Esittelyssä: Super Marisa World


”Pidätkö Super Mario Worldistä? Entäpä Touhou-peleistä? Siinä tapauksessa rakastat tätä peliä…”

Super Marisa World on Double Clusterin vuonna 2007 julkaisema tasoloikka, joka on saanut runsaasti vaikutteita Super Mario -peleistä. Käytännössä pelin ideana on astua Marisan saappaisiin ja pelastaa ”prinsessa” Patchouli sekä selvittää samalla mitä Gensokyolle on tapahtunut…

*Varoitus, peli sisältää paljon vanhempia Touhou memejä kuten suppatenko, Lettyn hitbox, CAVED ja Help me Erinnnnnn!!!*

Maailmat jakautuvat kuuteen tasoon, symboli kertoo tason tilanteen:
- X: Taso ei avattu
- O: Taso on auki mutta ei voitettu
- N: Tason normaali reitti suoritettu
- E: Tason extra reitti suoritettu
- ⍟: Taso kokonaisuudessan läpi

Peli koostuu kahdeksasta maailmasta, joista jokaisessa on kuudesta kahdeksaan tasoa (vähintään kaksi niistä vastuksia): osaan tasoista pääsee vain löytämällä salaisen uloskäynnin (merkattu ”täysikasvuisella” Koakumalla)…

Matkansa aikana Marisa löytää erilaisia erikoisesineitä helpottamaan seikkailua:
- Hakurein kuulat muuttavat hänet Waki Miko Marisaksi, joka käytännössä vastaa Super Marion tulikukka- ja vasara-esineitä.
- Luudan avulla Marisa pystyy lentämään hetkittäisesti ilmassa ja lyömään vihollisia.
- Sarjakuvalihan löydettyään Marisa voi kutsua paikalle Rumian, joka on yhdistelmä Yoshia ja kuolemattomuutta.

Gensokyon tyttäret ovat löytäneet kykyjään vastaavia rooleja…

Pelin ehkä mielenkiintoinen osuus on vastukset ja Marisan keskustelut heidän kanssaan… Valitettavasti peliin ei ole englanninosta mutta onneksi Touhou-wikistä löytyy käännökset (suosittelen lukaisemaan vaikka peliä ei pelaisikaan)…

Jos on yhtään pelannut Super Mario Worldia tai sen jatko-osaa Yoshi’s Islandia monet vastuksista saattavat vaikuttaa tutuilta sillä käytännössä ne on suoraan otettu kyseisistä peleistä (tosin niihin lisätty Touhoumaisuuksia kuten danmakua). Joukossa on myös viittauksia Dr. Marioon, Super Mario Bros 3:een ja Super Mario Land -peleihin.

Aya on joutunut hunningolle…

Vaikka Super Marisa World on hauska ja erittäin nostalginen peli niin varoituksen sanana täytyy myöntää sen olevan myös todella haastava: Marisa liikkuu pelottavan liukkaasti ja hitboxistaan johtuen vihollisten päälle hyppinen vaatii suurta tarkkuutta ettei kuolo korjaa; Teoriassa tuon liikevauhtiin liittyvän ongelman pystyy ratkomaan säätämällä asetuksista pelin kuvataajuuden tasolle 30 FPS, mutta käytännössä tämä valinta ei toimi kuin vanhemmissa koneissa (Windows 7 ja Windows 10 näyttää vähät välittävän siitä, joten peli pyörii aina 60 FPS nopeudella).

Tästä huolimatta suosittelen peliä kaikille Touhoun, Marion ja tasoloikkien ystäville sillä harvoin näkee yhtä poskisuussa tehtyä peliä… Sen lisäksi, että Super Marisa World toimii nostalgiatrippinä Mariosta pitäville on se myös eräänlainen aikakapseli, joka tarjoaa silmäyksen siitä millainen Touhou fanikulttuuri oli 10 vuotta sitten.

Kategoria(t): Meta, Touhou Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>