Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
 • Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit.
 • Näytä uudet vastaukset viesteihisi.
 • Uutiset: Askarruttaako mitä on Touhou? Onneksi aiheesta on olemassa syventävä dokumentti!
   

  Kirjoittaja Aihe: Alkoholilanka  (Luettu 135657 kertaa)

  Roppari

  • Vieras
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #345 : Joulukuu 09, 2016, 22:16:58 »
  ^
  Hei jeij, ollaan samiksii.

  Tuli taas kutkuttava tarve kirjoitella vähän, vaikkapa viskiarvostelua. Ees jonkinlaista. Katotaan vaan nyt mitä nää aistimet tuumii parin tunnin yöunilla tuotteista tähän kellonaikaan.

  Highland Park 12 Years Old.

  Mallasviskiä Skotlannista. Ostaa rykäsin kerran tällaisen valmistujaislahjaksi kaverilleni, nyt kävi taas niin veikeästi että sain itse kyseisen tuotteen syntymäpäivälahjaksi tämän kaverini veljeltä, ja hänen kihlatultaan. Highland Parkhan on sinänsä tunnettu viskiystävien keskuudessa(?) ja lahjahevostahan ei suuhun katsota, joten ennakkoluulottomasti vaan tuotteen äärelle!

  Kyseessä on siis Islay- ja saariviski, jotka ovat tunnettuja savuisuudestaan taikka turpeisuudestaan. Myös tätä tuotetta povaillaan turpeisuudellaan, mutta hienolla sellaisella. Koitetaanhan mitä mieltä väsyneet aistini ovat tästä~

  Väri: Hohtavan meripihkainen.

  Rakenne: Keski-täyteläinen. Viski viipyy hetken lasin reunalla ja alkaa sivistyneesti tasaiseen tahtiin valua.

  Tuoksu: Hyvinkin ohrainen. Erottaa silti hennosti hunajan, vähän erinäistä kukkaniittyä ja hedelmiä, kun on kuitenkin sherry-tynnyreissä kypsytettyä viskiä. Myös mukava pieni savuisuus tuoksussa.

  Maku: Makea, ohrainen, mukavan sivistynyt ja hieman karski! Jälkimakua myöten kyseistä viskiä siivittää sopiva turpeisuus, joka toimiikin tässä tyylikkäänä mausteena, eikä pääasiallisena makuelämyksenä. Jälkimaussa myös runsaasti tammea.

  Yhteenveto: Oikein hienostunut ja mukava, perusvarma viski. Sinänsähän tämä ei viskiharrastelijalle tarjoa mitään ihmeellistä, mutta ei siinä kirvestäänkään kiveen lyö jos tämän kaappiinsa hankkii. Mielestäni tämä on juurikin hyvin aloittelijaystävällinen tuote ihmiselle joka arvostaa makua juomissaan tai tahtoo kokeilla viskiä: tämän tuotteen turpeisuus kun ei ole mitenkään ylitsehuutava, vaan toimii juuri mukavana mausteena, joka elävöittää kyseistä viskiä. Hyvää tavaraa viskikokoelmiin, viinakaappeihin, lahjaksi tai vierasvaraksi. Ei ole sinäsä hinnallakaan pilattu, ei varsinkaan jos tyytyy huokeampaan.

  Koko: 0,7l
  Alc: 40%
  Hinta: noin 52€

  ------------------------

  Jim Beam Kentucky -Dram- Whiskey

  Nyt olemme jännittävän äärellä: Jim Beam-bourbonia sekoitettuna skotlantilaiseen turpeistettuun viskiin! Mikä voisi mennä vikaan!?

  Viron-vesillä seilaavan laivan valikoimista tarkan seulonnan jälkeen silmiini iski tämä kyseinen tuote. Todellakin, hyvinkin mielenkiintoinen kokeilu amerikkalaiselta jättikokoiselta tislaamolta joka valmistaa maailman tunnetuinta bourbonia: Jim Beamia; että sekoitetaanpa omaa tuotettamme skotlantilaiseen viskiin. Ja vieläpä turpeistettuun sellaiseen!

  Kuten Hans Zimmerkin sen sanoi mainoksessa: "Jos joku asettaa säännön, riko se! Näin luodaan uutta!" Jim Beamillahan tämä nyt sitten hiffattiin. Eräät skotlantilaiset sekoiteviskithän ovat hyvin suosittuja Yhdysvalloissa, joten ei sinänsä ihme että sielläpäin ollaan menty kokeilemaan sekoitetta oman, ja vieraan maan tuotteilla. Harmi sinänsä ettei tässä mainita minkä skotlantilaisen tislaamon viskiä tähän on sekoitettu. Jim Beam ei omilla kotisivuillaankaan ota kantaa tähän tuotteeseen, ja Googlekin nirsoilee tiedon kanssa, joten omillamme ollaan. Vaan emme anna sen häiritä, vaan haastamme aistimme viimeisen päälle:

  Väri: Veikeän pronssinen, jopa hieman oranssinenkin.

