerald Version (Anjirusensei) -- Lataus (Dex, jonkin sortin, tulee latauksen mukana)
Emerald-versio, joka on tyylitelty Merrya paremmin Touhouta vastaavaksi, esim. pahiksina ovat Team Kero ja Team Satori (go sinsacks!).
Vaatii kuitenkin hieman tuntemusta THmonista sekä on vaikeustasoltaan normaalin ja vaikean välillä.

Touhoumon Insane Version (Drakuaza) -- Lataus (Wiki tulee latauksen mukana)
VAIN KOKENEILLE!! Mielletään THmonin Lunaticiksi. Kaikki on huomattavasti vaikeampaa, esim. ensimmäinen Trainer-tappelu on pakollinen ja tyypillä on min. yli 20-tasoisia hahmoja.
Vastaavasti hienommin toteutettu, paikat on piirretty uusiksi, yleisimmät tavarat on nimetty uudelleen (Repel -> Graze) ja kauppojen myyjänä on Rinnosuke (pakkomaininta!).

Touhoumon World Link -- Lataus -- Info
Pokémon World Link on fanien tekemä Emerald-muunnos, jossa on mahdollista napata Pokémoneja, Touhuomoneja sekä Vocaloid(moneja?). Touhoumon World Link on periaatteessa sama, mutta ilman Pokémoneja. Vocatardeille tiedoksi: Mikun saa lähes heti.

Seuraavat versiot ovat työn alla:

Touhoumon A + Y + A Bunkachou Edition -- Topic
Aqua+Yui-versiota pohjanaan käyttävä uudelleensovitus. Lupaa paljon muutoksia enimmälti grafiikkaosastoon. Pelaajahahmoina Aya ja Momiji, rivalina Hatate.

Touhoumon Emerald Version (EXSariel & Agastya) -- Lataus (v.1.1)
Tunnetuin projekti, joka pyrkii tuomaan v1.8:n tuomat laajat muutokset pelimekaniikassa myös enklanniksi. Alkutekijöissään, joten hieman kankea pelattava.

Touhoumon "Ver"sion 2 -- Topic
Käsittääkseni suunniteltu remakeksi Merrystä. Ilmoitettu julkaisupäivä tuli, oli ja meni, mutta ei julkaistu. Työ kuitenkin kuulemma edistyy.

Touhoumon Ruby Version -- Topic
Käsittääkseni kuollut ja kuopattu (tekijä lähtikin "Ver"sion 2:n pariin), mutta ei sitä koskaan tiedä.

Touhoumon Green Version -- Topic
Bluen menestyksen siivittämänä tuleva uusi versio. Saa nähdä, mitä siitä tulee ;D

Touhoumon Another World -- Topic -- Info -- Lataus
Virkistävin tuulahdus genressä pitkään aikaan: Touhoumon, joka ei ole Pokémonia Touhou-maustein. World Linkin tekijän, Aichiya Sanaen uusi projekti on pohjimmiltaan käännös suositusta Touhoumon Gensokyo -pelistä, joka singauttaakin pelaajan Gensokyohon koko homman ydintä ratkomaan. Alkuperäinen pelikin on kesken (käsittääkseni kehitys suorastaan jymähtänyt), joten tekijä/kääntäjä lähtenyt laajentamaan tarinaa (palaa Reimun luokse, kun peli käskee menemään Muenzukaan). Vaikka tekijän mukaan pelin nykyinen versio on 1.10, sisältää se silti jonkin verran bugeja, runsaasti typoja ja harmittavan paljon vielä romajia. Kokeilkaa silti, jos Merry, Blue, Emerald yms. sujuu jo kannesta kanteen. Ensimmäistä kertaa pelaaville suosittelen startteriksi CSanaeta.


Virallinen tarina menee kutakuinkin näin:
Patchouli kyllästyi (jälleen kerran) Marisan kirjanpöllimisfetissiin ja loi eräänlaisia "nukkeja" puolustamaan kirjastoaan. Valitettavasti Marisa kähvelsi yhden kirjan, jossa opetettiin nukkejen teko, ja tuloksena olivat Marisan omat pöllimiseen tarkoitetut nuket. Näiden armeijoiden kohdatessa Patsu possautti molemmat joukot huitsin Gensokyonevadaan. Samalla tuhoutui osa kirjastosta sekä kaikki nukenluomiskirjat.

