– – palasi taas mieleen millaista Touhou fanitus oli kymmenen vuotta sitten: Innocent Key oli vasta aloittamassa uraansa, Cool&Create teki vielä uuttakin musaa remiksin remiksien sijaan (myös järjesti Flowering Night konsertteja) ja kaikki tunsivat ainakin yhden kappaleen IOSYS:n tuotannosta....
Hahmopuolella mietittynä Reimu oli jo silloin köyhä mutta Marisa ei vielä ollut niin kova naistenmies, Lettyllä oli paino-ongelmia, Merlinillä raivareita, Keine puolestaan tykkäsi penetroida asioita ja Erin ei saanut levätä hetkeäkään koska aina joku huusi apua käsi pystyssä... Sakuya oli SDM:n vihainen rakkikoira jolle emäntä oli pelattavan hahmon statusta tärkeämpi... Mikä tärkeintä Gensokyossa asui vain homoja.
Tämän heikohkon aasinsillan kautta kysynkin mitä teille on jäänyt käteen viimeisen kymmenen vuoden ajalta?
On ollut sen verran muita kiireitä, etten ole saanut aikaiseksi tarttua Tsalopin esittämään kiehtovaan kysymykseen.
Pitkän linjan Marisa-fanina olen sen sijaan tahtomattanikin pyöritellyt päässäni kohtaa »Marisa ei vielä ollut niin kova naistenmies».
Kaikeksi onneksi olen koonnut muisteloita oman fanihistoriani alkutaipalesta
tuonne yhteisömme blogiin. Sieltä siis näemme, että en oikein voi muistaa fanikunnan sisäistä tilannetta vuotta 2009 vanhemmalta ajalta. Taivaanranta tulee väkisin vastaan kahdeksan vuoden kohdalla.
Marisasta, rakkaudesta ja kuolemasta olin kiinnostunut alusta lähtien, mutta oliko aluksi kyseessä vain Marisa–Alice–Patchouli-kolmio? Ei, kyllä jo varhain luin myös
Eda Akin Marisa × Reimu -tulkintoja. Jos en aivan väärin muista, ne olivat hyvin saatavilla, englanniksikin, viimeistään vuoden 2009 syyspuolella.
Varhaisin pomminvarma muistoni Marisan suoranaisesta tyttöhaaremista on kuitenkin
Coffgirlin piirrosvideo, jonka hän nykytiedon mukaan olisi julkaissut 8.11.2010. Olettamus Marisasta viettelijättärenä on myös keskeinen osa
Fuantein sarjakuvaa »AVP 2 – Alice vs. Patchouli», jossa Marisan »haaremiin» kuuluu hampaat irvessä kilpailevan kaksikon lisäksi ainakin Nitori. AVP 2:n kansikuva on julkaistu Danboorussa 2.2.2010, ja sitä paitsi sarjakuva oli Fuantein toinen samaa aihetta käsittelevä teos. Kun vielä teen pari hakua vanhoja mielikuviani seuraten, löydän
Yamun piirroksen, jossa Marisalla on kimpussaan neljä tyttöä (Alice, Patchouli, Reimu ja Sakuya). Kuvitus on julkaistu Danboorussa 6.11.2007, ja sinnehän ne useimmin tuodaan Pixivistä.
Tähän katsaukseeni pyytäisin vastaukseksi Tsalopin ja muittenkin muistoja siitä, miten Marisan maine »naistenmiehenä» syntyi, vakiintui ja levisi koko harrastajakunnan tietoisuuteen.
Oma arvioni on, että jos ajatus kymmenen vuotta sitten oli vasta muodostumassa, niin joka tapauksessa varsin nopeasti, parin kolmen vuoden kuluessa, se kehittyi täyteen kukoistukseensa ja oli tullut jäädäkseen. Miltä kehitys on mahtanut näyttää niitten silmissä, jotka aikoinaan etsivät Marisa-aineistoa vähemmän aktiivisesti kuin minä ja siksi kenties joutuivat näitten mielikuvien valtaan hitaammin?