Ensisilmäyksellä: Senran Meisuishu Tactics


Senran Meisuishu Tactics on disfactNoirin 15.10.2017 Steamissa julkaisema strategiapeli, missä pelaaja auttaa joko youkaita tai ihmisiä selvittämään mystisen kupin salaisuuden; Kyseessä ei olekaan mikään tavanomainen juoma-astia vaan siitä kaadettaessa alkoholi virtaa estoitta, joten loogisesti Gensokyon väki haluaa kupin itseleen vaikeuttaen näin sankarien elämää.

Pelin englanninnos ei ole huippuluokkaa mutta keskustelut ovat silti ymmärrettävissä

Senran Meisuishu Tactics on siitä erikoinen Touhou fanipeli, että peli on käännetty englanniksi… Käännös tosin ei ole paras mahdollinen ja tämän takia tekijät ovat tarjonneet mahdollisuuden pelaajalle lähettää parannettuja käännöksiä osana peliä. Tästä huolimatta pelaaja kykynee ymmärtämään mistä tarinassa on kyse ja pelaaminenkin luonnistuu ilman vaikeuksia (vaikkakin osa esineistä ja vaikutuksista jää kysymysmerkiksi).

Itse asiassa nämä käännökset lisäävät peliin tahatonta huumoriarvoa (varsinkin kun Reimu ei halua kaivaa kuppiaan, Marisa kohdentaa ja Suikakin on valmis tappaamaan kaikki youkait yhdessä).

Lista syötävistä esineistä… Tosin tässä jää epäselväksi minkälainen vaikutus on ”rotten” tai ”worst”

Mutta entäpä itse peli?

Senran Meisuishu Tactics on mielestäni hyvin toteutettu turvallinen SRPG (esimerkki SRPG:stä: Fire Emblem), mikä pysyttelee perusmekaniikoissa yrittämättä keksiä mitään uutta ja ihmeellistä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarinaa viedään eteenpäin vuoropohjaisilla taisteluilla, joissa jokaisessa on omat voitto- ja häviöehdot (esim. kaikki viholliset tuhottu / kaikki sankarit tuhottu). Vuorojen aikana osapuolet voivat liikuttaa hahmojaan, käyttää esineitä ja hyökätä; myös odottaminen on mahdollista. Taisteluja ennen pelaajalle tarjotaan mahdollisuus valmistautua.

Graafisesti pelistä voi olla monta mieltä, henkilökohtaisesti taisteluiden aikana käytetyt 3D-grafiikat tuntuivat hieman oudoilta ja hahmot olisi voinut animoida mutta muuten ulkoasu on mukiin menevä… Musiikin suhteen on hieman sama tilanne: pelin remiksit eivät ole suinkaan huonoja mutta käyttö on aika mielenkiintoista (esim. pelaajan vuorolla soi rauhallista hissimusiikkia mutta vihollisen toimiessa pauhaa uhkaava sävelet vaikkei vihollinen tekisi muuta kuin ohittaisi vuoron).


Ensivaikutelman suhteen tosin suosittelisin Senran Meisuishu Tactics kaikille, joita SRPG genrenä kiinnostaa. Vaikka varsinkin kielellisesti ja graafisesti peli voikin aiheuttaa kummeksuntaa niin se ei haittaa pelaamista ja peli itsessään tempaa mukaan alun käynnistysvaikeuksien jälkeen.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>