Ajan kuluessa nuket lisääntyivät (!) rutosti ja kansa tottui niihin. Nykyään niitä kohdellaan kuin lemmikkejä, jotka voi laittaa tappelemaan keskenään. Ihan kuin Pökömänit vai mitä ne nyt oli.Tämä on kuitenkin vain suuntaa-antava kuvaus. Osa peleistä lähtee kertomaan omaa tarinaansa, esim. Emeraldissa Renko Usami ja Maribel Hearn molemmat "muuttavat" Gensokyohon, mistä tarina lähtee kehkeytymään.


Kyseessä on siis Pokémon-risteytys Touhoun kanssa, jos se jäi joillekin epäselväksi. Kuten tuossa omasta mielestäni liian pitkälle vedetyssä pelisarjassa, tavoitteena on käyskennellä ympäri maita ja mantuja napaten puppetteja/Touhouita/Bonékoja/miksi-ikinä-peli-niitä-kutsuukaan, kouluttaa niitä ja rökittää kaikki vastaantulijat. Lisätwistinä mukaan on heitetty kaikkien eri lajien orjuuttaminen nappaaminen. Lienee monille tuttua?


Peli ja sen fanitus ovat lähteneet elämään omaa elämäänsä jo aikoja sitten, ja aivan kuten suunnilleen kaiken Touhou-spinoffien/flashien/musiikin/fanartin kanssa, monet ovat harhautuneet grazettämään juuri Touhoumonin kautta.

Moni saattaa tässä vaiheessa miettiä, miten Gensokyon väki riittää täyttämään koko Pókedexin. Onhan hahmoja jo satakunta, mutta eihän se ole läheskään tarpeeksi. Tästä syystä (lähes) jokaisella hahmolla on oma kehitys"linjansa", joten sama hahmo voi olla useammassa eri muodossa. Tyypillisin on Chibi -> Keskimuoto(tällä ei oikeastaan ole nimeä) -> Ex. Nämä merkitään laittamalla vastaava alkukirjain hahmon nimen eteen.
Esimerkkinä Reimun peruslinja on CReimu -> Reimu -> EReimu, eli keskimuodolla ei ole omaa lyhennettä.

Tämä ei tietenkään riitä täyttämään kaikkia paikkoja ja lisäksi on hahmoja, jotka ovat yhden muodon veijareita (esim. Genji). Tästä syystä pel(e)istä löytyy monia muita hahmoja, jotka oppivat yleensä eri liikkeitä ja saavat paremmin tietyt statsit nousemaan. Tyypillisimpiä ovat mm. Advent, Final ja Last Word. Näihin tarvitaan yleensä mm. kiviä, minka vuoksi ne yleensä ovat Ex-muotoa parempia. Joidenkin kohdalla valinnanvaraa riittää, mm. Yuyukolla on Merryssä 4 eri loppumuotovaihtoehtoa (EYuyuko, AYuyuko, FYuyuko ja LYuyuko).


Startterit vaihtuvat jonkin verran versioiden välillä, mutta perusstarttereiksi mielletään yleensä nämä kolme:

CReimu - Normal, kehityttyään Normal/Flying. Oppii paljon Fighting-liikkeitä. Statsikehitykseltään orjallisen tasapainoinen, loppupäässä kuitenkin lievästi hyökkäysvoittoinen, THmonin Bulbasaur.
CMarisa - Electric, kehityttyään kahdesti Electric/Fire. Oppii paljon erilaisia liikkeitä, mm. Thief, Swift, Spore sekä tietenkin Master Spark. Statskehitykseltään vahvasti Sp. Attack- ja Speed-painotteinen, THmonin Charmander. Pelin parhaita sweeppereitä (nopeita ja voimakkaita vahingontuottajia).
CSakuya - Ice, kehityttyään Ice/Steel. Painotus vahvasti molemmissa Defenseissä, mutta on siitä syystä sangen hyvä tankki sekä Ice Ballin vierittäjä, THmonin Squirtle.

