Tsalop arvostelee: Perfect Cherry Blossom

Vuonna 2003 julkaistu Touhou Youyoumu ~ Perfect Cherry Blossom on järjestyksessä seitsemäs Team Shanghai Alicen touhou -pelisarjaan kuuluva shmup…

Tarina:
Talvi on jatkunut huomattavasti pidempään kuin olisi luonnollista, joten Reimu, Marisa sekä Sakuya lähtevät selvittämään mihin kevät on kadonnut… Etsintäretki vie heidät aina kuolleiden valtakuntaan asti.

Perfect Cherry Blossomissa ylitetään yliluonnolliset rajat

Yleistä:
Perfect Cherry Blossomissa nähdään ensimmäistä kertaa sarjan kaksi merkittävintä (kirjoittajan mielipide) ominaisuutta: pelaajan hitbox sekä pomotaisteluissa näkyvä vihollisindikaattori; Lisäksi peli esittelee täysin uuden vaikeusasteen (Phantasm), joka tosin jäi ainutkertaiseksi.

Reimun ja Marisan rinnalla on ilmestynyt uusi pelattava hahmo, Sakuya Izayoin, joka toimitti edellisessä pelissä vastustajan virkaa… Sakuyan lisäksi aiemmista peleistä paluun tekevät myös Cirno ja Alice Margatroid, tosin jälkimmäisen kohdalla on hieman auki onko kyseessä sama hahmo, joka ahdisteli pelaajaa Mystic Squaressa.

Perfect Cherry Blossomin erikoisuutena on kirsikankukkaesineet, joita keräämällä pelaaja voi aktivoida yliluonnollisen rajan… Yliluonnollisen rajan aikana kaikki esineet keräytyvät automaattisesti, piste-esineiden arvo moninkertaistuu ja pelaaja käytännössä ei voi kuolla (kuoleminen / pommittaminen tosin kumoaa rajan vaikutukset välittömästi).

Kannattiko pelata:
Perfect Cherry Blossomilla on erityinen paikka sydämessäni sillä se on yksi ensimmäisiä (ellei jopa ensimmäinen) Touhou pelejä, joita olen pelannut… Yritän silti olla mahdollisimman objektiivinen tässä arvostelussa.

Graafisesti peli ei poikkea paljoakaan Embodiment of Scarlet Devilistä ja osa graafiikasta onkin kierrätetty edellisestä pelistä; Tasojen taustat ja efektit tosin ovat huomattavasti kauniimpia vaikka eivät yksityiskohtaisuudessaan ylläkään moderninpien Touhou pelien tasolle.

Musiikillisesti Perfect Cherry Blossom on yksi mielenpainuvimmista… Tasojen kappaleet ovat erittäin tunnelmallisia ja sopivat tasojen teemaan hyvin: myös vastuskappaleet erottuvat edukseen. Kaiken kaikkiaan pelin musiikkiraita on mielestäni yksi pelisarjan parhaimmista.

Hahmojen välilläkin on kiitettävästi eroa ja pelissä esitelty uusi pääsankari on tarpeeksi erilainen verrattuna Reimuun ja Marisaan. Perfect Cherry Blossom ansaitsee myös bonusta siitä, että pelin päämekaniikka (yliluonnollinen raja) on hyvin toteutettu ja sopii pelin teemaan…

Kaiken kaikkiaan Perfect Cherry Blossom on kokonaisuutena yksi mukaansatempaavimpia Touhou pelejä… Vaikka graafisesti peli onkin vanhahtava, eikä yllä moderninpien osien tasolle niin musiikin, tarinan ja hahmosuunnittelun puolesta se silti vetää vertoja sarjan uusimmille tulokkaille.

Lopullinen arvosana: 8.5

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Tsalop arvostelee: Perfect Cherry Blossom

  1. Kintoki sanoo:

    Kun maailma oli nuori ja Kintoki oli hyvin vanha(palttiarallaa 2012), kaverin painostuksesta kokeilin pelata Touhouta ja kuulemma tämä ja Imperishable Night olivat helpoimmat. Totta, sillä pari kertaa pääsin easylla itse Yuyukoon asti, joka viuhka-spellcardillaan jyrsi vähäiset lifeni finaaliin. Vaika ragequittasin loputtomat kerrat, niin nautin myös hahmojen nokkelasta sanailusta ja joistain taustamusiikeista. Ah, the memories…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>