Tsalop arvostelee: Legacy of Lunatic Kingdom


Touhou Kanjuden ~ Legacy of Lunatic Kingdom on järjestyksessä viidestoista Team Shanghai Alicen Touhou -pelisarjaan kuuluva shmup ja se julkaistiin 2015. Mikä tekee siitä poikkeuksellisen on se, että tarinatila jaetaan kahteen eri pelitilaan: Legacy modeen, mikä vastaa perinteisiä Touhou shmuppeja sekä Pointdevice modeen, missä pelaaja voi kuollessaan jatkaa tason sisäisistä jatkopaikoista. Reisen tekee myös paluun pelattavana hahmona.

Tarina:
Koska tuntematon uhka on hyökännyt Kuun asukkaita vastaan, joten he päättävät vallata uutta elintilaa Maasta… Sankarittaremme eivät hyväksy tällaista muuttoliikettä, joten Erinin lääkkeiden turvin he pyrkivät estämään molemmat invaasiot.

Pelaaja voi valita kahden pelitilan välillä… Tämä vaikuttaa osalta pelin mekaniikkoihin.


Yleistä:
Jakautuu kahteen eri pelitilaan: Pointdevice modeen ja Legacy modeen. Koska Legacy mode ei oikeastaan poikkea mekaanisesti aiemmista pelisarjan peleistä niin keskityn tässä enemmän Pointdevicen erikoisuuksiin.

Pointdevice modessa tasot jaetaan niin sanoittuihin kappaleiseen (ehkä parempi suomenkielinen kuvaus olisi ”aalto”) ja jokaisen kappaleen jälkeen pelaaja saa pisteitä ammuttujen vihollisten ja grazetuksen perusteella… Jos pelaaja kuolee kyseisen kappaleen aikana, niin hän aloittaa kappaleen alusta vähennetyllä voimalla. Myös vastustaisteluissa noudatetaan samanlaista jaoittelua, mutta kappaleiden sijaan raja kulkee taikakorteissa ja non-spelleissä.

Jokaisen kappaleen välissä pelaaja saa bonusta suoriutumisestaan.

Pelattavia hahmoja pelissä on neljä, Reimu, Marisa, Sanae ja Reisen, ja jokaisella heistä on oma ammustyyppinsä. Reisen tosin on siitä mielenkiintoinen hahmo, että pommitettuaan hänen ympärilleen ilmestyy kolmikerroksinen suojakenttä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hän voi ottaa kolme kertaa osuman ennen kuin on altis kuolemalle.

Reisenin ympärillä olevat ympyrät kertovat kuinka monta osumaa hän voi ottaa.

Legacy of Lunatic Kingdomin viimeinen vastus Junko on myös erikoinen tuttavuus, sillä muista vastuksista poiketen hänellä ei ole titteliä; Tämän lisäksi hänellä on vain kolme elämäpalkkia.

Kannattiko pelata:
Näin aluksi täytyy todeta Legacy of Lunatic Kingdomin olevan tavallista vaikeampi Touhou shmup, vaikka pelaisikin loputtomat elämät tarjoavalla Pointdevice modella… Varsinkin vastustaisteluissa Ringon ja Clownpiecen vastustaisteluissa tämän huomaa sillä jopa helpommilla vaikeusasteilla pelaaja joutuu väistelemää luoteja tiukoista raoista sekä opettelemaan kuvioita ulkoa. Pahinta tässä on, että Pointdevicellä jos pelaaja kuolee liikaa vastuksessa niin voimatasojen loputtua selviytymisestä tulee miltei mahdotonta.

Vaikeustasostaan huolimatta pelitila on mielenkiintoinen ja tarjoaa mukavaa vaihtelua normaaleihin shmuppeihin, myös Reisen erikoisuuksineen on hieno lisä (ne suojakilvet auttavat todella paljon pelin vaikeimmissa taikakorteissa)… Valitettavasti viimeinen vastus on muihin pelisarjan vastuksiin verrattuna tylsän puoleinen ja huomattavasti helpompi johtuen vähäisistä elämistä; toisaalta tämä yksinkertaisuus sopii hahmon teemaan.


Graafisesti ja musiikillisesti Legacy of Lunatic Kingdom on jälleen hyvin toteutettu ja varsinkin pelin musiikkiraita tarjoaa monia mieleenpainuvia kappaleita kuten Faraway voyage of 380 000 Kilometers ja The sea where one’s home planet reflects… Tasojen teematkin tarjoavat vaihtelua lennättämällä pelaajat Gensokyon taivaan läpi unimaailmaan ja sieltä aina Kuun pinnalle ja lopulta helvettiin.


Kaiken kaikkiaan Legacy of Lunatic Kingdom on mielenkiintoinen shmup, joka valitettavasti kärsii korkeasta vaikeusasteesta. Erilaiset pelitilat sekä hahmojen väliset erot lisäävät uudelleenpelattavuutta ja hahmotkin ovat todella mielenkiintoisia vaikka ovatkin suurimmaksi osin Kuun asukkaita (varsinkin Sagume Kishin taidoista saa paljon pohdittavaa).

Lopullinen arvosana: 8.0

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>