Ensisilmäyksellä: Gensou rolling force


Oletteko koskaan miettinyt mitä tapahtuu jos Donkey Kong Country tapahtuisi Gensokyossa? Chouten Alphan Steamissä julkaisema Gensou Rolling Force pyrkii vastaamaan juuri tähän kysymykseen… Käytännössä kaikki DKC pelisarjasta tutut elementit löytyvät Gensokyoon sovitettuna, esim. tavalliset tynnyrit on hakkeroita, DK-tynnyrit lahjoituslaatikoita, banaanit kolikoita ja renkaat Hakurein kuulia.

Varoitus: Gensou rolling force on japaniksi ja jotta peliä voi pelata tulee sinulla olla XBOX-ohjain.

Käytännössä Gensou rolling force on hyvin yksinkertainen tasoloikka, missä pelaaja etenee taso kerrallaan läpi Gensokyon… Erikoisuutena tässä on, että pelaaja valitsee yhden nelihenkisistä tiimeistä tason läpäisemiseksi (tiimit kuvassa alla); tiimit ovat tosin identtisiä joten sillä on vain kosmeettinen vaikutus peliin.

Käytännössä jokaisessa tiimissä on johtajan lisäksi kolmenlaisia hahmoja: Yksi pystyy hajottamaan kiviä ja voimakkaita vastuksia, toinen kutsumaan Hakurein kuulia trampoliineiksi ja kolmas kykenee Dixie Kong tyyliseen liitämiseen. Valittuaan mieleisensä porukan pelaajan tulee sitten selvitä sillä suoraviivaisista tasoista… Joissain tasoissa tosin peli pakottaa kokeilemaan ensin tarinallisesti oikealla joukolla.

Valitettavasti lupaavasta lähtökohdastaan huolimatta Gensou rolling force ei nykyisellään ole hyvä pelil… Pelattuani ensimmäisen maailman läpi törmäsin monenlaisiin äärimmäisen ärsyttäviin ongelmiin kuten puutteelliseen törmäystunnistukseen ja epämääräisiin osumalaatikoihin, mikä johti outojen osumien lisäksi tason läpi putoamiseen, useisiin graafisiin bugeihin ja ehkä pahimpana hyppimiseen liittyvään liikkeseen: Kun pelaaja painaa hyppynappia niin hahmo hyppää aina eteenpäin ellei erikseen vastusta liikettä, myös liidettäessä hahmo tykkää jatkaa matkaansa joten laskeutumisesta tulee hankalaa.

Toisin sanoen kokemuksieni perusteella kannattanee odottaa, että peliä paikkaillaan vähän enemmän sillä nykyisellään se ei ole n. 20€ hintalappunsa arvoinen. Vaikka kuinka olisi Donkey Kong Countryn ja Touhoun suuri fani, niin tämä tuotos kannattaa kiertää.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>