Hahmot on tehty kehittymään niin, että ne vastaavat yleistä (fani)mielikuvaa niistä, esim. Aya-linjaa nopeampaa ei olekaan, Marisa tykkää pölliä muilta tavaroita ja "löytää" niitä tappelujen välissä, Patchouli on varsin hyvä joka elementin höylä, muttei kestä juuri lainkaan iskuja ja Utsuho-linja on hitaudestaan huolimatta voimakkain Fire-tyyppi.

Mielenkiintoista on myös huomata, miten hahmojen voimatasot määräytyvät. Final Bossit ovat suunnilleen poikkeuksetta parhaimpia hahmoja (esim. ERemilia, EByakuren ja EKanako ovat kaikki lähellä kärkeä), mutta Extra Bossit ovat suorastaan heikkoja, surullisimpina esimerkkeinä Koishi- ja Nue-linjat. Tai sitten en vain osaa pelata tasapaksulla hahmolla ja lentävällä Kecleonilla. Voimakkainta Ice-tyyppiä on tuskin vaikea arvata...

Kokeilkaa ihmeessä kaikki, joilla on tai ei ole kokemusta Pokémonista.

[/walloftext]

NanomaShiina

 • Jonnet ei voi muistaa
 • Midboss
 • ****
 • Viestejä: 862
 • Kermaperseiden Aatelia pikkutytön puolikas
  • Profiili
  • mun Ytube <3
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #1 : Marraskuu 19, 2010, 08:30:10 »
Juu tyätä pitää kyllä kokeilla!
Odotit mukavaa postia
Mutta sen olikin minä, Nooba!

Numbbi

 • Lv. 9999
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 753
 • EXEC_PHANTASMAGORIA/.
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #2 : Marraskuu 19, 2010, 08:30:27 »
Et ole ainut kuka pelaa Tööhöömöniä ja meinasin itse tehdä tälläisen langan aikasemmin mutta en sitten jaksanut.

Tuota Aqua+Yui versiota on tultu pelailtua ihan läpi saakka ja sitten Drakuazan Insanea pelasin kun ihan niitä ensimmäisiä demoja tuli ja myös alotin tuon koko version pelaamisen mutta se on niin aikaa vievää että kestää eteneminen. (Hemmetin labyrintit)

Yleensä just seuraan tuolta pooshlmerin Touhoumon langan kautta että onko uusia versioita yms.

Void

 • Vihreä Keiju
 • ***
 • Viestejä: 145
 • Caver
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #3 : Marraskuu 19, 2010, 13:23:35 »
Touhoumon World Link lisätty.

Pitchin

 • Master Lurker
 • Yōkai
 • **
 • Viestejä: 675
 • The Typotin
  • Profiili
  • Artblogin tapane
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #4 : Marraskuu 19, 2010, 17:11:05 »
Se LeafGrean versio on miulla ennestään mutta poistui, mutta lataampas tuon Emeraldin version >8D
Rispektiä näin hyvin järjestetylle selitykselle ja muille *peukku*
There's a very fine line between not listening, and not caring. I like to think that I walk that line every day of my life.

Numbbi

 • Lv. 9999
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 753
 • EXEC_PHANTASMAGORIA/.
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #5 : Marraskuu 19, 2010, 17:20:34 »
Se LeafGrean versio on miulla ennestään mutta poistui...

Eikös nuo kaikki kyllä ole FireRedin romin pohjalta tehty.

Inamaru

 • Sininen Keiju
 • **
 • Viestejä: 83
 • Death Holds Beauty, No Matter Who It Claims
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #6 : Marraskuu 19, 2010, 17:47:20 »
Pelattua on tullut paljonkin, ihan sitä perussettiä kyllä vaan. En ole kyllä aikoihin koskenut, kunhan nyt tässä saisi kaikki muutkin lukuisat keskeneräiset pelinsä pois alta niin voisi latailla uudempaa versiota...

