Esittelyssä: Sanae Challenge! FUSION


Sanae Challenge! FUSION on Lion Heartin vuonna 2010 julkaisema tasoloikkapeli, missä Sanae ja Utsuho yhdistävät voimansa torjuakseen Gensokyota riivaavan kedama-infestaation.

1. Tutka: sininen piste on pelaaja, punainen esittää vihollisia, keltainen temppeliä ja vihreä esineitä
2. Pelaajan pisteet
3. Uskon määrä (toimii myös pelaajan elämänä)
4. Pelaajan voimataso
5. Suurin tason aikana saavutettu usko
6. Uskon keskimäärä eri kierrosten välillä
7. Nykyinen kierros (jokaisessa tasossa kahdeksan)
8. infestaatiopesäke

Idea pelissä on hyvin yksinkertainen:
Pelaajan tulee Sanaella (ensimmäisen tason jälkeenmyös Utsuholla) puhdistaa kaikki tasossa sijaitsevat pesäkkeet (kohta 8. yllä olevassa kuvankaappauksessa)… Jokaisessa tasossa on kahdeksan kierrosta, joiden alussa ilmestyy uusia satunnaisesti sijoitettuja pesäkkeitä, ja kun kaikki kierrokset on läpäisty (tai pelaaja menettää uskonsa eli häviää) annetaan hänelle arvosana suorituksen perusteella; Jos pelaaja häviää ei hänen tarvitse aloittaa koko peliä alusta vaan hän voi jatkaa viimeisimmästä tasosta valitsemalla sen päävalikosta.


Vastuksia lukuunottamatta tasojen viholliset koostuvat käytännössä vain erivärisistä kedamoista, joiden väri kertoo niiden käyttäytymisestä ja kestävyydestä:
- Valkoiset peruskedamat käytännössä käyvät suoraan pelaajan kimppuun
- Punaiset kedamat vastaavat valkoisia kedamia, mutta ovat tavallista agressiivisempia
- Keltaiset kedamat pystyvät vahingoittamaan pelaajaan pitemmän matkan päästä
- Mustat kedamat osaavat muuttua hetkittäisesti haavoittumattomaksi


Korkeimmilla kierroksilla pelaajan kimppuun voi käydä jättikedamia, jotka pystyvät kulkemaan seinien läpi ja omaavat lajitovereitaan huomattavasti suuremman terveyden.

Pelaaja ei voi suoraan tuhota kedamia vaan ainoa tapa päästä niistä eroon on hävittämällä kedamia luova pesäke. Kedamat tosin pystyy hetkittäisesti lyömään joko ampumalla niitä tarpeeksi tai vaihtoehtoisesti pyörittämällä kedamat palloksi, jolloin kedamia voi käyttää niitä itseään vastaan.

Tässä tosin pitää huomata, että kedamoiden sijasta pelaajan täytyy muutenkin keskittyä pesäkkeiden puhdistamiseen sillä jokainen sekuntti pelaajan jäljellä oleva usko vähenee kunnes pesäkkeet on hävitetty ja ainoa tapa saada uskoa takaisin on juurikin pesäkkeitä puhdistamalla.


Sanae Challenge! FUSION on mielestäni peli, jota kannattaa kokeilla jos on kiinnostunut hieman tavoitepainotteisemmasta tasoloikasta… Tosin varoituksen sanana täytyy myöntää, että peli on vaikeahko ja varsinkin kontrollit saattavat vaatia totuttelua (esim. pelaaja ei pysty kääntymään ympäri ampuessaan); lisäksi kontrolleista johtuen pesäkkeiden puhdistaminen ei aina ole helppoa (pelaajan tulee painaa oikeassa kohdassa hyökkäysnappia ja alanuolta yht’aikaa mutta kyseisellä näppäinyhdistelmällä pyöritetään myös kedamoita palloksi, näppäinyhdistelmä ei myöskään tee haluttua asiaa ellei ruudulle ole ilmestynyt erillistä ilmoitusta).

Tästä huolimatta Sanae Challengen parissa saa helposti kulumaan aikaa ja kun peliin viimein pääsee sisälle, niin siihen on helppo jäädä koukkuun.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>