Esittelyssä Antinomy of Common Flowers


Touhou 15.5: Antinomy of Common Flowers on Tasofron Comiket 93. aikana julkaisema taistelupeli… Peli julkaistiin myös myöhemmin steamissa 5.1.2018 ja mielenkiintoista kyllä, Tasofro on ilmoittanut käännättävänsä sen englanniksi.


Edellisen taistelupelin hahmojen lisäksi Antinomy of Common Flowersissa nähdään uusi pelattava hahmo, Doremy Sweet, sekä kaksi vanhempien taistelupelien sankaritarta: Tenshi Hinanawi ja Yukari Yakumo (Yukari muisti ottaa myös junansa mukaan). Mielenkiintoista kyllä, tämä on ensimmäinen Touhou taistelupeli jossa moninpelissä kaikki hahmot on heti valittavissa.

Tarinansa puolesta Antinomy of Common Flowers jatkaa Urban Legends of Limbon juonta: erilaiset urbaanit uskomukset ja tarinat näyttävät edelleen piinaavan Gensokyon asiakkaita mutta sen lisäksi henkilöt vaihtavat satunnaisesti paikkaa keskenään.

Uutena pelimekaniikkana Antinomy of Common Flowers esittelee emäntä/palvelija parituksen eli pelaajan tulee käytännössä valita päähahmo ja tukihahmo joiden välillä vaihdella kunhan tarpeeksi okkultistista energiaa on saatu kasaan vastustajia pahoinpitelemällä… Vaikka moninpelissä ja harjoitelutilassa pelaaja saa itse valita haluamansa hahmot, tarinassa tiimit on jo valmiiksi päätetty; Osa näistä tarinallisista pareista (esim. Futo ja Ichirin) on niin yllättäviä, että fanitaiteilijat saavat varmasti uusia ideoita.

Muuten peli noudattaa Hopeless Maqueradessa esiteltyä kaavaa: Hahmot singahtelevat suht vapaasti taivaalla kumilangan pitäessä huolen, että ne eivät pääse karkaamaan kovinkaan kauas alueen keskipisteestä. Pelaajalla on myös käytössä vain yksi taikakortti, jota voi käyttää aina kun tarpeeksi voimaa (vrt. Scarlet Weather Rhapsodyn korttisysteemi).

Vastustaistelutkin noudattavat tuttua kaavaa: Vaikeusasteesta ja tasosta riippuen vastustajilla on useampi elämäpalkki, jonka aikana vastustaja käyttää voimakkaampia hyökkäyksiä kunnes pelaaja onnistuu murtamaan vastustajan suojamuurin.

Mokoun kauan kadoksissa ollut sisko.

Kaiken kaikkiaan Antinomy of Common Flowers on hyvin toteutettu taistelupeli mutta lentomekaniikkojensa vuoksi vaatinee totuttelua varsinkin jos on pelannut paljon tavanomaisia mätkintäpelejä; tosin Touhou-pelisarjan kaksi aiempaa taistelupeliä ei innostanut niin tuskinpa tämäkään.

Itse suosittelen peliä jos ei muuta niin sen helpon nettipelin vuoksi (tosin ystäviä tarvitset); lisäksi pelin hahmot ovat kaikki mukavan erilaisia ja jokaiselle varmasti löytyy omaan pelityyliin sopiva.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>