Vuoden 2012 ensimmäinen blogaus

Touhoufandomissa ainakin kotirintamallamme aktiivisimmat harrastajat kuulemma lukeutuvat kahteen ryhmään jotka eivät tule toimeen keskenään: cossaaviin ernuihin ja hikkyihin vailla elämää.


Täysin yksiin nämä eivät mene tuttuun primääri- ja sekundäärifaneiksi ihmiset jakavaan ajatusmalliin, jossa ensiksi mainitut ovat pelit lunaticilla silmät sidottuna takaperin vetäviä jumalia ja jälkimmäiset söpöjä animehahmoja piirtelevää ihmisroskaa. Primääreille pitäisi tunnuksenomaista olla kaanonhomous ja fanonisten tietolähteiden tuomitseminen, mutta omien kokemuksieni perusteella siinä ei ole mitään epätavallista että monet huomionkipeät cossailijat saattavat tunteakin ZUNin kirjoitelmat ja ajatukset paremmin kuin se yhtä peliä uudestaan 605:tta kertaa tahkoava komero. Toisaalta eivätpä käsittääkseni oikeasti taitojensa puolesta monet lännen parhaista pelaajista tuollaisista ryhmittelyistä välitäkään, vaan vaivaavat päätään tärkeämmillä asioilla.

En muuten aloituskappaleessa sanonut että tämä toinen ryhmä koostuisi nimenomaan pelejä pelaavista, mutta nyt puhunen heistä. Mahtuisihan tuon nimikkeen alle helposti mm. se myyttinen pornolle runkkaava sarjan muista osa-alueista välittämätön herrarotu, mutta nyt ei olla heitä käsittelemässä.

Tämä pelaava eliitti leveilee muita suuremmalla scorella, ja ovat vakaasti sitä mieltä että muusta syystä Touhousta kiinnostuneet ovat sieltä minne ei aurinko paista.
Cosplayta harrastavat huomiohuorat taas kisaavat siitä kuka saa pakotettua itseään eniten näkyville, ja kuvittelevat ettei heidän aikansa mihinkään peleihin riitä.
On noissakin näkemyksissä jo yhtäläisyyksiä, mutta sen vähän sivusta näkemäni perusteella scorettajat pitävät vain hauskaa. Vaihtelevat kuulumisia siitä miten joidenkin luotimyrskyjen harjoittelu on sujunut, linkkailevat toisten vaikuttavia suorituksia ja heittelevät toisilleen kahjoja haasteita. Antavat myös vinkkejä niille joilla menee väistely vähän heikommin ja tekevät pelaamisesta itselleen ja kaikille muillekin mukavampaa siinä määrin kuin pystyvät. Huijaustyökalujen käyttöä paheksutaan, koska ne vievät pointin oikealta vaivannäöltä, ja pystyy sitä kuitenkin peliä katsomalla sanomaan milloin on vedetty ilman apuja. Pelejäkään ei pahemmin niistä kiinnostumattomille vakavissaan pakoteta.

Cossaajien harrastuksessa taas on kyse vain hauskanpidosta. Vaihtelevat kuulumisia siitä miten joidenkin röyhelöiden tekeminen on sujunut, linkkailevat toisten näyttäviä pukuja ja heittelevät keskenään ideoita siitä mitä hahmoa ja mistä sarjasta joku voisi seuraavaksi yrittää. Antavat myös vinkkejä niille joilla on kädentaitojen kanssa vielä hiomista ja tekevät pukuilusta itselleen ja kaikille muillekin mukavampaa siinä määrin kuin pystyvät. Valmispukujen ostoa paheksutaan, koska ne vievät pointin oikealta vaivannäöltä, ja pystyy sitä kuitenkin pukua katsomalla sanomaan milloin on itse tehty. Niitä omia kuviakaan ei kiinnostumattomille itse pakoteta.

…Oho.

Kategoria(t): Meta, Touhou.fi sivusto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta kohteessa Vuoden 2012 ensimmäinen blogaus

 1. Selleri sanoo:

  Ja lisäänpä vielä että jokainen tapaamani cossaajateini on pelejä kokeillut, jopa useammin kuin kerran, ja myös pitänyt niistä. Oikeasti toivon etten ole ainoa joka uskoo näiden mitään koskaan pelaamattomien ”fanien” olevan vain myytti.

  • Miyuki sanoo:

   Tein ekat neljä Touhou cossiani pelaamatta pelejä kertaakaan. Tai ainakin kolme, koska voihan sitä katsoa että sitä vikaa ei lasketa, koska pelasin pelejä ekaa kertaa sinä viikonloppuna kun sitä asua pidin. :b

   • Selleri sanoo:

    Juh, no raju yleistys oli, ja nykyään sentäs olet niitä pelaillut. Mutta oliko sitten pitkäänkin meneillään sellainen vaihe ettet tiennyt mitään pelejä olevankaan / et tiennyt sarjan sellaisista alkaneen, jollainen tilanne vähintään puolilla töhöfaneista joidenkin mukaan olisi?

    • Miyuki sanoo:

     Kyllä mä heti siinä samalla opin kyseessä olevan peleistä, kun sarjan nimeä lähdin etsimään.
     Yritin tutustua hahmoihin parhaani mukaan muuten, kuin pelien dialogien kautta, ennen kuin cosseja aloin väkertämään.

 2. Muuten blogitekstisi on hyvä, mutta siinä on yksi paha virhe.

  Tästä saa virheellisen kuvan, että scorettaminen olisi hauskaa. Touhoussa tosissaan scorettaminen on suunnilleen yhtä hauskaa kuin kaksimetrisen valuterästangon perseeseen tunkeminen poikittaissuunnassa. Kaikki challenget ja muu survivalsekoilu / pelleilyrunit on tosin aina hauskoja. Ja aina se on kiva nähdä ne isot luvut siinä ruudulla. Mutta kyllä se scorettaminen kuule ottaa päähän, jos sinä teet siellä kuutostasossa sen yhden mokan ja siinä menee se runi joka on WR:stä vain 60M jäljessä.

  Ja noita pelejä pelaamattomia faneja on, niihin törmää aina toisinaan kuvalaudoilla. Tosin suomessa näitä taitaa olla hyvin vähän, käsittääkseni olen vain kahteen törmännyt. – Toinen on hentaiharrastaja, ja toinen arrangehomo.

  P.S. OLETTE KAIKKI EI SCORETTAJAT VITUN PERSEESTÄ JA HUONOMPIA IHMISIÄ KUIN MINÄ :333333333 8–DD DEALS WITH IT WITTU :D DDD

  • Selleri sanoo:

   Jos osaa nauttia tuskasta ja turhautumisesta, eikö itsensä rääkkääminen silloin ole hauskanpitoa? ^^

 3. Cactu sanoo:

  Oh dog aika hyvin sanottu.

 4. ObD sanoo:

  ”Homo scorettajakyrpärunkku perkelesaatana sanoo:”

  ei tarvitse edes lukea että tietää viestin sisällön : DD

  oli muuten joo hieno teksti. Missää oli maininta mahtavasta politiikkakeskustelusta : DDD

 5. Päivitysilmoitus: Vuoden 2012 toinen blogaus: toukokuu! | Touhou.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>