Touhou lyhyesti

Monet kuulemma löytävät Touhoun siitä piirroksia kuvafoorumeilla nähdessään tai musiikkia Youtubessa kuullessaan, jolloin uteliaisuuden herätessä seuraava kysymys saattaa olla pahamaineinen ”mikäs anime tämä onkaan?”. Lyhyt vastaus on että ei mikään, tai ainakin oli joskus. Nykyisestä tilanteesta voidaan olla montaa mieltä.

Jos nyt kuitenkin korrekteina pysytään, anime Touhou ei ensijaisesti ole. Pääteos on japanilaisen alkoholistin pelinkehittäjän oluentuntijan luoma sarja videopelejä – luotihelvettiräiskintöjä – jotka sijoittuvat Gensokyon värikkääseen fantasiamaailmaan jossa ravintoketjun huipulla ovat lentävät pikkutytöt.

Tällaisia.

Tästä jotenkin sikisi aktiivinen fanikunta piirtämään aiheesta sarjakuvia, miksaamaan pelien musiikkia ja tekemään omia pelejään. Alkuperäisteosten nollabudjetin huomioonottaen vaikuttava saavutus yhden miehen pelitalo Team Shanghai Alicelta. Buumi on kuulemma viimein laskenut, mutta itseriittoiseksi mutatoitunut fandom kiehtoo yhä ja sarjaa fanitetaan Suomenkin sisällä yllättävän aktiivisesti kaiken kokoisen ja näköisen porukan toimesta.

Enemmän tiedon perässä kannattaa suunnata englanninkieliseen wikiin tai yläpalkistakin löytyville kotoisille laudalle (nsfw) ja foorumille (sfw).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>