Esitellään fanituotteita: Osa 1.

Tästä alkaa Touhou.fi blogin uusi artikkelisarja, jossa esittelemme teille jonkun Touhoufanituotteen, oli se sitten perusdoojinshi, fanipeli, musiikkia tai vastaavaa. Toivomme että nautitte ja löydätte uusia puolia Touhousta, joita ette ehkä odottaneet!

Sarja alkaa circlen Ami da kuzu (あみだ屑) doojinilla Nihon No Yoake Moko (日本の夜明けモコ.)

日本の夜明けモコ

Doojinin kansi antaa jo osviittaa siitä, että sisältö ei välttämättä ole sitä perushöttöä.

Nihon No Yoake Moko on kokoelma lyhyitä tarinoita ja sivuja teoksessa onkin 62 kappaletta eli suhteellisen paksusta kirjasta onkin kyse. Doojin alkaa tarinalla Mokousta hukkumassa jokeen, kaikesta päätellen Mokou ilmeisesti ei osaa uida ja kukaan ohi kulkevista Gensokyon asukkaista ei tunnu häntä tahtovan auttaa.

Teoksen ensimmäinen aukeama

Ja ennakko-odotukset lunastetaan jo ensimmäisellä sivulla. Mokoun ilmeet ovat jotain aivan muuta ja tämä teema jatkuu läpi teoksen.

Teoksen tuotannolliset arvot ovat hyvin korkeaa luokkaa. Piirtäjän, Sanosanoko (佐野さのこ), piirrosjälki on omalaatuista ja miellyttävää katseltavaa ja eri tarinoiden oivallukset huvittavia. Doojinin viehätys omalla kohdallani nojaa juurikin huumorin absurdiuteen.

Sivu

Ja tämä ei välttämättä ole edes hölmöimpiä paneeleja.

Painojälki Nihon No Yoake Mokossa on myös huippuluokkaa. Kannen pahvi on jämäkkää, miinuksena tosin siihen jää jälkiä, kuten naarmut, hyvin helposti, joten sitä on käsiteltävä varoen. Sisäsivut itsessään ovat myös korkealaatuisia, eikä painovirheitä juurikaan ole, tai minä en vain niitä löydä. Tässä kuitenkin on hieman moitittava paperilaadun ohuutta, normaalin lukulampun valossa näkyy taustasivu läpi. Hintaa doojinilla on uutena ollut noin 700 jeniä, joten laatukin on ymmärrettävissä.

Viimeinen sivu

Doojin loppuu kokoelmaan sanaleikkejä, jotka ainakin kirjoittajalta menevät ohi.

Hankintana oivallinen ja teos onkin päässyt osaksi kokoelmani suosikkejani. Suosittelen tutustumaan tekijän muuhunkin tuotantoon.

Lisätietoja circlestä löydätte täältä: http://doujinshi.mugimugi.org/browse/circle/4964/Amida-Kuzu/ sekä itse doojinista täältä: http://doujinshi.mugimugi.org/book/303952/

Circlen kotisivut puolestaan löytyvät osoitteesta http://amidakuzu.blogspot.com/

Kategoria(t): doojin, doojinshi, Touhou. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Esitellään fanituotteita: Osa 1.

  1. Graus sanoo:

    Kansikuva on ainakin sopivan hapokas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>