  Rakenne: Täyteläinen. Viski viihtyy lasin reunalla pitkään ja lähtee paksuna viivana valumaan alas.

  Tuoksu: Mukavan makea. Siirappia, imelää jäätelöä ja hento savuisuus.

  Maku: Äärimmäisen omanlainen! Aivan kuin suussa kamppailisi kaksi eri viskiä, jotka pyrkivät kyynärpää-taktiikalla tuomaan itsensä esiin. Bourbonin makeus väistyy skotlantilaisen ohran alta, ja toisinpäin: taustalla on koko ajan sivistynyt, pieni savuisuus. Tämä viski meni omanlaisuudessaan kyllä ihan omaan mittaluokkaan! Jälkimaussa jatkuu sama kamppailu viskien välillä.. ja jälleen kerran hento savuisuus on taustalla.

  Yhteenveto: Pidän ennen kaikkea viskimaailmassa näistä -tämänkaltaisista- villeistä korteista, koska ne rikkovat rajoja, perinteitä ja tuovat alalle jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Tästä syystä onkin upeaa nähdä että yksi alan suurimpia tekijöitä tekee jotain näin rohkeaa ja irtautuu kaavoista. Hintaisekseen ei todellakaan mielestäni huono tuote, ainakin kokeilemisen arvoinen. Voisin veikata että toimisi hienosti myös jonkin erikoisemman cola-juoman seassa!

  Koko: 1l
  Alc: 40%
  Hinta: Noin 40€ (HUOM! Travel Exclusive.)

  ----------------------------------

  Ardbeg Corryvreckan

  On olemassa viskiä, ja sitten on Viskiä. Ardbeg on Viskiä. Mallasviskiä Skotlannista.

  Ensimmäinen todellinen kunnon viski jota maistoin ikinä -ennen kuin olin koko viskien maailmaan hurahtanut- oli 10-vuotias Ardbeg. Nyt meillä on käsissämme kyseisen, mahtavan tislaamon tynnyrivahvuista tuotetta. Ardbeg tunnetaan äärimmäisen runsaasta turpeisuudestaan, joka muunmuassa vaikutti siihen että tuote nousi aikoinaan heti kärkeen lempi viskikseni. Viskihän on Islay ja Saari-viskeihin kuuluva. Ja tämä kyseinen viski on juurikin Islayn saarelta jonka tuotteet eivät Pupu Tupunoiden herkkiin suuvärkkeihin sovi. Ardbeg Corryvreckan onkin viski, joka on ottanut nimensä saaren lähellä olevasta meripyörteestä. Meripyörteeseen uskaltautuuvat kuulema ainoastaan kaikkein rohkeimmat. Kyseinen viski on kuulema samanlaista sielunmaisemaltaan. Pelottaako jo? Ei minuakaan, iskemme kiinni!

  Ps. Mainittakoon vielä että tämä viski on kylmäsuodattamatonta ja värjäämätöntä tynnyrivahvuisuuttaan myöten: eli juurikin niin aitoa kuin viski voi olla. Tynnyrivahvuisissa viskeissä saattaa olla sakkaa joka kuuluu asiaan.

  Väri: Rehellisen meripihkainen. Hieman kallistuu myös pronssiin.

  Rakenne: Todella täyteläinen! Hyvä ettei sulata lasia.

  Tuoksu: Jo pelkkä tuoksu on tyrmäävä! Suurissa määrin turvetta, hiiltä, mustaviinimarjaakin putkahtaa esiin. Varovasti haistaessa! Tämä on vahvaa ja ei anna armoa nenälle.

  Maku: Tislaaja ei valehtele, tätä ei pysty käsittelemään heikkoluontoiset! Suuren alkoholipitoisuutensa myöten maku on tulinen. Maussa on turvetta, vihreää ruohoa ja vahvaa kahvia. Tuju marjamaisuus on myös havaittavissa. Jälkimaussa tasapainottuvat hienosti kaikki viskin maut, ja ne pysyvät suussa miellyttävän ajan kunnes tyylikkäästi lipuvat pois.

