En oikeen osannut tätä mihinkään muuallekkaan laittaa. Mutta kun tuo töhön maailma kiinnostaisi, niin mistä kannattaisi aloittaa tutustuminen?
Jos kerran olet Alice-fani, niin kannattaa katsella musiikkivideo »
Alice → dere». Minuun se teki aikanaan syvän vaikutuksen huolimatta vaatimattomasta animoinnista ja siitä, että Alice ei ole aivan suosikkihahmojeni kärkeä (vaikkakin hyvin mielenkiintoinen ja omalla tavallaan viehättävä).
Kävin tuota selailemassa ja oli aika mites sen nyt sanois alastonta materiaalia. Joten taidan tutustua näihin sarjakuviin vasta yön pikkutunneilla.
Danboorussa on kaikkea laidasta laitaan. Itse asiassa muistaakseni reilu enemmistö sivuston Tōhō-aineistosta on luokiteltu »työturvalliseksi». Ylempänä annettu Safebooru-vinkki on hyvä, jos haluaa mahdollisuuksien mukaan vältellä suorasukaista pornoa.
Ja Danboorussahan käännökset toimivat näin: Mikäli sarjakuvasivun tai kuvituksen tekstejä on käännetty, näkyy alkuperäistekstin päällä läpikuultava ruutu. Viemällä hiiren osoittimen käännösruudun päälle, napsauttamatta, saa käännöksen näkyviin. Napsauttamalla kuvaa käännösruutujen ulkopuolelta saa ruudut piilotettua. Napsauttamalla käännösruutua pääsee muokkaamaan käännöstä.
Omien suosikkitaiteilijoitteni joukkoon kuuluvat muitten muassa
Arnest,
Hisame Futatsuki ja
Asato Mizu. Lukusuositusten vaihtamiseen meillä on myös
oma keskustelusäikeensä, jota kannattaa vilkaista.
Fanisarjakuviin pääsee käsiksi myös esimerkiksi E-hentai-nimisen sivuston kautta. Valikoima voi olla hyvinkin toinen kuin Danboorussa.
Tämän haun takana pitäisi olla pelkästään työturvallisia teoksia, mutta sivuston mainokset ovat toki monien sivullisten silmille sopimattomia.
Touhou Wiki -sivustolla on tiedon lisäksi kasoittain latauslinkkejä; sitä kautta olen imuroinut luettavikseni esimerkiksi Zunin hovitaiteilijan
Eda Akin dōjinsheja. Niistä päästäänkin siihen, että olemassa on myös virallisia Tōhō-sarjakuvia kuten Akin kuvittama »
Tōhō bōgetsushō – Silent Sinner in Blue».
Lisäksi Touhou Wiki tarjoaa englanninkielisiä käännöksiä sellaisista Gensōkyōn ihmeitä käsittelevistä kirjoista kuin »
Tōhō gumon shiki – Perfect Memento in Strict Sense».
Luettava ei aivan pian lopu kesken, jos kestää Zunin ja hänen faniensa ajoittain hyvinkin kummallista, myös peleistä tuttua huumorintajua.