Ensisilmäyksellä: Touhou Doom


Touhou Doom: Hell on Gensokyo on aktiivisen kehityksen alla oleva Doom-modi, mikä heittää Doomguyn Gensokyon syövereihin… Tosin ennen kuin pelaaja pääsee jahtaamaan haulikon kanssa keijuja, tulee pelaajan suorittaa eräänlainen prologi, joka paikoitellen äityy teurastomamaiseksi pelaajan taistellessa miltei jokaista tunnettua Doom vihollista vastaan epäkuolleista mancubuksiin.

Peliin on luotu vastustaisteluita taikakorttien tarkkuudella.


Prologin jälkeen pelaaja löytää itsensä keskeltä pimeää keijujen kansoittamaa taikametsää, josta edetään pelillisessä järjestyksessä läpi tuttujen ja vähän tuntemattomien alueiden…

Koska kyseessä on Touhou fanipeli, näiden tasoiksi jakaantuvien alueiden pääpaino on erilaisissa vastustaisteluissa, jotka parhaansa mukaan matkivat Touhou pelien vastaavia: Vastuksilla on esikuvilleen uskolliset ajastetut taikakortit ja non-spellit, mitkä antavat pelaajalle bonuksia sen perusteella kuinka nopeasti ne suorittaa.

Samaisesta syystä vihollisten ammuksia lienee tehostettu siten, että vaikeusasteesta huolimatta (nämäkin lainattu Touhousta) osuessaan ne pureutuvat helposti läpi Doomguyn panssarin. Tämä tosin kannustaa pelaajaan jatkuvaan liikkeeseen sekä erilaisten suojapaikkojen ja luotikuvioissa olevien aukkojen etsimiseen.

Kartat mukailevat pelien tasoja ja kuten kuvasta huomaa ovat täynnä vihollisia (valkoiset pisteet).

Näin pikaisella silmäyksellä Touhou Doom on mielenkiintoinen yritys muuttaa kaksiulotteinen shmup kolmiulotteiseksi räiskintäpeliksi… Tasot ovat laajoja ja täynnä vihollisia, joiden grafiikat on suurimmaksi osin otettu virallisista peleistä; myös musiikkikin tämän hetkisen vaikutelman perusteella suoraan peleistä.

Koska tasot tuntuivat mielestäni mielenkiintoisilta ja vastustaistelut hyvin toteutetuilta suosittelen Touhou Doomia kaiklle pDoomista ja Touhousta pitäville. Varoituksena tosin täytyy mainita, että alun prologi on erittäin tarinapainotteinen ja vaihkeahko verrattuna sitä seuraaviin tasoihin vaikeusasteesta huolimatta.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>