  Yhteenveto: Paras viski mitä olen ikinä maistanut, suosikki viskihän olisi sitten tässä! Tässä viskissä yhdistyvät mahtavan maun lisäksi tekijät joita arvostan: alkuperäisyys ja muokkaamattomuus. Tämä ei todellakaan ole sitä aloittelijoiden tavaraa: ei varsinkaan kun paikallisessakin 4cl tätä kustantaa jo sen 18€. Mutta varsinkin jos sattuu pitämään tämän tislaamon kivijalkatuotteesta on tämä, Corryvreckan, vähintäänkin kokeilemisen arvoinen. Hinta ja laatu kohtaa, niin hyvässä kuin pahassa!

  Koko: 0,7l
  Alc: 57,1%
  Hinta: 82 - 100€
  --------------------

  Väsyneenä ei nyt oikein lähtenyt. Pitäisi taas joskus pienelle piirille järkätä joku viski-ilta jossa voidaan sitten vaikka kehua kilpaa viskejä ja toisiamme.. hä hä~

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #346 : Joulukuu 30, 2016, 13:46:23 »
  Irkissä inttiin menijän olutmietteitä.

  Lainaus
  13:26 < bitofhope> Testissä tänään Dark Humor Clubin Hot Chocolate
  13:26 < kyouko> tänään
  13:27 < bitofhope> Imperial Stout / 10,2% ABV / 42 IBU
  13:28 < bitofhope> Mustalle huumorille onkin kai tässä kysyntää :D
  13:29 < bitofhope> Lievästi punertavan musta olut, aromilasiin kaatuessa pikkusormen paksuinen maissinkeltainen vaahto, ohenee pian pitsirenkaaksi ja -saareksi
  13:30 < bitofhope> Tuoksussa kahvia, suklaata, jouluisia aromeja
  13:30 < bitofhope> kardemumman, kanelin, pomeranssin suuntaisia vivahteita
  13:30 < bitofhope> ei merkittävää humalien tuoksua
  13:31 < bitofhope> suutuntuma yllätyskevyt, kevyesti hiilihappoinen
  13:32 < bitofhope> ei erityisen suuri viskosiiteetti
  13:32 < bitofhope> humalointi happamaan päin, suklaamaltaat vahvoina
  13:32 < kyouko> humalointi JIHAD
  13:33 < bitofhope> kyouko: Amarillo akbar!
  13:33 < kyouko> akbar
  13:35 < bitofhope> Oikein hyvä IS, numeerisesti vahva mutta tuntumaltaan hentorakenteinen. Lisää viskositeettia ja täyteläisyyttä voisi vielä olla.

  Satori

  • sādhuばあちゃん
  • Punainen Keiju
  • *****
  • Viestejä: 304
  • pullantuoksuinen kotiäiti
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #347 : Maaliskuu 27, 2017, 19:57:56 »
  Suntoryn tislaamoilta japanista... The Chita Single Grain 「知多」

  Nenä: Terävä
  Maku: Lentokonebensa
  Jälkimaku: vaahtokarkki

  Yhden jyvän loliviski, ikää ei mainittu, joka tekee mitä lupaa: monimutkainen ja kevyt tsundere.
  ------ "Puolueemme nojaa vahvasti valtionshintōlaisiin perusarvoihin! Rötöstytöt kuriin!"

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #348 : Huhtikuu 15, 2017, 18:49:16 »
  Panimo: Svaneke
  Olut: Påskefrokost
  Tyyli: Saison IPA (???)
  Pakkaus: 75 cl pullo  :o

  Samea, valean oranssi. Parin sormen vaahto. Sienimäinen, kellarin mieleen tuova saison-tuoksu. Maku vastaava. Sitruksia, tilliä, myrseenejä. Väittää olevansa saison IPA, ja minusta ansaitsee luokituksen. Pullo aika iso. Tuntuu höpöltä yhdellä aterialla kokonaan juotuna. Taidan säästää kaapissa odottavan Russian Imperial Stoutin iltaan saakka.

  J_onn_e

  • Tokyo Metropolitan Police Special Vehicle Section 2, Division 2.
  • Miko
  • ***
  • Viestejä: 984
  • Shinohara Heavy Industries AV-98 Ingram
   • Profiili
   • Get money
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #349 : Kesäkuu 23, 2017, 23:02:08 »
  Garage on hyvän makusta mut Dry Vodka potkii paremmin :'D
  Jatkakaa hyvää työtä senkin hemulit

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #350 : Tammikuu 02, 2018, 00:29:44 »
  Mikkeller Beer Geek Flat White
  Oatmeal Stout, lisätty kahvia ja laktoosia
  Belgia
  7.5% ABV
  330 ml ruskea lasipullo

  Musta, luonnonvalkoisella sormenpaksuisella vaahdolla. Vaahto laskee melko pian ja jättää pitsihahtuvat pintaan. Vaahdon laskettua samean tummanruskea, kotikaljan värinen rengas lasin reunalla.

