Ensisilmäyksellä: Tempest of Heavens and Earth

Tempest of Heavens and Earth on Lion Heartin 2013 julkaisema tasoloikan ja taistelupelin yhdistelmä, mikä on julkaistiin viimevuoden lopulla myös steamissä. Pelissä Tenshi Hinanawi yrittää selvittää Iku Nagaen katoamista sekä samalla saada voimansa takaisin ja raivata tiensä takaisin taivaisiin.

Rakenteeltaan Tempest of Heavens and Earth on lähellä Lion Heartin aikaisempaa peliä Mystical Chainia. Tosin Tempestissä pelaaja kuljettaa Tenshiä läpi 6 mittavan kentän sen sijaan, että pyrkisi selviytymään useammasta 6 useampaan pieneen kenttään jakautuvasta tasosta. Matkan varrella Tenshin tulee selviytyä erilaisista vihollisista, ansoista kuin luonnonilmiöistäkin.

Jotta peli olisi helpompaa Tenshi voi vihollisia tuhoamalla kerätyillä pisteillä ostaa itselleen uusia taitoja, hyökkäyksiä ja taikakortteja; pelaaja voi itse rakentaa hankituista asioista Scarlet Weatrher Rhapsodymaisesti itselleen sopivan pakan käytettäväksi. Scarlet Weather Rhapsodystä on otettu myös mukaan säätilamekaniikka, joka vaikuttaa Tenshin iskuihin sekä spirit gauge.

Kun taso (tai chapter kuten pelissä niitä kutsutaan) on suoritettu, Tenshin tulee vielä voittaa vastus edetäkseen pelissä: Vastukset toimivat taistelupeleistä tutulla tavalla, eli jokaisessa taistelussa on useampi vaihe (taikakortti), jonka päihittämiseksi Tenshin tulee saada vastuksen elämäpalkki tippumaan nollaan.

Koska pelissä ei ole tallenuspaikkoja niin, peli jatkuu aina viimeisimmän voitetun tason alusta. Pelaaja tosin voi alkuvalikosta myös valita aiemman tason pelattavaksi jos esimerkiksi haluaa haalia lisää pisteitä Tenshin kykyjen parantamiseen.


Näin parin chapterin jälkeen Tempest of Heavens and Earth vaikuttaa hyvin toteutetulta tasoloikka / taistelupeliltä, jonka parissa saa helposti kulutettua aikaa… Tasot ovat kauniita katsella, viholliset hyvin animoituja ja musiikki on upeaa.

Tosin omalla koneellani huomasin, että standartiruudunkoolla peli ilmenee epämääräistä välkettä ruudussa (mutta koska näytönohjaimeni ennenkin on aiheuttanut outoja ongelmia lasken sen syyksi tämän); lisäksi monet ovat valittaneet, että alkuruudussa näytettävä kielen valinta on helppo ohittaa.

Tästä huolimatta kannattaa kokeilla Tempest of Heavens and Earthiä sillä harvoin näkee yhtä hyvin toteutettua fanipeliä.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>