Ensisilmäyksellä: Hollow song of birds

東方真珠島 ~ Hollow Song of Birds on IDO:n kehittämä danmakufu shmup, joka julkaistiin viikko sitten (huom. Extra taso julkaistaan myöhemmin kesällä). Pelissä Reimu, Marisa ja Sakuya (sekä eräs hatuton salahahmo) selvittelevät syytä ajan satunnaisille pysähtymisille.

Mielenkiintoista pelistä tekee se, että jokainen hahmo edustaa eri pääammustyyppiä mutta sen lisäksi pelaajan tulee valita yksi yhdeksästä (kaksi näistä salaisia) sivuammustyypistä; Lisäksi piste-esineet on korvattu timanteilla, jotka pommittaessa muuttuvat väritimanteiksi, joiden kerääminen kasvattaa Z-mittaria. Kun Z-mittari on täynnä, pelaaja voi käyttää superpommia, joka vahingon lisäksi muuttaa kaikki ruudulla olevat luodit väritimanteiksi.

Hollow song of the birdissä on myös mukana last wordit.

Graafisesti ja musiikillisesti Hollow song of bird imitoi Zunin tyyliä mutta pelillisesti kyseessä on aivan omanlaisensa kokonaisuus. Tämän näkyy varsinkin vastuksien hyökkäyksissä, taikakorteissa ja niiden kuvioissa (esim. radioaaltoja imitoivat kuviot ja vastus, joka jättää jälkeensä pienikokoisia versioita itsestään) mutta myös yllä mainituissa mekaniikoissa.

Kehittäjät ovat myös ottaneet inspiraatiota hahmoihin varsin poikkeuksellisesta suunnasta, sillä pelissä on Egyptiläiseen mytologiaan perustuvia vastuksia.

Näin ensimmäisten pelikertojen perusteella Hollow song of birds on kekseliäs ja hyvin toteutettu shmup tosin hieman kyseenalaistan lukuisien ammustyyppien välistä tasapainotusta; tietyillä ammustyypeillä peli vaikuttaa huomattavan helpommalta kuin toisilla riippumatta valitusta vaikeusasteesta. Reimukin tuntuu huomattavasti nopeammalta verrattuna Zunin peleihin.

Suosittelen siis kokeilemaan Hollow song of birdiä jos haluaa kokeilla todella hyvää shmuppia, missä riittää nähtävää useammaksikin pelikerraksi.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>