Millenium

 • Not-so-Sagacious Spirit
 • Extra Boss
 • ******
 • Viestejä: 1 016
 • Chang'e, are you watching?!
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #7 : Marraskuu 20, 2010, 08:50:11 »
Itse olen mennyt Merry's versionin läpi ja nyt jatkan Emeraldilla, jossa Yukari "leikki" kanssani. (Meni varmaan yli 25 yritystä ennen kuin voitin hänet)

Numbbi

 • Lv. 9999
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 753
 • EXEC_PHANTASMAGORIA/.
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #8 : Marraskuu 21, 2010, 02:31:31 »
Ainiin totta itsekkin olen alottanut Emeraldinkin mutta ei ole jaksanut nyt sitten jatkaa.

Suiggari-Tou

 • Puoli-Yōkai
 • *
 • Viestejä: 502
 • Could we introduce you with some... Medic?
  • Profiili
  • Suiggarin kootut söherrykset
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #9 : Marraskuu 21, 2010, 18:15:24 »
Hooo, tämä on oikein mainio peli, ja nerokas ideakin 8D Onhan tätä tultu pelattua, mutta aloitin Emeraldista, jolloin into lopahti vaikeustason vuoksi ennen ekaa salia.

Mutta nukkesyndrooman (edennyttä) peliä katselee mielellään ovo
That was so kawaii my doki doki almost committed sudoku.


Numbbi

 • Lv. 9999
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 753
 • EXEC_PHANTASMAGORIA/.
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #10 : Marraskuu 21, 2010, 18:51:08 »
mutta aloitin Emeraldista, jolloin into lopahti vaikeustason vuoksi ennen ekaa salia.

Mjoo. Emeraldihan on vähän normaali tasoa korkeampi muttei se kyllä överiksi mene ollenkaan sentään.

Suiggari-Tou

 • Puoli-Yōkai
 • *
 • Viestejä: 502
 • Could we introduce you with some... Medic?
  • Profiili
  • Suiggarin kootut söherrykset
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #11 : Marraskuu 21, 2010, 19:05:54 »
mutta aloitin Emeraldista, jolloin into lopahti vaikeustason vuoksi ennen ekaa salia.

Mjoo. Emeraldihan on vähän normaali tasoa korkeampi muttei se kyllä överiksi mene ollenkaan sentään.

Ei tietenkään, mutta jotenkin into lopahti kun pelaan muutenkin samaan aikaan Pokémon Sapphirea, ja kyseisessä pelissä kaikki on edes jotenkin helpompaa. Mutta kaippa minä sitä jossain vaiheessa intoudun taas pelaamaan, jos ei muussa mielessä niin sitten sillä että saisin kerättyä lempihahmoni.
That was so kawaii my doki doki almost committed sudoku.


Inamaru

 • Sininen Keiju
 • **
 • Viestejä: 83
 • Death Holds Beauty, No Matter Who It Claims
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #12 : Marraskuu 21, 2010, 20:54:39 »
Meikäläinen lataili tänään tuon emeraldin ja eipä se minusta nyt NIIN vaikealta tunnu. Jokseenkaan en kaiken muun häslingin takia päässyt edes vielä ensimmäiselle salille, katsotaan uudestaan mielipiteitä sinne päästyäni. Se tosin ei juuri kaiken muun häslingin takia varmaan ole tänään.

Numbbi

 • Lv. 9999
 • Miko
 • ***
 • Viestejä: 753
 • EXEC_PHANTASMAGORIA/.
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #13 : Marraskuu 21, 2010, 20:56:38 »
Eka sali osaa olla hankala jos on treenaillu ihan väärän tyyppisiä moneja. Hint hint.

Inamaru

 • Sininen Keiju
 • **
 • Viestejä: 83
 • Death Holds Beauty, No Matter Who It Claims
  • Profiili
Vs: TOUHOU PUPPET PLAY eli Touhoumon
« Vastaus #14 : Marraskuu 21, 2010, 20:58:06 »
Eka sali osaa olla hankala jos on treenaillu ihan väärän tyyppisiä moneja. Hint hint.
Noh, sitä kun on tapana napata kaikki jotka vastaan tulee niin jos tuli treenattua vääriä niin ei kun vaan treenaamaan niitä muita.