Esittelyssä: Fantasy explorer Nitroid!


Fantasy explorer Nitroid! (Gensou Tansaku Nitroid!) on Desunoyan vuonna 2012 julkaisema metroidvania / puzzlepeli, missä Nitori jahtaa Utsuhoa läpi Gensokyon.

Peliin löytyi fanien tekemä englanninnos, minkä Desunoya linkitti myös sivulleen, mutta valitettavasti linkki kyseiseen tiedostoon ei enää toimi.

Fantasy explorer Nitroid koostuu viidestä maailmasta, joista jokainen jakautuu useampaan puzzlen mukaan nimettyyn huoneeseen (=tasoon): maailman viimeisessä tasossa on vastus. Ensimmäinen maailma on eräänlainen tutoriaali, missä Marisa selittää kylttien välityksellä pelin sisältöä ja sen tarkoitus on auttaa pelaajaa pääsemään sisälle Nitroidin maailmaan, viimeinen maailma puolestaan toimii EXTRA-haasteena eli tarinallisesti sitä ei tarvitse voittaa.

Mekaniikallisesti pelin puzzlet muistuttavat paljon Desunoyan aiempia pelejä, kuten Marisa & Alicea, ja pelistä löytyykin kaikki tutut elementit jousista hajoaviin lasikuutioihin… Uusina asioina peli esittelee erilaiset esineet ja erikoistaidot (esim. ensimmäisestä maailmasta löytyvä pora, jolla voi rikkoa tietynlaiset laatat), Marisan kaupan (loogisesti huoneista löytyvät sienet toimivat valuuttana) sekä iskupisteet.

Mukana on myös tuttuun tapaan vastustaisteluita, joista miltei jokaisen voi voittaa useammalla tavalla… Alicen voi esimerkiksi päihittää ohjaamalla kytkimien avulla Alicen nuket hänen kimppuunsa tai vaihtoehtoisesti lennellä nukkejen avulla maaliin (jälkimmmäinen tapa on turhauttavan hankala mutta siitä saa saavutuksen; itse voitin Alicen tällä tavalla sillä en ensimmäisellä kerralla oivaltanut mitä vastuksessa tulisi tehdä).


Kaiken kaikkiaan Fantasy explorer Nitroid on mielenkiintoinen yhdistelmä ongelman ratkontaa, tasoloikkaa ja aarteenmetsästystä johon saa helposti uppoamaan tunnin jos toisenkin: sen vuoksi suosittelenkin Fantasy explorer Nitroidia kaikille puzzlepelien ja metroidvanioiden ystäville. Varoituksen sanana tosin täytyy mainita, että pääpaino pelissä on ongelman ratkaisussa ja loppua kohden pelin puzzlet muuttuvat suhteellisen vaikeiksi.

Kannattaa myös tutustua wikiartikkeliin, sillä se sisältää erittäin tarkan kuvauksen pelin mekaniikoista ja jopa neuvoja vaikeampien puzzlejen ratkomiseksi.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>