Esittelyssä: Spinning Suika


Comiketia odotelessa on aika esitellä Desunoyan vanhempi puzzle-peli n. vuodelta 2009: Spinning Suika (ぐるぐるすいか)… Jos on pelannut aiempia Desunoyan pelejä (esim. Marisa & Alice sekä Marisa and Alice’s Trap tower), saattaa tunnistaa osan grafiikoista ja pelin kappaleista mutta muuten peli on mekaniikaltaan ja rakenteeltaan täysin yksilöllinen kokonaisuus.

Kuten monissa muissakin Desunoyan puzzle-peleissä, Spinning Suikassa pelaajan tulee läpäistä useista tasoista koostuvia maailmoja

Idea Spinning Suikassa on hyvin yksinkertainen: pelaajan tulee opastaa Suika maaliin ketjuttamalla neljää eri komentoa (kerää voimaa, hyppää, liiku ja kieri) ja poimia matkan varrella ripoteltua sakea edetäkseen pelissä. Jotta tehtävä ei olisi niin helppo, tasot ovat täynnä erilaisia esteitä ja vihollisia.

Pelaaja voi maksimissaan ketjuttaa neljä perättäistä toimintoa kerrallaan

Käytännössä homma toimii siten, että pelaaja antaa nuolinäppäimillä Suikalle 1-4 toimintoa (määrä riippuu siitä kuinka monta kertaa pelaaja ehti näppäimiä painaa), jotka Suika sitten toteuttaa… Kun komennot on annettu, Suika ei ota vastaan yhtään uutta ohjetta ennen kuin on saanut edelliset toiminnot suoritettua, joten pelaaja joutuu todella miettimään mitä haluaa Suikan kulloinkin tekevän.

Virheen sattuessa pelaajaa ei välttämättä potkaista takaisin tasovalikkoon sillä Suikalla on tason mukaan annetut elämäpisteet: Suikan kuollessa pelaaja saa yrittää uudestaan aktivoimastaan jatkopaikasta (Suikan naamalla varustettu kyltti) kunnes viimeinenkin elämä on käytetty (osassa tasoista tosin on kätketyjä lisäelämiä). Tosin kuolemista kannattaa välttää sillä elämän lisäksi tasoissa on annettu myös aikarajat.

Kun tason on suoritettu pelaajalle annetaan arvosana alla olevan kuvan mukaisesti, ja kun kaikki maailman kuusi tasoa (viimeiseen tarvitaan edeltävän viiden voittaminen) on voitettu tarvittavalla määrällä sakea niin pelaaja voi edetä seuraavaan maailmaan.

Tason lopussa pelaaja saa arvosanan kerätyn saken, kolikoiden sekä käytettyjen vuorojen perusteella… Myös kulutetut elämäpisteet vaikuttavat tulokseen.

Henkilökohtaisesti suosittelen tätä peliä niille jotka haluavat kokeilla hieman haastavampaa puzzle-seikkailua, missä ennakoiminen on valttia. Tosin varoituksen sanana täytyy sanoa, että varsinkin alkuvaiheessa peli tuntuu enemmän yritykseltä ja erehdykseltä johtuen siitä miten tasot on ansoitettu.

Kaiken kaikkiaan Spinning Suika on laadukas puzzle-peli vaikkakin ei aivan yllä Desunoyan myöhempien puzzle-pelien tasolle.

Kategoria(t): doojin, Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>