Tsalop arvostelee: Touhou Drops


Touhou Drops (東方どろっぷす) on TMC:n vuonna 2008 julkaisema puzzlepeli, joka yhdistää Tetriksen ja danmakun… Käytännössä pelaajan tarkoitus on muodostaa tetrominojen avulla reitti, jota pitkin hahmot pystyvät kulkemaan maaliin (esimerkki maailmasta 3).

Tarina:
Reimu ja Marisa ovat on kutsuttu juhlimaan Purppurapaholaisen kartanoon… Seuraavana aamuna sankarittaremme heräävät siihen, että kartano ja sen asukkaat ovat kutistuneet mikroskooppisen pieniksi. Nyt Reimun ja Marisan tulee selvittää kuka on kaiken tämän takana.

Yleistä:
Peli koostuu harjoittelumoodista sekä kahdeksasta eri maailmasta, mistä jokainen sisältää useamman eri tason.

Kuten mainittu aikaisemmin tasoissa tarkoituksena on ohjastaa yksi tai useampi hahmo maaliovella asettelamalla tetrominoista heille tie… Jotta tämä ei olisi niin helppoa, niin tasoissa on sekä aikaraja, että raja kuinka korkealle palikat voi pinota. Näiden rajoitteiden lisäksi hommaa hankaloittaa erilaiset keijut, jotka tykkäävät ammuskella kaikkea liikkuvaa (myös eräänlaisia vastustaisteluita on tarjolla).

Pelissä on yhdeksän eri hahmoa (Reimu, Marisa, Patchouli, Sakuya, Remilia, Flandre, Alice, Yukari ja Suika), jotka avautuvat sitä mukaan kun pelaaja suorittaa maailmoja: Nämä hahmot poikkeavat toisistaan elämämäärän, kävelynopeuden ja taikakorttien osalta. Hahmot liikkuvat ja toimivat tasossa itsenäisesti eli ainoa tapa millä pelaaja voi vaikuttaa niiden kulkuun on asettelemalla palikoita sekä esineitä hahmojen kulkureitille. Pelaajan tosin ei tarvitse olla huolissaan, että joutuisi kaitsemaan kaikkia hahmoja kerralla: yleensä tasossa on vain kahdesta neljään hahmoa etsimästä ohjausta.

Esineitä pelissä on hyvin vähän… Käytännössä yleisin näistä on pommi, joka räjähtää osuessaan esteisiin (pelaaja voi räjäyttää sen myös ilmassa) tuhoten näin palikoita pieneltä alueeltaan, sekä erilaiset power-upit, jotka käytännössä vaikuttavat hahmon taikakortteihin ja liikkeeseen.

Kannattiko pelata:
Touhou Drops on mielenkiintoinen älypeli, joka tarjoaa mukavan haasteellisia pähkinöitä purtavasti. Valitettavasti maailmojen runsaasta määrästä huolimatta tasoja on vähän, joten sen kahlaa läpi helposti yhdessä illassa ja harjoittelutila ei vaikeusasteltaan vastaa laisinkaan loppupeliää.

Grafiikallisesti peli on todella kaunis, mutta valitettavasti musiikkiin ei ole panostettu samalla mitalla… Kappaleet sopivat kyllä taustamusiikiksi, mutta ovat niin tylsiä, että unohtuvat sillä samalla hetkellä kun suljet pelin.

Touhou Drops saa lisäpisteitä myös siitä, että kaikki tärkeät valikot ovat englanniksi… Tosin joudun kyseenalaistamaan ”options”-valikon tarpeellisuuden sillä sieltä voi säätää vain pelaajan käyttämät painikkeet kuten alla olevasta kuvasta näkyy:

Mitä tuo oikea puolisko kuvastaa?

Kaiken kaikkiaan Touhou Drops on kelpo ajanvietettä jos olet kiinnostunut puzzle-peleistä tai kaipaat vaihtelua perus Tetrikseen. Vaikka peli ei olekaan kovin pitkäkestoinen ja läpipeluuarvokin on vähissä niin kyllä tällä Joulun pyhät saa kulumaan…

Lopullinen arvosana: 8.0

Kategoria(t): Pelit, Touhou. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>