Esittelyssä: Great Fairy Wars


The Great Fairy Wars (Yousei Daisensou ~ Touhou Sangetsusei) on Team Shanghai Alicen vuonna 2010 julkaisema spin-off peli, mikä keskittyy Cirnon ja kolmen muun keijun keskinäiseen välienselvittelyyn… Poikkeuksellista kyllä, Zunin sijasta Makoto Hirasaki (keijujen seikkailuista kertovien mangasarjojen piirtäjä) huolehti pelin hahmotaiteesta.

Poikkeuksellisesti aloitustason saa itse päättää…

Pääpeleihin verrattuna Great Fairy Warsissa on paljon vähemmän tasoja (kolme tarinatasoa ja Extra) mutta Extra-tasoa lukuunottamatta pelaaja saa itse päättää missä järjestyksessä ne suorittaa… Tämä vaikuttaa siihen minkälaisen lopetuksen keijusodat saa. Yhteensä pelissä on siis seitsemän erilaista lopetusta jos Extra lasketaan mukaan.

Myös pelimekaniikka poikkeaa pääpeleistä: Elämän sijasta Cirnolla on motivaatio, joka kasvaa vihollisia jäädyttämällä. Kun Cirnon motivaatio loppuu, peli päättyy.

Cirno voi vihollisten lisäksi jäädyttää luoteja tulta lukuunottamatta ja tästä taidosta tulee varsinkin kovemmilla vaikeusasteilla selviytymisen elinehto sillä varsinkin vastuksissa ruutu täyttyy luotikuvioista, joita on perinteisillä keinoilla miltei mahdoton väistää. Jäätyvien luotien määrä riippuu täysin siitä kuinka täynnä Cirnon jäävoiman lataus on (minimilataus on 30%).

Tämän lisäksi taikakorttien jälkeen pelaajalle annetaan erilaisia mitaleita suoriutumisen mukaan:
- Pronssi: Pelaaja kuoli, pommitti tai ei napannut korttia ajoissa
- Hopea: Pelaaja suoritti kortin ilman pommeja tai kuolemia mutta jäädytti luoteja
- Kulta: Kuten hopeamitalissakin, pommeja tai elämiä ei palanut mutta sen lisäksi luoteja ei jäädytetty


Great Fairy Wars on haastava mutta koukuttava peli, joka hurmaa poikkeavilla mekaniikoillaan; tosin juurikin samaisesta syystä peli vaatii paljon totuttelua ja voi aluksi tuntua turhauttavan vaikealta. Siitä huolimatta suosittelen kokeilemaan sillä lyhykäisyydestään huolimatta kun suurin keijusotiin pääsee sisälle on se mukavaa vaihtelua pääpeleihin, joka luo aitoa onnistumisen tunnetta.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>