  Tuoksuu kahvilta ja raikkailta humalilta, alkoholin tuoksu keskivoimakas. Lasin reunaan jää väritön, hieman kupliva jälki, joka valuu hitaasti. Suutuntuma täyteläinen, mutta stoutiksi kepeä, kitalakeen öljyinen. Kahvin ja suklaan maut voimakkaina, maitoinen. Pitkä jälkimaku kuin tummassa suklaassa. Voimakas humalointi keventää makua.

  Hyvää suklaista kauramaitoa. Pidän jopa kavin mausta tässä, vaikka en ole kahvin ystävä muuten. Ei puuroisin kaurapuuro-stout, mutta hyvä juoma.

  Muokkaus: Kävin tänään kokemassa ensimmäistä kertaa A-oluen ostamisen maitokaupasta. Valitettavasti ainoa valikoimasta löytämäni yli 4.7% olut oli Lapin kulta. Ihan ok mutta olisi pitänyt mieluummin ottaa ginilonkkua.

  Korven_soturi

  • Filosofi-ex-putkimies
  • Yōkai
  • **
  • Viestejä: 646
  • Vääriltä teiltä eksynyt
   • Profiili
   • Piano covers on youtube
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #351 : Tammikuu 05, 2018, 21:13:54 »
  Lervig 3 Bean Stout

  Alkon mukaan ''Mustanruskea, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, suklaamaltainen, kookoksinen, vaniljainen, siirappinen, mokkainen, runsas.''

  Typistettynä maistuu nestemäiseltä Fazerin Siniseltä kahvimaisella jälkimaulla.
  Voin suositella.
  Siveys on maailman syöpä, ja kaksimielisillä on aina hauskempaa.
  Spoiler (click to show/hide)


  pls rember that wen u feel scare or frigten
  never forget ttimes wen u feeled happy

  wen day is dark alway rember happy day

  Just_se

  • Keiju
  • *
  • Viestejä: 13
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #352 : Tammikuu 07, 2018, 03:45:31 »
  Ensimmäinen kerta kun juon tänä vuonna

  Ensimmäinen kerta varmaan vuoteen kun olen juomatta yli 5päivää

  Hieno tunne Tökkikää häpeällä vain jos tekee mieli
  Hengitä syvään ja vedä henkeä

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #353 : Tammikuu 16, 2018, 17:05:38 »
  Nøgne Ø India Pale Ale
  American IPA
  7.5% ABV
  60 IBU
  EBC 20

  väri: vaalean oranssi, meripihka, vappusima

  parin millin valkoinen vaahto, hälvenee nopeasti muutamaksi vaahtopääksi
  lasin reunaan tahmea

  tuoksu karamellinen, sitruksinen, dank

  maussa kitkerät aksentit, karamelli, makea, umami, bergamot, jälkimaussa makeus korostuu

  Hardcore IPAn valmistus loppui (RIP), mutta tämä käyköön korvikkeeksi, on suunnilleen samaa kastia. Kaipaan rakasta greippikeittoani.

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #354 : Elokuu 17, 2018, 01:24:27 »
  Tuplapostaus koska

  Lainaus
  Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
  Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

  Ja ketä oikeesti kiinnostaa.

  Omnipollo Gimbaracompa

  Kahvi-vanilja-granola Imperial Stout

  11% ABV, 33 cl

  sis. ohraa, vehnää, kauraa, laktoosia

  Väriä vaikea erottaa pimeässä, mutta tumma kuitenkin. Pitsivaahto, ei erityisen paksu.

  Makean puuroinen tuoksu erottuu jo matkan päästä. Tuoksussa elovenakeksi, ruispuuro, mustikka, talkkuna.

  Maussa marjaisuutta, ruokaisuutta, hieman lakan (as in pintakäsittelyaine) olemusta. Ruokaisa. Tekee mieli vahvaa juustoa (vanha gouda, appenzeller, iäkäs guyère tai comté). Vähemmän makea kuin tuoksu antaa arvella. Ei kovin kitkerä ja ainesosissa ei mainita humalaa. Kenties 0 ABV IS?

