Naisten maata etsimässä – Terra Feminarum

Terra Feminarum on suomalaisen Polar Night Gamesin julkaisema shmup, joka on ammentaa inspiraationsa todella eksoottisesta lähteestä, suomalaisesta mytologiasta. Pelinä tämä ei liity Touhouhun mitenkään lukuunottamatta pelityyppiä, mutta koska idea muistutti läheisesti erästä Pohjoista projektia (toivossa on hyvä elää), pitähän minun tarkistaa mistä tässä oikeasti on kysymys.

Peli seuraa Lempon, Talvikin ja Ainon matkaa läpi synkän Pohjolan selvittääkseen miksi iäisyyksiä palaneet revontulet ovat katoamassa kuten myös eläväisten taikavoimat.’

Mielenkiintoista kyllä tarinan lisäksi pelissä on Arcade -tila sekä haastemoodi, joka avautuu pelaajan voitettua tason. Esimerkiksi ensimmäisessä tasossa haasteita ovat tietyn pistemäärän kerääminen, vihollisten ja pomon voittaminen tietyllä taidolla sekä tasosta selviäminen ilman kuolemista.

Kun taso on voitettu peli pyytää pelaajan nimikirjaimet ja palauttaa tämän sitten tasovalikkoon: toisin sanoen pelaaja voi missä vaiheessa tahansa pelata aiemmin voittamansa tason uudelleen.

Ensimmäisellä pelikerralla pelaajalle annetaan pelattava tutoriaali, mikä valottaa pellin toimintoja.

Pelaajalla on mana, jota saa keräämällä vihollisten tiputtamia manakuutioita; Kun manaa on tarpeeksi niin painamalla ’X’-näppäintä pelaajan ympärille tulee hetken kestävä suojakenttä, joka hävittää kaikki viholliset ja luodit, mitkä koskevat sitä. Manapalkin täytyttyä painamalla ’X’-näppäimen pohjaan pelaaja tekee superhyökkäyksen, joka kestää kunnes manapalkki on käytetty.

Mitä lähempänä manakuutio on ruudun yläreaunaa sitä enemmän se antaa manaa, tämän lisäksi superhyökkäyksen aikana viholliset saattavat pudottaa keltaisia esineitä, joita keräämällä saa runsaasti pisteitä (joissakin tapauksissa vastukset pudottavat myös lisäelämiä).

Manan lisäksi pelaajalla on itsestään palautuva stamina, jota voi käyttää erikoiskykyihin. Näitä kykyjä pelaajalla ei heti pelin alussa ole vaan ne voi saada palkinnoksi voitettuaan vastuksen.


Pelaaja voi valita joka lisäelämän, -voimaa tai erikoiskyvyn (tässä tapauksessa hyökkäyksen)

Mitä itse peliin tulee ulkoasultaan se on kaunis katsella ja musiikki sopii erittäin hyvin pelin tunnelmaan; lisäksi peli sisältää mielikuvituksellisia vihollisia ja ehkä kekseliäimmät hyökkäykset vastuksilla mitä olen vähään aikaan nähnyt. Esimerkiksi vastaan tuleva Auteretar heittää pelaajaa vastoilla, jotka räjähtävät naamalle.

Tasot ovat rakenteeltaan mielenkiintoisia ja kiitos haasteiden uudelleen pelattavaa riittää. Vaikka tasoja voikin uudelleen pelata kunnes ne pääsee läpi, peli ei silti ole helppo vaan jopa noviisi-vaikeusate tarjoaa haastetta.

Kaiken kaikkiaan Terra Feminarum on mielenkiintoisesta lähtökohdasta tehty shmup, joka onnistuu täyttämään odotukset; suosittelen kokeilemaan peliä jo pelkistään sen tasosuunnittelun ja vastuksien vuoksi vaikka tarinakin on mielestäni hyvä. Näin loppulauseena voi todeta, että tämä on juurikin sitä mitä Pohjoiselta projektilla olisi toivonut eli ehkäpä siitäkin syystä Terra Feminarum on kokeilun arvoinen peli.


Ja kyllä, pelissä on mukana säkkijärven polkka.

Kategoria(t): Pelit Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>