Esittelyssä: Genso Rondo


Genso Rondo – bullet ballet on Cubetypen alunperin vuonna 2012 julkaisema areenataistelu, mistä julkaistiin päivitetty versio Playstationille vuosina 2015 (Japani) – 2016 (Eurooppa ja Pohjois-Amerikka). Toisin kuin edeltäjänsä Kobuto burst battle, Genso Rondo sisältää myös perinteisenpää luotien väistelyä.

*Huom! Koska en vieläkään ole keksinyt miten saisin järkevästi siirrettyä kuvankaappaukset PS4:lta tietokoneelle, tässä artikkelissa näkyvät kuvat on otettu suoraan NIS American ja pelin kehittäjän sivuilta.*


Genso Rondo tarjoaa kaksitoista pelattavaa hahmoa, joista kolme (Flandre Scarlet, Yukari Yakumo ja Aya Shameimaru) tulee ostaa erikseen DLC:nä… DLC hahmojen lisäksi pelaaja voi valita Reimu Hakurein, Marisa Kirisamen, Sakuya Izayoin, Remilia Scarletin, Alice Margatroidin, Youmu Konpakun, Yuyuko Saigyoujin, Sanae Kochiyan ja Utsuho Reiujin.

Hahmotarinoiden lisäksi Genso Rondo tarjoaa Arcade-tilan, moninpelimahdollisuuden (paikallisesti ja verkossa) sekä boss rushin… Pelattavana on myös pitkähkö tutoriaali, missä Youmu ja Yuyuko perehdyttävät pelaajan pelin saloihin. Varoituksen sanana tosin tulee mainita, että tarinaa pelissä ei ole juuri nimeksikään ja vihollisten vaikeusaste vaihtelee rajusti tasojen välillä.

Tavanomaisen käsikähmän lisäksi pelaaja pääsee myös väistelemään danmakua…

Henkilökohtaisesti pidän boss rushia Genso Rondon mielenkiintoisimpana pelitilana sillä se tarjoaa mahdollisuuden pelata perinteisempää Touhou peligenreä: shmuppia; lisäksi moninpeli on jälleen yksi pelin parhaimmista puolista…

Mukavaa on myös se, että peli on paljon käyttöliittymältään paljon edeltäjäänsä selkeämpi ja peliin on lisätty erilaisia visuaalisia vihjeitä (esim. hahmojen ympärillä olevat ringit, jotka kertovat missä kohtaa lähihyökkäys aktivoituu) pelaamisen helpottamiseksi. Genso Rondoon on myös otettu mukaan esineet, mitä keräämällä esimerkiksi charge-palkki täyttyy (tämä on myös plussaa sillä edeltävässä osassa se jäi hieman kysenalaiseksi mikä tuohon charge-palkkiin vaikuttaaa).

Genso Rondossa on myös lisätty otteluihin aika, joten erät eivät kestä niin kauaa… Tosin jos ajan loppuessa kummallakin pelaajalla on alle 1000 elämäpistettä niin erä päättyykin äkkikuolemaan.

Jos Kobuto burst battle kärsi kunnon tutoriaalin puutteesta, niin ei hätää… Genso Rondon tutoriaali on niin pitkä ja yksityiskohtainen, että se on vaikuttanut negatiivisesti pelin arvosteluihin.

Vaikka tarinan osalta Genso Rondo häviää edeltäjälleen Kobuto burst battlelle, on silti pelillisesti ja mekaniikallisesti huomattavasti parempi; Lisäksi peliin on helpompi päästä sisään kitos, ehkä turhankin tarkan, selkeän tutoriaalin. Lisäpisteitä peli saa boss rush moodista.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>