Kirjoittaja Aihe: Säännöt v2  (Luettu 28551 kertaa)

Selleri

  • Kami
  • *****
  • Viestejä: 356
    • Profiili
Säännöt v2
« : Marraskuu 22, 2012, 14:27:12 »
Rauhallisen yhteiselon edellytykset:

1. Admin on aina oikeassa ja kaiken yläpuolella. Tästä arvojärjestys etenee alenevasti: Modet > pakastettu sammakko > foorumikäyttäjät

2. Tunteiden kuohuessa ja verenpaineen noustessa kanssapostailijan johdosta, suositellaan ensiksi laittamaan jäitä hattuun ja harkitsemaan viestin ilmiantoa moderaattorille yksityisviestin muodossa. Trollisotiin ryhtyviä tullaan kohtelemaan tekojensa mukaisesti aloittajasta riippumatta.

4. Tämä foorumi ei tue piratismia, joten epäilyttäviksi katsottavien tiedostojen tai niiden latauslinkkien levittäminen on kielletty. Tottelemattomuudesta seuraa linkin sensurointi ja huomautus käyttäjälle, toistuvat rikkeet johtavat väliaikaiseen tai pysyvään porttikieltoon.

5. Kolmatta sääntöä ei ole.

6. Älkää suotta tahriko kanssapostaajien herkkiä ja puhtoisia sieluja, vaan vähintään peittäkää työturvaton materiaali spoilertageilla, mieluusti varoituksen kera. Harkitkaa myös josko vain postaisitte kyseisenlaisen materiaalin laudalle.


Ehdottomampien sääntöjen lisäksi kannattaa myös nämä huomioida:

1. Ei liian isoja kuvia allekirjoituksiin saatika avatareihin, ei tarvitse rikkoa täysin sivun layouttia tai haudata ihmisten viestejä grafiikkaläjän keskelle.

2. Myös kuvien hotlinkkausta toisilta sivuilta (paitsi tarkoitukseen suunnitelluilta, kts. imgur tai tinypic) suositellaan välttämään, viette vain muiden arvokasta kaistaa ja monet muutenkin blokkaavat linkitysyritykset täysin.

3. Tekstin fontilla sen sijaan saa olla kokoa, ja välttäkää 7:ää pienempien käyttöä. Kukaan ei tykkää zoomailla tai copypasteta tekstiä vain erottaakseen sen sisällön. Tekstin peittämisen tyylikeinona hoitaa käytännöllisemmin vaikkapa spoileritoiminto.

4. Paskapostauksena tunnetun internetin lempiharrastuksen harjoittamista ei katsota hyvällä. Saattaa johtaa väliaikaiseen porttikieltoon. Tarkoittaa lähinnä että jättäkää pliis ne lautojen ja toisten foorumeiden kopiopastat sinne muualle, ja tuottakaa itse viestienne sisältö.

5. Quotemonsterien kasvatus ja combopostaaminen eivät ole kunnioitettavia ammatteja.

6. Identiteettikriisin sattuessa nimeään saa muuttaa, mutta ilmoittakaa siitä esittelyalueella sille varatussa langassa.


Loppupeleissä adminit ja modet päättävät tilannekohtaisesti ja itsenäisesti miten milloinkin toimivat, joskus toisiaankin konsultoiden. Kuitenkin näitä sääntöjä ja ohjeistuksia noudattamalla olet jo melko kuivilla. Epäoikeudenmukaisiksi kokemistaan tuomioista saa aina valittaa niin modeille kuin admineille, mutta muutosta ei taata.