Esittelyssä: Mystical Chain

Mystical Chain (ミスティカルチェイン) on Lion Heartin vuonna 2009 julkaisema tasoloikka / areenamättö, missä pelaaja muodostaa parin Alicen, Marisan tai Patchoulin välillä selvittääkseen Gensokyon pulmia. Peli pohjautuu vuonna 1998 julkaistuun Mystic Artsiin.

Hahmovalinnat ovat tärkeitä sillä jokaisella on omat vahvuutensa; lisäksi kolmas pyörä ei tyydy lepäämään laakereillaan.

Mystical chain on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen:
Pelin tasot koostuvat yhden ruudun kokoisista areenoista, joissa pelaajan tulee tuhota kaikki viholliset edetäkseen pelissä; kun vihollisista on päästy eroon pelaaja saa arvosanan suorituksensa mukaan ja siirtyy seuraavaan tasoon… Tasot puolestaan muodostavat viiden tason mittaisia ”kappaleita”, joidenka välissä on pomotaistelu.

Pelin kannalta tärkein bonus on ns. ”parituspisteet”… Niiden määrästä riippuu paljolti näkeekö pelaaja todellista lopetusta.

Mikä tekee Mystical Chainista mielenkiintoisen on sen keskiössä oleva paritusmekaniikka… Kuten mainittu pelaaja valitsee pelin alussa kaksi kolmesta hahmosta, joidenka välillä pelaaja voi tasojen aikana vaihdella: tämä ominaisuus on tärkein osa peliä ja selviytymistä.

Se hahmo jota pelaaja ei ohjasta (slave) seuraa pelaajaa saaden samalla takaisin terveyttä… Pelaaja tosin voi hahmovaihdoksen yhteydessä asettaa slave-hahmon niin kutsuttuun väijytystilaan, jolloin slave-hahmo ei liiku mutta paranee nopeammin: vastuksissa väijytystila on erittäin hyödyllinen sillä se mahdollistaa yllätyshyökkäykset vastuksen takaa. Hahmovaihdoksia voi käyttää myös taikakorttien väistämiseen sekä pitempien kombojen keräämiseen.

Hahmovaihdoksien lisäksi toinen tärkeä mekaniikka Mystical Chainissa on taikakortit… Sen lisäksi, että niitä voidaan käyttää perinteisiin hyökkäyksiin, Mystical Chainissa taikakorteilla voi herättää henkiin kuolleen parin mutta myös aiheuttaa voimakkaasti vihollisia vahingoittavan manapurskauksen jos taikakortin aktivoi pelaajan hahmon saatua osuman luodista.


Seuraava kuva käännettyine teksteineen on otettu suoraan Touhou wikistä, sillä siitä käy hyvin ilmi mistä Mystical Chainissa on kysymys:

A Master- eli päähahmon elämäpalkki, slave-hahmon elämät näkyvät sen takana
- B Pomon elämät
- C Käytettävissä olevat taikakortit
- D Ketjumittari (ilmestyy iskiessä vihollista)
- E Pomon elämäpalkki ja jäljellä olevat elämät
- F Master-hahmo (huomaa oranssi taikaympyrä)
- G Ylläkkötilassa oleva Slave-hahmo (huomaa sininen taikaympyrä)
- H Timantteja, jotka ilmestyvät ketjuttaessa, käyttäessä tiettyjä taitoja tai teet vastustajaa huomattavasti iskupisteet ylittävää tuhoa
- I Käytettävät taitopisteet
- J Ymmärrettävän iloinen feeniks
- K NEET


Kaiken kaikkiaan Mystical Chain on mielenkiintoinen versio areenamätöstä, joka tuo vaihtelua normaaleihin shmup-tasoloikkiin. Tekeminenkään ei lopu heti kesken sillä tarinatilan lisäksi pelissä on mukana tasoharjoittelu, bossrush sekä erikoinen desperate-tila, joka käytännössä on tarinatilan huomattavasti vaikeampi versio.

Kannattaa kokeilla jos haluaa testata nopeatempoista ilmeikkäillä hahmoilla ja vaikuttavilla vastustaisteluilla varustettua peliä… Varoituksen sanana tosin täytyy mainita, että ohjaimiin tottuminen voi viedä aikaa sekä RemiFlan kombo on voi tuottaa päänvaivaa.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>