Esitellään fanituotteita: Osa 4 – Sirkkua ja vinyyliä

Tällä kertaa jotain hieman konkreettisempaa esittelyn kohdetta, eli Toranoanan Touhou Sofubi -sarjan ensimmäinen figuuri, Atai Cirno.

Kännykkäkamera + lakana taustalla = ghettostudio

Atai Cirno tuli myyntiin toukokuussa 2008 ollen näin yksi ensimmäisistä virallisista touhoufiguureista. Erilaisia garage kittejä oli toki ollut saatavilla paljon aiemminkin, mutta varsinaista kaupallista tuotantoa ei ollut nimeksikään, mikä luultavasti johtui Zunin touhouhahmojen kaupallista käyttöä rajoittavista ehdoista. Toisaalta Sofubi-figuurien myyntikin rajoittui pelkästään Toranoanan myymälöihin ja nettikauppaan, joten eipä niitäkään voi loppujen lopuksi kovin massatuotettuina pitää.

Mie oon vahvin!

Atai Cirnon hahmodesignista vastaa doojinartisti Daioki (Dioxin), ja hänen omalaatuinen tyylinsä on helposti tunnistettavissa figuurimuodossakin. Dioxinin teoksilla on eittämättä ollut suuri vaikutus Cirnon nykyiseen suosioon, joten ei mikään ihme, että mallina käytettiin juuri hänen tulkintaansa vahvimmasta jääkeijusta.

Dioxinin tyylille uskollisena Cirnolla on normaalit keijusiivet jääpuikkojen sijasta

Figuurin materiaalina on käytetty pehmytvinyyliä, joten verrattuna normaaliin PVC:hen se on paljon huokoisempaa ja jopa kumisen tuntuista. Figuuri on myös ontto sisältä, joten mukana tulleen tukikepinkin pystyi survomaan ihan päähän asti. Tukialusta on valmistettu samasta materiaalisti kuin itse figukin, ja sitä koristaa Cirnon tavaramerkiksi vakiintunut ⑨. Korkeutta Cirnolla on kiitettävät 25 cm ja hintaa oli ilmestyessään 2625 jeniä.

Alustaa koristaa ⑨

Atai Cirno oli ensimmäinen ostamani figuuri, vaikka olin kyllä luvannut itselleni, etten koskaan sortuisi hankkimaan animefiguja (Touhouhan ei ole animea, joten sitähän ei lasketa? …eihän?). Nykyään olen asettanut rajani halityynyihin, joten ampukaa minut jos joskus kirjoitan esittelyartikkelin sellaisesta.

No jos totta puhutaan, en ole katunut päivääkään tämän Cirno-figun ostamista, eikä sen tosiaankaan tarvinnut kovin pitkään koristaa hyllyjäni yksin, mutta siitä lisää tulevissa blogauksissa…

 

Linkkejä:

http://www.toranoana.jp/mailorder/ – Toranoanan nettikauppa (Ei myy Japanin ulkopuolelle ;_; )

http://dioxin.sakura.ne.jp/ – Dioxinin kotisivut

http://myfigurecollection.net/item/13163 – MyFigureCollectionin tiedot figuurista

U mad, Suwako?

Kategoria(t): figuuri. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>