  Maukas ystävä juustotarjottimelle ja hieno etiketti. Suosittelen.

  zertap

  • Touch Fluffy Tail
  • Keltainen Keiju
  • ****
  • Viestejä: 279
  • AWOOOOO~
   • Profiili
   • Duck tales (NSFW ed.)
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #355 : Joulukuu 09, 2018, 15:22:46 »
  Tänään otetaan, tänään otetaan
  helvetin hyvää kaljaa,
  huomenna on, huomenna on
  helvetin kiva työpäivä


  Tässä ois tänään testissä näin KApinoidessa kalja brittiläiseltä panimolta nimeltä Siren.
  Odyssey 008 markkinoitiin mineulle oluttyypinä Flanders Sour Ale ja sisältää huikeat 8,7% alkoholia.
  Putelista pääsin pulittamaan 16,90€  Mutta miltäs tämä komeus sitten oikeen maistuu?
  Spoiler (click to show/hide)

  Muistathan merkitä lähteet?

  bitofhope

  • Wannabe-harmaaparta
  • Vihreä Keiju
  • ***
  • Viestejä: 175
  • grep -f laatusisalto
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #356 : Joulukuu 09, 2018, 15:44:50 »
  olut.json


  {
      "juoma": "olut",
      "nimi": "Braskadi",
      "maa": "brasilia, baskimaa",
      "erikoisruokavalioyhteensopivuus": "vegaani (sis. sieniä)",
      "arvostelu": [
          "tuoksu": "kaikkein vahvimmin kanelipulla runsaalla sokerikuorrutteella, voimakas kardemumma, heikkoa sitrusmaista "earl grey" bergamottia, hieman ylikypsät hedelmät, 'tykitystä', vahvempi tuoksu lasista kuin pullosta.",
          "maku": "karambola, kypsät trooppiset, hieman jopa avokado, savua ja paahtoa, (lähteen M mukaan kahvisen oluen ja minttunuuskan jälkeen tuntuu palaneen fariinisokerin aromia), hieman pohjaanpalaneisuutta, kookoksen idensiteettiä. EI lainkaan juustoista."
          "numeerinen arvio": "3/3"
          "sanallinen arvio": "Yksinkertaisista lähtökohdista lähtevä, mutta monimutkaisia tuloksia tuottanut RIS. Kookosolut myös ihmisille, jotka eivät pidä kookoksesta."
      ]
  }


  EDIT: Arvostelussa auttoivat subjektit M, S, ja Z.

  Just_se

  • Keiju
  • *
  • Viestejä: 13
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #357 : Elokuu 02, 2019, 13:33:43 »
  Koko kesän oon ottanut kuppia aika kovasti, lähinnä viskiä ja kirkasta sekä satunnainen muu olut/viini välissä. Eniten painunut mieleen näin selvinpäin asiaa pohtiessani ehkäpä VAT69 viski. Jäiden kanssa tai ihan pullosta. On ihan hyvää ja menee juotuna alas.
  Hengitä syvään ja vedä henkeä

  Hieda no Mukyuu

  • Elle parle d’amour comme elle parle des vieux livres
  • Miko
  • ***
  • Viestejä: 1 607
  • Tuota... Muistanet merkitä lähteet?
   • Profiili
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #358 : Elokuu 10, 2019, 22:47:31 »
  Tänä iltana minä maistelen viskiä. Tätä ette ihan joka päivä pääse lukemaan.

  Tunnustan, että hinta hieman hätkäytti, mutta olin oikeasti utelias. Tutkimuksen kohteena on 12-vuotias Auchentoshan.

  En minä tämän lajin juomista paljoa ymmärrä, mutta sen osasin sanoa, että ensimaku oli paljon tuoksua pehmeämpi (vertaa Wikipedia-artikkelin kohta, jossa käytetään lempinimeä »the breakfast whisky»). Jälkimaku taas polttelee tavalla, joka tulee pienenä yllätyksenä.

  Kyllä viskinharrastajat nyt mielensä pahoittavat. Arvioni on: harvinaisen maukas viski – tätä napostelee suurin piirtein yhtä mielellään kuin hyvää calvadosia, joka tosin olisi tuntuvasti halvempaa.

  zertap

  • Touch Fluffy Tail
  • Keltainen Keiju
  • ****
  • Viestejä: 279
  • AWOOOOO~
   • Profiili
   • Duck tales (NSFW ed.)
  Vs: Alkoholilanka
  « Vastaus #359 : Syyskuu 08, 2019, 15:53:14 »
  Oltiinpa tuossa sitten Satorin, Matanekon, bitofhopen ja erään kaverini kanssa Olutravintola Konttorissa nauttimissa alkoholijuomia.


  Tämä komeus on nimeltään Black Damnation XXII Willy ja kustansi allekirjoittaneelle vaivaiset 39 euroa.


  Erittäin makoisaa kaliaa. Kaljan tutkiminen meni kuitenkin makua syvemmälle, sillä Matanekon käsilaukusta löytyi normaalin taskulampun lisäksi myös UV-lamppu.